RIDLEKTION FÖR JOSSE

Igår red jag dressyrlektion för Josse!
Det var ett tag sedan jag red för henne, så det var otroligt kul att få rida för Josse. Vi jobbade mycket på en volt, vi jobbade mycket att få henne mjuk och avslappnad i formen. Och jag fick även jobba mycket med händerna, skänkeln och blicken. Men det var otroligt kul på lektionen! :D Jag är väldigt nöjd över Peggsan! ♥
Tack Josse för en grymt bra lektion, du är bäst!

Imorgon så ska Josse, Bisse & Madde komma till Trolldal och kolla på mig när jag rider, det ska bli kul!
Och på lördag drar vi fyra till hästbutiken, kommer bli grymt! :)

JUST DET, första april imorgon, det betyder: LURAS !




Te quiero!♥


Ridlektion

Idag hade jag ridlektion för Peggy och Alicia :) Jag är supernöjd över dem båda! Om Alicia vill berätta mer om lektionen så får hon skriva ett eget inlägg :) Men imorgon kommer några bilder från lektionen, hinner inte lägga ut dem nu :(
´
Runar på bild, hinner tyvärr inte rotera bilden :( ni får vrida huvudet istället ;D
Runar

Så här såg Zola ut igår! (:

Här kommer en bild på Zola, innan ridpasset som för övrigt var helt okej. Galoppen och traven i början var bäst! 

Red med Josse på banan igår, och jag tror båda var nöjda med delar av ridpasset. Sen skrittade vi ut lilla målkerundan. Mysig runda, och perfekt avskrittnings runda. Och framridning! 
Vi red över bommar igår. och här kommer det en bild på övningen! 

Bild på våran fina paddock, som kommer snart bli en pool. Det blir den varje år, när snön smälter bort. Så nu får man passa på att rida där, innan det blir ett uppehåll på några veckor igen! 

Tänkte slänga upp en bild på våran hindergård med, eller ja det är Matildas hinder (som vi är jätte tacksamma för att få låna nu när hon pluggar på strömsholm, tack så jätte mycket!)

Så vem vet snart kommer kanske den årliga löshoppningen! :D


Ridsport!




EARTH HOUR

Idag var jag ute i Molke!♥
Det blev ett dressyrpass (med dressyrsadel även) på gärdet i solen. I skritten gjorde jag mycket skänkelvikningar, o.s.v. Hon var jätteduktig och lyssnade kanon! Jag är jättenöjd! :D

Igår hade vi teori på ridskolan och vi pratade/tittade på film om hopplära, det var kul!

Ikväll är det earth hour, från 20.30 - 21.30 tror jag ... & körslaget oxå!
Och imorgon bär det av till boda borg med min vän freija! =)

Ha en bra lördagskväll, för det ska jag ha!


Hästtandläkaren

Oj vad duktig jag är, ett  inlägg idag med ;) Men jag tänkte skriva ett litet inlägg om när vi var hos hästtandläkaren med Peggy den 13 juli 2010 ( länge sen, ja vet ;) )

Vi åkte dit ( http://www.djurtandvardskliniken.se/ ) för att kolla i genom peggys mun bara, ingen annan anledning utan vi tyckte det kunde vara bra att kolla hästens mun bara :). När vi kom dit tog de emot oss väldigt bra! jag fick ställa upp Peggy i undersökningsrummet och där fick hon en lugnande spruta. När hon var groggy så fick hon en såndär sak i munnen för att hålla den uppe. Sedan berättade de och visade oss genom hela undersökningen :) . De tog bort några små rester från en vargtand och filade ner en liten vass kant.
peggy

När allt var klart så ställde vi Peggy i en box för att kvickna till innan hemresan igen :) under tiden betalade vi och så fick man fika om man ville ha. Allt gick på totalt 2275:- vilket vi tycker va värt pengarna. Munnen påverkar trots allt hela hästen och ridningen i sig.

uppvakningsboxen
peggy

Peggy hade inga bettskador alls, vilket var väldigt skönt! Bl.a är det för att jag varierar bett, använder inte samma bett mer än 2 dagar i rad. Utan jag varierar mellan tredelat, hackamore och rakt bett. Det fick jag mycket beröm för :) I priset ingick även "bettkoll" vilket innebär att de kollar så bettet passar. Jag hade med mig mitt tredelade och mitt raka bett och båda de passade perfekt, skönt även det :)

Såhär sitter ett pullarträns+bett perfekt på Peggy
peggy

Jag rekomenderar er starkt att åka dit. En vanlig veterinär har oftast bara en grundlig utbildning om hästens tänder, åk till en specialist :)


förlåååt...

... För min extremt dåliga uppdatering :( måste bättra mig! Blir så att jag glömmer bort det nu när jag har fullt upp med skolan, körkort, stallsysslor, rida Peggy och Cimbas inridning. Hoppas det lugnar ner sig snart :) fast jag har ju tur att Alicia kommer ut och hjälper mig med Peggy på Onsdagar och en av Helgdagarna, betyder massor :) <3
´
För två helger sedan var min moster på besök och då fick min lilla kusin Cornelia rida på Peggy en liten sväng. Hon tyckte det var superkul! ( Cornelia alltså, Peggy var inte lika glad ;) ) Så jag slänger in en bild från ridturen kusin fick :)
´
peggy


Stallmöte idag!

Alla som går på gymnasiet har studiedag idag, och det gillar vi verkligen, Så vårat stall passar på ha stallmöte. Känns som det är på tiden! 

Vi ska bland annat snacka om en vårstäd dag då det verkligen behövs!

Zola, vet jag inte vad jag ska göra med idag. Får se fall det blir en ridtur någonstans, är jätte sugen på att hoppa, men igår upptäckte jag att det var för mjuk på åkern för att hoppa! 
Så det går ju inte... 

Vad ska era hästar göra? 



Solen skiner och jag är glad!

Är otroligt pepp idag, har till och med pluggat på lektionen (eller ja, jag sitter på lektionen nu) Men jag har hunnit pluggat i alla fall! 

Är super pepp på ridning idag, vet ej vad jag ska göra men något ska göras i alla fall, får välja mellan dressyr eller markarbete, tror ja. Hoppas åkern blir mjukare för då kan man snart börja hoppa. Paddocken lär inte vara okej på ett tag. (blir som en sjö väldigt lätt).

Tar med mig kameran!

Tips?

Zola har ganska tunn man, är det någon som har tips på hur man kan göra så den blir tjockare?




Byter lite dagar!

Så här ser Schemat ut för Zola denna vecka. Eller fördelningen mellan mig och Madde! 

Måndag: Madde
Tisdag: Jag
Onsdag: Jag
Torsdag: Madde
Fredag: Madde
Lördag: Madde
Söndag: ev båda!

Åsen

I går red jag och Zola med Fia och Rockan. vi red den härligaset rundan i molke nämligen Åsen, den är bara så mysig och den har as fina galopp stigar! Den är bäst! Det är bara synd att vi rider den så sällan :/ den är nämligen ganska lång. Zola nästan droppade svett när vi kom hem igen haha lilla Zola plutten! 

I dag vet jag inte riktigt vad jag ska hitta p åmed henne men jag kommer nog på någe :).





10+ IDAG!!

Jag orkade inte blogga i fredags efter ridningen, p.g.a av att det blev sent..
Men somsagt, åter till fredagens ridlektion på Trolldal. Jag red Herbie, igen :) & det stog hoppning på schemat. Vi hade 4-studs på kortsidan och ett räcke på långsidan. När vi värmde upp i galoppen var han för pigg, det gick knappt att få stopp på honom! Herbie är väldigt svår när han ska lyssna på skänkeln, dels att svänga. Så studsen var lite svår för honom, men han & jag flög över räcket, det var verkligen underbart!! :D

Idag red jag Peggsan på gärdet & solen lyste med 10+ oxå! :D Höll på i nästan en timme. Idag kändes hon mycket lugnare. I galoppen hade hon jättebra tempo och flöt på bra! Det gick superbra med Peggy, hon är mitt allt! ♥


Va fan?!

Har kommit på mig själv med att alltid spara saker, och va tusan ska jag med dem till. Som ex jag har massa tomma flaskor i stallet, alltså pälsglansflaskor och så, och varför ska man spara det? 

Blir så trött på mig själv, och inte nog med det så slänger jag in flaskorna igen och tänker " det där kan vara bra att ha" haha, jag måste ha något sorts problem! 

Likadant för er?


Alla dem där är helt tomma. Så varför? haha


Stalljour!

Dags för den idag, gick upp runt kl halv 8 så jag fick sova en stund i alla fall! 

Allt gick prima, hade lite vårstädning i stallet, så det kändes bra. Pappa var och hämtade spån idag så nu har vi massor av spån. Fick inte köra släpet idag, igår drog det in en såkallas snöstorm så det var lite dåligt väglag så jag får köra det en annan dag! 

Zola har fått lite nya grejor, bland annat ett nytt fleecetäcke och benlindor. Som jag skrev tidigare, man hittar alltid något på hööks! ;) 




Hööks idag!

Synd bara att man inte har en förmögenhet att bränna. 

Först och främst är det täckesinpregnering som ska inhandlas. Som ni kan läsa så var Zolas täcke helt dyngsurt efter 2timmar ute i snön. Det är inte okej!
Så det står först på listan, sen får man se fall man hittar något annat roligt!


Tyvärr är det ett litet hööks i Lindköping, alltså inte så stor utbud som det finns i ex örebro!
Men man hittar alltid något!


pulsa i snön IGEN!

Ja igentligen så borde jag sova nu som rästenav min klass efterssom jag inte börjar förrens klockan ett. NMn jag är inte som alla andra utan jag gick till stallet klockan åtta i morse. Anledningen till att jag var vaken så dags va att jag skulle hjälpa Rickard med frukosten då mamma jobbar natt.

När jag kollar ut så vräker det ner snö! Så igen får jag pulsa i snön INTE OKEJ! Aja när jag tog in Zola så va hennes täcke redan genom blött och stackarn stod och skakade :(. Men efter en nogrann rycktning så vart hon varm igen. Då tänkte jag att jag skulle rida lite på åker. in mydreams säger jag bara gick nästan omkull två gånger i traven! Skit läskigt så jag red bara tio minuter en kvart max. Aja hn blir väl bomben när jag ska rida henne på söndag igen :/. Vi får se hur det går!



( :( )


ONSDAGENS RIDPASS

Igår red jag Peggy, hann inte blogga när jag kom hem...
Men jag red på gärdet och höll på i 45 min tror jag. Jag red lite "dressyr" med framdelsvändningar och så! :) Allt gick jättebra, men när jag skulle galoppera andra gången i något varv så fick Peggy värsta energikicken så hon drog iväg ett par meter i världens galopp, men det gick bra sen, hon blev mycket lugnare sen! :') Peggy har varit halt så det var därför hon blev pigg!
Peggy är bäst, jag älskar dig underbara ponny!♥


Stallplats - ledig!

Ledig stallplats i Molke Mellangård. 

1 mil från Katrineholm och 1 mil från vingåker. 

- belyst paddock
- varm/kall vatten
- över 30 ridvägar
- tillgång till hinder
- utsläpp och kvällsfodring på vardagar


Maila: [email protected] om ni är intresserade eller undrar något! (:


stall Molke tipsar...

Tycker det är dags för lite tips här på bloggen! 

Och nu är det dags att tipsa om wunderbaum, kanske väldigt onödigt av en hästblogg att tipsa som detta, men för några månader hade Jag och Madde ett litet råttproblem i våran skåp som innebar, kiss och bajs vilket resulterade i en stank som inte gick bort. (även fall vi tvättade hela skåpen) Så vi köpte en wunderbaum, och nu är stanken borta, funkar väldigt effektivt! 


Hästtandläkaren har sagt sitt!

Har nu fått svar från Hästtandläkaren Torbjörn! 

Mina frågor:

Hej!

Jag har några frågor om bett,och undrade fall du/ni kunde besvara dem åt mig, har varit inne och läst om det olika betten men har lite frågor ändå! 

Först och främst undrar jag hur det egentligen ligger till med det så kallade pessoabettet?
Många säger att det trycks upp i gomen på hästen och det är smärtsamt för hästen att ha detta bett i munne, stämmer det verkligen? 
Har även hört att hästar har tappat tänder pga detta bett? 

Min andra fråga är, är det skadligt att rida med lösa bettringar?
många säger att det klämmer hästen i munnen? 

Själv rider jag med lösabettringar men har aldrig märkt att min häst har blivit klämd 

Tacksam för svar!

mvh Beatrice Hanssen

Torbjörns svar:



Hej, Pessoa bett kan som alla bett felanvänt ge skador och pga hävstångsverkan är risken större. Nej, att hästar tappat tänder pga det är nog inte sant. Vilken bettring som man väljer är individuellt och man ska inte generalisera

Knölar på ryggen!

Vart ingen ridning idag, Zola har fårr knölar på ryggen. Hon har haft det förut, och jag misstänker att det är någon sorts svamp. För dem kommer alltid när hennes päls är fucktig och inte hinner torka. Men vill inte ut och rida då knölen är under bossorna. 

Vi har börjat smörjt med 4s, som funkade sist! 

Men vad kan det vara? Någon som vet?



STALLET SNART!

Idag är det onsdag och då är det stallet som gäller! :D
Peggy har börjats satts igång i galopp, så idag blir det lite galopp oxå. ;) Jag har ingen aning vart jag ska rida idag... Hoppas solen är kvar då, fast jag tror inte det...
Jag bloggar ikväll eller imorgon!

Vi hörs!! =)


Systrarna

I dag är det systrarna Hanssen som fixar och trixar med Zola. Alltså både Bisse och jag :P. I går så red Josse och jag stockstigen. Det är en liten runda på ca 30 min. Zola va pigg men inte så vidare arbetsvillig. Pratade lite med bisse när jag kom hem berättade att jag hade ridit med pessoa bettet och en disskution kom upp om just bettet. Inget bråk eller så men vi satt och spekulkera om det är as dåligt eller bra. Eller beror det helt på hur hästen vill ha det? Pessoa bettet på Zola funkar inte så jätte bra men brukar ha det i skogen då hon är het! Istället för at behöva göra storla rörelser för att få stopp på hästen så kan man bara krama kygeln och hon stannar. 

Men vad är det igentligen med pessoa bett?



Inridning!

Som rubriken säger så har vi tagit tag i Cimbas inridningnu, han är väldigt mycket arbetad från grunden och har gjort allt förutom haft en ryttare på sig som verkligen sitter på honom medan han går. Men det blev de ändring på! :D
´
Vi fick kontakt med en kvinna som heter Anna som är väldigt liten och nätt eftersom jag känner mig för stor för lilla Cimba första gången. Så Anna var snäll och kom ut och hjälpte oss lite med den biten. Först longerade hon lite och gick med honom för att lära känna honom lite. Sedan hängde hon på honom medan jag ledde, det är han lite van vid redan så det var inga problem! :) Det gick så himla bra så det slutade med att hon slängde över benet så hon satt på honom, utan någon reaktion alls från Cibbe :D jag ledde dem på grusvägen ca 300m sedan vände vi och gick samma väg tillbaka. Hon hoppade av honom och vi alla var riktigt nöjda och stolta över våran Cimba :) Fick jätte mycket beröm av Anna hela tiden över en sådan väluppfostrad och riktigt bra grundarbetad häst. Kändes som de är värt all "svett, blod och tårar".
´
Nu kommer hon på fredag nästa gång så gör vi samma sak, man måste också vara beredd på bakslag vilket inte är helt ovanligt. Men det gäller att ha tålamod och inte stressa så kommer det här gå super! :) Så fort han är någelunda van vid ryttare ska jag ge mig upp som är lite längre och sedan börjar inridningen riktigt, spännande! :)
´
Tänk att han vart såhär liten en gång i tiden :')
cimba
´
Lite större ;)
cimba


Beröm är alltid kul att få!

Idag red jag på åkern, och det gick verkligen super. Höll på i ca 40min men hon kändes kanon fin i alla gångarter. 
Lite okoncentrerad i början men efter en stund slappnade hon av! 

Hon var precis lagom idag, lagom bjudning, lagom lyhörd precis så som jag ville ha henne var hon. Red med raka bettet och hon lyssnar förvånands värt bra på det! 

Fick även beröm av en person som kom till stallet idag (tänker ej nämna vem det är, det får Josse göra) ;) men hon sa att det såg jätte bra ut! och att hon fattade båda galopperna det var också jätte bra! 

När man får beröm över Zola då känns det verkligen att allt som man har gjort med henne är värt det, så mycke tårar, svett och blod man har haft för henne det är helt otoligt! 

Bilderna kommer snart, ska redigera lite först! 



Ponnyakuten

Nu blir det ponnyakuten för min del, ska se fall jag får lite inspration!

Senare blir det stallet, jag tar med mig kameran!

Och ja det är min dag, bytte med Madde och gissa vad, ser är massvis med sol ute! :D


Zola var lerig!

NU MÅSTE DET VARA VÅR, VAD ANNARS?

Zola var lerig idag, helt otroligt, nu är det vår, om inte så gräver jag en grav till mig själv och hoppar ner! 
Fick stå och ryckta Zola i 30min ungefär. Resultatet vart inte så bra, hon skulle behöva 1 timme egentligen, men eftersom jag inte skulle rida så fick det bli 30 min, plus att hon tycker ej om att bli ren och fin så...
Hon är inte den tjejen man säger " om du ska vara fin får du lida pin" För det kommer bli ensjälv som får lida pin i slutändan och inte bli fin! 

bild från 2008 skulle jag tro! (:


Hästparadiset får en ny!

Fick just reda på att min barndomskompis ska börja rida en häst i grannstallet. Verkligen roligt! 
Så nu börjar ungdomsgänget i Molke ta sig igen! 

Just nu för min del så sitter jag barnvakt, inte sådär super kul alltså, så vi får det hur det blir med ridningen idag, vet ju ej när jag kommer här ifrån!

Har till och med glömt vad som stod på schemat för Zola. Får kolla upp det, haha. 

Åhh just ja tänkte fråga er fall ni vet några tips på ridövningar, har lite brist på idér?



VÅREN... ÄR HÄR!

Ja, rubriken stämmer väldigt mycket, VÅREN ÄR HÄR!!

Idag var jag ute i Molke hos min underbara medryttarhäst♥. Det blev en ridtur på gärdet & min lillebror var även med och tog kort/filmade! =) (Kommer kanske bilder senare) Peggy kändes bra, lite lat i början, men sen vart hon piggare. På måndag ska hon sättas i gång i galopp!
Min lillebror red även en liten bit, andra gången han rider i sitt liv, så jag är väldigt stolt över honom!! :D :D

Igår red jag lektion på ridskolan, bommar stog det på schemat. Jag red samma ponny som förra fredagen, Herbie! Han var jätteduktig och jobbade på gryyyymt bra! Han är bara 8 år. Jag tycker om Herbie jättemycket, han är en underbar ponny! ♥




hoppclearround förra året & vi gick felfritt!!! :') en utav dom bästa stunderna i mitt liv! ♥
jag älskar dig peggy, du betyder så otroligt mycket för mig fina ponny.


Herbie♥


Härlig vår sol!

Det vart en tur på åkern för mig och Zola i dag. Det va mycket härligt med solen i ryggen kan man säga!

VÅEN ÄR HÄR!




Olika uppfostran!

Allt detta bloggande om hästar gör mig tokig ibland. Allt tjat om "gör inte det", "du är elak mot din häst", "det skadar din häst" oh bla bla bla.

Blir så trött, vi alla har fått olika uppfostran kring hästar, vissa på ridskola, andra från en kompis, och den tredje av sin mamma. Vi alla ser hästar på olika sätt, och jag tror det flesta vill sin häst det bästa, därför tror jag att det är just det som gör att det blir konflikter.

Varför ska man bli kallad "djurplågarna" bara för att man gör saker på visst sätt, tycker att det har gått till överdrift. Har läst på olika bloggar som skriver att man inte ska använda ditten och datten. Och om man läser kommentarerna är det ofta att det står "okej då är jag djurplågarn i det hela som valt att använda detta" (tänker inte hänga ut någon kommentar eller blogg/bloggar) Men jag tycker det blir så fel. 

Man märker fall hästen far illa, och fall man inte gör det så tror jag att det finns folk i närheten som gör, och kan säga till fall det är helt galet det man håller på!

Sen är det ju upp till var och en att ha sina åsikter kring det hela och kunna informera om sker som kanske är fel, man ska ju få yttra sina åsikter kring en sak, men då får man även respektera den andras åsikter.

Vi är alla olika, hästarna är olika så det som funkar på en häst kanske inte funkar för den andra!

(detta inlägg kommer från min personliga blogg beeatrice.blogg.se men tycker att alla som läser denn blogg ska kunna ta del av det här)


Rid skola

Igår vart det ridskola för min lillebror, han vill jätte gärna börja rida och han är verkligen ihärdig kille!

Vart ingen ridning igår, ville att min lillebror skulle förstå lite mer vad hästar gör, och kan göra. Och han var så frågvis så.

Han fick lära sig vad hästar kan göra fall dem blir rädda, dvs springa haha, det var det bästa sättet jag kunde förklara så han skulle förstå (han är 7år).

Men Zola vart så fin så, och hon gillar verklign att bli ompysslad av små barn, det blir andra bullar när jag ska ryckta då vill hon verkligen inte bli ren och fin!

Idag är det Maddes tur och hon och Zola skulle ut och rida i solen i alla fall!

Vad ska era hästar göra?


Stockstigen

Oj vad duktig jag är med bloggandet (lr inte) Men iaf så hade jag min första praktikdag idag på Eurostore vilket jag är super nöjd med, oj vilken trevlig personal var det första som slog mig! :)
´
När jag kom hem runt 16.00 så käkade jag lite och vilade lite. Vid 17.30 gick jag ner till stallet så mötte jag mamma som hade mockat åt mig :D (Tack mamma!)
´
Jag borstade och pysslade med Peggy och red sedan ut i skogen, stockstigen vart det :) Det gick jättebra fast hon var lite "tittig". Rundan tog 40 min och jag är supernöjd! Nu är det bara sommaren som saknas ;)
´
Hittade en gammal bild på mina hästar Cimba och Peggy, bilden är från vintern 2007 när
Cimba-bebis bara var ca 8 månader, idag är han snart 4 år. Nu inser man hur snabbt de växer! :)
cimba och peggy


super häst!

Idag var Zola super, hade räknat med en studsboll till häst, eftersom hon fick stå igår och dels för det blåste idag, men nej nej så fel jag hade. Hon gick på super bra och lyssnade jätte bra för skänkeln!  

Red bara i 35 min idag för vädret tillät inte längre (det började spöregna), skrittade mest och lite trav. Traven var bäst i höger varv, riktigt avkolpplande, och med riktigt gung i stegen, det gillar vi mycket! 



"soff fällan"

Slutade 09:35 idag så det var bara att åka till stallet, fixade allt på 25 min, helt otroligt brukar alltid ta ungeär 1 timme för mig förutom ridning), så jag misstänker att jag glömt något, ska snart upp dit igen för att rida lite.

Men har som sagt hamnat i "soff fällan" ni vet när soffan är så skön, och man har bäddat ner sig bra, kollar på ett halv dåligt program och slumrar till, vaknar lite senare med huvudvärk...
Inte roligt det där kan jag säga, så soffan har ett tag om mig nu!

Så snart så ska jag vidare till stallet, rider lite lösgörande övningar!



100311

Idag är det torsdag och det menas i min värld häst fri dag. Jag har ridit Zola måndag och tisdag och det vart skogsturer båda dagarna. Hon va inte den duktigaste hästen om man säger så. Så det va väl inte det roligaste. Men men alla kan ha dåliga dagar. Får väl se vad jag hittar på på lördag.

RIDTUR

Hej!
Idag har jag varit i skolan, alla lektioner rullade på. Helt okej!
Efter så åkte jag ut till Peggy!♥ Det blev en ridtur på gärdet idag. Jag red med hackamore även, första gången jag red med det, jag var väldigt nervös innan ridturen, men sen gick det bättre och bättre! Är väldigt nöjd, för att vara första gången att rida med hackamore! =)


Ändringar!

Vart ingen ridning idag för min del, när jag skulle gå och hämta Zola så stod hon och darrade. (det regnade ute) så jag såg ingen mening med att torka henne och sedan rida ut igen för att hon ska bli blöt igen, bara för att jag vill tillfredställa mitt ridbehov. Nej, där går min gräns!

Zola vart torkad i alla fall, sen fick hon stå inne med täcke över natten fall det blir skit väder i morgon med. Men då är hon i alla fall torr så då kan jag rida!

Kör lösgörande i morgon och dressyr på söndag kanske, vi får se hur hon känns, tror hon skulle behöva en skritt tur i rask takt!


Full rulle!

Nu har jag nästan städat hela källaren, på ungefär 1,5 timmar, jag är stolt må jag säga!
Har mitt rum kvar, och där kan man säga att dammråttorna väser åt en när man går förbi.

Hade bara en lektion idag, och det var matte, men ska räkna lite hemma så jag kommer fram dit vi ska vara någon gång!

Senare blir det stallet, det ska bli kul och spännande att testa på det nya övningarna som jag fick tips om från Sofia!
Hoppas det kommer gå bra, som ni ser på schemat står det lösgörande, och det ska det förståss bli.


Zolas vecka!

Hoppas ni ser vad det står! (:


Matsboda

Kom nyss in från stallet, jag och madde gav oss på en liten skogstur (matsboda). Jag är nöjd med turen som tog oss 50 min :) Det är väldigt skönt att snön börjar försvinna! :D snart kan man ta en härlig galopptur på skogsmarken :)
'
Imorgon har min medryttare Alicia Peggy så då ska jag passa på att åka in till stan och gymma igen :)
'
En bild på mig o peggy, glömde dock vrida på bilden men ni överlever nog :)
jag o peggy

En fråga!

Vilka är det som läser våran blogg? =)

Det skulle vara kul att veta!


Stall Molke tipsar...

Kolla på ponnykautet på svtplay istället för på tv, dem ligger 1 program före!
Så för er som är lite smått tokiga i ponnyakutet, så finns det ett nytt avsnitt redan på svtplay!

Igår övade Liza med Star och musse fick en rejäl dusch, kan vara värt att kolla!

Skola för min del, säng för Maddes del!

Madde är sjuk och ligger förmodligen i sin säng medan jag sitter här i skolan. Inte roligt. Känns som man inte har haft sitt sportlov än, men det har jag ju!
Skulle inte tacka nej till ett till vill jag lova!
Det är Maddes dag i alla fall, så hon sa igår att Zola skulle ut och skrittas i skogen, det kan ni även läsa här på bloggen. Hoppas det kommer gå bra, det är ju fint väder så vädret kan man inte klaga på! (:

Bilder från idag!

Här kommer det bilder från idag! 

Det var tänkt att ni skulle få se sadeln men tyvärr ser man bara mina extremt skitiga ridbyxor som inte ens är mina, dem är Maddes. Skulle som sagt testa fall det vart bättre grep med ett par helskodda ridbyxor, men som sagt det var mina stövlar som gjorde så jag "hängde" kvar! 

Zola där emot ser ut som en demon häst, för Madde valde att fotografera med blixt. Och tyvärr fungerar inte "red eyes" i photoshop till att få bort Zolas "green eyes"! 


Okej det gick inte så bra att ladda upp bilder idag, så här får ni ett smakprov i alla fall!

SOLEN SKEN I STALLET

Idag sken solen massor när jag var i stallet, så himla härligt!
Jag red halva stora molkerundan, på gärdet och en 5-minutersrunda. Allt tog 35 minuter ungefär. Peggy blev väldigt rädd för någon som eldade, det var därför jag bara red halva rundan.
Det blev även en skrittur idag. Hon ska börja travas nästa vecka! :D
Peggy var pigg och arbetade fint!♥

Tog inte med mig kameran idag...


Morgondagen

Ja i morn är det min tur att ta hand om lilla Zolaplutten och jag ska nog rida med den nya sadeln men inte dressyr. Det blir nog en tur i skogen för jag har en känsla av att Zola tycker att volten är lite ut tjatad nu med tanke på att vi har ridit i den ett bra tag nu. Så vi får väl se vart jag rider. hoppas atrt jag är frisk tills imorn.


Ridpasset!

Det gick jätte bra idag, vart förvånad! 

Fick bara koncentrera mig på Zola då jag hade det väldigt obekvämt tack vara ridbyxor som satt konstigt och för tjocka strumpor som gjorde att jag inte fick blod i bena (vart lite för tight under stövlarna). 
Annars skötte sig Zola bra! 

Greppet i sadeln vart jätte bra med stövlarna, så nu sitter man kan man säga!
Men vi ska ändå testa gripstick, så man även sitter i sitsen, någon som har testat?

Sofia var även och kollade på sadeln och hon kunde inte se något som var fel, sjävlfallet ska vi hålla koll på hennes rygg fram över och se om den ommusklas, får ont, förändras osv. Om det blir till det negativa så är det bara att sälja sadeln vidare. Men som Fia sa "det kan nog inte bli så mycket bättre". Så vi får hoppas! 

Bilder kommer nog upp inom en snar framtid, när Madde känner för att lägga upp. 

Och jag vet "veckans skitigaste ridbyxor" går till mig! 


Ponnyakuten ikväll!

Är det någon mer än jag som kollar på Ponnyakuten?

Tycker detta program är mycket lärorikt. Och så är det underhållande! 
Själv skulle jag inte vilja ha en sådan "problemhäst", inte för att jag inte kan mer utan att det skulle nog sänka mitt självförtroende, och eventuellt knäcka mig! 

Men det som jag tycker ä lite konstigt är att om man till exempel har en sådan "problemhäst" som bara bockar, springer, skenar, slänger sig åt sida, borde man inte ha märkt det från början när man var och provred? 



Stallet nu!

Ska dra upp till stallet igen, hade ju som sagt stalljouren idag så jag var upp runt 8 och släppte ut hästarna, men inget är klart till Zola så nu ska jag upp och fixa det. Sofia ska också komma och kolla så sadeln passar, alltid bra med ett par extra ögon! 

Sedan ska vi se fall det går bättre att rida med helskodda ridbyxor, annars får vi införskaffa ett gripstick. Eller om vi gör det ändå?

Kommer eventuellt lite bilder! 



MY HEART IS REFUSING ME

rubriken, mycket grym låt från melodifestivalen igår

Idag är det söndag, det är soligt ute oxå och jag ska rida, hääärligt! :D
Tror jag tar med kameran ut till Molke även. Jag skriver om ridningen och kanske visar lite bilder från idag lite senare ikväll.

Men nu ska jag fortsätta plugga och dunka spotify!


Sadeln kom!

Japp, igår kom sadeln, och den var super fin. Vilket stöd man fick av den, helt otroligt!

Den verkar passa Zola jätte bra, hon kunde röra sig fritt i den utan att den låg fel. Men ör säkerhetens skull ska vi kolla med en stallgranne att hon kommer och kollar, hon kan ganska mycket om sadlar.
Tog bild på den igår när den ligger på Zola, men har inte bilden på den här datan tyvärr!

Men herregud vilket spring det vart till Bussgodset, kom 5 min försent, men som tur var öppnade de dörren till mig så jag kunde komma och ta paketet. Vi fick et jätte fins samets schbrak med också, super!

Den stora nackdelen är att den var förskräkligt hal, någon som vet om det finns någon padd man kan ha i sitsen så man inte hlkar omkring?


FREDAG

Jag orkade inte blogga igår, var helt slut...
Igår red jag Peggy, det gick super! Det blev en skritttur på gärdet och en liten runda till, mysigt var det! Peggy var mycket framåt och väldigt fin!♥
Idag är det fredag, jag är fortfarande väldigt "sjuk". I skolan hade vi håltimme sista lektionen så vi slutade 11, skönt!
Efter skolan åkte jag hem till min kompis Josefine och sedan bar det av till ridningen! =)
Idag red jag en b-ponny som heter Herbie, dressyr! Det gick gryyyymt bra! :D Är jättenöööjd!




Peggy ♥


Herbie ♥


Helg!

Ja om 2 lektioner är det helg super najs. I dag är det Bisses dag att ta zola igen men jag funderar på att följa med henne upp oavsett om sadeln kommer eller inte. För tänkte att jag skulle kunna packa mitt hö tills i morn kommer inte orka göra det på morgonkvisten. Har lixom stalljouren. Sen kanske jag äter lite pepparkackor, blir snäll och packar hö till Bisse på söndagen oxå. Men vi får se haha.

Får se vad jag hittar på Med zola bola i morn har inga planer hittils :).

Sadeln är i Norrköping!

Ja den är typ 5 mil här ifrån, eller ja den var vidarsänt kl 08:24 i alla fall, så sadeln kan komma idag, i så fall skulle det vara TOPPEN!
Hinner nog inte rida, ska skjusa Rickard (min lillebror) till scouterna så tiden blir lite knapp. Men det ska testas i alla fall, har verkligen en bra känsla med denna sadel. Tror den kommer och passa!

Underbara häst!

Fick med mig min kompis Elina till stallet idag som sällskap, mycket trevligt. 
Började först med att mocka och fixa allt till Zola, sen skulle jag ryckta, och som ni kanske vet så gillar hon inte att bli "fin", men idag stod hon nästan och sov när jag rycktade henne, har nästan aldrig hänt! 

Testade även att ryckta med rycktstenen, trodde det inte hon skulle fälla så mycker men det vart en hel del. 

Själv ridturen var underbar, red dressyr faktist. Och det gick över all förväntan, hur mjuk och fin som helst, traven var alldra bäst, där trampade hon under sig och gick super bra. Galoppen gick väl sådär, vart väldigt pigg men på slutet gick det bättre. 

Synd att man inte hade filmkameran med! 



STALLET NÄSTA

Idag tog jag mig till skolan, det var jobbigt, för jag är helt slut, genomförkyld och hostar fortfarande...
Men, jag åker ut till Peggy ändå! :D Det blir ett dressyrpass på gärdet, bara skritt! =)
Bloggar mera senare ikväll eller imorgon!





Jag, Josse & Peggy på morgonen innan tävlingen förra året, en tävling jag aldrig glömmer! :')


Drar till stallet nu!

Vet ej fall det blir någe dressyr för min del idag, var ont i magen, hade det i natt med så jag låg från kl 2 till 5 vaken med magknip, Vet ej vad det är. Troligtvis stressmage, men det brukar försvinna efter ett tag så kanske att det blir dressyr, hoppas det.

Förövrigt har jag massor att städa, måste ju fixa till den ny sadeln kommer! ;)


Vart är vårat paket?

Jo nämligen i Götebrog, sist det vart registrerat i alla fall, vad tusan gör det där, jag som bor ungefär 10 mil från Stockholm.
Varför ska det ner hela vägen till götebrog för då?
kan man ju undra, så sadeln kommer väl komma nästa vecka om det ska hålla på så här, eller så hamnar det i kirruna kanske ?

Vem vet...

Leka i snön!

Vart att leka i paddocken istället för longerng, kände verkligen inte för att ha henne inspänd på en liten volt på det underlaget som var i paddocken. Så jag och Madde lekte lite med henne i alla fall, och det var hon som valde sitt tempo.

Hon var full med bus kan man ju lungt på stå, bockade och slängde med huvudet och frustade massor.
Har tyvärr inga bilder, fåt busa med henne någonmer gång och ta kort.

Sen vart det lite massage och streching.

Imorgon ska stumpan vara utan täcke, hoppas det inte regnar eller snöar bara!



Och nej sadeln kom inte idag heller :(

PÅ BENEN

Tjaaaaa! =)

Nu är jag på benen igen, alltså nästan frisk efter att ha varit sjuk i 5-6 dagar!
Idag är det en vecka sedan jag var hos Peggsan sist. Jag saknar henne massoooor!♥ Men imorgon ska jag ut till Peggy, äntligen! :D Då blir det en skritttur i skogen tror jag, hoppas att Madde eller Bisse vill följa med! :)


Håller mig till planeringen!

Det blir longering istället för ridning. Känner inte peppen just nu, mitt paket vill inte komma, eller ja mitt och Maddes, varför vill det inte komma? 

Ska snart börja plugga lite, får se hur det går, känns som jag har glömt hur man gör, och förövrigt till er som har mitt mobilnummer, skicka INTE sms, då tror jag bara att jag har fått mitt paket, och sen har jag ändå inga pengar så kan inte svara! 



Tror det blir som för Josse!

Planeringen fungerade kanske inte sådär jätte bra, känner verkligen inte för att longera, vill ut och rida. Visserligen kan jag tycka att det är nyttigt att longera för att se hur hästen rör sig. Men jag vill rida, nu är klockan 07:55 och jag ska snart åka till skolan. 

Vem vet det kanske blir ridning eller longering?



Känn Peppen?

Tyvärr kan jag inte påstå att jag känner den, vart jätte besviken på att sadeln inte kom idag heller. Och till råga på allt, tänk om den inte passar. Visst det är väl bara att sälja vidare den, men i alla fall. Man önskar ju att den ska passa! 

Så peppen är inte på topp, visar sig att jag eventuellt måste hänga kvar i skolan lite längre, inte kul, jag som har massa annat att göra efter skolan, det vill säga 09:15, ska till stallet och fixa, plugga, åka och fixa massor i stan (en liten hemlis). 

Men på torsdag blir det studiofotografering. För er som har läst/läser Beeatrice.blogg.se så vet ni redan att jag håller på med fotografering, och studiofotografering är det som lockar mest, så nu har jag två modeller som ska fotograferas. Bilderna kanske kommer upp på beeatrice.blogg.se 

Nu blir det natti natti för min del! 



Ingen ridning

Lyckat av mig att inte lyda min ridplanering redan dagen efter jag gjort den xD hah, men jag har faktiskt en anledning ;)
´
Jo ni förstår att jag & sara fick för oss att åka till nyköping och pierca oss.. vilket vi även gjorde ;) Tidigare under dagen tog jag hål i tragus (lilla flärpen i örat) och i nyköping gjorde jag en industrialpiercing :D Är super nöjd! Men den ömmar och gör ont så jag kan inte få på mig en ridhjälm :( får se hur det känns imorgon annars longerar eller tömkör jag Peggy :)
´
Slänger in en bild som inte alls har med stallbloggen att göra, men måste ju få visa upp mina nya piercingar (a)
´
josses öronpiercingar
Vänster bild: Industrial´´´´´´´´´´´´´´´´´Höger bild: Tragus


Tips om vart man kan hitta...

Är på jakt efter lila benlindor och schabrak, helst dressyr/allround. Har letat massor men hittar inga. Har varit inne på ponnyprakt, horze, hööks och gladahästen, men det finns verkligen inga någonstans.

Så om ni vet någon butik, hemsida osv tipsa gärna!


Vad jag tycker är viktigt när det gäller hästar!

Nu har ju jag aldrig provridit någon häst för köp, eller så. Men jag har varit medryttare på många olika hästar under mina år! 

Det jag tycker är super viktigt när det gäller hästen och dens beteende, är att den ska ha arbetsvilja, det spelar ingen roll fall den är super het eller lat, eller allmänt ful. Bara den har arbetsviljan där!
Allt blir så mycker roligare när man känner att en individ vill! 

Ex på olika hästar jag ridit: 

Mac: Nordsvensk, min första medryttar häst. Mycket snäll, lite lat, ganska arbetsvillig ändå.
lärde mig massor på denna häst, fast han kunde vara riktigt jävlig ibland med. Saknar honom grymt mycket. Önskar att jag kunde få ta en sista rid tur på han igen!
Även fall han var lat var det roligt att rida honom pga att han ville. Jag vill ha en häst som vill arbeta med mig inte emot mig. Man ska inte behöva kämpa mot en häst hela tiden! 

Shira: Korsning mellan halvblod och shire tror jag. Mycket snäll, men eftersom hon hade fått stått en längre tid pga skada så kunde man inte göra så mycket med henne, hon var en super trevlig häst som gjorde allt för att få uppmärksamhet. Även där fanns det arbetsvilja!
Slutade rida henne så jag kände att jag inte hade tid med att rida "till" en till häst så att säga!

Hannibal: Nu när jag tänker efter så saknar jag honom ganska mycket, tror denna häst skulle kunna komma långt nämligen. Tyvärr så vill jag påstå att han inte kom till rätta händer. Super trevlig ägare, har inget emot henne, men eftersom han bara var 13år och kunde komma så långt mer än bara traska runt i skogen. Han var väldigt omusklad när jag och Madde red honom. Men han var jätte glad för all uppmärksamhet han fick och han var jätte glad när man red, även fall han inte kunde så gjorde han alltid sitt bästa. Tyvärr så var han väldigt "lömsk" sparkade och bet efter en, men nu efter några år vet vi nog vad som var felet från början.

Top Gun: Grannstallets hoppstjärna skulle jag nog vilja beskriva honom som. Han var 21 år fast det kändes som han var 7, mycket trevlig häst, och det spelade ingen roll vad vi gjorde, han var alltid glad, en riktig läromästare. Anlednigen till att jag fick rida honom var att ägaren som pluggar på Strömsholm hann inte rida honom och han var till försäljning. Saknar den hästen grymt mycket. En av de roligaste hästarna jag ridit, lärde mig själv otroligt mycket utav honom!
Även han var jätte arbetsvillig, en riktig gentleman kan man säga!

Ivanhoe: Ivan, red mycket på honom i sommras och våren, slutade rida honom pga av skolan, men nu i efter tanke så var det nog bra för både honom och mig. Jätte snäll häst, men det var en kamp hela tiden, det spelade ingen roll fall vi var ute i skogen eller i paddocken, det var alltid en kamp, ingen arbetsvilja när det gällde mig. Tyckte dock det var jätte roligt att bli körd, så det gjorde vi och då var det en helt annan häst, men så fort jag satt upp så vart det en kamp.
Tror även att Ivan är en enmanshäst, man kan inte vara flera på honom. Han ska bara ha en, det har varit flera olika medryttare på honom, men av någon anledning har det inte funkat. Och det gjorde det tillslut inte för mig heller. Beundrar ägaren till max, att vinna hästens hjärta kan inte alltid vara det lättaste! 

Där fick ni en liten beskrivning på de olika hästarna som jag har ridit under åren, självklart har jag ridit Zola med!
Men som ni kanske la märket till så återkommer arbetsviljan, och det är det som är viktigt för mig, det ska som sagt vara roligt att rida, inte en kamp mellan häst och ryttare, då kanske det är bäst att inse att man inte passar! 




RSS 2.0