Promenad/ uppvärming!

Idag vart det en skogs promenad för Zola, och en uppvärming för mig innan gymmet. Och jag kan säga att det var en UPPRVÄRMNING höll på att svettas ihjäl. Jag som klätt mig efter -23grader idag med 4 lager kläder upptäckte ganska snart att det vart väldigt varmt när det bara var -3! 

Zola uppskattade verkligen skogsturen. Mycket piggare och gladare idag än igår! 

Zola ska i alla fall sättas igång nu efter hennes lilla "vintervila" så det ska bli kul, tror det har släppt väldigt mycket hos oss båda. Jag vet att mycket har släppt för mig i ridningen i alla fall, och hoppas på att det har gjort det för Zola också! 

Imorgon är det bådas dag i stallet och det ser jag fram emot! 


Promenad/ uppvärming!

Idag vart det en skogs promenad för Zola, och en uppvärming för mig innan gymmet. Och jag kan säga att det var en UPPRVÄRMNING höll på att svettas ihjäl. Jag som klätt mig efter -23grader idag med 4 lager kläder upptäckte ganska snart att det vart väldigt varmt när det bara var -3! 

Zola uppskattade verkligen skogsturen. Mycket piggare och gladare idag än igår! 

Zola ska i alla fall sättas igång nu efter hennes lilla "vintervila" så det ska bli kul, tror det har släppt väldigt mycket hos oss båda. Jag vet att mycket har släppt för mig i ridningen i alla fall, och hoppas på att det har gjort det för Zola också! 

Imorgon är det bådas dag i stallet och det ser jag fram emot! 


Schoping lista!

Okej för min del blir min schoping lista väldigt kort till Zola denna månad. Men jag ska införskaffa mig ett ponny hackamore till henne! Har velat ha ett hackamore i något år nu men aldrig kommit till skott! 



Första ridturen för mig på Peggy igår!

Igår kom den dagen jag har längtat till riktigt länge, att få sitta upp på Peggy igen efter 4 månader, det var underbart! ❤
Jag red en 5 minuters runda i skritt på långa tyglar, Peggy var lite pigg men det var kul och se. Hon gick kanonfint med hennes ben och allt gick superbra! Josse gick med och kollade hur hon gick. :)


//Lilla korven i hagen, foto: jag//


//jag & peggy, foto: josefine dahlkvist//

Bilderna togs igår och de är oredigerade, men spela roll! :)


Hinner inte blogga, en bild får förklara hur lycklig jag är!


Foto: Josefine Dahlkvist

Bild från dagens första skritt tur för mig på 4 månader på världens bästa ponny!
Fasen så lycklig jag är, det var så skönt att få sitta på henne igen ♥

Skriver mer imorgon, jag hinner inte nu!


red stora sten, 2 timmars ritt

idag åkte man ut till stallet runt 15.15, tog på emmy reflexer och träns sen bar det iväg med tre lager kläder på varje kroppsdel typ. men jag frös då inte kan man säga.
.
vi red iväg på stora sten ritten, den tog oss 2 timmar eftersom vi nästan bara skrittade, sen hittade vi ett litet ställe där vi travade lite, sen kom våran långa backe där emmy får för sig att snällt börja gallopera med örona framåt och överlycklig ! hon och jag har inte galloperat på jätte länge så hon fattade själv och så bar det iväg, men annars var det skritt hela tiden.
.
när vi kom hem igen var klockan runt 17.15 och vi var båda varma, emmy var till och med lite svettig. så hon fick ett fleace på sig och jag började mocka, fixa vatten och hämtade hö medans hon åt sitt foder. borsta min lilla fina efter den långa ritten så klart.
.
hon har aldrig skött sig som idag, inga krångel trots vi var ENSAMMA, gud vad glad jag blev och hon tyckte det var kul att få komma ut på ute ritt ! mycket fin stall dag och nu har man varit hemma en stund, men åkte ut till stallet för en stund sen och tog av emmy täcket och mockade lite gran så på morgonen inte blir så mycket bajs..
men det var den bloggen klar så jag ska bara skriva på min blogg om min egna dag och inte bara häst dag !
.
ibland kan det bara bli fel !

ut på ridtur och i morgon tar vi promenaden

nu byta om till ridkläder, tänkte ta en lång promenad med emmy men jag ska ta en ridtur och se vad som händer eftersom jag ska rida själv och ta en runda jag aldrig har tagit sen i somras med emmy.
får vi se vad som händer, hoppas hon håller sig lugn och inget händer.

Knasiga hästar!

Ibland undrar man varför man håller på med hästar, speciellt när kl är 07:30 och - 7 grader ute! - Ja jag hade stalljour!

Jag är en person som ingen vill vara i närhetet av på mognonen, jag behöver ungefär 1timme för mig själv innan jag är en människa igen och det verkade inte hästarna förstå idag!

När jag kom till stallet skulle täckena på, på samtilga hästar, gick super bra tills det vart Peggys tur...
Hon var sur och tvär och försökte nafsa mig i jackan och armen heela tiden, fick säga till henne ett par gånger innan hon slutade, för när hon nafsar så är det ett "hot" från hennes sida det är inte öronen frammåt och smånafs för det är något roligt hästen har hittat. Men som sagt hon slutade!

Alla hästar fick täcken på sig och jag gick ut med peggy först för hon står som sagt i en sjukhage i våran hage så det blir smidigast att ta henne först!
Hur som helst fick peggt sitt hö i sin hage, och så kom Zola ut, då var hon i full färd att krypa under tråden till Peggy för att få äta hennes hö, när hon hade sitt egna. Slutade med att jag fick ta Peggys hög och lägga i mitten av hagen!

Såg senare att vattnet i stora tunnan var bottenfryst, och isen ville verkigen inte släppa, men tillslut efter tre tyngdtävlings lyft så!

Tillsist var det Emmy och Cimbas tur, hade ställt ut bådas hö påsar utanför, för att ta dem + deras påsar till hagen för att slippa en konflikt mellan alla hästar och deras hö. Emmy var först ut i hö påsen, jag vände mig ifrån Cimba som stod så lydigt still för att backa Emmy, så hör jag hur han lyfter hoven och ska undersöka påsen med höt (något som jag aldrig sett Cimba göra förut) När hö påsen väl prasslar till hoppade han rakt upp, fastade då med bakhoven i påsen och då var cirkusen Cimba igång. Runt, runt, runt for han. Tillslut fans det inget hö kvar i påsen och påsen släppte. Han lugnade ner sig så det var inga problem, men han lär ju vara rädd för påsar.

Så tipsruta 1 - ta inte två hästar + höpåsar samtidigt!

OBS - jag vet att man ska ta en häst åt gången egentligen, just för att undvika sådana händelser! Frågan är ju varför lyssnar man inte på det?!



Gammal dressyrträning

Ett videoklipp från 24 febrari 2008. Peggy och jag har precis börjat träna på ökad trav ;D




Nu är det inte långt kvar, åh jag längtaaar!! :D


//Bild i repris, igen! Foto: Josefine Dahlkvist//

JAG LÄNGTAR MAAAAASSOR!!!!! <3
Lovar att det blir bilder från första ridturen ;)



Första ridturen för mig på 3 veckor!

Jag tillbringade min eftermiddag och kväll i stallet tillsammans med goa hästar. Jag hade hand om både Peggy & Emmy idag, men Sara hade redan fixat allt till Emmy så det var bara att rida, tack Sara!
Eftersom Peggy rids varannan dag och står varannan dag så skulle hon stå idag, så fixade allt och gjorde rent hennes sår som hon fick igår när hon reds igår, för att hon blev rädd för något och hoppade till, då hon råkade kliva på sig själv. Men såret såg bra ut och hon gick fint in från hagen!

Sedan var det dags för mig att rida Emmy idag, dels för att jag inte ridit på 3 veckor och för att Sara ville att jag skulle rida eftersom hon inte skött sig så bra den senaste tiden.

Jag red henne på gärdet i ca. 45 min, började med att värma upp henne väldigt lungt och lydnadsövningar. När jag formade henne mycket och krävde att hon skulle gå på tygeln, började hon bli irriterad och slutade lyssna, försökte ställa sig upp några gånger även.. Jag fortsatte, och gjorde lite skänkelvikningar, men det tyckte hon inte heller om.
Jag valde att gå vidare och tog lite galopp, då det gick otroligt bra! Hon bockade inte någonting och hade ett jämt tempo.
Avslutade sedan passet med lugn trav på voltspåret och på ett fyrkantspår, hon gick fint på tygeln hela tiden, vart stolt över henne att hon gick så otroligt fint på slutet!


//Oredigerad bild// Foto: Sara Larsson



Bildbomd!

Tod med mig systemkamerna till stallet för att göra en fotouppgift till skolan. Så visar några bilder här också :).
Hann med att ta hand om Zola och Boss i dag också! Så för Zola vart det bus i hagen och i padocken och för Boss vart det longering. Det var första gången han longerades innan har han blivit tömkörd. Så han tyckte att det va lite läskigt men han var super pigg och super duktig!


Emmy i hagen
Frost

Frost i närbild

Frost i hagen

Peggy i hagen


Zola i padocken efter lite bus

Zola i padocken

Zola i hagen

Hugo Boss!

Hugo Boss

Zola bus i hagen!

Zola i närbild

Hugo boss i hagen!

Hug boss i hagen.

Hugo Boss och Frost.

Hugo Boss och Frost

en vanlig dag hos min medryttarhäst

Idag tog det från 12.00-14.30.

Histora kring Zola. (långt inlägg)

Hennes liv började 1992 den 21 April. Hennes mamma heter Lola senator och kommer ifrån Danmark och hennes pappa heter Big Spender och var en svensk framgångsrik travare med ett temprament.

Zolas travarkarriär vart inte så speciellt långvarig hon sprang på travet till 1996 tror jag, sedan vart hon skadad. Hon har en skada i vänster framben (skenbenet). Den skadan har vi inte märkt av på senare år, men under det första åren började hon markera när det ända man tänkte på var att "rida, rida, rida". När jag och min syster fick Zola var vi INTE redo att ha en häst alldeles ensama så jag tackar våran förra stallägare som hjälpt oss med Zola! 
(nu tappade jag den röda tråden, tillbaka till den)

Vi fick Zola för 6år sen, hon stod i Sundsvall hos våran förra stallägares grannes syster. Hon hade tre hästar sen innan, och var gravid så hon var tvungen att göra sig av med två stycken, och Zola var en av dem. Zola hade för mesta dels blivit skogs riden, då hennes man hade tagit över motionen av Zola. 
Innan Zola kom till den förra ägaren hade hon blivit hopptränad väldigt mycket, samt synts på några clearrounder.
När hon kom till ägaren innan var det dressyr som gällde för Zola innan hon fick bli en skogsmulle. 

Hur hon kom till oss då 60mil från Sundsvall är en ganska lång historia, men jag ska göra den kort!
Jag var medryttare på en häst som hette Mac, som min förra stallägare ägde, hon ville att jag och min syster skulle ha en egen häst, och när hon fick höra det från hennes granne att hans syster hade en häst som skulle skänkas iväg så tipsa hon oss om den. Först sa mamma och pappa NEJ, men med lite övertalande gick det. (lyckligaste dagen i hela mitt liv, hade tjatat i 13år på en egen häst)



Ungefär såhär såg hon ut när vi fick henne!

När Zola kom till oss känndes det för ett tag att vi eller i alla fall jag hade tagit mig vatten över huvudet, Zola var ingen stor och trygg nordsvensk som Mac var, hon var inte en ridskolehäst som följde de andra. Hon var nervös, kunde inte stå still i gången själv, hon vart galen i boxen fall hon var själv inne. Hon var het, ibland gick det inte att rida ensam med henne. Det var inte min dröm av att ha en häst. Men allt detta lyckades vi lösa med det tog tid! 

Problem när vi fick henne:
- När man tog in henne i stallet själv och skulle bina upp henne, var hon galen, och gick bara rakt ut med en ur stallet, eller vart så pass nervös att man inte fick någon kontakt med henne.
- Boxen var inte hennes fridfulla plats om man säger så, när hon var själv i stallet och stod i boxen, undrade man ibland om hon skulle riva den eller hoppa över boxväggarna.
- Allmänt het när man red i skogen.
- Kunde vända hem helt huxflux. 

Alla dessa problem är lösta nu, ibland kan hon vara stressad i gången eller i boxen när hon är själv. Men det är väldigt sällan! 
Vända hem kan hon göra ibland men det är väldigt enkelt att övertala henne! 
Het är hon fortfarande, men det är något som vi kan hantera i dagsläget. Hon kommer alltid att vara en pigg häst, men nu är hon inte lika "explosiv" som hon var då!

Problemen berodde på att vi inte kände Zola, vi var inte redo för en häst helt enkelt.

En sak som jag vill tillägga det tog ca 3år att få Zola att stå själv i stallet, uppbunden i gången! - Har man ett problem så kan det ta allt från 1 månad till 3år som sagt eller mer att lösa det. Det är inget som blir löst på en natt, så ha tålamod!

Bild på Zola idag!

Det var lite historia om Zola, att hon inte alltid har varit ängeln som hon är idag. I senare inlägg kommer jag skriva hur jag och Madde har handskats med Zolas problem, samt hur vi löst dem!



Dålig bloggning av mig

Hej på er!
Jag har inte kunnat blogga så mycket, för skolan har nästan tagit all tid! Men det blir bättre nu till helgen.
Nu är det inte många dagar kvar tills jag får rida Peggy, fyfaaaaaaaaaasen så jag längtar!! Åhåhååhåh, vill att dagarna ska gå fortare. ♥
Då kan jag lova er att jag har bilder att visa!



trött idag

idag så har jag på morgonen tagot hand om Emmy, det är hennes vilodag eftersom alicia tar hand om henne i morogn !
--
så jag fixade allt med henne, tänkte ta kort men glömde det. åkte till skolan och var till skola till runt 12.00 då vi slutade ungefär.
--
åkte därifrån direkt till Isola, tog massa bilder om min dag men dom visas i morgon eftersom jag bor ute på landet funkar inte internett på mobilen där.
--
men jag bytte om när jag kom ut till Isola, mockade, fyllde på vatten, la in maten, hämtade ner nytt hö som jag packade (4 påsar), sen hämtade jag då in hästen, borstade henne och drog på henne alla grejer. alltså reflexer, sadel, träns och benskydd. hennes ägare kom förbi och hälsade på henne en stund innan hon började jobba, men när hon åkte så gick jag ut med Isola, vi skulle skritta ut och ta det lugnt.
--
så det gjorde vi tills vi skulle rida lite längre så testade Isola mig genom att försöka vända 3 gånger och stegra 1 gång men därefter gav hon sig så när jag kände för det så vände vi hem, då bröt helvetet ut hon sätter rumpan i dicket och jag tappar balansen och tygglarna så hon börjar skena i full galopp. försökte stoppa henne men det gick inte så jag hittade en hög med grus som hon stannade vid så jag hann rätta upp mig men koko som hon var trampade hon över den och sen försökte sticka igen men då var jag med om det så hon gick i skritt med lite kortare och snabbare steg tills skogen kom och då så trampade vi där och tillslut efter ett tag började hon lugna ner sig och gick perfekt.
--
sen kom vi hem då hade hon trampat sig själv, så tvättade av det och hon mådde bara bra. det var bara ytligt, sen släppte jag ut henne och städdade upp allt sen åkte jag hem och runt fyra åkte jag till emmy och tog ut henne.
--
det är min rid dag, bilder kommer i morgon !

Jag hann!

Ja som jag skrev i går så hoppades jag på att hinna med både Zola och Hugo Boss i dag och det gjorde jag! Super härligt med en lång stalldag.

För Boss vart det en kort runda på ca 10 min den vi kallar lillamolkerundan, jag har trots allt bara suttit upp runt åtta gånger så vi tar det lugnt. Vi övade på att gå på en sida av vägen (inte sicksak som han vill) och halter. Det vart lite trav också. Sen har jag inför så kallade "straff sekunder" (det är inte så illa som det låter) för han vill trava hem och det tycker jag inte om, så då gör jag halt och han ska stå still i nårga sekunder det är de "straff sekunderna".

Med damen Big Lady Zola tog vi ett litet lätt pass i padocken, höll på tills jag inte längre kände mina lår vilket inte tog så lång tid. Försökte mjuka upp henne lite med volter och serpentinbågar. Hon var ganska larvig och okonsentrerad, så hoppas på att det går bättre i morgon.






Min stalldag i måndags (bildbomb)

Ingången till stallet, här börjar min stalldag ;)
'
Börjar med att mocka Cimba och Peggys boxar

'
Lägger in hö till dem, byter vatten och lägger mat i krubban.

'
Katterna (Maja, Solveig, Runar på bild) va hungriga så gav dem mat :)

'
Går ut i hagen och hämtar Peggy

'
*Borstar, ryktar och pysslar med henne
*Sätter sedan på utrustning
*Rider några minuter och går sedan resten av biten
'
Kollar igenom ben vilket är jätte viktigt då hon är under igångsättning efter sin sparkskada i bakbenet, och släpper sedan ut henne i hagen igen.

'
Passar på att ta av Cimba täcket i hagen då det var så fint väder :)

'
Skrattar lite åt Sara som har satt ihop Emmys träns lite konstigt ;) haha

'
Går upp och packar hö till Peggy och Cimba (4 påsar var)

'
Då Peggy välter ut sin hink i sjukhagen så bytte jag nu till en balja. Jag gjorde rent den och fyllde på med en dunk vatten.

'
Jag tar in Peggy och kollar igenom henne. Ställer in henne i sin box när jag är klar.

'
Tar in Cimba och borstar & ryktar honom. Tränar även lite "trick" med han :) Ställer in honom i sin box när jag är klar .
'
Sopar efter mig och lämnar sedan stallet :)



Byte av mineraler!

För ett tag sedan köpte jag mineraler till Zola av märket Eggersman - golden minerals som innehåller örter. En prov påse på 4kg kostar 125kr och räker i 1månad. 

Sedan för ett tag sedan hittade jag även Mustang mineraler blå för 148:- för 10kg, dock visade sig att det var mineralpulver, vilket Zola absolut INTE gillar. 

Jag förstår inte men hon lyckas på något sätt att lämna kvar mineralerna i krubban, vi har testat att blanda runt det med Müslin, och betforen men hon lyckas fortfarande att lämna, så det blir väl bara till att byta tillbaka till Eggersman som Zola äter som godis för övrigt! 
Dock tycker jag att dem mineralerna är dyra, men det kankse är värt det om Zola äter dem! 

Och nu när hon inte äter müslin längre utan bara får hö och betfor med mineralerna så vore det ju bra fall hon åt mineralerna, plus att det kanske blir lite mer smarrig mat i vardagen!

En sak ni inte visste om mig.

Ja tänkte att det kan vara lite roligt att veta vad jag kan ha för mig när jag inte är i stallet. Jag har nämligen börjat rita igen lite smått, har inte gjort det på ett tag då jag inte haft inspration till det. Men jag tog bild och formgivnings kursen i höstas och nu har suget kommit tillbaka igen. 

Detta ska vara självporträtt.Dålig bild dock.
Förbild och efterbild.


Motion av två hästar!

Idag var det som sagt dags att "provköra" Emmy. Då det hade varit lite problem igår.
Mch idag tyckte jag det gick super bra!

Det var första gången jag tömmkörde Emmy så jag ställde inte så mycket krav på henne, utan jag la ner mest tid på att lära känna henne! 
Vi var ute på åkern i 40-50min och allt gick kanon, det vart bara skritt och trav. Mitt mål var att hon skulle vara lika fin i skritten som traven, och det var hon, dock lite svårare att arbete i traven än skritten, jag brukar uppleva tvärtom med de andra hästarna jag tömmkört, kännde dock att jag var lite ringrostig, har ju inte tömmkört på över ett år för vi inte haft någon utrustning till Zola, så det var bara kul att få tömmköra igen! 

För Zolas del vart det spring i paddocken, och det uppskattades, man såg verkligen hur lycklig hon vart av att springa av sig lite energi. Sedan efter spring/bock turen vart det horseman ship. Jag övade inkall och att hon skulle gå vid min sida utan grimskaft samt halt när jag gjorde halt, och det funkade klockrent. Så jag är nöjd över båda hästarna! 


Red Peggy :D

Idag var det första gången på 4 månader som Peggy fick ridas :D Jag skrittade bara ca 5 min och gick sedan resten av biten (2 min) Hon gick jämnt och fint med bakbenet :) Det är jätte viktigt att kolla/känna hur hon rör sig varje dag. Skulle de va så att man märker minsta lilla fel så avbryter vi direkt och backar några steg i planeringen. Strömsholm ska vi ringa till igen på torsdag, så vi får se om de kommer ut en gång till eller inte :) Åååh de va så mysigt att få sitta på henne igen :D <3




mycket bättre idag

i morse märkte jag att jag var jätte sjuk, nu mår jag mycket bättre !
--
vid tolv åkte jag ut till stallet eftersom jag var hemma från skolan. jag fixade allt genom att mocka, fixa nytt spån i boxen, nytt vatten i boxen och hagen, hämtade höt som var packat, gav alla lunch (Emmys inne) hämtade emmy och hovslagaren kom och verkte henne för 300 kr. allt gick bra och när klockan slog 13.00 kom bisse och då tog vi på alla tömkörsaker, så drog vi ut på järdet. allt gck jätte bra och inga problem för dom, emmy tog nog ut allt igår. när vi var färdiga efter cirka 45 min så släppte vi ut emmy i hagen och så lät jag henne få sin mat. hon fick den och sen åkte jag hem, bisse eller josse skulle ta in henne så nu ska jag sova och försöka bli frisk, som jag har gjort i 1 timma nu ungefär.
--
mår iaf lite bättre, hoppas man kan gå till skolan i morgon !

Idag sitter Josse upp på Peggy!

Ja, idag red Josse en sväng på Peggy för första gången på 4-5 månader! :D

Jag är såååååå glad! :D



Byta dagar!

Det blir byte av dagar för alltid nn, i och med att Madde går i skolan sent på måndagar och tisdagar så tar jag över dessa dagar, och hon får då alltså mina (torsdag och fredag).

Så veckan är fördelad så här:

Mån: Bisse
Tis: Bisse
Ons: Båda
Tors: Madde
Fre: Madde
Lör: Madde
Sön: Bisse

Eftersom det vart huxflux att jag ska ta Zola idag har jag inga planer alls, har inte hunnit funderat kring det över huvudtaget fkt, men eftersom min rumpa (svanskota) fortfarande är öm så lär det inte bli någon ridning. Lutar åt långering, promenad eller lösa tömmar!
Men innan ska jag provköra Emmy, eftersom det hade gått dåligt igår så kännde jag att om Sara ville ha min hjälp så kunde jag i alla fall erbjuda det, och oavsett fall det går bra eller dåligt har Sara möjligheten att se hur sin ponny uppförsig från ett annat perspektiv och där ifrån kan se vad som egentligen är fel!


Ändring i schemat

Ja som jag skrev i det tidigare inlägget så skulle jag rida i eftermiddag, men så blir det inte alls. Bisse och jag har en täst vecka att byta dagar. Så att jag har torsdag, fredag istället för måndag, tisdag. För jag har så långa dagar i skolan i början på veckan. Så det kommer bli lite roligare att komma ut när det är ljust ute förtfarande. Sen kommer jag nog ha mer tid till att rida in Hugo Boss.

Ny vecka nya tag!

Ja jag har inte bloggat på några dagar efterssom det har varit Bisses dagar i stallet, så har inte haft så mycket att skriva om. Men i lördags var det min dag och då kom hovis ut, vart ganska billigt då vi kunde använda samma skor igen. Det är nästan det bästa med vintern tycker jag att man kan komma undan med några hundralappar med skoningen. Sen vart det en liten ute ritt dock var den inte så härlig då jag frön nästan fingrar och tår av mig!
I dag så blir det nog ett skritt pass i padocken för att mjuka upp henne lite :)

Hur jag blev medryttare på Peggy!

Jag hade tänkt att berätta för er hur jag blev medryttare på världens underbaraste ponny!

Allt började med när jag red på ridskolan då Peggy stod där, jag var liten, ungefär 9 år. Alla hade väldigt mycket respekt för Peggy på ridskolan, men hon var så underbar tyckte jag och jag blev så himla överlycklig när jag fick rida henne på lektionerna nästan varje vecka, för jag var typ den enda i min grupp som fick rida henne. Varje gång jag fick ställa upp henne i gången och borsta henne, jag var överlycklig!

Sedan fick jag reda på att hon skulle säljas till Josse då, men jag visste att hon skulle få det kanonbra och jag var så liten så jag blev inte så jätteledsen.. Men när hon försvann från ridskolan så saknade jag henne, mer och mer för varje dag.
Min mamma och Marre (stallägaren) har känt varandra väldigt länge, så de har alltid haft kontakt. Så i sommar för 3 år sedan, alltså sommaren 2009 på min födelsedag så fick jag veta av min mamma att hon hade pratat med Marre, hon berättade att de sökte medryttare till Peggy. JAG VART ÖVERLYCKLIG, jag minns känslan så väl, hela jag fylldes av glädje och glädjetårar. Jag skulle få träffa min saknade Peggy igen! ♥

Vi väntade hela sommaren tills vi bestämde en dag då jag skulle få åka och provrida henne. Det var en tjej som hade provridit henne dagen innan mig också.
När jag kom in i stallet för att träffa henne för första gången på kanske 4 år, så var känslan att få komma in i stallet och se henne framför mig helt underbar, jag ville bara springa fram och hålla om finaste hästen.
Provridningen gick kanonbra och Peggy tyckte om mig, så jag blev medryttare på henne, och jag har vart medryttare på henne i 3 år, i sommar.
3 OTROLIGT BRA ÅR, hon lär mig så mycket och jag trivs så himla bra med Peggy! ♥







peggy
♥♥♥♥



Nya skor och mera snö!

I lördags fick Zola nya skor, och nya broddar så nu är hon redo att ridas igen! 
Dock fick hon vila idag i alla fall, råkade halka och slå i svanskotan i fredags så just nu får jag sitta på en kudde i princip. En sån jäkla otur rent ut sagt! 

Igår vart det i alla fall en skogstur för Zola, vilket hade resulterat att rida hem ganska snart, när min syster kom på att det var svinkallt ute och att hennes händer höll på att frysa sönder!
Hur som så vart det en skritt tur i skogen, så hon fick se annat än hagen och stallet! 


min bästa vän, mitt allt


idag var det droppen

idag har emmy varit ett jävla helvete.. översköttsenergi !
--
det började med att jag gjorde färdigt allt till henne, tog in henne och sedan tog och skulle tömköra henna på järdet. där helvetet bröt ut. så fort hon skulle jobba så kastade hon sig åt sidan, sen när hon inte lyckades med det börjar hon trippa och backa på samma ställe eller mot mig, när det inte gick började hon stegra och små sparka, när hon inte kunde det heller sparkade hon till mig hårt som fan, efter det drog hon och jag hängde kvar i tömmarna och fick stopp på henne men då var det droppen, hon fick en del "stryck" med tömmarna eftersom jag inte hade något spö med mig ut eftersom emmy är så snäll.. men nej helvetet hade då brytit ut, hon började springa runt mig och trasla in sig i linan tills jag fick stop på henne så satte jag mig upp tänkte det skulle bli lättare men nej du, hon började backa och kasta sig åt sidan, små stegra med mig tills jag hoppade av och gav upp.. gick hem och då lyssnade hon perfekt. men hon hade åkt på ett antal smällar..
--
så mådde as dåligt, bara hon kunde lyssna men nej. men när vi gick hem så jo visst.. ringde mamma och sa att nej orkar inte med henne längre, trodde det här sättet var över men inte det, så ska hårdträna emmy nu i en vecka och jag ska aldrig mer klappa till henne med tömmarna eller handen, ett spö ska med för då vet hon att hon har gjort fel när jag använder det lätt. men har iaf bestämt mig för att skaffa liten medryttare som är tuff mot min lilla ponny. som kan klara av henne och sitta kvar stadigt för hon är så liten att jag inte kan sitta kvar när hon väl börjar ordentlgit och kastar sig..
--
så den som vill låna henne eller vara medryttare på henne och jag känner att det är rätt ryttare så får man komma så ofta man vill. men kommer aldrig sälja emmy eller låta henne gå till slakt men måste få någon struktatur på hästen för hon klarar inte av och stå i mer än 1 dag..
låt det här inte tro att jag är dum och slår henne men idag var hon inte nådig mot mig.. har lite ont vid höften där hon sparka mig. ingen fara, men nu är det hårdträning på järdet som gäller och jag rider henne då och inget annat !
--
men jag är då också en sån att lyssnar hon inte så måste man ta till med hårdhanskarna annars blir det bara att hon struntar i en och bara drar.. men jag kan inte rida mer än 1-2 gånger i veckan tyvärr.. så måste ha hjälp av en mindre och lättare ryttare så den som vill får gärna komma och provrida henne !
men iaf när jag var klar så tog jag in henne och då var hon jätte snäll och fin. men får vi se hur hon mår i morgon, men just nu sitter jag hemma då och kollar nya hästar till och med. får vi se vad som händer, jag vet inte hur mycket jag orkar längre.
--

Plugg!

Hej, jag har inte haft tid att blogga för jag har haft massor i skolan och har det nu med, men jag bloggar ikväll! :)



för kallt enligt mig

idag så när man var i stallet så hade någon mockat och sen hade josse tagit in alla hästar, det tackar jag verkligen för !
fixade allt åt emmy och borstade henne lite, det var lite för kallt idag för att gå ute och gå med henne. fyllde på allt vatten, så nu är det fullt med vatten ute.
nu ska jag sova eftersom jag jobbar i morgon, lunchar efter jobbet !

Zola har en lös sko!

Som ni vet så har jag haft lite problem med att det låter som Zola har en lös sko, och idag vart det bekräftat, vänster fram satt lite lös, så idag vart det vila för Zola! 

Hade egentligen velat rida idag, då det var jätte fint väder verkligen, men som sagt ingen ridning pga lös sko. 
Fixade istället istället, för där finns det alltid sysslor att sysselsätta sig med, så jag passade på och mocka till Emmy och Peggy (samt Zola också). Sedan sopade jag hela stallet. 
Tvättade även rent krubba och "saltstens hållare" till Zola som var super ÄCKLIG rent ut sagt! 

Sen vart det rycktning i hagen för Zola, det uppskattades inte så värst om jag ska vara ärlig. Inte alls faktist! 
Men jag fick bort de västa fläckarna (bajs) så jag är nöjd, på söndag blir det svanstvätt, och flätad svans på hel tid som gäller, för den blir jätte snuskig eftersom dem står med täcke på sig med svans snöre, och då landrar bajset på snöret vilket resulterar i äcklig svans (om det var någon som ville veta det). 

Imorgon är det Maddes tur att ha Zola, och jag misstänker att skon sitter lika löst som idag eller lösare, som tur är har Madde hört av sig till hovis, och han kommer nog ut nästa vecka, om det inte är så att han vill komma i helgen, för det går också bra!  ;)


idag är det torsdag och så klart en stressig torsdag

idag kom man hem vid fyra, åkte till stallet, mockade, fixade vatten, hämtade ner hö, hämtade in emmy och så fick hon äta. det är ju hennes vilo dag på torsdagar.

när jag var klar där åkte jag till vingåker för lite hoppträning på ridskolehästen jessie, det gick jätte bra vi hoppade på en åttvolt. det borjade med att vi skrittade fram på travbommar på en åttvolt, sen började vi trava över den. när vi skulle ta lite galopp så gjorde vi det på spåret och allt gick jätte bra, inga problem. sen började vi hoppa 2 stycken i taget, allt rullade på och så allt gick sådär första gången, hon hoppar så stort och man vet inte när hon hoppar av så hängde inte rikgit med. men andra gången så gick det super bra, så jag är hel nöjd med ritten fast vi inte ens hoppade över 70 cm !


jessie på bild !

Funderingar på kvällskvisten!

Sitter just nu framför denna dum burk, kan verkligen inte slita mig ifrån den, även fall jag måste. Sitter här och funderar kring olika saker om hästar, ryttare osv. Men frågan är kommer jag verkligen fram till något?!

Den största funderingen som jag sitter och funderar på nu är hur olika vi är mot våra hästar!

Jag är en sådan person som är lugn mot hästen och har tålamod. Jag brukar inte vilja höja rösten till hästen då jag vet att en häst hör bättre än oss människor så vad tjänar det till?!
Att straffa ett djur ligger inte i min natur, och jag tycker personligen att man bör ha jäkligt bra ursäkt för att göra det om det ens är okej med det!

Oftast är vi människor den felande länken när våra djur gör fel. Det är vi människor som inte förstår oss på djuret helt enkelt!

Om en häst drar ner huvudet när man rider ska man tydligen "kicka" dem i magen med skänklarna (det har jag blivit lärd på ridskolan) bör man inte tänka efter ett steg till, Varför gör hästen detta?!
- Kan grund konditionen vara dålig att det ex blir lättare att andas om huvudet är närmare backen?
- Skulle den kanske precis hosta till innan du kickade den?
- Kan det vara sadeln, bettet eller någon annan utrustning det är fel på?
- Kanske till och med att hästen har ont någonstans?

Jag tror att alla hästar föds med en livsglädje, en kraft att vilja göra rätt, att vilja vara till lags. Men om vi människor inte fattar vad en häst menar när den säger till så kan man förstå att vissa hästar tappar just arbetsviljan, glädjen!
Jag är inte fläckfri, jag är inte bäst på något vis. Men ibland undrar man om inte vi människor tar genvägen till att lösa ett problem istället för att gå till botten med det hela!

Sådär lite nattsvammel så här på småtimmarna!


En stalldag i dåligkvalite


Vilo vinter!

Har nästan blivit en vintervila för Zola. I år har vi tagit det väldigt lungt med damen, dels för utlandsresor, sjukdommar (ägarna) och det dåliga vädret! 

För mig personligen gör det inget med en lungn vinter, bara hon får daglig motion så hon håller lederna igång, eftersom det knappt går att trava så blir det oftast bara skritt för henne, men det sägs ju att det är den bästa gångarten! 
Och jag tror att vilan behövs för både ryttare och hästar, Zola har jag märkt har blivit jätte trevlig att rida. Mycket mer posetiv till arbete. Och min kropp känns mer som ett med hästen. Jag vet vad jag ska göra och när jag ska göra det så Zola får dem ultimata hjälperna så hon kan utföra det jag ber henne om! 


Igår vart det massage för damen samt promenad och strechig, vilket hon gillade, hon var inte alls så spänd i musklerna som jag trodde hon skulle vara. Och istället för att lägga öronen bakåt (vilket hon gör när hon är stel) så sänkte hon huvudet och nästan somnade, så det var nog bara skönt skulle jag tro! 

Idag är det Madde som har Zola, jag ska på möte! 


pyssel med två hästar

slutade klockan ett i skolan, åkte direkt till Isola, har börjat med och haft henne. det är min medryttarhäst. hon som äger den har haft sin häst i Målke förut. innan emmy stod där. men jag åkte ut dit fixade allt åt henne och sen red vi en 40 minuters skrittpass med lite dressyr, serpentiner och volter, så mitt mål med det var att mjuka upp henne ordentligt så hon slappnade av och det funkade. först började hon protestera lite gran men det släppte när hon började slappna av och förstod vad jag ville.
när jag var klar där, så åkte jag och hämtade Johanna och hon hängde med ut till Emmy. vi mockade, fixade vatten och sen packade vi 30 höpåsar. problemet var att det damade, sen så trodde vi att det började mögla.. hoppas inte det, det såg iaf helt okej ut och Zola åt det så då trodde vi att det var okej för hon äter inte vad som helst.
när vi var klara med det så tog vi in Emmy och borstade henne och fixade så hon hade reflexer på sig och så tog vi och longerade på järdet. i både skritt och trav, hon var super duktig men lite lat men hon förstår inte riktigt poängen med longering tyvärr, men det kommer bli bättre får vi hoppas.
nu har man kommit hem, duschat, ätit god mat och så ska jag skjutsa hem Johanna till stan.
emmy första ritten i padocken när hon kom..
emmy idag !

Slabb-Cimba

Kollade på bilder sen Cimba var liten, och guuuud så han såg ut efter han har ätit xD

*PÅ BILDERNA ÄR HAN 9 MÅNADER GAMMAL
*

Såhär ren var han om mulen innan han fick komma in och äta



Här är vi i full gång o käkar ;)



O här har han ätit färdigt...


När han kom hem efter hingstbetet sommaren 2008 när han var 1 år och några månader så hade han slutat slabba, han mognade nog en hel del på sitt "sommarläger" ;) haha. Det är skönt att slippa torka honom på mulen efter varje gång han har käkat ;D


Statistiken ökar! :D

Hej på er!

Statistiken har ökat, vilket är otroligt kul att se! Hoppas den fortsätter stiga! :D

Igår var jag ute en snabbis hos Peggy, jag hann tyvärr inte fixa allt för jag kom lite sent.. Snälla Josse hade fixat allt, tack! :) Så jag tog in henne bara och pysslade om henne tills vi skulle åka på möte, alla stalltjejer!
Jag gick inte ut och gick med henne igår p.g.a att det var isgata ute och sen var det dimma så man såg nästan ingenting. Så hon fick stå igår!

Jag hade tänkt att skriva ett inlägg om hur jag blev medryttare på Peggy idag, men jag hinner tyvärr inte.. Så jag skriver ett inlägg om det imorgon eller på torsdag! ;)

Jag ska ta med någon som vill ta kort på mig och Peggy så jag kan visa er lite nya bilder! Har inte fotat några bilder på länge....



Skrittpass i paddocken!

Idag vart det ett skrittpass för Zola i paddocken, hade egentligen planerat att gå en promenad med henne eftersom hon har stått i 3 dagar nu. Men när jag hämtade Zola från hagen insåg jag att det inte skulle gå att gå en promenad med henne eftersom man kan åka skridskor på vägen! 

Egentligen tycker jag att det är de ridpassen som man inte planerat att göra som blir bäst, självklart planerar jag själva passet i ex paddocken, men jag menar att när man egentligen hade tänkt tömmköra och man ändrar sig i sista sekund och sadlar istället, det är dem passen som blir bäst tycker jag. När man liksom inte går in med någon förväntan att det ska gå bra eller dåligt, utan man tar det som det kommer!
Man får ett helt annat tänk med, tycker jag, ex om jag ska träna för en tränare så är det självklart att man vill att det ska gå bra, och att hästen inte "lyder" känns pinsamt, och det borde inte få ske (så nervös kan jag bli, att det liksom blir pinsamt när jag gör fel, och Zola också gör fel i och med mitt misstag så det är något att träna bort!)

Hur som helst gick i alla fall skrittpasset jätte bra, hon var trevlig i kroppen och sinnet, men lite orolig i munnen, red med ett tredelat eggbett, tror jag det heter, men jag misstänker att det är en aning för långt. Ibland funkar det jätte bra med bettet, och ibland inte, så vi får nog lägga det på is kanske.
Red bara 25 min, hörde efter en stund in i passet att en sko eventuellt lät lös så jag hoppade av och gick in i stallet och kollade, men skona satt som dem skulle så det var nog inget!
Imorgon är det min och Maddes dag, så vi får se vad som vi hittar på med Zola!

BÖRJAR TA TAG I BLOGGANDET ORDENTLIGT HÄR !

ni kanske undrar varför jag inte bloggar nästan något här?
jo saken är att jag har en egen blogg och sen hinner jag knappt om dagarna längre. har ju skolan och tänka på och sen så klart emmy, mina vänner får vi inte glömma ! så bloggandet ligger inte direkt först kan man säga.
men idag har jag varit ute i stallet runt ett och fixade allt, som mockade, fyllde på vatten, tog ner hö. det gör jag varje dag, men varje onsdag packar jag påsar för hela veckan.
när jag var klar med det åkte jag till skolan för två lektioner och så vidare till stallet igen efter det, tog in Zola och Emmy. Emmy och jag tog en 10 min promenad på grund av att igår fick hon stå och det är så halt ute så det går knappt och gå eftersom hon inte har några skor eller broddar under fötterna.
men tar en dag i taget, i morgon blir den en full stalldag eftersom jag slutar klockan ett. så då blir det och fixa allt hö och så på min planering blir det en longering på järdet eftersom där är det mjukare än någon annanstans.
plus att i morgon har jag Isola, har inte ridit henne på super länge ! så ska bli spännande att rida henne och så tar man ju hand om allt för henne, sen efter allt det ska jag vara med Johanna. blir en fullspäckad dag kan man säga med många roligheter men bloggar om det i morgon.

MISSADE OCH VISA UPP LITE BILDER PÅ EMMY OCH HÄNDELSER..

Julaftonsmorgon, mysigt var det men lite synd att det var bara jag som red den på grund av skador och kylan !
Maja är för mysig, hon sitter nästan jämt där när man kommer in till stallet, det är precis vid min box ! Så när hon står där så myser man en stund med henne innan man börjar med sysslorna.
Emmy nyrakad står i boxen !
Tomteparaden med ridskolan, nästa år kommer emmy vara med !
Emmy i sitt nya fleace täcke, ja ridarhästen som vi kallar henne då.
Emmy har nyss blivit longerad i höstvädret.
När jag och Clara rakade emmy så vart det en del hår på golvet.
Lite longering med hoppning på shemat under hösten.
Tyke har lite kul när jag försöker mocka i emmys box.
Emmy och Cajsa efter en lyckad tävling, eftersom det var deras första !
Emmy med utrustning, vi ska ut och tömköra lite gran !

VINTERBILDER 2011 DECEMBER.

Lite nyfikna hästar när man kommer och sätter sig på huk, ursäkta kvaliten men jag hade bara mobilen och ta kort med !

EMMY BUSAR MED MIG !

ibland finns det lite ordentligt bus utan ryttare !

EMMY OCH MIN MEDRYTTARE !


LÖSHOPPNING FÖR EMMY, 70-80 CM - INTE MAXAT !


EMMY GILLAR OCH RULLA SIG PÅ SOMMAREN !

Hon gör mig så lycklig när hon gör så här !

TRÄNINGAR JAG GJORT PÅ RIDSKOLAN, NÅGOT ÅR SEN !

Klippet är ett år sen ungefär och jag hoppar Anton från vingåkersryttarförening !
Dressyrlektion med Johanna och ridgruppen, jag rider den stora svarta hästen filip med vit chabrack!
Hoppträning och jag rider ridskole hästen filip !

GAMLA TÄVLINGAR JAG GJORT PÅ RIDSKOLAN!

Clerund, jag rider den svarta hästen som heter skorpan !
ärevarv, kom på andra plats. rider då den svarta hästen med rosa chabrack !

Ovisade bilder

Lägger upp lite blandade bilder som ni inte har sett :)
Ett stycke nyduschad Cimba ;) tagen i somras


Peggy och jag, tagen sommaren 2009


Cimba kliar sig i hagen, tagen i somras



Peggy är lite trött :) tagen maj 2010


Runar putsar

Vår katt Runar (även stallkatt) tycker om att tvätta föntrena med sina små tassar ;)




Stalldags byte.

Jag och min syster delar på Zola somni kanske redan vet och vi har olika dagar vi är där. En normal vecka brukar se ut så här.

Måndag: Madde
Tisdag: Madde
Onsdag: Madde/Bisse
Torsdag: Bisse
Fredag: Bisse
Lördag: Madde
Söndag: Bisse

Men i dag så byter Bisse och jag dag för hon ska på ett möte på torsdag och jag måste plugga i dag, så det passar aldeless utmärkt :). Vet inte riktigt vad Bisse hittar på i dag med henne men det kanske hon bloggar om senare.

Bloggmöte pågår!

Snart kommer det en ny design på bloggen, lite nya typsnitt, och bilder, samt header (när vi betsämmt tid för datum).
Mötet pågär fortfarande, har hållit på i 1.5 timmar, men bra kommer det att bli, och fler intressanta inlägg!

HEJHEJHEJHEJHEJ

Söndag idag, vilket innebär att jag var i stallet! :)

Jag fixade allt till Peggy, sedan tog jag in henne, pysslade och myste med henne massor. Gick sedan ut och gick med henne, en 5 minutersrunda i skritt.

När jag kom tillbaka till stallet så kom Josse ner för hon skulle se hur Peggy rörde sig när jag sprang några steg med henne. Både jag och Josse tyckte att det såg bra ut när hon travade, jätteroligt att se! :D
Det enda som märks att hon tar kortare steg, vi är inte helt säkra på vad det kan bero på, men kanske att hon stått ett tag och inte sprungit ett tag, eller att hon kanske fortfarande hade lite ont eller att marken var hård.
Men det såg mycket bättre ut, är jätteglad! :D



Den skadefria hästen del 2 - hur är hästen i hagen?

Detta inlägg som ni kommer få läsa nu, handlar mest om hur hästen är i hagen, inlägget är inspererat från boken: Den skadefria hästen skriven av Amanda Sutton!

Detta inlägg kommer först och främst handla om hästar i hagen, vad som kan vara farlig för dem, och vad man kan tänka på när man studerar sin häst i hagen!

Skrittar din häst på bra i hagen, med huvudet i normalhöjd? - Detta är ett tecken på att hästen känner sig rörlig och tillfreds.

Hästen kan lätt stanna och rygga tillbaka? - Den kan kordinera sina rörelser och känner sig rörlig.

"Startar" lätt, eventuellt snabbt och utan problem när den ska gå iväg? - Hästen är inte halt och har inte ont någonstans, även här kan man se om hästen ser stel ut.

Kan hästen lägga sig ner och rulla sig från sida till sida?- Normal rörlighet och har inte ont någonstans, såvida det inte är koliksymtom som visas.

Kommer hästen bra överrens med andra hästar?- Stabil i phsyket och temprament.
Täcket ligger på sin plats? - Brja jämnhet i skelett och muskelatur, regelbundet rörelsemönster.

Drar/trampar inte av sig skor?- Rör sig korekt, inga psykiska/nervösa problem.

Hagen:
Giftiga växter ex. idegran, lagerhägg och korört? - Om hästen äter utav detta kan den dö.

Trasiga staket, speciellt slappt spända metalltrådar utan el - Hästar kan fastna och få skärsår, fläkskador,
frakturer, korsskador, skrubbsår, köttsår
(OBS Alla trådar i hagen ska vara spända, hästar kan fastna oavsett vilken tråd det är!)




Idegran


lagerhägg


Korsört


Den skadefria hästen del 1

I detta inlägg har jag tänkt ta upp saker och ting som man eventuellt kan missa, eller inte tänkt på när det kommer till hästens hälsa. Faktat är taget kommer ifrån Den skadefria hästen av Amanda Sutton!

Vad betyder allt vi ser i stallet egentligen?

Står hästen jämt på alla fyra ben i boxen eller spiltan och kan utan vidare rygga tillbaka från dörren om man ber den det? - Om den kan det är det ett tecken på att den inte har några problem med rörelser eller kordination.

Ströbädden, är den som den brukar vara? - Om den inte är det, kan det vara ett tecken på att hästen varit orolig, kolik eller andra problem med magen.

Ströbädden, är det blötare eller torrare än vanligt? - Detta kan vara ett tecken på om njurarna är okej eller inte.

Hästen kan utan vidare äta från golvet eller ur en hink på golvet? - Tänderna är ok.

Täcket ligger på plats? - Detta kan vara ett tecken på hur din häst är musklad, om täcket inte ligger på plats, eller har svårt att ligga på plats så kan musklerna vara olika utvecklade!

Hästen lyfter hovarna när man ska kratsa de? - Hästens närvarokänsla, medvetenhet och balans är ok.

Hästen kan resa sig, lägga sig coh rulla runt utan problem? - Hästens har god/tillfredsställande funktion i ryggrad samt bäcken.

Hästen går lungt ut från sin box? - Hästen är inte rädd, har kontroll över sin kropp!

Vissa av dessa saker kan vara väldigt självklara för vissa, men inte för andra. Men jag har valt att ta upp detta i alla fall, då det är extremt viktigt att kunna se vad hästen egentligen berättar för oss!


Kvällspromenad med pollen!

Hej på er!
Nu ska jag ta tag i bloggningen igen nu när skolan kommit igång igen.

Åkte ut till Peggsan direkt efter skolan, då jag även träffade Josse i stallet, dom skulle ju hämtat spån idag, men de fick inget för traktorn innan dem tog allt.
Men i allafall, jag gjorde i ordning allt till Peggy och gick sedan ut och gick med henne såhär på kvällen, riktigt mysigt faktist! Gick i 10 min, hon var pigg och drog lite, så jag fick hålla i henne så hon inte skulle gå för fort eftersom hon inte får det ännu.
Josse ska springa med henne några steg i helgen om allt går efter planeringen innan! Så det går framåt nu verkligen, riktigt kul! :)
Jag har inte ridit henne sedan i september, typ 4 månader sen.. Saknar det såååååå! ♥



Snart, snart hoppas jag!



Vila

I dag blir det en liten promenad men Zolabola kommer sen hem i dag oxå så är lite slö av mig, men onsdagar brukar ju vara Zolas vilodag.



Spån, spån

idag är det min tur att hämta spån ;) (intressant inlägg, jag vet)


Spån!

Idag är det dags att hämta spån. Sågen var som sagt stängt i lördags, så idag får vi hålla tummarna att det finns något spån kvar!
Annars får vi köpa balar, vilket är dyrt jämfört vad vi betalar annars för att packa själv. 

Sist jag köpte två balar fick jag betala 185:- (billigt enligt mig, för jag har varit med om att det varit dyrare på andra ställen) men när man packar själv får jag 8st 360 liters säckar för 126:- Billigt och bra!!


Skritt som sagt

I dag så skulle det bli en skritt tur men slängde in lite trav oxå hehe. Både Zola och jag vart helt överlyckliga när vi såg att dem hade tagit bort trädet på stockstigen som gjorde att det inte gick att rida där! Zola vart helt exhalterad när hon såg att vägen var fri igen (sen kanske oxå för att det var på väg hem men men) så det vart inte många steg i form haha.  Men ibland så kan man bara ut och lufsa i skogen :).

Hittade denna bild på Bisses blogg på Zola när vi bara hade haft henne något år och tänkte jämnföra hemme med hur hon ser ut i dag.


Zola och Rickard för ca fyra till fem års sedan.


Hur hon ser ut i dag. Tänk på hur täcket sitter och det är samma täcke!



Skritt tur

Det blir nog en skritt tur för damen i dag oxå. Det är så fruktansvärt hårt i backen att man kan inte göra någe annat, tror att jag ska ta en liten längre tur i dag vi får se :).
Att få en bild på Zola glad är inte det lättaste! hah




Cimbas uppväxt (bildbomb)

Tänkte visa hur Cimbas uppväxt/utbildning har varit än så länge. Har ju haft honom sen han var 6 månader gammal så jag har lite bilder :)

April 2007 Här börjar Cimbas liv, på bilden är han några dagar gammal
(Bild skickad från uppfödare Madeleine Haag)

30 okt-07, ca 6 månader gammal. Vi åker och kollar på lilla korven för första gången. Hämtar hem honom någon vecka efter.


16 april -08 Bebis fyller 1 år.


sommaren -08 (cimba 1 år 1 mån) åker iväg på sitt första hingstbete. Han går med två andra hingstar, bl.a. sin halvbror Zigge (båda e: Ege). Cimba blir hängig under betet och blir behandlad mot Anaplasmos (fästingsjukdom). Han återhämtar sig snabbt och kan njuta av "sommarlovet"


Hösten -08, Cimba kommer hem från hingstbetet och kastreras.


Februari -09. Han börjar vänjas med träns.


Cimba fyller 2 år


Maj till oktober -09. Åker iväg på Sommarbete, samma ställe som året innan


2 januari 2010. Cimba åker iväg till min moster i Nyköping för att vara sällskap åt hennes unghingst


Mars -10. Cimba tömkörs


April -10. Cimba fyller 3 år


April -10 Cimba vänjs med sadel och börjar hänga på honom lite smått.




Hösten -10 kommer han hem igen och vargtand dras ut.


November -10
Han motioneras någon gång i veckan (longering/lös på ridbanan/promenad)
Cimba

April -11, Cimba fyller 4 år. Han longeras med sadel och träns


Juni -11 Inridningen påbörjas


Han löshoppas för första gången


Augusti -11 Cimba rids 3 ggr i veckan utan problem.


December -11 Cimba får vintervila för att växa och vila upp sig. Kommer att sättas igång i mars 2012 igen :)



Lite bloggning på lovet av mig

Hej på er!
Har ni haft det bra på nyår? Jag hade en otroligt bra kväll & natt som jag aldrig kommer glömma!
Jag ber om ursäkt för att jag är jättedålig på att blogga nu under loven, men man sover länge på dagarna och sedan går man ut på kvällarna, så jag ber om ursäkt!
Men denna vecka har jag iaf vart och jobbat där jag jobbade i somras, tog hand om helgbarn och hästar under två dagar. Så jag har bara hunnit tagit Peggy två dagar denna vecka.

I torsdags så fixade jag allt åt henne, sedan gick jag ut och gick i 10 min. Det gick otroligt bra, det märks på Peggy hur glad hon blir när hon får komma ut, det är väldigt kul att se hur bra hon blivit nu! :)

Och idag så hade Marre fixat allt till mig (Tusen tack Marre!), sedan så har Peggsan fått större hage nu så nu går hon inte i en lika liten hage längre, det är så bra att allt går så framåt!! :D
Gick sedan med henne i 15 min, lät henne nosa på allt och gjorde mycket halter osv. Peggy var lika glad idag också! ♥

Blir ett bildlöst inlägg idag!





Hämtning av spån i morgon!



Ja det var visst dags att hämta spån till Zola, får helt enkelt hålla tummarna på att det finns något kvar sen alla stor helger!


Framgångsrika ridtravare!



Här kan ni läsa en artikel om framgångsrika ridtravare runt om i världen. Hittade den på ridtravare.ifokus.se här kan ni läsa artikeln!

En av de ridtravare som näms är Balagur och under kan ni se hans framträdande på dressyrbanan!


Helt underbar häst skulle jag vilja säga!


Saknar

Saknar när vi var såhär många som red ut, så mysigt. Nu har vi haft lite problem med skador och folk har flyttat osv.
Jag & Peggy längst bak (jag som tar kortet), Sara & Isola (till vänster i röd sadel), Matilda & Gangster (svart tröja med vit text), Madde & Zola (längst till höger), Sofia & Rocksina? (längst fram).

Sega dator!!

Skulle lägga upp ett inlägg, men datorn hakade upp sig... DAA ja får damp ;D det inlägget får vänta tills datorn slutat sega så ja kan lägga upp massor med bilder :)
.
Peggy korv i sin lilla sjukhage

Cimba

har vartit dålig på att skriva om hans utveckling. Men nu kommer iaf bilder och lite text om hans utbildning :)

Cimba nån enstaka dag gammal
(bild skickad från uppfödare Madeleine Haag)


RSS 2.0