Zola är igång igen!

I lördags var det dags att börja skritta igång Zola efter 2 veckors vila pga ögonbehandlingen. Och det kändes underbart!
I lördags vart det kolteppan i skritt för damen, och Madde sa att hon skött sig utmärkt! :D
och igår vart det skritt pass i paddocken i 30min, vilket gick sådär. Hon var väldigt seg om jag säger så!
Men fick det jag ville av henne i alla fall!

Idag vet jag inte vad Madde ska hitta på med Zola. Hon ska i alla fall ringa hovis så han får komma ut och fixa till Zolas fula hovar! :D


Lycklig ryttare

Vill bara att alla ska veta hur lycklig jag är att jag får ta hand och rida denna underbara häst, världens finaste och grymmaste häst!
Jag älskar dig Peggy, så otroligt mycket! ♥



UTERITT!

Idag red jag ut i skogen barbacka med Sara & Emmy och Madde & Zola. Vi skrittade hela rundan, för att Zola har stått i 3 veckor eftersom hon har haft problem med sitt öga, men nu är dem igång igen! :)
Mycket trevligt var det, snackade om allt!
Efter red och Sara lite på gärdet i trav och galopp. Peggy var hur fin som helst, och gick fint! Jag är gaaaaalet nöjd! :D


//Världens finaste och jag ♥// du betyder allt


Skolan...

sitter i skolan och har tråkigt.... Slutar vid halv 4 och då ska jag gå på stan en sväng med mamma och sen hem o rida :) Ska ta lite nya bilder snart ;) känns som uppdateringen här på bloggen är lite dålig. Får hoppas den kommer igång lite mer nu när skolan är igång igen :)


Puss (hångel) från Peggy ;)



SOMEONE LIKE YOU

Idag var det skolstart, gick bra!
Men igår hade jag hand om både Peggy och Emmy. Jag red ut i skogen med Peggsan, det var ett tag sen vi gjorde det sist så jag gjorde det igår när det var fint väder oxå! Riktigt mysigt. Peggy var så duktig så! :*
Sen tömkörde jag Emmy på vägen, som jag gjorde i söndags oxå. Det gick mycket bättre igår, kul var det!



Zola sjuk!

Eller ja hon har skadat sitt öga, har behandlats nu i 2 veckor, och veterinären kommer idag och ska kolla, så vi får hoppas att hon ger klartecken till ridning!

Men tyvärr tycker jag att ögat ser sämre ut :( Men får hålla tummarna kan vara jag som inbillar mig!




RIDLEKTION

Hej!
Igår red jag min igenridning på ridskolan i min grupp och idag var det dressyr. Jag fick en häst vid namn Shifter, en munsboro ponny. Shit, vilken ponny säger jag bara!! Såååååååå himla underbar!! Shifter var så mjuk hela ridpasset och gick ner i form. Hon var lite pigg, men i galoppen började jag arbeta henne väldigt mycket så då fick hon en väldigt fin galopp! Jag är GRYMTNÖJD över ridpasset, och Shifter, vilken häst, helt underbar! ♥

Har tyvärr ingen bild på henne..




RIDLÄGER

Ja, denna vecka har jag och min kompis haft ett litet ridläger för dem som inte är så ridvana. Vi har haft tre shettisar och även min kompis ponny. Emmy har vi lånat, hon har gått superbra. Barnen tycker om henne jättemycket och hon har skött sig sååååå bra! Hon kom jättebra överens med en shettis, dem stod och tvättade varann, så gulligt! Nu är hon hemma i stallet igen, jag är jättenöjd över Emmy! :D

Tack för lånet bästa Sara! :D




EMMY FRI TILLS TORSDAG !



om ni undrar varför emmy inte står i hagen mer är för att hon är på läger med Alicia och gänget. dom har något ponny eller barnläger som emmy ställer upp i. det är i beckershov, ska hälsa på henne senare idag !

eftersom jag saknar min lilla filur redan, så jag har inte emmy något. känns skönt men ändå inte. men jag har då lilla isola på tisdag och ridskolan på torsdag, men annars är jag häst fri. lite semester vid andra ord och när emmy kommer hem så åkte jag bort så alicia ska hjälpa mig då med, fast då är emmy hemma igen.

tror att lilla peggy saknar henne väldigt mycket ! lika mycket som emmy saknar henne. men iaf så nu vet ni lite vart min lilla kråka är, eftersom ni får aldrig tro att jag kommer ge bort emmy eller sälja henne. hon kommer finnas i mitt liv så länge hon lever. det är en sak som är säker !

men nu tänkte jag krypa ner i sängen igen, vaknade lite hastigt förut, fick något ryck, så då vart det datorn i en timma, hehe..


Dressyrträning

Igår red jag dressyr på gärdet, red på gärdet för att hon tycker det är mycket roligare än att vara i paddocken.
Jag kan säga att dressyren gick hur bra som helst, det var längesen det gick så bra! Peggy var så fin när vi värmde upp, och hon var mjuk och fin hela passet. I galoppen var hon glad och framåt, så härligt! :D
Jag är grymt nöjd över det här ridpasset!
Peggy är världens bästa ♥


//världens finaste häst och jag för ett tag sedan//


RIDTUR MED SARA ♥

Igår red jag ut med Sara, vi red en runda som heter Stockstigen, riktigt bra runda med något litet hinder, har även funnits en stock men dem har sågat bort den..
Men den rundan tar ca. 30 min.
Det gick jättebra tycker jag, för både Sara och mig. Peggy var mjuk och avslappnad, bra tempo oxå! :)
Jag och Sara pratade om allt möjligt, riktigt mysigt ♥

peggy
Får bli denna bild, jag tycker den är så himla fin på världens bästa Peggy!



RIDPASS

Jag red i paddocken i fredags, det var så varmt så jag red bara igenom henne lite i alla gångarter. Jag tyckte att hon lyssnade bra. Hon flyttade inte in bakdelen lika mycket som hon har gjort andra gånger, men vi måste fortsätta träna på det. Hon blev lite trött i slutet av värmen, men jag tyckte hon gick fint! :*



Cimba

I förrgår duschade och schamponerade jag Cimba. Han var så duktig! :) Tog lite bilder på honom efter han torkat! :)
Cimba
Cimba
Cimba

ANYWHERE YOU GO, II'I BE THERE

Tjeeeenare!
Idag var det så varmt så jag red senare på kvällen med Sara. Hon körde Emmy med vagnen. Vi red runt i byn i skritt och trav, sen tog jag en galopp på en stig i skogen. Jag tyckte allt gick jättebra, Peggy var lite tittig för att vi gick runt bland människor och allt som fanns i byn, men det är nyttigt för dem att lära sig!
Det var mysigt :)



Cimba på rymmen!

haha, igår när jag skulle ta ut hästarna ser jag att Cimbas boxdörr är öppen så jag trodde det var någon i stallet, så jag tjoade lite och väntade på svar, och det som jag fick till svar var prassel i höpåsen. Trott eller ej så hade cimba rymt, och börjat käka hö ur hö påsarna - but hey what did you expect?!

Hur som det var bara att mocka hela stallet, för han var inte lika pedant som i boxen med att skita i ett hörn bara utan nu var det bajs överallt, så förlåt Marre (stallägaren) att stallet ser ut som ett helvete rent ut sagt, men det var din häst som har smutsat ner det! ;)


PEGGY & BAMSE

Igår red jag Peggy på gärdet. När jag red fram i både skritt och trav gick det bra, hon lyssnade och gick fint i formen. Men sedan när vi kom till galoppen blev hon stark och koncentrerade sig inte på ridpasset. Och hon flyttade in bakdelen i galoppen.. Men det måste vi verkligen träna på! ;)
Sen red jag lite lektion för Sara på Bamse, det gick helt okej. Det kändes som han bara sprang iväg från mig och stark var han. Men när jag lät han jogga på i traven några varv så blev han mycket lugnare och det gick bättre att arbeta han. Men det gick mycket bättre sist jag red han!
Hoppas jag hinner rida han en gång till!



RSS 2.0