Smörja

imorgon ska jag ha en heldag i stallet :) ska passa på o smörja min utrustning och fota hästarna. Är faktiskt riktigt taggad till att spendera hela dagen i stallet, mysa och slippa stress :D Dags för lite nya hästbilder oxå! :)


Världens bästa stall

Var hos Peggy idag, pysslade om henne och fixade åt henne. När jag tog in henne från hagen var hon så himla glad och pigg! :) Har saknat henne massoor ♥, eftersom jag inte varit där på några dagar.. :(
Det var mycket folk i stallet idag oxå, det är så kul när man träffar alla underbara stallmänniskor och hästar samtidigt.
Världens bästa stall med otroligt bra hästar och människor ♥



Funktionär på hoppclearround

Idag var jag på ridskolan, jag var med och jobbade på våran clearround, har inte varit där på nästan två veckor, jättelängesen.. Så det var kul att få komma dit!
När jag tittade på alla som tävlade, kände jag verkligen hur taggad jag var på att tävla. Jag har inte tävlat på mer än 1 år.. Jag skulle ha tävlat för en månad sen, men Peggy blev ju skadad.. Det var synd! :(
Men vill verkligen tävla snart, är grymt taggad!

Hur ofta tävlar ni? Och vad tävlar ni i för något? :)



Saknar denna häst otroligt mycket


Shifter♥



Ny studie!

Var inne och läste Dressyrmupparnas blogg, och kom över ett inlägg där Linn berättade att det är bra att olja hovarna enligt en av Sveriges bästa hovslagare. Han ska tydligen ha väldigt bra koll på nya studier om hovar!
Dock har jag hört att man inte ska olja hovarna, eftersom det stänger ute vatten och fukt. Hur som läs inlägget här http://dressyrmupparna.se/bra-att-veta/13540#comment-112411
Oljar ni in era hästars hovar? Varför, varför inte?

Själv gör jag det inte, då jag känner att Zola inte behöver det, då hennes hovar inte är så speciellt torra, eller har sprickor i dem.



True!

Hittade denna bild på grannes blogg - Sofiiasundqvist.blogg.se och den stämmer verkligen i alla fall till Ridsporten!


Så gräv inte ner dig fall det går dåligt, fortsätt att kämpa!


Zolas box är lite mer Tip topp än andras så att säga!


Ja vad ska man säga? Vissa har dubbel dörr och vissa har inte! ;)


En dag till, sen HÖSTLOV!

Ja, nu är det bara en dag kvar. Sen höstlov, underbart!

Eftersom vi vet att vi har besökare så har vi två frågor till er, svara och kommentera! :)

1. Vad vill ni ha mer i bloggen? Tex. Bilder, frågestund, mer bloggning, filmklipp, tips, tävlingar?
2. Vad är det bästa med bloggen?


Ställ gärna frågor om ni undrar något annat! :)




Peggsan

Känns skönt att få veta varför hon har haft ont nu i en månad, hoppas hon verkligen blir frisk i benet efter 6-8 veckors vila!

Mitt allt ♥



Veterinär hos Peggy

Idag kom strömsholms bussen hit och undersökte Peggy. Först började jag med att springa med henne och sedan longera lite i båda varv. Hon haltade tydligt på höger bakben. Sedan gjorde han (veterinären) ett böjprov på båda bakbenen. Vänster reagerade hon ytterstlite medan på höger bak reagerade hon kraftigt! Kom iaf fram till att det är vid hasen problemet sitter.
'
Vi gick in i stallet och sprutade in bedövning i 3 olika leder vid hasen, kommer inte ihåg va lederna hette. Sedan fick ja springa med henne igen. Hon haltade fortfarande lite grann, så det var troligtvis inget fel med lederna.
'
Därefter röntgades hon med tre plåtar. Där såg man tydligt vad problemet var. Hon har nämligen en kross skada vid hasen/skenbenet. Det innebär att hon har lite krossade benbitar där, mest troligt pga en sparkskada från hagen.
'
Så nu är det boxvila/sjukhage i 6-8 veckor tills veterinären kommer tillbaka o röntgar igen. Efter det får vi se hur de ser ut :) känns skönt att hittat orsaken iaf, kunde vart värre!
'
Puss på min lilla korv :*

EMMY BLÖDDE NÄSBLOD IDAG !

mår super dåligt över det.. undra vad som har hänt.. ska avakta en dag och se, det var så efter johanna longerat ett tag så började mitt lilla hjärta bloda näsblod ur ena näsborren. den vänstra om man stor mot henne, det var inte super mycket och det slutade blöda efter max 5 min från när hon kom in..
hon hade ingen feber eller dåligt tandkött.. men är ändå orolig, det är ju mitt barn och jag har aldrig varit med om att någon häst blöder näsblod.. hoppas det inte är något i morgon och att hon mår bättre.. ni i stallet får gärna ha lite uppsikt och säga till om det är något..
det vore snällt isf, tack ! hoppas hon blir bättre och inte blöder näsblod, är jätte orolig, som alla förstår är emmy mitt allt och vill aldrig förlora henne.




Finaste och bästa ponny

Du måste bli bra snart, vi hoppas på det bästa imorgon tjejen, håller tummarna för dig 



Har tagit hand om dig i mer än 2 år, absolut bland dem bästa åren i mitt liv!
Tack Mamma, Josse & Marre för att jag får ta hand om henne, betyder otroligt mycket 



Helgen som varit!

Lördgas: Fick Zola gå en promenad, varken jag eller Madde kännde sådär jätte mycket för att rida. Och det var ju ändå Maddes dag så hon fick säga vad hon tyckte! Pysslade om Zola i alla fall, och myste lite med henne!

Söndags: Zola fick stå, pga att jag mådde skit rent ut sagt! Men samma som innan pysslade om henne och myste!

Idag var det jag som hade stalljouren (även fall det är Maddes dag) så mockade jag åt Zola så hon slipper det idag. Hade tänkt ta lite morgonhöst bilder idag, men ikke sa nikke. Testa ta bilder i ett glad mjölk så får ni se resultatet av mina bilder. Alltså helt vita pga all dimma. Så älvorna var verkligen ute och dansade idag! :D

Hur som mockade åt Peggy innan jag åkte eftersom hon har boxvila!

Lite kort och gått om helgen med Zola!


Helgen

Hela helgen har jag jobbat!
Kan berätta om det att jag red två gånger, först Wilma sedan Gullspira.
I lördags red jag Wilma, en stor häst tror jag haha, som är otroligt snäll och duktig! Jag har ridit henne tre gånger nu, allihopa i skogen. Hon funkar riktigt bra i skogen och är rolig! :)
Idag red jag Gullspira, ett sto på 4-år. En riktig sagohäst kan jag säga! Vi hade lite markarbete, hon tyckte hindren var lite läskiga men det gick ändå jättebra tycker jag! :D

Har bara en bild på Gullspira. Så fiiiiiiin och kolla manen, så vacker! ♥



Ang.Peggy

Glömde skriva igår kom jag på. Mamma har ringt Strömsholm och de kommer ut med sin buss till oss på Tisdag. Från och med imorgon ska hon ha boxvila tills på Tisdag när de kommer. Peggy kommer bli galen av att få stå inne hela dagarna :/ Men det är för hennes skull. Hoppas att min lilla korv blir bra snart! Hon har stått i hela 5 veckor snart :(

peggy


Höstmys i stallet

Hej på er!
Jag var ute idag och igår, ska blogga om båda dagarna!
Igår så åkte jag ut med Sara till stallet, jag pysslade om Peggsan för snällaste stallägaren hade mockat, packat hö, osv! Tack :D
Hjälpte Sara lite med Emmy, sedan red vi ut i skogen. Jag red Emmy barbacka och Sara gick bredvid, det gick jättebra! Hon lyssnade bra, men hade en väldig fart verkligen, hon var jättepigg!! Fick henne att lugna sen efter ett tag :)

Idag så fixade och pysslade jag om Peggy, mysigt! :* Sen så red jag ut på Emmy, red en stor runda som bara var på vägen, jag kan säga att det gick SÅ OTROLIGT BRA! Är gryyyyyymt nöjd kan jag säga!
Efter halva vägen kom en hingsten med några som körde honom, då vart det fart på Emmy tillbaka, haha :D
Sara, tack för lånet av Emmy, hon skötte sig så himla bra, du ska vara stolt över henne! :)



"Lurades av Krafft!"

Detta inlägg kommer från min blogg som handlar om Zola! 

"2006 skickade vi in höt på en höanalys då vi stallägare var nyfikna på om höt var bra eller dåligt. Jag och min syster hade haft lite problem med Zola och hennes foder innan, så vi ville rådfråga krafft om en foderstat vilket vi gjorde. Vi skickade in höanalysen till deras kontor och detta var siffrorna: 

Höanalys 2006
Ts: 84%
smältbar råprotein 51
enegri 8.2 

Foderstaten som vi fick tillbaka:
8-10kg hö/ fri tillgång 1-2kg krafft groov 90/dag 40gram mineraler/dag 0.2 kg betfor/dag! 

Kommentaren: "jag är tveksam till att en häst på över 180cm kan väga 550kg, om så är fallet så är nog hästen tunn och behöver gå upp i vikt.
Om hästen har svårt att hålla hull så ge gärna fri tillgång på hö speciellt när det är kallt, blåsigt eller blött väder.

KRAFFT GROOV 90 är ett mycket bra foder till heta hästar, det innehåller visserligen lite havre, om du vill ha ett helt havrefritt alternativ så välj istället KRAFFT REHAB och ge samma mängd!" 

När vi fick tillbaka denna kommentar vart vi ganska förvånade, Zola är 155cm och vägde under den tiden 460kg alltså inte 180cm och 550kg. Vi ringde upp Krafft och berättade vad Zola vägde och vilken höjd som var den korrekta. Det vi fick till svar var "Okej, då ska ni dra ner på höt, så runt 8kg hö om dagen, men krafft Groov givan ska vara detsamma alltså mellan 1-2kg/dag"

Redan då vart jag lite orolig, jag menar är det inte bättre att dra ner på krafft fodret än höt?!
Men eftersom jag inte visste så pass mycket mer litade jag på vad dem sa!

Det slutade med en galen Zola som inte gick att rida, hon sparkade och högg emot stallägaren och la öronen bakåt när man närmade sig boxen. Visserligen gick hon upp i vikt, men var detta hälsosamt för en häst som levt på 10kg hö/dag 2,5 dl havre 2ggr dag + 2dl betfor på kvällen. (det var foderstaten som vi hade när vi fick henne vilket inte fungerade då hon magrade som tusan) Nej jag tror inte detta foder fungerade så väl på Zola. Vi fick helt enktelt byta till Rehaben och dra ner fodret betydligt. När hon vart sitt normala jag fick hon 10kg hö/dag och 0,7kg krafft rehab! 

Min slutsats av detta var eller är att vid denna tidpunkt vart vi rent ut sagt lurade av krafft och deras foderexperter, därför tycker jag att det är varje ägare borde ha mer kunskap om foder, i alla fall att tyda en höanalys då du kan komma väldigt lånt på det!" 

Som ni kan läsa så vart jag och min syster lurade av krafft, och jag tycker att man som hästägare ska ha lite förkunskaper kring foder (som ni kan läsa ovan). Jag vill pointera att när man rådfrågar olika fodermärken om en foderstat finns det många (inte alla) som är ute efter att sälja sin produkt! Det borde alla ha i åtanke, nu hade vi tur som märkte på Zola att det var alldeles för mycket foder för henne, men om inte, hade hon haft extremt för mycket foder i alla fall, som kan resultera i andra sjukdommar/åkommor! 

En foderstat är uträknad som en vägledning mesta dels, även fall en foderexpert säger att DIN häst klarar sig på bara HÖ och du märker att hästen tunnar ur på det så ska man självfallet ändra, ge mer eller mindre osv. Du känner DIN häst BÄST kom ihåg det! 



Andra hästar i tankarna!

Idag har jag gått med andra hästar i tankarna, nämligen stallägarens systers fd travare. Har nämligen fått erbjudandet att ha hennes häst på foder under våren, och jag är verkligen sjukt taggad. Och min syster med!
Helt otroligt för 2 månader sen fick jag erbjudandet att köpa en 4årig fd travare flr 1000kr men var tvungen att säga nej då det helt enkelt inte skulle fungera med tid, pengar osv.
Och då var min syster verkligen emot att ha en till häst, hon ville absolut inte hjälpa till!

Men nu har hon helt ändrat uppfattning, och skulle tycka det var enormt kul med en till häst som hon och jag kan rida ut på tillsammans!
Och hjälpa till att rida någon/några gånger i veckan.
Och hon är en av dem som jag absolut vill ha hjälp utav!
Då vi tänker ungefär samma sak, och jag vet att hon är super duktig med hästar över huvudtaget, så hon är den första som jag vänder mig till i så fall och ber om hjälp! Då jag kan lita på henne i ur och skur!

Jag tycker det är viktigt att i alla fall ha en hästfri dag i veckan, då det är skönt att bara vara hemma och ta det lugnt, det är ett påfrestande jobb med att ha en häst, och det är skönt att ventilera sig ibland (dock längtar man till stallet i alla fall, jag gör det) Men så har man ju andra i sin omvärld som kräver uppmärksamhet så som familj, vänner, jobb osv!

Men första prio för detta ska kunna fungera är ett JOBB, så jag kan betala det mesta på Zola först och främst, då det är mitt mål, sen måste jag ha pengar till bilen också, sen kan jag överväga en till häst!
Så vi får helt enkelt hålla tummarna på att jag hittar ett jobb då!


Peggy

Idag ska vi ringa veterinären igen eftersom Peggy inte har blivit bättre. Det vart inte någon förbättring alls under/efter medicineringen. Föräkringbolaget och en equiterepeut ska också ringas idag. Återkommer ikväll med vad som blev sagt :)

Sista dagen

Igår var det sista dagen som Peggy fick sin medicin, så vetrinären ska höra av sig snart. Hoppas hon blir helt bra nu! ♥ Pysslade om henne och fixade lite hos Peggsan efter!
Sedan borstade jag Emmy, sedan tog jag och Sara ut henne på ridbanan, vi longerade henne lite. Har inte longerat Emmy förut så det var spännande, hon var lite busig och försökte gå mot utgången av ridbanan. Men hon är duktig när hon lyssnar! :)





Fråga till våra läsare!

Vad tycker ni?
Ska vi ha en frågestund snart? :)

Ha en bra dag!


Peggy & tre fina vänner

Helgen bestod av Peggy & tre fina vänner!
Igår åkte jag ut till min vän Josefine (en annan Josefine), där oxå Moa befann sig. Vi hade en otroligt rolig dag som vi tillbringade tillsammans ute på landet, underbart!
Kvällen tillbringade jag med en grym vän!
Var ute hos finaste hästen idag, pysslade om henne massor och myste. Idag var det näst sista dagen för henne som hon äter medicin oxå. :)


Jag, Josefine & Moa! Ni äger tjejer ♥

Älsklingsponnyn ♥



Vill ha!!

 

Länken till bilden:

http://www.hooks.se/product.aspx?productid=600294

Alla dessa rosa sötsaker <3

'

 

http://www.hooks.se/product.aspx?productid=400874&deptid=106&sortType=sortPopularitet&sortOrder=DESC

'

 

till Peggy

Till Cimba

http://www.hooks.se/product.aspx?productid=390052&deptid=202&sortType=sortPopularitet&sortOrder=DESC

'

'

http://www.hooks.se/product.aspx?productid=410037&deptid=94&sortType=sortPopularitet&sortOrder=DESC

'


Freeeeedag

Glömde skriva sist, men i onsdags så pysslade jag om Peggsan innan hovslagaren skulle komma ut, så Peggy fick nya skor. Det gick jättebra när han var ute, Peggy som har varit lite känslig i bakhovarna när man kratsat dem p.g.a av stelheten, men nu gick det mycket bättre!
Innan jag var ute så kom vetrinären ut och kollade på Peggy, eftersom hon fortfarande stel. Vetrinären bestämde att hon skulle få medicin i några dagar, så hoppas verkligen det blir bra! :)


//världens bästa <3 & jag, foto: sara larsson//



Foderstatsuträkning!

Har gett mig tusan på att lära mig räkna ut foderstater, och tyda en höanalys. Har märkt att vi hästmanniskor oftast inte är så pålästa kring detta! Har fått otroligt mycket hjälp av http://qodrofenia.bloggplatsen.se/ med uträkningar osv!

Hur som har jag räknat ut vad alla hästar i stallet ska ha för högiva/dag!

Zola (500kg) - 8 -10 kg hö/dag
Peggy (480kg) 6-8kg hö/dag
Emmy (300kg) 6kg hö/dag
Cimba (450kg) 8-10kg hö/dag

Det roligaste av allt var att Marre (stallägaren) nyss hade ringt till krafft angående Cimba och hans foderstat och dem hade fått samma siffror som jag, alltså att han skulle ha mellan 8-10kg hö varje dag. (under den träningsgraden han är i nu)

Alla andra hästar (utom Cimba) har jag räknat med normalarbete dvs 1 timmes ridning/aktivitet 5-6 gånger i veckan!

Sedan kan detta variera väldigt mycket, om man ser att hästen ex tunnar ut även fall men ger max kilo dvs 10 kg i Zolas fall så får man helt enkelt öka det. Hö givan ska vara grunden inte kraftfoder eller annat foderslag.
Dock finns det ju vissa hästar som ex Zola som max får i sig 12kg hö varje dag annars sprider hon runt det, då blir det självklart lite trixigare! (:


Sherry ♥

Kommer sakna dig fina underbara ponny!




Vilodag!

Idag blir det vilodag för Zola, eftersom hon vaccinerades igår. Imorgon blir det eventuellt en skrittpromenad med damen!
Hur som ska upp till stallet på eftermiddagen för att pyssla och greje med Zola, sedan ska jag även försöka ge mig på att beräkna en foderstat. Vet dock inte hur det kommer gå, men får hoppas att jag kommer någon vart, vill ju ha Mustang mülsi orginal eller Hippo bas harmoni Müsli. Dock står det på båda att hästen ska ha 1-3kg/kraftfoder fall grovfodret (hö) har normalvärden, och hur vet man om det är normalvärden? 
Och hur vet jag vad Zola ska ha, jag menar det skiljer sig från häst till häst, Zolas foderstat fungerar ju kanske inte så bra på Peggy, eftersom det är helt olika hästar, i kropp och sinne!
Aja får väl prova och räkna mig fram helt enkelt! 


FRÅN HÖÖKS





Snygga saker!



Peggy & Emmy

Idag hade jag hand om Peggy & Emmy!
Pysslade om världens mysigaste peggy, hihi
Sedan fick jag rida Emmy idag, tack Sara! :D Red på ridbanan, gjorde nästan samma saker som sist, red mycket på en volter för att hon är lite envis med att gå på en volt. Det gick bra idag oxå!
Avslutade med skritt på vägen, vi skrittade ännu längre än sist, är jättenöjd över Emmy! :D


//Sara & Emmy, foto: jag/



Före/efter

Tänkte lägga upp "före/efter" bilder på Peggy och Cimba :)

Peggy är det endast 2 bilder på, medan Cimba har 4 bilder :)


Börjar med Peggy;
Före (11 september 2005) sommaren innan jag köpte henne
peggy

Efter (7 juli 2011) hittade ingen "roligare" nytagen bild på henne. ej i toppform längre men fin ändå :)
peggy



Och så lilla Cimba :) här blir det före/efter bilder hur han har växt :)

runt 16-20 april 2007 (Några få dagar gammal)
cimba(bild skickad från uppfödare Madeleine Haag)

26 januari 2008 (ca 10 månader gammal)
cimba

7 juli 2010 (ca 3 år gammal)
cimba

7 september 2011 (ca 4,5 år gammal)
Cimba


Vill påminna alla ryttare att...

Idag börjar älgjakten runt om i Sverige! 





Trulsa

R.I.P
20/9-11

Namn:
Trulsa
Ras: Exotic / Bondkatt
Kön: Hona
Mamma till
(som vi har behållt): Tyke, Runar
Född: 2002. (Död 20 september 2011)
Färg: Sköldpaddsfärgad
Info: Trulsa är en råttfångare från
himlen. Bättre jägare kan man inte hitta!
Trulsa är en snäll liten dam som inte
bråkar i onödan. Mamma till bl.a. Tyke
och Runar
Trulsa blev den 20/9-11 olyckligt påkörd och dog direkt. Vi saknar och älskar dig <3

Höleverans!

Idag kom bonden med hö till alla hästar!
Vi beställer rundbalar dels för det är smidigt att ha att göra med och dels att det är lattare att få upp på skullen istället för att stå och kasta upp 300små balar!

Vad har ni för något, rundbal, småbalar, höselage eller enselage?



Höstmys i stallet

Hej på er!
Idag var jag ute i stallet med Sara & Madde! Jag och Sara fotade lite, så snart kommer det en liten bildbomb.
Sedan tömkörde jag Emmy och Sara gick brevid, snackade om allt möjligt. Riktigt mysigt!


Sara & Emmy, så fina tillsammans!

Vackra Cimba & jag

Sara & Emmy

världens bästa peggy ♥ & jag

Sara & Emmy

Sara & Emmy

Finns inte ord för hur mycket jag älskar dig Peggy ♥

Kommentera gärna!



9. Min högsta dröm

min högsta dröm är att tävla i större tävlingar än bara å vingåker! men sen när jag blir äldre och kanske inte vill tävla mer vill jag ta hem hästar som ska gå till slakt för att dom inte är ridbara, dom bara kastar av och så, dom man kan jobba med och få dom bra ridhästar, som min lilla ponny hon var inte ridbar och kanske inte skulle komma på något hem om inte mitt.. så jag vill rädda flera hästar med samma problem, min häst är världens finaste nu och det ger mig mer glöd att jobba mer med flera hästar ! så det är min stora dröm, hjälpa hästar från att komma till slakt pågrund av att dom inte är ridbara ! allt går och fixa om dom inte är skadade..
så nu fick ni reda på mer om mig och min dröm ! inte så dåligt va ?
emmy som unghäst, ser att jag har fått åka lite, det ser man på mitt hår !

Ridpass i paddocken

Hej!
Har inte haft tid att blogga, för jag har haft så mycket i skolan denna vecka..
Men nu är det lungt igen, så idag var jag ute i stallet och hade hand om Peggy & Emmy.
Pysslade om Peggsan lite först, så mysigt så!
Sen red jag Emmy på ridbanan, Bisse och Zola var oxå med. Gjorde mycket volter och arbetade henne på böjt spår så hon skulle mjukna lite. Hon är lite envis med att gå på volt, så tränade lite på det. Det gick väldigt bra! Hon galopperade nästan en hel stor volt, hon var jätteduktig!
Avslutade med att skritta av lite på vägen, hon vägrade till en början och börja backa. Men jag satt av och gick några steg framåt, sen satt jag upp och då gick hon! :)


Denna ponny betyder så otroligt mycket för mig, finaste! ♥



IDAG HAR ALICIA EMMY !

ja ni alicia har min lilla skit gris idag ! eftersom jag har dressyrträning på vårnäs och på söndag är det hoppträning för emelie. men idag så hjälper jag alicia med och mocka och fixa hö, så hon bara behöver ta emmy. men undra vad dom ska göra idag, det får jag veta senare :).


7. Min största rädsla inom ridsporten

min största rädsla inom sporten är att hästen ska göra illa sig genom att jag gör ett misstag, det är det som får mig att tänka på det och då gör ja ännu mer misstag. för jag struntar i om jag skulle göra mig illa, utan hästen går före så jag är rädd att göra misstag för då kan hästen skadas.. så att hästen gör sig illa genom mina misstag är min största rädsla !


Fint väder! :)

Oj va fint väder det är idag :) Idag har jag en inställd lektion från skolan så jag börjar inte förrens 13.25 :) Skönt!!
'
Snart ska jag iaf ta in Peggy och Cimba så de får stå inne o äta sin mat i lugn och ro. Sen tar jag ut dem igen när jag kommer hem. Sista natten för dem att gå ute, gäller o passa på när det vart så varmt ute på nätterna :) men enligt väderprognosen ska detta då vara den sista "varma" natten.

I går!

Hann inte slänga in ett inlägg efter stallet för jag turbo städade mitt rum (man kan säga att det behövdes!).
Men det gick jätte bra med Zola i går. Hon hade ju stått i helgen så jag tog en kort runda på ca 20 min-30min, storamolke rundan kallar vi den :). I vanligt vis brukar jag bara skritta den på långa tyglar men inte i går! Red ordentligt, lite i alla gångarter. Hon kunde gått bättre i galoppen men men, hon va fin i traven och skritten :). 

I dag tror jag att det blir dressyr för mig och Zola, Bisse ska hålla i  en liten lektion för oss :). 


Tästade det nya shabraket! Mycket fint!


Hoppla Hoppla

Jag insåg att jag inte va så vidare värst duktig på att motionera Zola förra veckan (skäms!) Men denna vecka så bli det ändringar. Hoppas bara att värdet är med mig på det! För inte bara jag ogilar regn och blåst det gör även Zola. Hon hatar regn! Varenda sjans hon får vänder hon rumpan till regnet, det kan bli ganska så irriterande. 


Jag tror att min lilla plutt kommer att ha en ordentlig lerimpackning när jag kommer till stallet i dag!
Vad tror ni ? 


6. En sak som aldrig får hända!

att jag kommer förlora Emmy på MÅNGA MÅNGA år, det får aldrig aldrig aldrig aldrig hända !  det är min bästis, mitt allt !


Klubbmästerskap

Idag hämtade Sara mig redan vid 7 på morgonen för att hon och jag skulle ha stalljour, vi fixade lite i stallet sen bar det av på tävling med Emmy, det var Emmys medryttare som tävlade henne. Det var första tävlingen för Emmy. Dem rev ett hinder och hon vägrade på två, men det var väldigt bra ändå, vi är stolta över henne! :)

Sara tävlade även en häst på ridskolan, hennes häst var ganska trött eftersom hon gått en gång innan, så hon rev ett hinder, men hon och Omega var duktiga! :D
Jag jobbade hela dagen på banan!
När vi kom hem igen så fixade vi lite i stallet och pratade med stallägaren! ;)

Tack för en bra dag Sara! ♥



Hoppas Zola blir nöjd!



Dressyrschabrak: 149:- hööks
Reflexgrimma: 139:- tror jag - hööks
Benreflexer: 49:-/par - häööks


hv-polo schabrak



Riktigt snyggt hv-polo schabrak från www.tophorse.se!



RSS 2.0