Ridtur med Sol, blinningar och flugor!

Idag red jag och Madde Stora Molkerundan!

Som ni minns skulle jag rida Peggy, vilket jag gjorde och Madde hade Zola!
Vi skrittade bara på långtygel, och det var väldigt mysigt!

Vet inte hur länge sen jag och Madde red ut tillsammans, bara hon och jag och skrittade, annars har det varit lite ståhej med hästarna och man helt enkelt blir lite tokig på situationen, men idag var det lungt och sansat, vi red som som sagt en runda som ska ta 20min (i Zolas takt) men idag tog det 30min, till och med Zola var lugn! *


Bajamaja?


Stallkatten Maja på gösselstacken!


Där satt den!

Har just kommit hem från en dag i stallet, eller ja från kl 5 till 9 i alla fall!
När jag kom till stallet var det så jäkla varmt att jag inte ville rida just då, så jag väntade, och under den tiden städade jag skåpet med ridsakerna i, sen så skrubbade jag hela boxen. Kommer ha träningsvärk i morgon vill jag lova för smutsen satt hårt!

Ridpasset då, hade först tänkt rida ut, men eftersom det inte vart något "riktigt" dressyr pass i torsdags så vart det idag istället. Och gisses vilken häst jag har. "Hon är den vackraste och bästa hästen som går på denna jord just nu". Så beskrev jag Zola för pappa. Hon var alldeles underbar. Och jag red rätt idag, tänkte otroligt mycket på min sits idag och det lönade sig, hon lyssnade jätte bra!
Ställde även lite högre krav på henne idag, och det tog hon med en nypa salt kan jag även tillägga. Det var som om hon tänkte "äntligen lite ridande, och arbete!" Hur roligt som helst, ville verkligen inte sluta rida idag. Kunde hålla på hela natten! :D

Testade även något nytt idag, och det var att rida mesta delen av passet i arbetstrav (nersittande) och använde inte skänklarna något (kan inte använda dem så mycket med mina stövlar än hah, men hon lyssnar mycket bättre när jag får använda överskänkel och sätet). Hur som jag testade att driva med bara sätet, och gisses vilken ökning!
Trodde inte min häst kunde länga steget sådär, förvantade mig bara att hon skulle trava snabbare, men nej nej, hon längde steget!!

Och vartenda travsteg var som att flyta på vatten. Hur mjukt som helst. Trodde inte min häst kunde trava så heller, men jag tror att allt berodde på att jag red RÄTT!!

Kommer aldrig glömma denna kännsla vill jag lova!!
Nu har jag kommit tillbaka på banan igen känns det som!

Nästa gång jag sitter upp på en häst är dock inte Zola utan på Peggy, Hennes ägare är på P&L så jag ska skritta henne när jag har tid! (:


MYSIG RIDTUR I SKOGEN

Hej på er!

Hoppas ni hade en bra midsommar, för det hade jag iaf! :)

Ja, idag åkte jag till stallet med Sara. Vi skulle rida tillsammans, vi red Åsen. En runda som tar över 1 timme att rida, den har en jättebra galoppsträcka även.
Det var jättemysigt verkligen, vi pratade om allt möjligt när vi skrittade där i skogen. Och Peggy och Emmy var pigga och duktiga. En mysig ridtur i sommarsolen! ♥

Nu kommer jag inte blogga på en vecka, så ha det så bra alla läsare!




MIDSOMMARAFTON

GLAD MIDSOMMAR ALLA VÅRA LÄSARE!




PEGGY ÄR FÖR BRA ALLTSÅ ♥

Heeeeeej!

Idag har jag ridit Peggy. Det blev ett dressyrpass i paddocken som gick väldigt bra. Gjorde ingenting speciellt, formade henne mest och försökte få henne mjuk, hon var lite stel till en början men hon blev mjukare! Det gick bäst fram till första galoppen för hon var mer koncentrerad då, men jag är jättenöjd över henne!

Nattis önskade även en bild från när jag var utomlands, så här kommer en bild!


åååååh, ta mig tillbaka till landet och värmen!! ♥




FULLT UPP

Hej, jag har inte uppdaterat på ett par dagar.. Har haft fullt upp!

Jag har varit med min vän Josefine, vi har gjort massor, alltid lika kul! :D
Var på stan en stund förut med två kompisar, vi fikade. Sen stack jag & Kim till djulö. ;)

Men jag red i onsdags, när det spöregnade... Men jag hade täcke på henne och mig så vi slapp bli så blöta. Men jag red en bit på vägen i 30 min kanske? Det blev skritt och lite trav. Det gick bra! :)




Massor som har hänt kring Zola!

Jag och Madde har kommit på vad hennes knölar beror på. Vi tror att det är Kraften (kraft rehab) som hon inte tål. Så vi ska testa nu att ta bort det helt och hållet och se fall knölarna försvinner (om ni undrar vad jag pratar om finns det mer info på beeatrice.blogg.se). 

Zola har fått nya skor, och är fortfarande sitt gamla jag igen! 

Och i morgon (21/6) fyller jag år! Hela 19år så grattis till mig! 



TILLBAKA

Hej på er! :)

Nu är jag tillbaka här i Sverige, efter att ha varit utomlands. Jag har haft det grymt bra, saknar det redan.. ♥
Igår fyllde jag även 15, härligt!!

Idag hade jag Peggy. Jag red på ridbanan idag, när jag red även började det regna.. Peggy var verkligen jättefin i traven och i höger galopp. Hon var väldigt avslappnad, det märktes för hon gick så lätt och fint. Jag är jättenöjd över henne!

Fick även en jättefin present av Peggy, Josse och hennes familj, tack så mycket! :D




inridning

Titta vad duktig min lilla Cimba bebis är :D
 
cimba
han sköter sig finfint med endast lite små skutt ibland! :)

Kan inte vänta längre!

Jag vet att Zola har sommarvila nu, men jag kan inte vänta längre, speciellt inte när jag fick den söta blicken av henne igår som sa "ska du inte rida mig idag?" Hon kom till och med springade till mig i hagen och gnäggade (det händer inte ofta, ibland är det tvärt om, fast jag gnäggar inte utan ropar Zola)

Så idag ska jag rida! (om jag hinner, ska iväg idag och lämna massor av mat till min moster som hon ska tillaga till min student) Aja får väl ta en tur i natt annars då! :D


sommarvila

Ja nu har Zolas sommarvila börjat. Så det är inte så mycket att skriva nu. I går så va jag till stallet rycktade sprayade flugspray och kramade Zola. Fyllde på vatten i hagen oxå (inte för att de har någe med Zola att göra menmen)





Sitt vanliga jag!

Lika fort som det kom så försvann det, Zola har blivit sitt gamla lugna jag igen. Så sköönt verkligen!

Har fortfarande ingen aning om vad det kan ha varit men nu är det borta i alla fall!

Idag släppte Madde Zola i paddocken, eftersom hon har stått i 3 dagar, och det gick väl inte så fort. Hon hade bara travat runt lite!

Snart börjar i alla fall Zolas sommarvila, vet ej fall vi satsar på 2veckor åt gången eller om vi delar upp det, 3veckor brukar hon minst ha men i sommar kanske det blir mer/mindre! (:


NATIONALDAG

Hej!
Tänkte skriva lite om igår,

Peggy: Jag red barbacka på henne i paddocken. Vi höll oss på en stor volt nästan hela tiden. Det gick faktist väldigt bra! Hon småstegrade 2 gånger i galoppen, men Josse påminde mig om varför hon gjorde det. Hon gick väldigt fint och jag är nöjd över henne! ♥

Emmy: Jag red i paddocken med sadel och red i alla gångarter. Det gick mycket bättre, jag fick riktigt bra galopp på henne. Men hon busade lite.. Så fort jag skulle arbeta henne i form så busade hon. Men jag tycker det gick väldigt bra ändå!

Idag har jag tillbringat dagen med mina vänner i Stadsparken, där det var massor med folk och massa saker. Sen har jag även varit vid sjön och solat och ska snart ner dit igen! :)
Nu kommer jag inte blogga på en vecka, så ni får ha det så bra! :D




GRYMT VÄDER

Mitt sommarlov har börjat grymt bra, jag har tillbringat mina dagar med min saknade vän Moa. Vi har fotat, kollat fotboll, solat solarium och varit i stallet, så himla underbart!
Igår red jag på ridskolan, vi hoppade bana den här gången. Jag hade fjordingen Tunar. Han är en riktig stjärna på att hoppa, han är verkligen grym! Han har jättefina språng mellan hindrerna och har en bra takt. Vi hoppade kanske 70 som högst?! Men Tunar är väldigt gammal så det är därför. Men han är grym!!
Jag hoppade även han i tisdags, ungefär samma hinder. Fast då hade vi vattenmatta med. Det gick oxå jättebra!

Imorgon har jag Peggy & Emmy. Jag funderar på att rida barbacka på båda två, för att träna min balans. Jag ska även få med någon som kan ta kort!



SOMMARLOOOOV!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D

Ja rubriken, SOMMARLOOOOOOOOOOOOV, det gillas grymt mycket!!

Idag var det sista dagen med den absolut bästa klassen någonsin, jag kommer sakna er så mycket, ni gör verkligen mina skoldagar roliga, 8A ♥

Idag var jag i stallet. Hästarna har börjat gått ute på nätterna nu även.
Jag hade hande om både Peggy & Emmy idag. Jag började med att rida Emmy, sen Peggy.

Emmy: Jag red en kanske 30-40 min i paddocken. Det var första gången för mig som jag red Emmy. Hon var väldigt busig, så fort jag skulle börja arbeta henne så började hon krångla... Men jag ska rida henne på söndag igen, hoppas det går bättre, för nu vet jag iaf lite mer hur hon är! :)

Peggy: Jag red i 45 min ungefär i paddocken. Jag övade inte på något speciellt, red igenom henne i alla gångarter. Hon var ganska seg eftersom det var typ 30 + ute! Men annars gick hon jättebra! :D







Ne du!

Zola va så himla konstid i går! Känndes som att jag hade en unghäst att ta hand om helt bombad va hon! Gick på mig och bettede sig som hon va själv i stallet stod o gnegga och skrapa fast Cimba stod precis fraför henne! När jag skulle rida så va hon en bomb hon travade in på banan tacktade och dumma sig. Slutade med att jag tg av henne utrustningen sen släppte jag henne i padocken så hon fick springa av sig.  Sen hoppade jag upp igen. Det gick v'äl sådär. Men hon stannade o gneggade efeter andra hästar vilket hon aldrig har gjort förut! Så i dag vill jag inte ens till stallet Bisse får åka upp och ta hand om henne, bara kolla till henne.
Ne usch!!

Fick några fina bilder dock ^^




Vila!

Idag ska hästarna få gå in och vila lite, speciellt Cimba och Zola eftersom deras magar är så spända och ingen av dem har vett att sluta och äta, hah!

Och sen är det ju lag på att hästar som inte har något skydd i hagen ska gå in minst 4 eller 6 timmar/dygn. Så det är väl bara att följa lagen antar jag. Och så är det ju stekhett ute nu så jag tror det kommer uppskattas!

Hur gör ni mer era hästar på sommarbete, tar ni in, eller får dem stå ute varje dag hela tiden?

RSS 2.0