Bilder

Tog lite bilder på min fina Peggy :)
'
peggy
'
peggy

För jag ska ta studenten!

Som sagt, mitt bloggande på denna blogg har inte varit på topp, och den kommer inte bli på topp nu heller, ska ju ta Studenten så jag har massor av saker att göra!
Men nu vet nu! 


SATAN I GATAN

Idag åkte jag ut till stallet tidigt med Sara. Hon skulle iväg med Emmy på ponnyridning. :)
Jag och Josses mamma mockade åt alla hästar i stallet och fixade, kul var det! Sedan red jag och Peggy ut. Först red vi på gärdet i 10 min kanske, men hon koncentrerade sig på 2 hästar hela tiden, så jag red ut i skogen istället.
Peggy var ganska spänd hela ridturen, men vi red ut ensamma så det var inte så konstigt. Annars var hon väldigt lugn och fin! :D

Jag har Peggy hela den här helgen eftersom Josse är borta. Så vi får se vad vi hittar på imorgon!




DAGENS BLOGG

Tycker ni att vi ska börja med det? :) Det vore kul!

Så vad tycker ni?



OM HOPPNINGEN IGÅR

Jag ska berätta lite om hoppningen igår, först åkte jag med Sara ut till stallet.
Sedan när vi var klara med allt så gick jag, Sara & Josse och byggde fram. Två studshinder, enkla räcken.
Det gick bra och hoppa dem. Andra gången när vi hoppade så trodde Peggy hon skulle hoppa över båda hinderna på en gång, så hon hoppade över två hinder, haha ;) Söt hon är ♥
Annars gick det väldigt bra, jag är nöjd!




THE LAZY SONG

Har orienterat hela dagen i skogen, helt död i benen..
Men idag är det dags för hoppning för mig och Peggy!
Det ska bli så grymt kul, det var så längesen jag hoppade henne. Josse ska även ta bilder och hålla lektion för mig, så bilder kommer säkert. Snart kommer Sara och hämtar mig, så åker vi ut till stallet. :D
Vi hörs ikväll!



PLUGG!

Fick massor av plugg för precis en timme sen, inte okej. Jag som slutade plugga för ca 2 månader sen, så frågan är verkligen hur gör man?


Zola fick komma ut i skogen igår, det var Madde som red. Hon och Josse tog en sväng (nämligen matsboda) Som dem alltid rider hah;)
I helgen vart det lungt för Zola, lördag jobbade jag från marken, och i söndags fick Zola massage + en dusch!
Så nu är hon ren och fin!


COCONUT TREE

Hej på er! :)

Jag tänkte berätta om ridpasset i lördags!

Jag red på ridbanan och hade 3 galoppbommar på långsidan som vi skulle komma över i galopp. Hon var verkligen jätteduktig, man kände verkligen hur hon tog i och hur fina stegen var över bommarna. Jag är jättenöjd med henne, hon lyssnade jättebra och gick hur fint som helst! ♥
Kameran hängde med även!





min grymma fotograf som har tagit! :D


Ojoj

Här var det länge sedan jag skrev något! Det har hänt en hel del sen sist jag skrev :) Till och börja med har jag hunnit tagit körkort och Cimbas inridning är det fart på igen :)
´
Vi har även haft våra första Ridledsgäster, så lite pengar har jag lyckats tjäna in oxå :) Ridleden har en egen hemsida som ni gärna får kika in på ( www.ridleden.se )
´
Ska försöka ta tag i kameran igen och lägga in lite bilder på hästarna :)

WHAT ARE WORDS, IF YOU REALLY DON'T MEAN THEM ♥

Hej!

Jag har egentligen hand om Peggy hela helgen, för Josefine är inte hemma. Men jag har bara henne idag, för jag ska bort imorgon.
Idag tänkte jag rida på banan eller på gärdet i det fina vädret. Ska även få med någon som kan fota, så det kanske kommer lite bilder, vem vet? ;)

Jag har uppdaterat lite dåligt, men jag ska bli bättre!



Dressyr!

Idag är det dags att ida ett dressyr pass på Zola. Och Madde ska med och fotografera lite. Så det kommer bli kul!
Bilder kommer nog upp i kväll eller i morgon!


VAD TYCKER NI?

Vad tycker ni vi ska ha på bloggen?

- Dagens blogg?
- Dagens fråga?
- Frågestund?



Hoppning!

I dag hoppade jag och Josse! Det va super kul och hästarna tyckte precis likadant. vi hoppade ganska lågt, riktigt hur lågt säger jg inte hahah (kändes jätte högt!).

I morgon har jag lovat att Henke ska få rida lite, men det jag inte hr nämnt för honom är att han ska få göra i årning Zola fråntopp till tå helt själv (mohahaha) Vi får väl se hur det går. Jag tror att det kommer att gå finemang!


Jag och zola för typ tre år sen :)



Trodde det skulle bli hööks igår!

Igår var jag och Mamma och Andreas till Ikea, och gissa vad, hööks ligger lite längre bort men inte fick jag åka dit och kolla, bäst var väl det. Annars hade ja blivit en ännu mer fattig student hah!

Hittade även en ny butik nämligen Till häst, någon som varit där och vet hur priserna och så är? (:


DRESSYR

Idag har jag ridit dressyr i paddocken, med dressyrsadel även! :)
Peggy är lite svår att få ut bakdelen på när man rider på en volt, men jag ska träna på det, det är bara att kämpa. Hon gick jättebra annars, men hon var lite "vårtrött".
Vi hann precis komma in till stallet efter ridningen innan det börja regna/åska...

Förresten, jag har varit på underbara Nybygget hela helgen på ledarträff, eftersom jag ska sommarjobba där. Grymt kul!! :D


Ny header

Ja om ni inte har sett det så jag jag äntligen ändrat bloggens header! Det tog mig typ en evighet innan jag fick arslet ur vagnen till att göra det, men nu är det gjort!


I dag kommer jag rida i skogen tror jag, och jag ska rida med dresyrsadeln har inte ridit i den på en evighet efterssom vi trodde att den låg lite knasigt. Men nu har vi kommit fram till att det är Zola som är lite knasig och inte sadeln. Ska bli mysigt och mina planer är att sitta kvar i dag!

EMMY ÄR FRISK, ÄNTLIGEN !

nu är äntligen min lilla häst frisk igen, men hon ska stå helgen så det är 100. vi testade henne och trava igår och hon snubblade en gång sen såg man ingenting. så nu ska hon få stå några dagar till sen ska vi starta igång henne, det blir lätt träning för hon ska på marknad och ponny ridning snart.

så då ska hon vara med och se hur hon regerar, men jag ska bara skritta igång henne, det lär ta en stund innan hon är helt färdig. men det ordnar sig för vi ska ta det väldigt lugnt och i morgon ska jag ringa hovslagaren och ska hon värka min lilla ponny ! jag kanske kan svara på frågorna som ni ställde.. inte vet jag om jag kan svara på alla men jag kan försöka.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
1: gamla är hästarna?
svar: som beatrice sa så finns alla hästarna på ett kategori på bloggen, men min lilla ponny fyller 8 år.
2. vilken ras är dem? 
Svar: Emmy är en shettlandsponny
3: Vilken är duktigast?
Svar: Vet inte hur dom andra hästarna funkar men Emmy är så oerfaren men jag ska nog säga att galoppen är hon duktigast på. Sen att busa är ju hennes grej, hon är nog provs på det.. ;) 

4: Vem av ryttarna ä mest ruttinerad?
Svar: Håller med Beatrice när det gäller den här frågan ! 
5: vem har tävlat mest?
Svar: Det är Josse och jag som nog har tävlat mest.. 
3: Vilka klasser Dressyr/hoppning eller något annat?
Svar: Josse har tävlat mest dressyr, inte vet jag vilka klasser. Jag har då tävlat några dressyr tävlingar oftast LC:2 och sen en hel del hoppklasser mellan 50-90 cm, har placerat mig några gånger.. 1,2,4 plats några gånger.

Bocka & Buga Eller Buga & Bocka

Ja som ni kanske läste i Alicias inlägg, så gick det ju inte så bra för mig när vi red marmorbynsrundan. eller innan backen där Zola la in en räserväxel så gick det bra! Men hon var väldigt pigg och ganska stissig! Hon va rädd för saker hon inte brukar reagera på osv.
Det gick bra med oss som tur va, igår hade jag riktigt ont i handen bara men det har gått över nu. Zola skadade sig inget alls heller. Med tanke på att hon fastnade med tygeln i bekskyddet så hade hon tur! Men jag hoppade upp igen efter jag hade "gått" av min chocken. Allt är frid och fröjd nu. Men är skylldig Alicia en tårta, fast jag tror bara att jag tar med mig vanlig fika på onsdag nästa vecka ;).
Galna hästen!



GOODBYE MY LOVER, GOODBYE MY FRIEND

Hej på er! :)

Jag tänker berätta om dagen igår.
Det började med skolan, den skoldagen var hemsk.. Min klass fick reda på att vi skulle splittras nu efter sommarlovet efter 2 år tillsammans :'( Och dom har splittrat på mig och mina närmsta tjejkompisar... :'( :'( Vi grät, var ledsna, arga hela dagen! När skolavslutningen närmar sig så lär vi alla gråta floder, hemskt :'( Min älskade klass, den bästa jag någonsin gått i! ♥

Men efter skolan så åkte jag ut till Peggy. Det kändes bättre, Peggy förstår mig, finaste
Vi red ut med Madde & Zola, det blev en ridtur i skogen, Marmorbynsrundan, (man måste rida förbi en väg om man ska komma dit). När vi skulle galoppera uppför en backe så bockade Zola av Madde. Sen sprang Zola iväg och så jag och Peggy fick galoppera efter, och se så hon inte sprang över vägen. Vi var väldigt oroliga.. Men Madde fick tag på henne tillslut!

En mycket händelserik dag, men tårar..



Marmorbynsrundan

Har inte bloggat på länge jag vet! Men nu skriver jag iaf.

Funderar på att rida ut i dag i det fina vädret! Funderar på marmorbyns rundan det va längesen jag red den kan man säga. Vet inte ens om jag har ridit den i år ?!?
Kanske slänger in ett inlägg ikväll hur det har gått, om jag orkar hehe.


Svart på frågestunden - Beatrice!

Här kommer svaren från frågestunden, det är bara jag Beatrice som svarar på dem, så om det blev något obesvarat så får ni vänta tills de andra bloggar om svaren! (:

1: gamla är hästarna?
svar: jag vet i alla fall att min häst är 19år (om du vill veta mer om hästarna så finns det en kategori där det står "hästarna" där kan du läsa om dem)
2: vilken ras är dem?
Svar: Zola är i alla fall ett svenskt varmblod (fd travare)
3: Vilken är duktigast?
Svar: jag vet inte, tror inte man kan säga vilken av hästarna som är bäst, eftersom vi alla håller på med olika saker. Går liksom inte att jämföra dem på det sättet, men jag kan ju säga så här Zola är i alla fall bäst när det gäller trav! ;)

4: Vem av ryttarna ä mest ruttinerad?
Svar: Det är också en fråga som är svår att besvara, eftersom vi är så olika. Och sen beror det på vilket område. Om det var tex var dressyr så skulle jag säga Josse, eftersom hon tävlat och tränat!
5: vem har tävlat mest?
Svar: Josse eller Sara, vet inte vem som har tävlat mest men någon av dem två!
3: Vilka klasser Dressyr/hoppning eller något annat?
Svar: Jag vet inte vilka klasser dem har tävlat. Så det får ni vänta på tills dem svarar på frågorna!
Zola har i alla fall tävlat i trav, resultaten var väl inte så bra men men! (:


Bild på Zola!


Säljes!

http://hastutrustning.hastnet.se/sok/annons.php?aid=307357 

PEGGY <3

Igår, då åkte jag ut till Peggy. Jag bestämmde mig för att rida ut i skogen med hennne i det fina vädret! Vi hoppade även en stock 2 gånger. Det var grymt kul, längtar tills vi ska hoppa snart! :D
Peggy var ganska spänd under hela turen, men vi hade mött på några rådjur så...
Annars gick det jättebra, det var hur mysigt som helst! ♥




Denna ponny betyder otroligt mycket för mig ♥

VARNING

VARNING!

VARNING, det finns en mäniska utanför Örebro som vill ta hand om hästar och låta dom få ett bra liv, hon lovar guld o gröna skogar men i själva verket tar hon emot hästarna o slaktar dom o tar penarna!!

Det spelat ingen roll om hon står som ägare för dom eller ej.. Jag har själv blivit utsatt för henne, lämnade en häst på foder 2009 till henne (med foder kontrakt) har haft kontakt med henne hela tiden och hon har bara medelat att hästen mår kanon bra, men i själva verket körde hon hästen direkt till slakt "Varna alla mäniskor ni känner här är en mycket sjuk person" hon är polis anmäld

 

Hon är polisanmäld och det kommer gå hela långa vägen om det så behövs.

Det gick att läsa om samma person i söndags i NA. Då gällde det en häst som hon fått på transport från norr. Dagarna efter gick den hästen på slakt men till ägaren sa hon att den mådde bra.

Har en annan bekant som oxå blev lurad. Lämnade iväg hästen i tron om att den skulle gå som sällskap. men den åkte direkt till slakt!

Det här är verkligen hemskt, att man kan slakta hästar man inte ens står som ägare till den. Vad har man då kvar när man tillochmed skriver kontrakt!!

Ett liv går aldrig att få tillbaka, men denna person måste stoppas så att flera inte blir lurade.

 

Texten är kopierad från ridtravare.ifokus


Upp till stallet fort som tusan!

Idag blir tiden lite knapp igen, ska sminka min kompis, hinna med Zola och jag som räknat med att sluta två timmar tidigare än vanligt. Attans! 

Aja är det schemalagt så är det.

Får se vad man hittar på med Zola!

Grattis Sara!

Idag fyller Sara år, så vi stallmolke önskar henne en härlig dag!

FRÅGESTUND!

Vi kör på en ny frågestund, ställ mera frågor, ni får fråga om vad som helst. Kom ihåg att skriva vem frågan är till!



PEGGY ÄR BÄST

Hej på er!

Statistiken har blivit högre, ett plus på det! :D
Idag red jag lilla korven barbacka, mysigt! ♥ Vi red dressyr på banan, vi höll på med ungefär samma saker som i måndags, det gick verkligen jättebra!
Peggy lyssnar på mig, det är bra. Hon blir även mycket mjukare om man gör serpentiner, bågar, o.s.v. Jag är jättenöjd över Peggsan!


4 Maj

I går kunde jag inte rida för satackars Zola stod och skakade för hon frös så mycket. I dag vet vi inte riktigt vad vi ska hitta på med Zolaplutten. Det enda jag vte är att vi måste turba oss! För det är i dag vi ska till Hannibal och Tingeling. Får kasta in ett inlägg i kväll eller i morn om hur det gick hod dom :). (ledsen för dålig uppdatering från min sida)

Besöks rekord tack vare Sandriy.blogg.se!

Vi blev utseeda till Dagesn blogg utav Sandriey. Tack så mycket!

Tingeling och Hannibal idag!

Idag ska jag och Madde upp till Hannibal och Tingeling för en lite mer grundligare titt!
Är faktist väldigt taggad på det. Känns bra med ett nytt projekt till mig. Ja att utbilda Tingeling. Har fått massor av tips och så hur jag ska gå tillväga!

Men Zola ska vi först upp till, vet ej vad vi ska hitta på med henne, men men vi får väl se hur det blir!

TREDJE MAJ

Hej på er!

Igår red jag lektion på banan för Sara, lite dressyr. Vi höll på med bågar, serpentiner och tempoväxlingar. Det är väldigt bra med tempoväxlingar, för då vet man om hästen lyssnar på en.
Peggy lyssnade bra, var väldigt mjuk och gick väldigt bra! Jag är jättestolt över lilla korven ♥
Tack Sara för att du hjälpte mig! :D

Vi vill ha mera frågor i frågestunden, skulle vara jättekul, ni kan fråga vad som helst!
Glöm inte, att skriva vem frågorna är till!

Ha det så bra!



GLÖM INTE FRÅGESTUNDEN, ALLA LÄSARE!

Idag ska jag ut till stallet!
Ska rida på banan med Peggy och snälla Sara ska hjälpa mig lite, hoppas bara vädret blir bättre, nu regnar det... så vi får hoppas på det bästa!

Glöm inte frågestunden!




fina cimba


1 MAJ

Glöm inte att ställa frågor i våran frågestund i inlägget under!


RSS 2.0