Statistiken!

Sprid gärna våran blogg, det skulle vara jättekul att höja statistiken också. Det vore enormt snällt! :D

Tack i förhand!

Ha en fin lördagskväll!



19 år!!

Idag är det min 19:de födelsedag!
Snart får ja öppna massor med paket MOHAHAH, de är nog en av de bästa saker jag vet. Älskar paket <3
'
Ja, lite har man ju blivit växt med åren ;)


Stallet igår!

Igår var det ingen ridning för mig, kändes konstigt eftersom jag har ridit varje gång nästan när jag vart ute i 2 veckor. I allafall så fick Peggy gå ut i sin sjukhage för första gången på några veckor igår, hon gick ute i 2 timmar. Så det blev inget betande för henne igår heller. Men jag gjorde stallet somvanligt och sedan myste jag och borstade henne massor, hon skötte sig kanonbra! :)

Måste kila, så det blir ingen bild idag, hejs!



Stallfri dag!

Idag är det Madde som har Zola. Och idag är det den dagen vi får börja rida henen, dock smygstartade vi igår, Madde var ridsugen så hon red några varv i paddocken barbacka. Såret ser fint ut men det dröjer nog någon vecka till innan jag vågar rida med sadel! 

Ridpasset vart inte så långvarig. Zola är så harig med vind. Och eftersom det blåste som F*N vart det ett kort ridpass!

Själv red jag grannes häst. Vilket gick jätte bra. Hon regaerade inget på vinden så det var skönt! 
En riktigt trevlig häst må jag säga. En häst som man får arbeta med och inte "åka" häst. Men man kände att när man väl gjorde rätt så kände man det på hästen. Sånt är mycket roligt! 
Skrittade och travade bara då jag inte känner hästen så bra från ryggen. Men jag är i alla fall nöjd över passet, och jag är nöjd över mig själv också! 
Jag red i ca 30min för sen började det regna, men det var roliga 30min! 


Skitig vs Ren

Horsemakeover ;D
En nyintagen Cimba som har lerinpackning ;)
Borstat och borstat. Ganska ren nu iaf ;)
Passade på att leka frisör oxå. Blev en liten bit ardennerfläta
Svettig och glad och avsvampad efter ridpasset
Ut i hagen igen. (rulla sig de första han gjorde)

Ut i hage

Igår kväll blev Peggys hage helt klar (förutom att den ska målas). Så idag fick hon gå i sin lilla sjukhage i 2 timmar :D OJ vad glad hon blev!! trots att hon står i en minihage lyckades hon göra lite mini glädjesprång ;) Min lilla sötis <3
'
Nu ska hon inte kunna rymma från sin hage.
*trästolpar som sitter i marken
*trästaket
*eltråd
Och de bästa av allt, elen i hagen fungerar igen ;)
'
Hagen igår kväll, färdig.
Peggy bus i sjukhagen, nöjd tjej på bild! :)

Svullen

För någon dag sen var Cimba lite svullen på ganaschen (eller hur de stavas). Dock så gick de över på några timmar bara. Han var svullen på båda sidor men mest på väster sidan, de kändes typ som en svullen muskel. Han hade inte ont när man tröck på det eller nått :) De har inte kommit tillbaka efter det så de var nog bara något tillfälligt :)
'
Här är han svullen som ni ser............Några timmar efter här och svullnaden är borta :)

Horsemanship!

Igår vart det horsemanship för Zolas del. Tränade som vanligt på inkall samt att hon skulle följa mig vart jag gick. Det gick bra tyckte jag. Jag är nöjd över henne i alla fall. Även fall vissa av inkallningarna kunde blivit bättre. Men när jag tränar är det inte fokus på att hon ska göra allt till punkt och prickar. Det som jag är ute efter är att Zola ska ha fokus på mig. Och det hade hon igår! 

När jag tränar Zola brukar jag låta henne springa löst (oftast väljer Zola att springa på en volt runt mig) med innerörar vinklat åt mig. Och när jag visslar på ett speciellt sett och säger Zola ska hon vinkla in huvudet och kroppen och titta på mig och eventuellt komma fram. Igår kom hon inte fram med en gång. Så jag fick vara lite envis och stå kvar och kalla på henne, och då kom hon fram! 

Men jag är nöd över henne i alla fall!

Ridning x2!

Igår efter jag hade varit hos Zola åkte jag och hälsade på Sandra (grande.blogg.se). När jag klev in i stallet där hon har Isola möttes jag av hur mycket folk som helst. Det var väl åtminsone 10-15 pers där inne och det fick mig att sakna tiderna förr. Alltså när vi alla i Molke red ut, vi sprang mellan stallet och pratade om allt mellan himle och jord. Det var liksom inget som hindrade oss från att spendera timmar efter timmar i stallet!
När allt var så problemfritt! 

Åter igen till besöket hos Sandra. Hon höll i alla fall på och mocka till Isola när jag kom, så vi stod och pratade lite sen började vi pyssla om Isola. Och det var gamla vanliga Isola som tycker om att bli borstad men när man kommer under magen blir hon lite så upprörd! 
Sandra började i alla fall rida i både skritt och trav. Sen var det min tur. Jag var faktist lite nervös för jag kom och tänka på hur Isola var förr att rida, lite små osäker och när det vart jobbigt kunde hon få för sig lite olika saker. Men igår var hon jätte duktig faktist. Det var inte samma häst som jag red för 3år sen så jag vart lite chockad faktist. Hon bar upp sin ryttare väldigt bra mot vad hon gjorde innan då hon nästan vart lite svankig istället. Sen så var hon otroligt böjbar, önskar att Zola kunde få lite böjbarhet från Isola! 
Men det som var det roligaste att känna och se var att hon inte var osäker. Lite vart hon det när jag satt upp, men jag menar jag har inte sett henne på ett år typ, och jag red henne en eller två gånger för 3år sen. Så det är förståligt! 

Ridning gånger 2 då. Jo jag hade skrivit på facebook att jag var ridsugen, och igår fick jag ett sms av grannen att jag fick låna hennes häst idag. Eller deras häst. Ska bli roligt att se hur den hästen är att rida! (:
Så åter igen, tack så mycket! 


Söta

Jag blir faktiskt rörd när jag ser hästar (och även andra djur) som är snälla och kärleksfulla mot varandra.
'
Titta bara denna söta bild när Cimba och Zola dricker samtidigt :)

Väntan

Ja jag har inte bloggat så himla mycket. Har haft tankarna krig Zola och hennes vetrinärbesök och om mitt band med hästar i största allmänhet. Jag har inte nämnt det här men den dagen Zola inte kommer stå i stallet kommer även jag dra mig ifrån "hästlivet". Jag kommer helt enkelt inte ha tid för hästar senare. Det ända som håller mig kvar i den världen är just Zola. Utan henne hade jag nog slutat för ganska länge sen.

Detta vart kanske ett lite depping inlägg men man grublar ganska mycket när man bara går oh väntar påatt få direkta svar. Hoppas att vetrinären ringen med godabesked denna vecka!


LÅNGA NÄTTER

Godkväll på er!
Jag har inte hunnit blogga för jag har så mycket att göra nu, fullt upp i skolan nu när det inte är så långt kvar, massor jag tänker på, ett val som är väldigt viktigt som bara är som ett frågetecken just nu, har en sån beslutsångest, helt sjukt. Bara massa tankar som går runt i huvudet på mig just nu...

I onsdags var jag ute i stallet och hade hand om både Peggy & Emmy. Min gulliga pojkvän var snäll och följde med till stallet också, stolt över honom!
I varje fall så red jag ju Emmy, red på ridbanan denna gång och barbacka. Jobbade henne mycket i form och tränade lite på galoppen också, vänster galopp gick jättebra och hon hade ett jämt och bra tempo. Men höger galopp var däremot lite svårare, tog en stund innan hon fick rätt galopp och hon kickade några gånger på det också, haha. Men när hon väl gjorde rätt så gick det fint!

Idag hade jag båda två pollarna också, pysslade om Peggy och betade henne en stund i det fina vädret. Nu är aggregatet tillbaka efter lagning och imorgon ska hennes sjukhage byggas också så nu ska hon börja få gå ut också, vilket är jättekul! :D
Red ut med Josse också på Emmy som hon skrev i inlägget nedanför, allt gick bra men hon var rädd för minsta lilla så hon hoppade till ett antal gånger. Men det lugnade sig mot slutet!


Shit vad jag saknar det här! ♥



Äcklig katt

Runar fångade sin egna lunch idag, tydligen dög inte torrfodret ;)

Bushäst!

Var ute o red i skogen idag med Alicia & Emmy. Han har vilat några dagar nu så han var jätte fjantig ;) han var rädd för stenar, stockar, vattenpölar, grenar, o ja, allt som han hittade xD Det positiva med att han hoppar till och leker rodeohäst är att min balans byggs upp riktigt bra, haha xD
'
Ungefär såhär såg de ut idag under ridturen ;)

Handla medecin!

Igår var veterinären ute som sagt. Och allt gick bra, han tittade på operationssåret och den "blaskiga" påsen och konstaterade att det såg ändå relativt bra ut. Men att vi ska börja behandla med Metacam för att förebygga infektion. Och minska den "blskiga" påsen så han slippet tömma den! 

Så nu blir det att handla 100ml för 418:- inte det roligaste att lägga pengarna på, men det nödvändigaste. Jag som hade lust att köpa nya benskydd till Zola. Men det får helt enkelt vänta. Inte trodde jag att Metacam skulle vara så jä*la dyrt...
Men det är sånt man får ta helt enkelt när man har häst. Bättre att hon blir bra och slipper en infektion.
Han hade heller inte fått något svar från patologen. Men om det inte skulle komma denna vecka skulle han ringa och fråga! 

Håller tummarna nu på att det går vägen med Metacamen. Jag menar att Zola håller sig på mattan, då hon HATAR att bli avmaskad kanske hon förknippar detta med avmaskning, men som sagt håller tummarna. Har smakat Metacam och det är helt okej. Så förhoppningsvis ska Zola tycka det smakar relativt gott!

Veterinär besök!

Idag blev det visst ett veterinärbesök inbokat. Jag och Madde upptäckte igår att hennes operationssår är hårt och svullet, och jag misstänker att det är blodfyllt då han inte fick stopp på ett blodkärl. Sen har hon även en "påse" mellan frambena, som kan tyda på en sträkning. Den är vätskefylld, så det behöver förmodligen tömmas! 

Hur som helst ringde jag och Madde igår till veterinären när vi upptäckte detta och han sa att han skulle komma ut idag. Bättre att ringa en gång för mycket än en gång för lite. Men eftersom han sa att han skulle komma ut kan det tyda på att det kan vara lite "allvarligt". Håller tummarna nu att det kommer gå bra med läkningen av såret.
Zola har fått gått i sjukhage idag, sen beror det väl på om han måste öppna såret igen eller så om hon fortfarande ska få gå i sjukhage! 


Zola passar inte i rakat!

Som ni vet vart Zola opererad för ungefär en vecka sen, och då var dem tvunga att raka bort lite hår där dem skulle placera snittet. Och jag kan säga att jag är glad att vi inte rakat Zola under vintrarna, för hennes färg under pälsen var verkligen inte snygg haha! Nej fy så hon skulle ha sett ut fall vi rakat henne!

Vissa hästar blir super snygga när dem blir rakade ex Isola Grande - Grande.blogg.se. Hennes häst glänste liksom mer. Men Zola vart bra unken brun färg, så nej tack.
Nu vet jag också att man inte rakar för att det ska vara snyggt bara. Men Zola passar verkligen inte i den "hudfärgen" hon har...




Ridpasset på Cimba!

Hejsan på er!
Jag har inte hunnit blogga sen i söndags men nu fick jag tid att göra det så nu ska jag skriva lite om ridpasset från i söndags på Cimba. Det är andra gången för mig att rida honom, sist jag red han var innan jul.

Jag red i paddocken, då Josse & Marre även var med. Josse hade en longeringslina på och jag red på en volt för att jag inte ridit honom på ett tag. Red i alla gångarter, mest i skritt och trav där jag koncentrerade mig mycket på att hålla kontroll på honom, göra mycket halter, avsaktningar och igångsättningar. Han lyssar väldigt bra och reagerar verkligen direkt, det märks att han tycker det är kul!
Sedan fick jag även testa lite galopp på honom, han orkar ju inte så jättemycket så vart bara några språng, men jag är toknöjd över honom. Det märks att han har utvecklats jättemycket sen sist jag red honom! :)

Här kommer några bilder som Josse tog!






//Ignorera min sits och miner på alla bilder haha, på sista bilden skulle jag precis sitta av//



Bara 12 dagar kvar!

Innan vi får börja rida på Zola igen, eller ja jag kommer nog vara ganska harig med att spänna sadelgjorden vid såret (som förhoppningsvis ser bra ut och är läkt) men jag vill nog i vänta i alla fall med att rida, eller åtminstone med sadel. Jag kan ju rida barbacka ett tag, så det löser sig nog! 

Men vilken abstines man får!!
Såret ser i alla fall fint ut, så jag håller tummarna nu på att det kommer läka fint. Hon går med de andra hästarna i hagen nu i alla fall, jag tror om jag ska vara ärlig att Zola tyckt det var ganska skönt i sjukhagen då hon fick hö vääldigt ofta och mycket, plus att hon slapp gå runt i alls hö högar och smaka! 

Hur som helst mår hon i alla fall bra, och idag ska jag ta ut henne på en promenad är det tänkt! 


TITANIC ♥ - 100 ÅR SEDAN



Somsagt, inatt är det 100 år sedan denna händelse skedde, när Titanic gick under...
Det här är en av mina favorit filmer, för det är världens finaste film. Jag gråter lika mycket varje gång till den.
Jag tycker det är en sån hemsk händelse, tänker på alla som var med.
Helt sjukt att det är 100 år sedan...




Back On Track

För ett tag sen köpte jag ett Back On Track hasskydd till Peggy :) Peggy verkar faktiskt gilla den väldigt mkt. Hon tycker nog det är skönt med lite stöd :)
'
En bild på hur den sitter :)
Ute o betar lite <3

Promenad i Vårvädret

I förrgår var jag ute och gick en 40 minuters promenad i skogen med Cimba. Det var jätte härligt och mysigt <3 Vi gick över stock & sten, förbi skällande hundar och högljudda fjortiar på cykel utan problem ;) haha!
'
Igår skulle jag igentligen longerat och träna på hans galopp, men de var så fruktansvärt dåligt väder så jag gjorde det idag istället! :)
Jag longerade Cimba med inspänning. Han var jätte lugn och lydig! :) Tränade på låg form och att hålla galoppen. Han är så himla fin när han sänker huvudet lite så ryggen kommer upp (MUUMMMMSSS) Han har lite svårt att hålla galoppen då han inte riktigt orkar än i lite lägre form. Men han har blivit mycket bättre och snart kan jag hålla galoppen några varv på ridbanan när jag rider! :)
'
Från promenaden i Torsdags :)



IGÅRKVÄLL & INATT

- Det här inlägget handlar inte om stallet och hästar, men jag vill skriva ändå så läs gärna för det är nått att minnas kan jag säga -

Gårdagen spenderade jag med några av mina underbara vänner Natalie, Tilda, Victoria, Izabelle & Hanna! Vi började med att träffas allihopa och äta tillsammans, vi åt pizza men jag kunde då inte äta eftersom jag var bedövad. Sedan inhandlade vi lite godsaker till kvällen godis, läsk, dip, ben&jerrys för min del.
Vi drog alla hem till min kompis sedan och satte på The Ring 2. Otroligt bra skräckfilm var det, men riktigt läskig, jag skrek och hoppade till flera gånger. Natalies lillasyster och hennes kompis var även hemma med oss, vi alla var ensamma hemma. Dem kom och skrämde mig när jag höll ett glas med vatten i handen och vattnet hamnade på golvet för jag blev så rädd...
Efter det så fick vi för oss att hänga oss ut genom fönstret osv haha, så galna vi är.
Vi skulle dra igång nästa rulle som var fredag den 13:e, och igår var det ju fredag den 13:e så det var lite läskigt... Men när vi satte på den så var det den gamla filmen av den så vi bytte och satte på BOO istället.

Klockan rullade mot 23.00 och vi kollade på filmen, helt plötsligt när alla var som mest koncentrerade så gick proppen och det blev strömavbrott. DET BLEV HELT KOLSVART I HUSET, alla fick panik kan jag säga. Vi skrek och alla 6 satte sig i soffan för tre personer. Vi var livrädda... Det var hennes föräldrar som skrämde skiten ur oss rentutsagt.

Sedan frågade vi ifall vi fick åka ut till Ericsberg, det är ett slott som ligger på landet kan man säga. Ett stooort slott med många hus brevid, stor trädgård, ridbana, labyrint osv. Vi fick det, så hennes pappa skjutsade ut oss till Ericsberg såhär kl. 00.00 på natten. Det spökar ju massor där.
När vi kom fram dit så ställde vi bilen en bit ifrån slottet och sen gick vi alla emot slottet vid trädgården där det sägs att en vit dam spökar, dels för att hon ligger begravd där. Vi alla var livrädda kan jag säga, men att vi gjorde det, grymt haha! Det var helt svart och klockorna vid slottet slår exakt 00.00, vi hörde dem.

Den här dagen och natten kommer jag aldrig glömma, jag hade riktigt kul. En kväll med skrik, skratt, prat, mys, mat, film, bästa kvällen på länge! ♥


//En bild från www.google.se, på slottet i Ericsberg//



Ser fram emot ridning i helgen!

Yes, som rubriken lyder jag ska rida Cimba i helgen, vilket jag ser fram emot väldigt mycket!
Idag är det fredag, det regnar, jag är helt bedövad, känner ingenting, lyssnar på världens bästa jb och saknar Peggsan. (Detta hör inte till bloggen så mycket, men i allafall)


Döööör vad snygg han är!!


Bebis ♥



Operation!

Idag vart det en operation för Zola. Jag vill inte gå in på några detaljer då vi själva inte vet varför hon har knölarna och veterinären kunde inte säga något säkert. Förmodligen kommer jag och Madde att inte skriva vad det är alls. Men jag måste ju uppdatera lite i alla fall! Hoppas ni har respekt för detta och för er som vet, vädjar jag och Madde att ni inte ska berätta/sprida ryckten...

Hur som helst så vart det en operation idag för att avlägsna en av knölarna som finns på hennes kropp. Den ska skickas vidare till en patolog. Och vi kommer få svar inom en vecka ungefär! 
Hur som helst vart Zola rakad idag där operationen skulle ske, sedan fick hon en rejäldos lugnande. Ett tag trodde vi att hon skulle slå omkull för hon var så jäkla vinglig rent ut sagt. 

Sedan tvättade han massor för att det skulle bli rent, sedan kom snittet. Att avlägsna en av knölarna var väldigt enkelt egentligen då dem sitter så ytligt, men det var värre att hitta alla små kärl som finns nära huden, några av dem började "läcka" så han var tvungen att stoppa "läckan" innan han sydde och det tog egentligen dubbelt så lång tid än att avlägsna knölen! 
Sedan sydde han ihop henne, med stygn som kommer försvinna med tiden, tyvärr blir det ingen ridning på 14dagar då såret sitter vid sadelgjorden ungefär. Men det är helt okej med oss, helldre att veta vad det är än att gå i ovisheten! 

Idag och i morgon kommer hon ha boxvila, eventuellt en dag till för att minska infektionsrisken, sen får vi se om det blir sjukhage (stärre än en box) eller om hon får gå ut i stora hagen! 


Åhh just ja, hon fick bedövning också, innan snittet förståss! 




Planering!

Här är Cimbas planering för denna vecka. Jag måste bli bättre på att planera och rida varierat. Jag tycker personligen mest om att rida ut i skogen, men för Cimbas del måste jag rida lite på ridbanan också. Så nu har jag bestämt att:
1 ggr/veckan BOMMAR och såsmåningom något litet hinder
1 ggr/veckan DRESSYR just nu mest för att han ska lära sig skänklarna bättre
2 ggr/veckan RIDA UT för att lära sig lyfta på fötterna och så tycker jag det är roligast
2-3 ggr/veckan VILA viktigt för unghästar!
Sen betyder inte det att jag sitter på honom alla gånger. Ibland kanske det blir löshoppning och ibland tömkörning osv. Det är variationen som är viktig! :)

6,5 år

Kollade igenom lite gamla bilder och hittade bilder på mig och Peggy från en clear round för flera år sedan (haha xD)
Peggy har idag varit min i ca 6,5 år, och kommer att vara resten av sitt liv :) <3
'
Här är jag inte stor ;) Bilden är tagen 2005 tror jag :)
2012 <3

Ridning i spöregn och blåst

Imorse åkte jag ut till stallet, tog hand om både Peggy & Emmy för att både Josse & Sara var på studentkryssning. Fixade allt till båda två och Peggy fick även ha på sig sin back on track även. Hon har fortfarande boxvila så hon står inne, men vi betar henne nästan varje dag. Men idag gjorde jag inte det för att det spöregnade och blåste massor så hon ville nog hellre stå inne.
Sedan gjorde jag i ordning Emmy för att rida en tur, jag red inte alls länge, ca. 15 min för att vädret inte var på topp och Emmy var redan genomblöt när jag tog in henne så jag fick rida med fleecetäcke. Red lilla molkerundan, jobbade mest i skritt och lite i trav. Hon skötte sig jättebra!


//Gammal bild på mig och Emmy i höstas.//



Ridlektion för Madde!

Idag höll jag en ridlektion för Madde, och det gick bra. Men det hade kunnat gått bättre! 

Ridpasset var upplagt såhär:

Mål: Lösgörande, raka spår!

Framridning (långtygel): Madde började med att skritta fram Zola i båda varven på lång tygel, ca 3varv i varje varv. Efter det så bad jag henne att göra två halter på varje långsida, fokus på att Zola skulle stanna på röst och säte och sist tygeltag. Resultatet var väl sådär, ibland fick man ta tag i tygeln men efter en stund gick det bra. Målet med denna övning var att hon skulle trampa under sig ordentligt. 
Sen vart det trav på långidorna, i två varv i varje varv, friskt tempo! 

Arbetet (kort tygel): Efterson Zola var väldigt pigg idag valde jag att hon skulle fortsätta med halterna på långsidorna även på kort tygel, och efter ett tag trampade hon under sig väldigt bra, efter jag fått resultatet som jag ville uppnå började traven i 3 stora serpentinbågar över hela ridbanan.
Sedan kom övningen som jag gillar och den heter timglaset, som går ut på att man gör snätt igenom i varje varv. du kan göra den i skritt, trav och galopp (galoppombyten, förvändgalopp). Jag valde att göra den i trav då den är nyttig för Zola. Efter det vart det skritt igen på lång tygel en stund så hon fick sträka på halsen! 

Där efter vart det galopp, och där valde jag en övning som jag aldrig gjort förut!

Som ni kan se på min fina illusion av ridbanan så ser ni ett blått och ett rött sträk. Syftet med denna övning var att det skulle vara galopp på den röda delen på banan och trav på den blåa delen. Zola skötte sig jätte bra och jag vart förvånad över att det gick så bra som det gjorde! 
Efter den övningen vart det galopp på mittvålten 3 varv i varje varv! 

Avskrittning: Den vart utanför paddocken, närmare bestämmt runt "Arne" det är en liten runda på 10min ungefär. Perfekt runda för avskrittning och framridning!

Hela passet tog ca 1timme! 


Busig häst!

Cimba blir lite busig när han får springa fritt på ridbanan ;)

GLAD PÅSK!


Alla i stallet är med på bild, de enda som fattas är Alicia, Marre & Bisse!

Hoppas ni får en jättebra påskhelg!
Glad påsk!



LOVE MY LIFE







Tunga belsut!

Hade egentligen inte velat skriva något om det här just nu. Men efter att ha pratat med Josse på sms känns det som det finns mer hopp! 

Igår var det som någon släckte lyset för mig, det ända som snurrade i huvudet var Zola och att hon inte skulle finnas bland oss längre inom en snar framtid. Det känns fortfarande absurt att tänka den tanken, men jag vet att det är det här man skriver på när man väljer att ha ett djur. Att man måste någon gång ta ett beslut att individen inte ska då leva vidare, att leka gud... 

Zola har fått en till knöl i ansiktet, vilket inte var där i Tisdags när jag var i stallet, den har alltså kommit under en natt och hade blivit relativt stor på den korta tiden. Vi har varit i kontakt med tre veterinärer redan men ingen vet vad det kan vara, och ingen vill göra något. Det kanske är mitt och Maddes fel att vi inte har legat på men det veterinärerna ha sagt är "om hon inte lider gör vi inget, och om hon får ont så får ni kanske tänka vidare på om hon ska få avsluta sina dagar..." Det västa av allt är ju att jag vet att hon inte blir yngre, jag vet att hon inte kommer finnas med oss resten av våra liv. Jag är egentligen mest rädd för mig själv, att jag ska bli egoistisk och tänka "ett år till kan jag få..." att jag är för feg för tanken att ta besluet när man måste vara stark. 

Jag vill absolut inte att hon ska lida vilket hon inte verkar göra då hon är som vanligt, men det är också en tanke som slagit mig, att hon är en sån individ som helst inte visar att hon har ont, hon vill alltid vara matte till lags. 

Men efter att ha pratat med Josse känns det som om det finns lite hopp i alla fall, det kan vara talgknölar, fett knölar, men å andra sidan kan det vara cancer också. Men på något sätt skulle det vara lättare att göra ett beslut fall man viste vad det var, annars kan man gå och grubbla till all förbannelse! 

Så på Tisdag ringer jag veterinären och rådfrågar, och eventuellt tar ut honom/henne för att ta blodprover/biopsi. Nu får det vara ett slut på det här, jag orkar inte längre att vara orolig, att man inte vill åka till stallet för att det känns som folk tittar snett på en bara för att Zola har det där knölarna, eller att man ska hitta en till som dykt upp, jag får ta en dag i taget helt enkelt och ta vara på de dagarna som vi har kvar... 



Mer kunskap, rider bättre?

Idag har jag suttit och funderat lite kring kunskap. Rider alltid en människa med mer kundkap om ridning och hästar bättre än någon som har mindre?

Jag menar, om någon sitter upp på Zola t.ex med mer kunskap än mig, är det ett kvitto då på att Zola går bättre under den ryttaren?
- Jag tror absolut inte så, jag menar jag tror mycket handlar om personkemi också. Sen att ryttaren med mer kunskap förstår mer vilka signaler hästen ger, samt hur man ska "tampas" med hästen då kan mycket väl stämma!
Jag anser att man skapar ett eget språk med just sin häst, därför tycker jag det är jätte viktigt att man lär sig känna en häst innan man börjar kräva något! 

Men åter igen till ämnet. Jag tror det beror på väldigt mycket på hur häst och ryttare kommunicerar med varandra när det gäller ridning, även fall någon rider svår dressyr så kan en som bara hobbyrider rida en häst minst lika bra som den som rider svår dressyr eller bättre! 

Vad tror ni?



Tisdag - Tuesday - Martes

Hejsan!

Jag har inte hunnit blogga, jag ber om ursäkt för det.
I söndags var jag ute hos Peggy och tog hand om henne och myste med henne massor. Tränade även lite trick också, det gick bra! Hon var inte på världens bästa humör, men hon har ju haft boxvila så det är nog därför.

Och idag var ju vetrinären ute som Josse skrev om, jag hoppas verkligen hjärtat blir bra så fort som möjligt! ♥

Ska även rida Emmy denna vecka också och nästa, det ser jag fram emot! :)






Fällning!

Herregud är rätt ord på hur mycket Zola fäller just nu, detvar otroligt rent ut sagt. Såg mer eller mindre ut som Zola hade fått en liten bebis som var i en hög bredvid henne!
Idag vart i alla fall ridpasset av, dock fick jag inte på mig stövlarna för jag hade för tjocka ridstrumpor då mina stövelstrumpor är borta, så det blir att köpa nya!
Jag red i paddocken i ca 50 min, till en början gick det super, i skritten gick det kanon och hon var jätte lyhörd. Övade på att rida rakt, snätt igenom, rakt över osv. Hon har en tendens att vingla när man inte har stöd av staketet. Men idag gick det jätte bra, övade på min sits idag också, och vid våran paddock så står det ett hus som ni kanske vet, och det är perfekt att kika i fönstret så man sitter rätt! HISS för det!
Traven gick väl sådär, hon var ganska vinglig och ville minska volten i höger varv, men jag fick några jätte fina steg i alla fall. Det vart en liten galopp i alla fall, och det vart race, rent ut sagt, damen ville inte stanna alls. Så pigg var hon!
Överlag gick det bra, som jag brukar säga är det bättre med en lite för pigg häst, än en häst som är jätte seg, så vill jag ha det i alla fall!
Vart också pälsglans istället för betfor den var slut... Foxfire vart det, blir en produkt utvärdering av den senare!

Veterinären hos Peggy

Veterinären var som sagt här idag. Han började känna lite på benet sedan fick jag springa med henne lite. Hon är fortfarande 2° halt som innan. Efter så fick hon lite lugnande för att hålla sig still under tiden han röntgade henne.
'
Han tog 3 st plåtar i samma vinklar de tagit de andra gångerna. Frakturen såg bättre ut nu än sist de var här (december) de krossade benbitarna var inte vassa längre utan är nu runda. Dock så är det precis vid leden så vi vet inte än hur mycket detta kommer att påverka henne. Vi får ge henne tid och ompyssling!! :)
'
Tanken är att de ska komma tillbaka en gång till i sommar någon gång :)
'
Här kommer några bilder från dagen.
'
Precis efter hon har fått lugnande :)

Här är min snygga outfit jag har på mig under tiden de röntgar ;) (blyväst)

Här åker den vita strömsholmsbussen iväg till nästa ställe :)



Dressyr!

Idag åker stövlarna på för ett dressyrpass i paddan, dock blir det ett lättare pass, med skritt och trav. Vi får se om det kan bli en liten galopp, tanken med passet är att jag ska känna igenom henne lite då jag tyvärr inte har ridit på ett tag! 

Igår vart det inget då jag fick hoppa in och jobba istället. Jag behöver verkligen pengar så det fick tyvärr gå före att rida Zola igår! 
Men idag blir det av annars... 

Det är till och med fint väder så det finns egentligen ingen anledning till att inte rida, har redan jobbat idag också så nu blir det inget mer! 

Gammal arkvibild!



Kommentera!

Om ni har en kommentar till någon speciell av oss 5 så skriv gärna vem kommentaren är till, så är det lättare för oss att svara! Om det är till alla behövs det inte! 



hinner knappt blogga.

det är sara här igen, jag har gjort massor med emmy ! men tyvärr hinner jag inte blogga om dagarna. har inte mått så bra nu det här året så har inte haft lust heller. men nu är jag igång igen, men kommer vara dåligt bloggande ett tag nu, det här hände igår och gjorde min dag, visst är dom söta ?




Veterinären

Ska snart gå ner till stallet och borsta min älskling Peggy. Veterinären är här om en timme så det är lite nervöst. Skriver hur det gick senare idag! Puss



Longeringssystem

Bild lånad från hooks.se

Jag överväger att köpa detta longeringssystem. Men ska kolla upp det lite mer om fördelar och nackdelar.
Vad tycker ni om longeringssystem?


Hiss och Diss!

Här ska det Hissas och Dissas lite! 

Det här tränset väljer jag att Dissa. Jag tycker att det här tränset ser billigt ut (inget fel med att det ser billigt ut, men eftersom priset ligger på 499:- /Hööks. vilket jag tycker är ett för dyrt pris för detta träns!) Jag gillar inte alls att det är platta remmar, eller vad man ska kalla det för. Plus att detaljen där snokremmen sitter fast i är fult också. Nej detta blir som sagt en Diss från mig! 

Detta träns får en Hiss av mig! Det är en snygg färg, priset ligger på 249:- /Hööks.
Det är "runda remmar" och sedan är det två snygga vita detaljer på nosremmen, och pannbandet!
Det känns klassiskt tycker jag, inte så mycket bling bling och piano lack! Helt klart ett prisvärt och snyggt träns enligt mig! 


Snö... (igen)

Igår kom världens snö oväder, det varade bara i ungefär 40 min men hela backen är täckt av snö. Inte det roligaste, hade tänkt mig sol och värme men det är kallt och jäkligt. Håller tummarna på att backen inte har frusigt bara! 

Idag har jag tänkt rida lite dressyr med Zola. Jag tror det blir paddocken för oss, så åkern är så jäkla mjuk (om det inte har hunnit frysa...). Men som sagt jag håller tummarna! 

Men innan det ska det köpas betfor, hann inte köpa det förra veckan, dåligt av mig!




RSS 2.0