Gott nytt år!

Önskar vi er alla :) 
 

Uppställd Bild

Här får ni en bild på hur Gloria ser ut nu i kroppen nu när hon är 1år 7,5mån. Hon är fortfarande för tunn men det jobbar vi på :)
 

Tråkiga nyheter

Idag åker Chummy hem till sin ägare. Så framöver kommer jag ha en häst, ska både bli skönt och tråkigt. Skönt för att jag kan lägga all tid på Morik. Tråkigt eftersom jag gillar Chummy!! 

Även fall känslorna inte går att jämföra mellan de olika hästarna blir det ändå tomt utan Chummy!! :( 

Men det är för det bästa. Han förtjänar att vara nummer 1. 

Men men. I framtiden vill jag i alla fall ha två hästar. Och då ska den andra vara ett sto. Gärna en läromästare som är lite äldre som gått MSV dressyr. Gärna en som fått föl tidigare så man kan ta ett föl efter stoet! 
Bara att börja spara pengar antar jag!! :) 

Morik stannar hos mig oavsett i alla fall!! :D 




Lilla Gubben

Kommer ni ihåg den lilla vita ponnyn som stod här förra året som min moster/kusin äger?
 
De har tyvärr ingen möjlighet att ha kvar honom så nu ska han säljas :( Men den som köper honom kommer bli så lycklig! Han är så himla fin, trevlig och snygg!
 
Här är annonstexten:
 
 
Med stor sorg så måste vi sälja vår underbart fina lille kille pga ändrade familjeförhållanden. Han är riden men inte utbildad då jag inte haft nån liten ryttare till det, då min dotter är endast 4 år. Otroligt samarbetsvillig & kommer bli en riktigt fin allround ponny. Väldigt snäll & lyhörd, lättlärd & är positivt till att jobba. Har aldrig gjort nått elakt, sparkat, stegrat, sparkat bak-ut osv.Utan är otroligt snäll. 
Han är regelbundet verkad, har pass är vaccinerad, lätt att lasta, kan stå själv ute & inne. Han är även tömkörd, löshoppad, longerad.
Han säljes med all utrustning som sadel, träns, sele, rockard, täcken m.m.
Är inte inkörd men redo för det. Helt okomplicerd & stått i både box & på lösdrift.

Säljes till ett varaktigt hem som kan ge han sin tid & kärlek. Rätt hem är väldigt viktigt för oss. Så berätta gärna om er & vad ni kan erbjuda. Tveka inte att maila/ringa för mer info. Pris kan ev diskuteras!
 
Kontaktuppgifter hittar ni HÄR!!
 
Här får ni lite bilder på honom
 
 

Vårkänslor?

Japp, idag har Gloria haft vårkänslor i hagen. Hon har busat runt som en tok ;)
 
Här kommer några bilder från buset :)
 
 
 
 

LÄNGESEN

Hej på er!
 
Det var ett tag sedan som jag kikade in här och bloggade. Jag har haft fullt upp helt enkelt, jag har hunnit gått på jullov, firat jul x3 och gjort en hel den andra roliga saker. Fast det är lov så har jag ändå lite plugg som jag tyvärr måste göra...
Förövrigt så ska jag försöka bli bättre på att blogga. Ska även ta med kameran nästa gång jag åker ut till stallet, så då lär ni få se lite nya bilder också. 
 
Ha en bra lördag!
 

Jävla lera

Alltså, jag är SÅÅÅÅÅ trött på den förbannade leran i hagen!!! lerigt att gå ut med hästarna, lerigt att ta in hästarna, leriga hovar/ben, leriga skor, osv osv... 
 
Egentligen gillar jag inte kyla och snö men nu vill ja ha det för att slippa denna lera. Antingen ska det bli sommar NU eller så ska det bli kallt NU!
 
... Sådär nu har jag fått ut lite av min frustration ;)
 
 
 
 

Statusen med mig och Morik!

Vi har tagit det lungt nu i ungefär 1månad. Jag vill ta det lungt med honom och bygga en så stark häst som möjligt både psykiskt och fysiskt, just nu är Morik väldigt omusklad och han behöver en lugn igångsättning. 
Vi går lite promenader och tränar lite horsemanship för att utveckla våran reaktion! 

Känner så otroligt starkt för denna häst så det inte är klokt. Kanske är larvigt att skriva men ibland har jag gråten i halsen (av lycka) bara när jag går igenom leran i hagen för att hämta denna häst!! 
Helt sjuk känsla. Det här kommer sluta så otroligt bra. Jag vet det. Långt in i märgen!! :) 

"Matte, vad tusan har du slängt på ryggen min?!" ;) 





Julkort

Här får ni ett väldigt vackert julkort på min lilla familj ;)
 
 

God jul från mig och Morik!

Vill önska alla läsare ett god jul. 


Finaste killen. Älskar hans otroligt snälla blick på detta foto!! :) 





Julafton

God Jul alla kära läsare, hästarna får äta sin frukost inne idag och klockan 09.00 ska vi i stallet äta gröt tillsammans och sedan ska vi ut på en julritt :D myyys
 
 

Hoppas ni får en bra jul och förhoppningsvis några fina julklappar ;) mina hästar ska få massor med morötter, äpplen osv idag :) 
 
 
 
 
 

23 DECEMBER

 

23 December

Jaha, imorgon är det julafton! :) synd att det inte är någon snö...
 
Här får ni lite bilder jag knäppte för 1år sedan! :) hihi så liten Gloria var där
 
 
 

Nya hästen

Snor 2 bilder från ägarens fb så ni får se bilder på nykomlingen :) Mer info kommer senare, ska se om hon själv vill blogga om honom :)
Han är såååå söt, jättefint litet huvud har han :)
 
 

trasig mobil...

Hade tagit några fina bilder på julpyntningen i stallet och när jag var ute o red med Peggy MEEEN såklart så går mobilen sönder.... Har nu för tillfället min gamla mobil men inga bilder, suck!
 
Imorgon anländer en ny häst till stallet :D bild+info kommer!
 
 

Glad Peggy

Igår fick Peggy springa av sig lite på ridbanan och det tyckte hon var skoj. Som vanligt hinner man inte filma när hon busar som värst men fick lite på film iaf :) Känns faktiskt som hon är i sin bästa ålder nu, hon har aldrig vart så pigg, glad, arbetsvillig och rörlig som nu :D 
 
Här kan ni kolla på filklippet --->Peggybus<---
 
 

Ridning = enkelt?

 
 

sommarbete=bokat!

Sådär, nu är Glorias sommarbete bokat och klart :) Blir samma ställe som förra året. De släpps i maj men detta år blir hon dock inte kvar lika länge utan har tänkt ta hem henne i början/mitten av september eftersom det är dags för inridning då :D usch va snabbt tiden går!!
 
 

Motion åt 3 samtidigt

Idag red jag ut på Peggy och hade med mig Gloria som handhäst. Vi red rundan matsboda som tog 1h :) väldigt mycket skritt men lite trav & galopp för Peggy (Gloria travade i peggys galopp)
 
Det är så himla mysigt att få ta med båda 2 på en skogstur och jag kan säga att jag får väldigt bra motion av det! Var svettig efter halva ridturen, jobbigt att hålla koll på båda samtidigt som man ska försöka rida ;)
 
 
 
Sedan har jag och Wilma julpyntat stallet lite men glömde såklart ta bild på det >.< ska försöka komma ihåg imorgon! :)
 
 

regn och regn...

Usch vilket tråkväder det har vart idag... Hästarna verkade inte så nöjda heller men vi får hoppas på att det blir kallt & kommer snö snart så man slipper dessa leriga och blöta hagar. 
 
Imorgon är det dags för julpyntning i stallet, bildbevis kommer ;)
 
 
 

LUCIA

 
Hoppas att alla får en riktigt mysig lucia!
 

RIDPASSET I ONSDAGS

I onsdags så spenderade jag min eftermiddag ute i stallet med Peggy!
 
Jag började med att rida Koltäppan med Peggy i onsdags i alla gångarter. Tränade lite extra på halter och kort galopp. Peggy tyckte det var jobbigt med kort galopp, men hon var väldigt duktig måste jag säga. För att inte ha så bra kondition på grund av hennes skada så gjorde hon det riktigt bra, jag är verkligen nöjd över henne. Världens bästa prinsessa! ♡

Efter den ridturen så klättrade jag lite med henne i skogen vid en sommarstuga. Klättrade endast i skritt. Det tyckte jag gick jättebra. Peggy var pigg och glad, samtidigt som hon var väldigt mjuk och gick väldigt fint under hela ridturen. Allt detta tog cirka 55 minuter.
Jag blir alltid så stolt över henne, för att hon alltid gör sitt bästa. 
Är riktigt nöjd över onsdagens ridpass!
 
En snabbt redigerad mobilbild på mig och världens bästa häst ♡
 

Film handhäst

Här har ni ett litet filmklipp från när jag hade Gloria som handhäst :)
 

Om man dör?

Jag tycker det är väldigt viktigt att prata med sina nära och kära om just döden och hur man vill ha det, speciellt för oss som har djur.
 
Vad händer med djuren om man skulle gå bort? Gör det enkelt - SÄG till era föräldrar, vänner, osv hur ni vill ha det. 
 
Jag kan förklara lite hur jag skulle vilja ha det med mina hästar om det skulle hända mig något
 
Peggy: Mamma skulle få ta hand om henne så länge hon orkar. Hon skulle skaffa en liten ryttare till henne som kommer ut och rider flera gånger i veckan och ha roligt och lära sig på peggsan :) Hon ska inte säljas vidare utan kan mamma inte ha kvar henne så ska hon avlivas.
Varför jag valt att Peggy ska tas bort om mamma inte har någon möjlighet att ta hand om henne är för att hon förtjänar inte att flytta omkring, hon har haft det tufft i sitt liv och hon skulle inte må bra av att flytta.
 
Cimba: Han skulle säljas för symbolisk summa/livstidsfoder till fodervärden eller säljas till någon som vill ha en bästa kompis där han får röra sig mycket och ha skoj!
 
Gloria: Hon är så pass ung och formbar så det viktiga är att hon säljs till ett hem som inte ser henne som ett "projekt" att rida in och sedan sälja utan en som vill ha en häst att utvecklas med och ha kul.
 
Cimba och Gloria är så unga och har hela livet framför sig så det viktiga där är bara att de kommer till en kärleksfull familj som bryr sig och vill ha en bästa kompis :) 
 
 
 
 

Hästkille?

Hehe min pojkvän är inte med mig i stallet ofta utan följer bara med om jag tjatar ;) Han har väldigt bra hand om djur och är orädd vilken är både en fördel & nackdel. Både Cimba och Gloria har varit väldigt förtjusta i Kalle, till och med Peggy accepterar honom :) 
 
Han hjälpte mig mycket med Cimba när han var nyinriden och tanken är att han ska få vara med på Glorias inridning oxå (mohahaha). Jag tycker det är viktigt att ha någon med sig som man verkligen litar på, speciellt vid inridning så Kalle kommer få uppgiften att leda mig när jag rider Gloria i början :)
 
 

Vill ha värme

Är det bara jag som vill ha sommar nu, helst nu på direkten...
 
Härliga sommarbilder på Sofia som jag tog i somras :)
 
 

vinter-ritt

idag red jag & Peggy, Wilma & Amor ut en härlig men kall ridtur i snön. Jag tycker det är super mysigt och härligt att rida i snö MEN jag hatar den förbaskade kylan!!!! Mina stackars fingrar var stelfrusna och knäna låste fast... ;)
 
Hästarna tyckte iaf att det var skönt att få komma ut o röra på sig :) Vi red barabacka och red i alla gångarter :) De va pigga och glada! 
 
Håller på att bli sjuk så nu ligger jag helt utslagen på sängen och skulle kunna gå o lägga mig redan nu... Aja det får bli lite lugn ridning ett par dagar så jag inte blir sämre :)
 
 

ANDRA ADVENT

 
Idag är det den 8 December och andra advent, vilket betyder att julen och även jullovet börjar närma sig. Åh vad jag längtar!
 
Hoppas att alla har och har haft en mysig söndag ♡
 

1 år sedan

För exakt ett år sen lastade jag och åkte iväg med Cimba till fodervärden, känns som igår. Tänker väldigt mycket på honom och vissa dagar är värre än andra, men samtidigt känns det skönt för jag vet att han har det så bra och jag slipper ha dåligt samvete för att han inte får så mycket tid han förtjänar.
 
Finaste killen <3
 
 
 
 
 
 
 
 
 

LÅNGHELG

Det är torsdag och jag har redan tagit helg, hur skönt som helst. Alla mina lektioner är inställda imorgon, så jag är ledig hela dagen. Så det blir en långhelg för mig, välbehövligt och bra!
 
Annars så var jag ute i stallet igår, det var väldigt skönt att få komma ut dit. Igår hann jag precis rida innan det blev kolsvart, tack och lov. Tycker det är ganska obehagligt att rida när det är så mörkt... Så igår blev det ett pass i skogen för mig och Peggy!
 
Ridväg: Matsboda.
Tid: Det tog cirka 50 minuter.
Gångarter: Red i alla gångarter.
 
Plus och minus med ridturen!
+ Peggy var glad
+ Hon kändes väldigt mjuk och gick väldigt fint
+ Hon var inte alls stark
+ Peggy hade ett riktigt bra tempo i alla gångarter
 
- Peggy var både spänd, nervös och tittig på grund av att det var mörkt
- Lite för pigg
 
Nu ska jag fortsätta plugga. Ha en bra helg alla!!
 
 

Hovis

Igår var hovis här till Peggy och Gloria :)
 
Peggy fick på sig vinterskorna med sulor och så satte jag i broddar medan hålen ändå är rena. Gloria blev bara verkad och hon skötte sig jättebra :)
 
 
 
 

1 DECEMBER OCH FÖRSTA ADVENT IGÅR

 
 
 
 
 
 
Många fina inspirationsbilder från weheartit.
 
Hoppas att eran första december och första advent var mysig och bra!
 

Planering

Här kommer Peggy & Gloria planering för veckan som kommer:
 
 

RSS 2.0