Longering

Har rast på jobbet just nu och ska åka till stallet efter jobbet och longera Chummy. Hovslagaren tog ganska mycket på hans fula hov så jag vill se så han inte markerar något nu. Tror inte det ska vara några problem då det inte varit några förut. Men man vet aldrig. Hade ganska brottom till jobbet igår efter hovis. Men kände/såg ingen skillnad i hans skritt. Eller någon värme.

Prognosen ser god ut för Chummys hov i alla fall, ger ju biotin samt smörjer hovarna med Alosin. Och hovslagaren märkte skillnad så det går åt rätt håll i alla fall, skönt det!
Nu är det vara att ta på jobbarskona igen och jobba vidare!


Förbättring!

Igår när jag var ute och gav Gloria sin medicin så haltade hon ingenting :) Benet är fortfarande svullet men inte alls som i fredags!! så skööönt, nu ska det bara fortsätta i den riktningen :)
 
 

Hovis!

Idag kommer hovslagaren till Chummy. ÄNTLIGEN. Hans hov ser inte bra ut, men hovslagaren lugnade mig över telefonen då jag beteede mig som en riktig hönsmamma. Han kommer runt 3 så Chummy får vila idag då jag jobbar delad tur, så jag hinner inte rida! :(

Igår gick vi i skogen, eller rättare sagt försökte hinna ikapp Madde och Piquett.. Haha. Gick sådär då hon galopperade hela rundan i princip. Och jag och Chummy jogga!

På tisdag blir det träning i alla fall,längtar!! :D


Gloria är halt!! :(

Som jag har berättat här i bloggen så har Gloria haft lite problem med mugg speciellt på vänster bakben.
 
Idag när jag åkte ut till henne så var hon jättesvullen på framsidan i vänster bakben!! klämde och kände men hon reagerade inget så jag började tvätta hennes mugg som vanligt och när jag är klar så haltar hon jätte mycket!! Stod i säkert 30min och försökte få tag på en veterinär, tillslut får jag tag i en som skulle komma om ett tag. 
 
När veterinären väl kom så kände jag att jag kunde andas ut lite. Han konstanterade att det troligtvis var muggen som orsakade detta så hon fick lite smärtstillande och hippotrim, skrubbade även rent med hibiscrub.
 
Så nu ska hon ha två olika mediciner i ca 5 dagar (beroende på hur de läker) samt göra rent med hibiscrub och mjukgörande salva efter det. 
 
Min lilla tjej, gör så ont i mig att se henne ha så ont & ledsen :( <3
 
 Försökte lägga in en bild på henne från idag men internet ville inte...
 
 

Strömsholms hovslageri

Idag följde jag med en kompis till Strömsholm, hennes häst har problem med hovarna så vi åkte till Strömsholm och skodde. Och gisses vilka proffs, och skillnad det blev på hovarna. Vi hade turen att få den som kom på femte plats i hovslagar SM!
Riktigt spännande att se hur det går till när dem som "kan" fixar. Sen vart det ju varmskoning och det är ju ganska häftigt att se det med! :)
Får se vad fakturan kommer bli för pris hehe!

Annars med Chummy så ligger vi lungt till. Vi väntar på att hovslagaren ska komma ut. Hans sko sitter lös så jag valde att ställa in träningen i tisdags. Idag logerade jag lite lätt så han fick bort lite energi/tänka lite. Han såg mycket nöjd ut. Så han verkar ju inte ha ont av att skon sitter lös (inte i våran mjuka paddock i alla fall). Han ömmar dock lite på stort grus tycker jag det ser ut dom. Alltså att han trampar på någon större sten ömmar han till, men det är ju fler hästar som gör!

Imorgon blir det ev skritt i skogen. Och sen ska jag åka och titta på guldsporrarna en relativt står tävling på klubben där jag är medlem! :)


Spånskalle?

Var och hämtade spån till hästarna (man packar säckar själv) och så satte de igång och började hyvla så det flög spån överallt, inkl. i mitt hår xD
 
ja, såhär ser man ut efter ;) är det det som kallas spånskalle?
 
 

ONSDAG 26 JUNI

Efter några timmar på jobbet så åkte jag ut till stallet senare på eftermiddagen. Imorse trodde jag att det skulle regna när jag skulle ut till stallet på eftermiddagen för att natten till idag och imorse SPÖREGNADE det. Det känns som att det var riktigt längesen som det regnade så mycket, helt otroligt. Det var till och med översvämmningar på ett par ställen. Men som tur är så slutade det regna runt lunch någon gång, vilket var väldigt bra!
 
Dagens ridpass!
Idag så red jag ut i skogen tillsammans med Madde & Piké (grannens häst). Vi valde att rida Koltäppan som tog cirka 35 minuter. Gick med Peggy i början och i slutet, som en uppvärmning och nedvarvning. Under ridturen så red jag henne i alla gångarter.
 
Plus/minus med ridpasset
+ Peggys vilja
+ Peggys tempo
+ Peggys humör
 
- Peggy var väldigt stark
 
Jag känner mig väldigt nöjd med dagens ridtur, hon är så duktig! Trivs så himla bra på Peggys rygg ♥
 
 

Ombyggnad!

Idag har jag och pappa byggt om i stallet :) boxen som Zola hade förr (den bredvid foderlådorna) har vi gjort större! Gloria kommer bli stor så det är klart hon ska ha en stor box då ;) Vi passade på att göra det till en fölbox godkänd för häst över 171cm i mkh, ifall man skulle vilja ta ett föl någongång :)
 
Det vi gjorde var helt enkelt att ta bort foderlådorna och sedan flytta mellanväggen längre åt vänster. Så nu är det som en "spilta" där vi har grepar, skottkärra o.s.v. 
 
Foderlådorna kommer att byggas om och stå 2 & 2 istället för 4 på rad. De ska även få hjul under sig så att man kan flytta dem om man vill. Foderlådorna ska stå under täckeshängaren :)
 
Skrubbade rent och dammade tak, nu är det bara att måla kvar!! :D
 
Här har vi precis tagit bort foderlådorna och sidogallret :)
Väggen bortmonterad
Väggen på plats på nya stället, ca 1,5m åt väster
Gallret på plats igen
Klart! nu är det bara invändig målning kvar! :)
 
 

Bara fuxar

Just nu har vi bara fuxar av olika nyanser i stallet :D haha lite kul!
 
Peggy fux med ljus man&svans
 
Aloha, fux med samma färg på man&svans som resten av kroppen
 
Chummy, fux med mörk man&svans
 
 
 
 
 

Ny häst i stallet

I onsdags kom en till häst till vårat stall, Aloha heter hon :) Hon ska stå här 1-2månader under tiden Vingåkers ryttarförening har sommarstängt :) Ägaren till henne hjälpte även mig med inridningen av Cimba :)
 
Här är två bilder på Aloha :)
 
 

GLAD MIDSOMMAR!

 
Ha en riktigt bra midsommar världens bästa läsare!
 
 

Fina unghästar

Var ute hos Gloria och pussade. Glorias skrapsår i pannan såg jättefint ut, dock har hon kvar lite mugg på vänster bakben men det har inte blivit värre sen sist :)
 
Efter midsommar nångång så ska vi byta hage till hästarna så det ska bli kul :) Då kommer hagen vara precis vid ett ridhus så förhoppningsvis kan jag ta in henne där nån dag :)
 
 
 

EN VANLIG SOMMARDAG

Hej på er!
 
Efter att jag slutat jobba idag så åkte jag direkt ut till stallet för lite mys där ute. Det var hur härligt som helst, jag har inte varit där på ungefär två veckor eftersom det har varit så mycket sista veckan i skolan och sen har jag jobbat väldigt mycket.
 
Det första jag gjorde när jag kom ut dit var att göra rent Peggys vattenhink och krubba. Gjorde det inte så ordentligt, men nu är det nästan helt rent i allafall.
Sedan så tog jag in Peggy och började pyssla på henne samtidigt som jag väntade in Josse. Vi skulle rida tillsammans idag, wihoo!
 
Ridpasset:
Jag red ut på Peggy tillsammans med Josse som red Chummy. Vi red Matsboda idag, den rundan tog ungefär 50 minuter. Började med att gå med Peggy som en liten uppvärmning. Sedan satt jag upp, då red jag i alla gångarter. Nu har vi börjat galoppera lite mer under varje ridpass, vilket är riktigt roligt.
Peggy var väldigt stark i munnen under hela ridpasset, men Josse berättade för mig varför hon var stark så det var bra att jag fick veta varför. Peggy skötte sig utmärkt, hon är fortfarande lika pigg när man sitter upp på henne så det är roligt. Jag trivs så himla bra på hennes rygg! Avslutade ridpasset med att jag gick sista biten med världens bästa häst.
 
//En mobilbild på Peggy från sommaren 2012//
 
 
 

LÅTTIPS

Avicii's nya låt. Helt galet vad bra den är, förhoppningsvis så lär den bli årets sommarlåt!
 
 

Träning, träning, träning!

Gårdagens dressyrträning gick sådär. M började att rida Chummy och han var väldigt överladdad (vilket är mitt fel) men det gick bättre och bättre ju längre passet blev.

Efter 30min fick jag ta över. Och det var lite struligt med övergångarna vilket är mitt fel det med då jag slutade rida och satt mer passivt. Chummy och jag var inte i form igår, både han och jag var lata!
Men på slutet gick det bra, mycket bra. Då var han mellan skänkel och handen där vi ville att han skulle vara! :)

Vårat första mål är klart -att komma ut och träna. Nu har vi spikat ett nytt mål. Och det är tävling i oktober nämligen vårnäs KM, mitt mål är placering i lätt B!
Ska bara få ordning på mina nerver och flaxande armbågar så! :)

Idag rider Josse Chummy, då jag jobbar dubbelpass idag! :)


SUMMER

Det här är en anledning varför jag inte har bloggat något, det är sommar och vädret är helt underbart. Igår så började jag jobba, vilket jag kommer göra varje dag under några veckor nu. Har ni det bra?
 
 
 

Jobb och jobb!

Som jag skrivit förut så har jag två jobb nu i sommar. Så idag är första dubbelpass dagen. Först 10-14 på rusta sen nu bär det av till äldreboendet 16-20:15!
Efter det åker jag till stallet, så det blir en lång dag idag. Skulle verkligen behöva en medryttare som kan hjälpa till 1-2grr veckan! (Vet ni någon eller om ni är intresserade maila då till [email protected])

Imorgon laddar vi för dressyrträning!! :D


Sår i pannan

Gloria har klantat sig och fått skavsår i pannan, det är "bara" päls som har lossnat så inga öppna sår eller blod :) Men man undrar ju ibland hur de lyckas!! Ska köpa hem en bättre flughuva till henne ifall det behövs (om inte flugorna vill låta det va). Tänkte även köpa glukosamin till Peggy för hennes leder :)
 
Annars rullar det på bra här, Peggy är igång och galopperar lite med ryttare :D
 
 

Vila!

I två dagar nu har Chummy bara fått vara häst i en hage. Igår var jag slut efter 6timmar av 8 i kassan på rusta. Just ja. Har fått jobb på rusta nu så det är verkligen super roligt! :D
Så i sommar har jag två jobb. Ett i vården också! (På min vanliga arbetsplats)

Idag tog Madde (min syster) studenten så vi har haft fullt med gäster och festligheter så Josse meddelade att Chummy stod på alla fyra ben och hade det bra, skönt ibland att bara ta det lungt och inte behöva stressa upp till stallet!
Imorgon ska jag nog rida på banan ett lättare pass. Ska även prova det raka bettet jag har liggandes också, får se hur han trivs med det! :)


Hoppning!

Igår vart det minsann lite hoppning (igen) för Chummy. Dock denna gång med ryttare. Det gäller att passa på när man får hjälp från en sån duktig ryttare som Sofia (sofiiasundqvist.blogg.se). Fia är bara hemma några dagar nu innan hon ska till Tyskland och jobba med hästar så som sagt man får ta till vara på tillfällena! :)

Chummy skötte sig prima enligt mig. Lite protester här och där men överlag gick det bra. Vi hade en oxen på långsidan och ett räcke på diagonalen som dem hoppade i följd!

Det var kul och nyttigt att se sin häst under en annan ryttare. Otroligt peppad på hoppning vart jag i alla fall. Men set lär nog dröja innan jag hoppar de där höjderna som Chummy och Fia hoppa igår. De var uppe på 1m och nosade. Bra gjort för en ringrostig häst! <3


Avmaskning- Gloria

Stack som planerat till Gloria efter jobbet och väl framme inser jag att jag glömt mina ridskor hemma så va tvungen att gå ut i hagen i sandaler, självklart ska de stå LÄNGST bort i hagen (hagen är flera hektar)  så det blev en lång promenad i högt gräs och lera.... Väl framme så avmaskade jag Gloria och gav henne lite mat :) smörjde in hennes karleder med muggsalva (haft lite skorpor på vänster bakben). Hon skötte sig så bra min lilla skrutt <3 
 
Påväg tillbaka genade jag över gärdet till vägen så jag slapp gå i det höga gräset och då började det verkligen ÖSregna!! Var helt jäkla dyngsur när jag tillslut satte mig i bilen igen.
 
Nu sitter jag hemma hos mamma & pappa och har precis tagit in Peggy som står med ett gosigt fleecetäcke i boxen :) 
 
 
 

1 DAG KVAR TILL SOMMARLOV

Hej på er läsare!
 
Nu börjar första året på gymnasiet lida mot sitt slut. Nu är det endast en dag kvar tills jag går på sommarlov. och tills min födelsedag. Många har säkert redan gått på sommarlov eller gör det idag eller imorgon. Kan knappt fatta att jag bara har två år kvar tills jag tar studenten, helt otroligt.
Nu har jag bara en dag kvar med klassen som jag går i eftersom vi ska splittras och alla ska gå olika inriktningar i höst, vilket känns väldigt tråkigt. Jag trivs riktigt bra med alla människor i min klass, så skolavslutningen kommer både bestå av blandade känslor... Jag kommer sakna min klass väldigt mycket!
 
Imorgon är det inte bara skolavslutning för mig, utan det är min födelsedag också. Jag fyller 17 år imorgon! Så morgondagen kommer verkligen bli riktigt bra! ♥
 
Ha en riktigt bra helg allihopa!
 
 
 

Löshoppnings dags!

Idag är det dags för lite löshoppning för Chummy. Hade tänkt gymnastik hoppa honom lite.
Ni kanske undrar varför jag inte hoppar själv och det är för att jag är så otroligt ringrostig. Sen vill jag ha en hoppsadel att rida i när jag ska hoppa. Så det är nästa inköp till Chummy!

Igår red jag på banan. Fokuserade på det vi gjorde på träningen. Och det gick inte alls bra. Chummy var spänd och på tåna från första början. Mina Chaps åkte ner på benet (förstår inte varför. Har aldrig varit något problem innan). Slutade med att Chummy visade sina rodeo konster när han fick syn på en ny häst i grannstallet. Usch vad arg jag var. La jag an skänkeln och bad honom att gå framåt så bockade han på stället sen stod han och glodde.
Såg ingen mening med att trilskas på hästryggen så jag satt av och gjorde lite ledarövningar. Ni vet när man skrittar, stannar och så ska hästen backa när jag backar osv.
Sedan hoppade jag upp igen och skritta och travade och avslutade sedan passet även om jag hade önskat att det hade gått bättre. Men fick några varv i skritt och trav där han koncentrerade på mig och inte på något annat. Så jag fick nöja mig med det helt enkelt!

Som sagt idag blir det löshoppning. Imorgon skogen och sedan på torsdag ska jag se om jag har bättre lycka i paddocken då.
Sedan blir det skogen/vila till nästa tisdag (18/6) för då är det dressyrträning!! :))


SNART SOMMARLOV

Oj nu var det ett tag sedan jag bloggade sist, det ber jag verkligen om ursäkt för. Men jag har jobbat en hel del och sedan så har jag haft fullt upp med skolan eftersom vi har kommit in på sista veckan nu. Det är endast fyra dagar kvar tills jag går på sommarlov, då har jag klarat av mitt första år på gymnasiet. Helt otroligt vad tiden har gått fort, men snart är det första året avklarat. Bara två år kvar till studenten, wihoo!
 
Förra veckan så var jag ute i stallet på onsdagen. Då fixade jag i ordning allt jag behövde göra till Peggy, det är inte så mycket som behöver göras nu eftersom hon går ute på nätterna. Sedan var det dags för ridning!
 
Ridpasset:
Jag valde att rida Koltäppan denna gång också, den tog cirka 45 minuter. Värmde upp med att gå med Peggy. Sedan satte jag upp efter 5 minuter. Då skrittade jag nästan hela rundan. Men jag travade i 2 minuter, det gick riktigt bra. Det går bara bättre och bättre för varje gång. Sedan så fick jag äntligen galoppera på Peggy för första gången på 20 månader, det blev 4 språng i varje varv. Jag var alldeles överlycklig uppe på hästryggen. Det kändes så himla bra, nu är vi på gång igen. Alltså känslan var helt underbar, nästan obeskrivligt... Jag är såååå himla lycklig! Avslutade rundan med att gå med henne den sista biten. Världens bästa och finaste häst ♥
 
Skulle aldrig klara mig utan denna häst, jag tycker om henne så mycket ♥
 
 
 

Hovis till Gloria

Igår åkte jag ut till Gloria för att en ny häst kom till flocken :) och idag är det dags att åka ut för att hovis kommer :) Kommer nog gå bra om de andra unghästarna kan hålla sig på avstånd haha ;)
 

snart fotodags

Inom en snar framtid kommer vi att fota bilder till en ny header :) känns lite konstigt att se snö när man går in här på bloggen... Och så är ju inte Chummy med på bild! 
 
Nu ska vi bara få upp våra slöa arslen ur soffan ;)

Dressyrträningen!

Drressyrträningen som skedde i tisdags gick super bra. Fattade inte varför jag var så nervös, kunde knappt äta innan, men så fort jag träffa tränaren släppte det. Tränaren (M kan vi kalla henne) var super trevlig och kunde verkligen sätta ord på hur min känsla var/är.

Fick beröm för min mjuka och fina sits (trodde jag verkligen inte) så det var sköt att höra att jag inte var helt hopplöst fall!!

Det första M titta var hur utrustningen satt, det är inte många tränare som gör så det fick hon många plus i kanten för!!
Sadeln som jag passade ut själv satt bra (skönt att höra!)

Träningen som var den första för mig och Chummy med tränaren M gick mest ut på att lära känna varandra och visa upp vad vi kunde sen innan.
Och jag kände att vi lärde oss något!!

Att tänka på: is i magen vid galoppfattningar, trava med tempo, och stadig hand och stämma av med rätt sittben!

Positivt: bra sits. Mjuk och följsam. Ett duktigt ekipage!

Nu laddad vi för nästa träning 18/6 :D tagga!!




saknad

Känns konstigt att bara ha en häst hemma nu att ta hand om :O Hela vintern har jag tagit hand om 3 st! Känns som värsta semestern ;) Men jag saknar verkligen både Gloria och Cimba fast jag vet att de har det jättebra, men är man bortskämd med att ha dem hemma hela tiden så är det inte så konstigt ;) Gloria åker jag till 3-4ggr i veckan och myser. Snart dags för att hälsa på Cimba oxå, men först måste jag få mitt schema så jag kan planera in det med fodervärden :) 
 
Nu ska jag dra mig mot stallet och ta in Peggy så hon får vila från värmen ett tag :)
 
En trött Gloria <3

Nu är det bokat!

Dressyrträningen blir på tisdag kl 18:30. Ska försöka få med någon som tar kort eller filmar. Skulle vara roligt att se sin utveckling och inte bara känna den!

Har hört otroligt bra lovord om tränaren så det här ska bli kul. Dock är jag väääldigt nervös. Har inte tränat för tränare på ca 3år. Så jag har väl glömt bort "rid språket" hehe!
Kommer väl vara kaos på banan! ;)

Avmaskade som sagt i torsdags, så Chummy har tagit det lungt. Ett lättare longeringspass samt en promenad i skogen. Idag har jag tänkt rida lite bommar. Det behövs med Chummy då jag önskar att han hade mer aktivitet bak. Bara att öva, öva, öva!

Ha en bra söndag!!


RSS 2.0