kolik, hem, foder

Tänkte uppdatera här lite igen, kul att ha och kolla tillbaka på om några år :) under fodervärdstiden åkte hon på 2st koliker (felplacering av tjocktarmen) hon var riktigt risig och båda gångerna och det övervägdes bukoperation båda gångerna men det slapp vi som tur var!
 
I samråd med fodervärden bröt vi kontraktet och hon kom hem igen direkt från strömsholm. Jättetråkigt för hon hade det så bra där och vi hade väldig bra kontakt. Men det kändes som det bästa alternativet för båda parter :)
 
Efter senaste koliken i februari-18 gick hon ner ca 75kg när hon var inlagd mån-fre på strömholm. Succesiv upptrappning av grovfodret med 1kg om dagen men hon tog sig väldigt bra! 
 
Flyttar henne till sommarbete i maj så hon går bara 2min promenad från mitt hem. Hon får lite konstiga symptom men allt ser bra ut hos veterinären såsom blodprov, röntgen, ultraljud, osv. 
 
Flyttar hem henne till molke igen sista augusti och vips så försvinner alla symptom... Hon verkar inte vilja flytta därifrån... Jag känner dock att jag inte har varken tid eller råd med häst just nu så en gammal klasskompis tar henne på foder (står kvar i molke) och jag är kvar som medryttare 1 gång i veckan :D Så bra lösning!! 
 
Gloria verkar nöjd med livet just nu så det känns skönt för mattehjärtat <3 Är igång och rids ca 5 dagar i veckan :)
 
första bilden när hon precis anlänt till strömsholm med kolik, bild 2 dag 4 som inlagd, bild 3 dagen efter hemkomst, bild 4 någon vecka efter hemkomst
 
 

RSS 2.0