Hästtandläkaren

Oj vad duktig jag är, ett  inlägg idag med ;) Men jag tänkte skriva ett litet inlägg om när vi var hos hästtandläkaren med Peggy den 13 juli 2010 ( länge sen, ja vet ;) )

Vi åkte dit ( http://www.djurtandvardskliniken.se/ ) för att kolla i genom peggys mun bara, ingen annan anledning utan vi tyckte det kunde vara bra att kolla hästens mun bara :). När vi kom dit tog de emot oss väldigt bra! jag fick ställa upp Peggy i undersökningsrummet och där fick hon en lugnande spruta. När hon var groggy så fick hon en såndär sak i munnen för att hålla den uppe. Sedan berättade de och visade oss genom hela undersökningen :) . De tog bort några små rester från en vargtand och filade ner en liten vass kant.
peggy

När allt var klart så ställde vi Peggy i en box för att kvickna till innan hemresan igen :) under tiden betalade vi och så fick man fika om man ville ha. Allt gick på totalt 2275:- vilket vi tycker va värt pengarna. Munnen påverkar trots allt hela hästen och ridningen i sig.

uppvakningsboxen
peggy

Peggy hade inga bettskador alls, vilket var väldigt skönt! Bl.a är det för att jag varierar bett, använder inte samma bett mer än 2 dagar i rad. Utan jag varierar mellan tredelat, hackamore och rakt bett. Det fick jag mycket beröm för :) I priset ingick även "bettkoll" vilket innebär att de kollar så bettet passar. Jag hade med mig mitt tredelade och mitt raka bett och båda de passade perfekt, skönt även det :)

Såhär sitter ett pullarträns+bett perfekt på Peggy
peggy

Jag rekomenderar er starkt att åka dit. En vanlig veterinär har oftast bara en grundlig utbildning om hästens tänder, åk till en specialist :)


Kommentarer
Postat av: Sätilaryttaren Emma- Stolt varmblodsägare =)

sv; vad roligt! Lycka till! :D

2011-03-26 @ 12:38:05
URL: http://satilaryttaren.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0