OS fälttävlan

Sista momentet (banhoppning) på kunskapskanalen just nu. Kl. 12.00 sänds det på SVT1, nu hejjar vi på de svenska!!

Winnie ♥♥

 
Saknaden till denna fina ponny är enorm, jag har inte träffat henne på ett halvår. Det här var min andra favorithäst som jag lärde mig mycket utav, hon fick mig att våga och tro på mig själv. Winnie var speciell, hon var alltid full med energi och hade oftast spring i benen så några bocksprång fick hon till också. Winnie var väldigt rädd för hoppning, hon skenade mot hindrena men ibland gick det bra om det satt en lugn och duktig ryttare på ryggen, då gick det lugnt och fint över hindren.
Winnie var min första och sista sköthäst, vilket betyder att jag alltid tyckt om henne under min ridskoletid.
Hon var och kommer alltid att vara min lilla stjärna, älskade Winnie. ♥ Jag saknar & älskar dig!
 
/A.

2012 - 07 - 29

Hej på er alla läsare!
Jag har inte hunnit blogga på ett tag, ber om ursäkt för det.
Jag red Rocksina i torsdags med Josse & Cimba ute i skogen, det blev Matsboda för våran del. Det gick kanonbra, Rocksinas galopp är helt underbar!!
 
Idag var jag ute i stallet, tog bara hand om älskade Peggy idag. Gick ut och gick i 10 minuter lite i skogen, det var mysigt.
Vi kanske inte har berättat detta på bloggen, men Peggy har fått börja gått i en större hage nu. Just nu får hon bara gå i den 2 gånger om dagen i 10 minuter för att hon måste beta ner den innan hon får släppas helt i den. Men det gillar hon verkligen att få komma ut i en större gräshage!
 
Åh vad jag vill sitta upp på Peggys rygg, jag saknar att rida henne så sjukt mycket. Det går inte ens att beskriva hur mycket jag saknar det <3 Snart har Peggy varit skadad i 1 år...
 
/ A.

haha söt?

Haha så fulsöt!! (jag i bakgrunden)
'
Lilla sötisen :)

Städdag i Molke!

I lördags förmiddag hade vi den "årliga städdagen" ute i Molke. Det var jag, Josse, Madde & Marre, Bisse & Sara kunde tyvärr inte vara med. Men Marre hade redan städat massor i stallet innan i lördags, så vi gjorde rent våra hästars boxar och skrubbade rent på väggar, krubban, utanför boxen osv. Sedan så städade jag och Josse Peggys ryktlåda också.
 
Dagen innan var Josse på Ullared som hon berättat tidigare i ett blogginlägg, så hon shoppade lite till Peggy. Hon fick ett nytt flugtäcke med hals och en ny flughuva också. Vi provade allt på henne, hon såg ut som en riddarhäst haha :D Så söt! Det kommer säkert upp en bild på hennes nya outfit!
Vi avslutade städdagen med lite gofika allihopa och så var Kalle & Henke med när vi fikade!
 
Jag har en bild på när vi fikade, men sladden vill inte funka just nu så jag får visa den någon annan dag.
 
Ha det så bra! =)
 
// A.
 
 

Solig förmiddag i Molke

Idag fick jag gå upp lite tidigare för att åka ut till stallet, men det var skönt att åka ut tidigt dels för att det var jättefint väder. Solen försvann nyss... Men jag har hunnit solat i flera timmar i allafall!
 
Idag hade jag hand om en häst, Peggsan. Fixade i ordning allting till henne och pysslade om henne, gick sedan ut och gick i 10 minuter. Det tyckte hon var skönt, hon går jättefint nu verkligen och är pigg! Istället för lunchen så betade jag henne i den hagen som vilar en stund. Det var mysigt verkligen
 
/A. (Jag vet inte vart min ikon har tagit vägen, därför jag skriver med vanliga bokstäver)
 
 

ULLARED

Just nu är jag påväg till GEKÅS :D ska shoppa massor med roligt ;) Får se vad för hästsaker det blir (kmr självklart uppdatera er om vad det blev sen) Mamma är snäll och tar hand om mina hästbusar :)
'
bild från http://www.skaraborgsresor.se

Vilan snart över

Snart (imorgon) är Cimbas 2 veckors vila över :) ska dock till ullared imorgon så ska rida honom på lördag :D GUUUD va ridsugen jag är!!!! ska bli så himla härligt o få rida på busen igen :) <3
'


Morris&Nolan

En svart morris&nolan gold collection lädersadel säljes. Passar en häst med bred rygg (x-vid) och inte allt för hög manke. Jag har haft den på ett d-ponny av haflinger/welsh cob typ. 
'
Den är 34 i bommen och 16 tum i sitsen (är inte så liten i sitsen, passar mig på 170cm & 60kg)
'
Den har årsmodell 2003 (Augusti/September) och är väldigt fräsch & välomskött. Blev omstoppad 2008 men är inte så mycket använd efter det då ponnyn blev skadad. 

I priset ingår frakt och stigläder+stigbyglar om så önskas. 
'
Ring, smsa eller maila mig (Josse) på 076-788 84 48, [email protected]
'

Promenix

I dag vart det en promenad för Zola plutten. Jag drog även med mig Josse och Cimba som sälskap! I början va damen en aning trött men så fort vi kom in i skogen där insekterna var, vart hon väldigt pigg! Hon skulle klia sig mot mig mt bena och lite överallt. Det är inte det lättaste att gå en längre runda med Zola då hon gärna går på en, hon vill inte gå på eget spår det kan ju finnas läskiga saker! I alla fall det tog runt 40min att gå rundan Kolteppan som vi rider på 20-30 min i vanliga fall.
 
Zola fick även nya dojjor i dag!
 

Stallet hela helgen, yeah!

Fredags - Först tog jag hand om finaste Peggy och borstade, myste osv. Sedan så gick jag ut och gick med henne i 10 minuter. Istället för att hon fick sin lunch så betade jag henne i 5 minuter, det gillade hon!
Efter det gick jag upp till andra stallet och tog in Rocksina, sedan red jag ut med henne tillsammans med Sara & Emmy. Vi red Stora Molkerundan i skritt och trav. Emmy var så jäkla pigg, jag kom inte ens ifatt henne i traven med Rocksina som är stor häst haha.
 
Lördags - Då åkte jag ut tidigt, hann inte ta Peggy idag eftersom jag skulle bort. Så jag red Koltäppan på Rustica med Lena som är Sofias mamma. Lena red Rocksina, det blev en lugn och mysig ridtur i skritt och trav. Det fanns även lite "småträd" som vi red över som om det var bommar. Det var skoj!
 
Söndags - Först tog jag hand om Peggsan, borstade och gick ut och gick med henne i 10 minuter. Avslutade med att hon fick beta en stund, lilla skruttan ♥
Sedan så gick jag över till andra stallet, tog in hästarna och red sedan ut med Rustica. Josse & Cimba och Sara, Jesper & Emmy gick även med. Vi red Stockstigen, det var kul!
 
Förresten, igår hade jag & min fina pojke 4 månader tillsammans ♥♥
 
Här är några bilder från dagarna!
 
// A

Rutin

 

Regn & Åska

Igår kväll var det riktigt oväder här! Blixten var inte långt ifrån, t.o.m fönstret skakade :S Tyckte så synd om min bebis Cimba. Peggy & Emmy sover ju inne men Cimba & Zola sover ute. Ville så gärna ta in honom men det är större risk att gå ut i ovädret än att låte dem vara. Tillslut lugnade vädret ner sig och då gick jag ut och pussade på min Cimbis <3
'
 

Hovis kommer :)

Ska strax ta in Peggy och Cimba, hovslagaren kommer och ska verka dem :) Får se va han säger om Peggys hovar, de ser inte jätte fina ut direkt :/ Sen ska jag iväg och jobba :)
'
Cimba tycker det är skönt att få sina hovar fixade :*

Vila

Cimba har lite sommarvila :) Han ska ha en vila på ca 2 veckor, och han har haft ca 1 vecka nu :) Varför jag valde att lägga in vilan nu är för att jag jobbar nästan varje dag och så är det äckligt mycket insekter :(
'
Men lite promenader tar vi :)
'
Här är en bild från 2 veckor sedan, jag "skrittar" av honom avsutten. Passade på att kolla lite på nordsvenskarna. Dock tyckte inte Cimba att de var så intressanta ;)

Bilder från igår

Tog självklart några bilder från igår efter att jag duschat mina hästar :) Det var tyvärr väldigt mycket insekter så fick inte så många bra bilder :( Men jag bjuder på fyra bilder iaf :)
'
Min lilla prinsessa Peggy <3
Och min prins Cimba <3
 

Ridningen igår

Eftersom Sofia är borta denna vecka också så fick jag och några till ta hand om hennes hästar, igår så red jag båda två och tog hand om Peggsan också.
 
Gjorde Peggsan fin, gjorde en fläta i hennes man som går längs hela mankammen. Sedan gick jag ut och gick en mysig promenad med henne i cirka 10-15 minuter, gick lite på vägen och sedan i skogen. Peggy är väldigt stark när man håller i henne för hon vill ha gräs så det gäller att man har koll på henne.
Men hon var jättemysig att gå med och det var kul och träffa henne igen! ♥
 
Red sedan Rustica först, valde att rida i paddocken igen för att lära känna henne lite. När jag böra rida så kände jag direkt att Stickan var väldigt trött eftersom hon hade tävlat dagen innan. Så jag tog det väldigt lungt, red bara igenom henne lite i alla gångarter. Det flöt på bra, men hon var somsagt jättetrött, lilla gumman!
 
Sedan var det dags för uteritt med Rocksina, red Stockstigen så det var lite stockar med. Haha Rocksina var tvärtom mot Rustica, hon var jättepigg istället haha!
Rockan var lugn hela vägen och inte alls spänd, och det var fart på henne hela vägen. Så testade att öka traven en bit, shit vilken trav hon hade, helt underbart!!! =)
 
Ser fram emot att rida dem snart igen!
 
//En sån fläta gjorde jag på Peggy, inte lika snygg fläta som denna på bilden!//
 
/ A.
 

Duschade hästar

Idag var det så himla varmt ute så jag passade på att duscha Peggy och Cimba :) 
'
På Peggy använde jag TIB hästschampo som jag har använt hela tiden under mina år som hästägare. Jag tycker den luktar gott och pälsen blir otroligt mjuk och glansig :)
'
 
På Cimba testade jag mitt nya Schampo Skillingaryd. Den luktade ingenting och skummade väldgt lätt :) Pälsen blev mjuk och fin. Är nöjd med resultatet!
'
En blöt Peggy efter duschen :)
'
En nyduschad Cimba ;)

Smälter bort

Jag och Bisse gjorde nyss ett försök att rida ut på grannens hästar, som vi ska rida i några dagar då hon är borta. Men vi sadlade inte ens hästarna för det vart så varmt plus alla insekter! Så det bli upp i kväll och rida, entingen blir det tre hästar för mig eller två vet ej hur Bisse gör i kväll!
 
 

Haha xD

Kan inte sluta skratta åt denna (hemskt) roliga bild xD usch så ful man kan vara!!!
'

Bytt hage

Peggy har bytt till sin andra sjukhage så Emmy får komma ut i Peggys gamla hage där det inte finns något gräs :) Peggy är jättenöjd med att få gå i en hage med gräs i ;) dock är det snart helt uppätet, min lilla tjockis <3
'
Lilla älsklingen <3

Miss you

//Gammal bild//
 
Jag gillar denna bild ganska mycket, för jag tycker den sprider så mycket glädje. Hihi. Jag ser enormt glad ut i allafall, och jag blir glad varje gång jag tittar på den. En grymt nöjd ryttare sitter på ryggen.
Jag saknar denna polle enormt mycket, har inte träffat henne på snart 2 veckor vilket inte är kul, har ju vart borta och jobbat förra veckan och denna vecka valde jag att ta det ganska lungt för jag varit helt slut i hela kroppen, helt färdig.
Ska ut i helgen och träffa denna underbara ponny!
/A.
 
 

Puss på Runar

Cimba tycker om allt och alla. Detta gäller både människor och andra djur, stora som små :) Barn är han väldigt förtjust i, dem vill han gärna gosa och pussa på :)
'
Runar är precis likadan som Cimba. Han gillar också alla, speciellt barn :) Dessa två passar på o mysa när tillfälle finns :*
'
Runar och Cimba

Skogsridning?

Igår var Madde & Zola oxh Jag & Cimba ute i skogen och red i ca 45min. Vi skrittade mest men lite trav och galopp blev det :)
'
Med Cimba försöker jag rida ut så mycket som möjligt. Jag tycker det är viktigt för unghästar och igentligen ALLA hästar att få rida ut mycket. Jag märker stooor skillnad på Cimbis rent muskelmässigt och arbetsmässigt efter att ha ridit (nästan) bara i skogen i ca 2 månader. Han är mycket finare att rida :) Men om några veckor kommer sadelprovaren ut med sadlar så efter det kan jag ta mitt projekt "Hoppa in Cimba" på allvar, känns inte som jag kan det nu eftersom jag bara har en dressyrsadel att rida i vilket inte ger mig det stöd jag behöver. Usch, ja som inte har hoppat på snart 1 år! :S
'
Om allt går enligt planerna ska jag och Madde rida ut idag med :)

Promenad

Ute och går med Peggy-prutt :) Kosserna var väldigt intresserade av henne, dock var Peggy mer intresserad av mobilen ;) Går med Peggy ca 10 min om dagen nu :) Hon tycker det är jätte mysigt att få gå en liten sväng :)

Failbilder

Här kommer några mindre snygga bilder på Cimba... ;D
'
Sne?
Tränar lite balans ;)
Spelar död?
Punkare!!
 

Fler bilder från transportrenoveringen!

Här kommer lite fler bilder från transportrenoveringen! 

Innan tvätten: 


Efter tvätt+Bortrivning av väggar! 


Lite suddiga bilder, tagen med mobilkamera. Idag blir det åka till Biltema och köpa lite smått och gått till mitt kära släp som ska få se sina bästa dagar inom en snar framtid!! 





Pigg 20åring!

Ibland kan man undra om Zola verkligen 20år. Så pigg som hon är. I söndags så släppte jag henne i paddocken tränade även på inkallning vilket gick super bra, hur som helst så brukar jag träna såhär att honska ha full fokus på mig. Och om hon stannar och käkar eller så, "puttar" jag ut henne på spåret igen. Hon får helt och hållet välja vilken gångart hon vill ha, sen brukar jag vissla på ett speciellt sätt och då vill jag att hon stannar samt vänder sig mot mig och går in till mig. Tillbaka till söndagen. Jo jag släppte henne i paddocken och tränade på inkall. När jag släpper henne brukar jag vilja se hennes gångarter, och rörelser. Och som vanligt såg det bra ut.

Men vid en kort stund i "passet" så fick Zola fnatt totalt och la av världens bockserie på kortsidan. Hah. Inte ens unghästen i stallet lägger av sådana bockningar. Men det är roligt att se att hon fortfarande är "med" och tycker det är roligt. 

Nu till måndagen, då fick hon stå för jag vaccinerade mig mot twinrix (stavning) och som tidigare fick jag jäkligt ont i armen. Så jag ville inte anstränga mig. Och igår ville jag bara ta det lungt. På jobbet är det ganska krävande nu för tiden så jag blir väldigt lätt slut i huvudet. Och tyvärr så har hon fått tillbaka sina "sårskorpor" på ryggen. Hon hade det för 2år sen även då på sommaren, hon får liksom som bulor på ryggen där bossorna ligger från sadeln. Och om man trycker på dem kommer det var ut från dem. Så jag vill verkligen inte rida med sadel. Igår såg det bra ut och nu var det bara en bula som lika gärna kunde vara ett bett från en insekt. Hon visar heller inget obehag när man trycker på dem. Men nu smörjer vi me 4s hästsalva vilket botade bulorna sist hon hade dem. Håller tummarna på att det ser bra ut även idag för Madde ska nämligen rida och om det inte ser bra ut så får hon rida barbacka helt enkelt.


Dagen på guldsporrarna!

När vi kom till guldsporrarna var dem i full gång med att sladda banan inför c-ponny klassen (120cm). Stort för dessa små ponnisar tycker jag. Jag personligen skulle aldrig våga hoppa dessa. Men jag beundrar verkligen dem som vågar. Det är en tuff sport. Hur som helst så var det Winning round alltså att man tar med sina fel till "omhoppningen" så att säga. Och det var måånga bommar som svaja samt åkte i backen. Jag själv tyckte det verkade vara en svår bana. Eftersom det var många nedslag (även fall hästarna/ponnisarna hoppade kanon fint!). 

Tråkigt nog började det att regna under klassens gång och det kan ju inte vara så roligt att rida då, eller hur tycker ni som tävlar? Har man målet i sikte bara eller är det så att man faktist blir störd av regnet? 

Efter ett tag tittade solen i alla fall fram och då åkte kameran fram (bilder ser ni i tidigare inlägg.). 
Fick några riktigt bra kort, dock satt jag lite långt ifrån, och så var det inte så många hinder som dem hoppade emot publiken. Men några bilder vart bra. 

Efter c-ponny klassen var det dags för d-ponny klassen (130cm). Också där väääldigt högt. Tyvärr var det mest olyckor i denna klass. Hoppas att det gick bra för er som ramlade av! 
Men det var även några nedslag även i denna klass, som också var Winning round. 
(bilderna i tidgare inlägg är blandat med C och D-ponnisar! 

Efter d-ponnisarna var det dags för 1.40 hoppningen som Jens Fredricsson var med i. Tyvärr ett nedslag i grunden. Också denna tävling var Winning round. Annars såg hästen jätte fin ut. Jens placerade sig på en 5plats. 

Det var inte bara Jens som var lite utav en känndis utan Lotta Björe (stavning) var också på guldsporrarna. Riktigt roligt tycker jag, när en sådan liten ort som Vingåker får dessa stjärnor. Nu var inte Lotta med och tävla utan hon var publik. Men i alla fall! Man blir lite starstruk! 


Bilder från C-D klasserna från Guldsporrarna!

Efter en heldag på Vårnäsridskola i Vingåker vart det inte så många bilder jag hoppades på, det var regn och sol om vart annat, så kameran spenderade sin tid mest i sin väska. Men jag har lite bilder att visa i alla fall det är från C och D ponnyklasserna (120-130cm) Så om det är någon som känner igen sig på bilderna som inte vill vara med, ber jag er att kommentera eller skicka mail till mig personligen ([email protected]). Med "ämnet guldsporrarna". Tyvärr blåste det ganska mycket och jag hörde inte vad speakern sa så namn och så har jag ingen aning om. Alla bilder som läggs upp i detta inlägg är mina, och som sagt är det någon som känner igen sig och vill att jag ska skicka bilderna är det helt okej, skicka då mail med samma ämne som jag nämde tidigare! 



 

Back on track!

Heeeeej läsare!
 
Nu är jag tillbaka på hemmaplan igen, har jobbat en vecka på ett ridläger med cirka 20 ungdomar. Det har varit en tokbra vecka!
Har mockat flera gånger varje dag, fodrat, hjälpt alla barn/ungdomar, ridit, städat i stallet/lägerhuset, haft spökkväll, vart på uteritt, hjälpt till på tävlingar, busat med barnen, haft grymt kul med ledarna osv i det fina vädret ute på landet.
Har haft det underbart, även om det har varit väldigt jobbigt för att det har verkligen tagit på krafterna. Är jättetrött, helt slut i hela kroppen för jag har jobbat från tidigt på morgonen till sent på kvällen.
Tack vare alla gulliga ledare, barn, vuxna & alla hästar har jag haft en tokbra vecka verkligen!
 
Har ridit 3 gånger, första gången på den stora hästen Wilma, sedan uteritt på ponnyn Anki & idag red jag dressyrpass på den underbara ponnyn Jadden. Har verkligen blivit kär i den ponnyn, Jadden är helt underbar!
 
Så underbart fin ♥
 
/A. (det funkade inte att ladda upp ikonen)
 
 

Guldsporrarna!

Det är guldsporrarnas sista dag nu, och det innebär nationella tävlingar. Ska blir jätte roligt att åka och titta, var huuur länge sen som helst jag var på en hästtävling. 
För er som inte vet vad Guldsporrarna är, så är det i alla fall en av de största tävlingarna i Södermanland inom hoppning. Det är både för ponnysar och stor hästar, lokalt som nationellt. Tävlingen började i torsdags och avslutas idag. Och den ryttaren som presterat bäst vinner guldsporrarna (är inte riktigt 100 om det är så fortfrande. Men så som det förklarades i katrineholmskuriren.)

Får hoppas att det går bra för Sofia och Rustica (grannen) som håller på och kvalar till 1.30. Så nu tycker jag att vi håller tummarna. 
Ska ta med mig min kamera så får vi hoppas på snygga bilder, på snygga hästar! 


Bus-Peggy

Peggy har en förmåga att pilla på allt i sin väg. Hänger man täcket för nära boxdörren drar hon in det i boxen, har man en uppbindningsgrimskaft som hon når tar hon upp knuten, o.s.v... 
'
Här om dagen när jag red Cimba hängde jag sadelöverdraget på hans boxdörr som är precis bredvid Peggys box. När jag kom tillbaka från ridturen var sadelöverdraget spårlöst borta, jag letade överallt och sedan kollade jag in i Peggys box och där låg sadelöverdraget i spånet (hon hade stampat runt på det så den var jätte spånig)
'
Bildbevis ;)

RSS 2.0