God Jul!

 
 

Vintervila

Nu är Gloria riden 10ggr så nu får hon en välförtjänt vintervila :)
 
 

Veterinäråterbesök

Idag var det äntligen dags för återbesök för Peggy (8v. sen sist vi var där) så mamma och jag packade in Peggy i transporten och for iväg till Strömsholm :) Jag har vart nojig hela veckan med hur väglaget ska vara men det var som tur var plusgrader och solsken så hela resan dit och hem gick halkfritt ;)
 
När vi kom dit började vi med att springa i hältgången och där visade hon ingen hälta :D 
 
Sen ultraljudade vi senan och den hade läkt bra men det är fortfarande en stor skada! Efter lite övervägande fram och tillbaka beslutade vi att behandla henne med ACP (autologous conditioned plasma, **Läs mer vad den behandlingen innebär längre ner i inlägget). Det tråkiga är att den inte går på försäkringen, men vad gör man inte för sina älsklingar :)
 
Nu ska hon stå yttligare 8 veckor i box/sjukhage men 10min promenad varje dag och sedan tillbaka för ett återbesök. Hon är en riktig kämpe min lilla ponnytant synd bara att hennes redan roliga humör sen innan blir ännu värre med boxvilan xD
 
**"ACP (autologous conditioned plasma) är utvunnet ur hästens eget blod och är ett koncentrat av blodets egna trombocyter samt tillväxtfaktorer. ACP injiceras direkt in i skadan i senan/gaffelbandet och hjälper till att påskynda och förbättra läkningen av skadan."
 

omplåstrad och klar för hemfärd! :)
 
 

170cm

Jahopp då har Gloria passerat min maxgräns i mankhöjd... Jag sa att hon max fick bli 170cm men det duger tydligen inte för henne, hon vill helt enkelt vara störst, bäst och vackrast. 
 
Hon är iaf vid dagens mätning:
Mankhöjd: 170cm
Rumphöjd: 170,5cm
 
Mamma pysslar om "Lillan" <3
 

finfrämmande

Igår var Cimbas f.d fodervärd och hälsade på :D Jag lånade Amor och så red vi ca 1mil och vi fick tom solsken på ridturen (ytterst ovanligt) 
 
Var iaf jättemysigt och roligt så det hoppas jag blir fler gånger (eller hur Jossan? ;) )
 
Som vanligt kom jag inte ihåg att ta några bilder, suck!!! 
 
gammal bild från när jag hälsade på honom hos fodervärden :)
 
 

broddj*vlar

förbannade j*vla broddar!!! hatar att sätta i broddar, speciellt när det snart är dags för en ny skoning= mkt skit och slitna broddhål!!!! efter mycket svärande och hjälp från min kära pappa så är iaf 2 broddar på varje sko fast. De andra 2 hålen är tydligen en annan storlek så det ska inhandlas imorgon.
 
Firade detta kämpande med en kopp varm choklad med grädde! ;)
 
 

träning åsen

Ridväg: Åsen+matsboda
Tid: 58min
Distans: 8,61km
Medelhastighet: 8,91km/h
Medeltempo: 6:44min/km
 
Tanken var att jag och Cimba skulle ha ett tempopass idag men det var så halt på vägarna så det blev ett litet lugnare tempo med längre trav & galoppsträckor och fri form. Cimba var pigg och glad (som vanligt) och var inte så speciellt tittig idag, skönt ;)
 
Ridturen gick iaf väldigt bra och jag är jättenöjd! :)
 
 
 

mys-onsdag

idag fick alla hästarna en ordentlig genomborstning med pälsglans och massa pyssel :) det är så mysigt att få pyssla utan stress och man ser att hästarna njuter av det <3
 
Mina fina hjärtan <3
 
 

klättring

igår red jag ut barbacka+repgrimma med cimba i skogen för att klättra :) Självklart var clownen Dino med så han stod för underhållningen ;)
 
 

Ridhus

Idag for jag och Wlma iväg till ridhus med Cimba och Darcy :D
 
Som ettåring gick Cimba omkull i transporten och efter det har han inte vart alls så förtjust i att ens va i närheten av en hästtransport. Fodervärden gjorde ett jättebra jobb med lastträningen och detta har jag undehållt nu under tiden, har lasttränat då och då :) Nu kände jag att det var dags för ett steg till, dvs åka iväg! Lastningen hemmifrån gick jättebra, han gick på nästan direkt. Väl framme vid ridhuset var han spänd men ändå relativt lugn :)
 
Dagens ridpass var det avslappning som gällde och det gick kanonbra! Mkt galopparbete för det känns som han tycker det är skönast att få jobba av sig lite energi och därav blev han avslappnad och fin! :) Red i 1h och han blev svettig och nöjd (jag med ;) )
 
När vi skulle lasta och åka hemmåt var han inte lika pigg på att gå på transporten, men med tålamod och lite övertalning transkade han på efter ca 15min, duktig Cimba <3 Urlastningen gick bra och han njöt av att få komma ut i hagen igen :) 
 
Jag är såååå stolt över Cimba och att vi har klarat vårat mål att åka iväg 1 gång innan snön kommer :) fina lilla häst <3
 
 
 
 

morgonritt

Idag red jag Cimba innan jag släppte ut honom på morgonen. Börjar jobba kl 11 så det är skönt att ha det avklarat så slipper jag rida efter jag slutat. Han var pigg och duktig som vanligt :)
 
 

Åsen

igår red jag på en väldigt pigg Cimba! Vi red en runda som heter åsen och är ca 1 mil. Vi galopperade mycket så Cimbisen fick ur sin energi :) skönt att jag rakade honom igen för nu blir han inte alls lika svettig.
 
 

shoppingen

Blev lite besviken på mässan på Horse Show, men lite shopping blev det iaf :)
 
Ett rött schabrak till Gloria
 
Boots till Gloria
 
nackstycke till träns fick Cimba
 
sen köpte jag 5st träckprov :)
 

lurvmonstret

Pälsen växer som ogräs och Cimba svettas massor efter ett lätt ridpass så denna gång rakade jag bort lite mer päls. Han var jättesnäll fast han inte hade några tussar i öronen :) Vuxen kille!!
 
 
 

ler-gris

Cimba har gjort sig så snygg i hagen. Dammigt och mysigt att borsta ;)
 
 

månadskostnad NOVEMBER

Här kommer Novembers månadskostnader för Peggy, Gloria och Cimba :)
 
  • Försäkring, Peggy & Gloria & Cimba: 1036:-
  • Hästsaker, Pannband, pälsglans, schabrak osv: 1000:-
  • Träckprov, Peggy, Cimba, Gloria+5st extra: 1140:-
  • Hö, 1375kg: 3025:- 
TOTALT: 6201:-
 

Denna månad hände det inte så mycket men nästa blir värre igen med både hovis, kraftfoderinköp och veterinär ;)
 
 

RSS 2.0