Fråga!

Är det något ni önskar mer av i bloggen?
Kommentera och säg vad ni tycker! :)



RIDNING PÅ GÄRDET MED EMMY

Hann inte blogga igår, men gör det nu istället!
Igår hade jag hand om Peggy & Emmy. Jag pysslade lite med Peggsan, det var mysigt!

Sedan red jag Emmy på gärdet, och jag tycker det gick otroligt bra! Men hon är lite bråkig på gärdet, men hon skötte sig bra igår tycker jag. Hon sparkade bakut lite och försökte ställa sig, men när jag sa åt henne gick det bra.
Jag fick väldigt bra galopp på henne, galopperade "en långsida" typ i båda varven, och hon var framåt. Jag är väldigt nöjd över Emmy! :D

Har inga nya bilder just nu.. Men ska fixa det snart!

peggy
//världens bästa prinsessa ♥//



Dressyrträningen!

Var redan i stallet innan 4 för att pyssla om Zola, och putsa träns, stövlar, sadel osv. Man skulle kunnat tro att jag skulle på en tävling eller så!
Körde på en marinblå outfit, då det egentligen är det ända jag kan matcha så det blir snyggt hah! 

Till ridpasset då: Började med att skritta igång henne 10min innan Pernilla kom, så hon skulle vara lite varm i alla fall. Vart väldigt mycket travarbete idag då hon inte varit igång sådär jätte mycket den senaste veckan!
Till en början var i alla fall Zola SEG vilket aldrig är fallet med henne i princip. Men idag slog latsidan till. Pernilla berättade att det var hennes sätt att streta emot lite eftersom jag har anpassat mig så mycket efter henne, och nu när jag ställer krav blir det något nytt för Zola. 

Det jag måste tänka på är att PLANERA, då jag är väldigt dålig på det, och jag ska vara FOKUSERAD och med hela tiden. Då jag lätt tappar fokus på Zola, och mina planeringar är för "nära" inpå eller vad man nu ska säga. För när jag väl planerar och fokuserar och tänker på hur jag sitter och visar Zola så går hon klokrent. Ni vet ju att vi haft problem med höger varvet att hon vill minska volten och ligga liksom lite lutat innåt. Det var helt borta idag när jag fokuserade och planerade. Trodde aldrig i hela mitt liv att Zola kunde gå på en sådan fin volt som hon gjorde i högervarvet. Så det var toppen! 

Ska börja träna mer för henne, då hon la märke till att jag ej tränat för någon på länge. Vilket jag heller inte har gjort! 

Fick som sagt kritik att tänka på, vilket jag ville ha, dock gillar jag ju inte att få kritik men jag har ju bett Pernilla om hjälp och jag vill att hon skulle vara ärlig. Är absolut inte sur på henne det får ni inte tro, utan jag är lite små sur på mig själv, att man kan lura sig själv så länge att ex det går inte för Zola att gå på en fin volt i högervarv, men det kan hon ju visst, bara JAG gör rätt!

Galoppen i alla fall gick mycket bättre än vanligt när jag galopperar. Dock är ju Zola så frustrerad över sin lugg och man (som för övrigt var knoppad) när den "flyger" in i örat, då måste hon skaka och skaka. Men eftersom det var ganska klart att det är en"fix" ide var det bara att ignorera den. Och sen skärpte hon till sig minsann, när hon märkte att det inte tjändade något till! haha! 

Avslutet på ridpasset var inte 100 enligt mig, Zola var trött, jag var trött och det ända Zola ville vara att trava super fort, och självklart spänner jag mig, och då blir hon stum i munnen istället, så det måste jag öva på också! 

Sådär det var nog allt, en ganska långt inlägg haha, hoppas ni orkar läsa!





4 månader

Detta hör inte till Stallbloggen igentligen men, men... ;) Idag har jag och min pojkvän 4 månader tillsammans :) helt underbart att man kan älska en person så mycket :) känns verkligen som de är han och jag livet ut <3
'
JAG ÄLSKAR DIG KALLE <3
(/Josefine Dahlqvist)

Hemma igen

Eller ja, kom hem i måndagskväll ;) Jag har haft det superbra i spanien, var där med mamma, pappa, min pojkvän, grannarna Sundqvist och så några fler :) det över 30 grader varje dag!
'
Vet inte riktigt vad jag ska skriva så jag lägger upp några bilder därifrån istället ;)
'
Nere på ena stranden
Vid polen
min fina älskling <3

Bokar paddocken!

Hejsan alla i stallet, eftersom jag inte kommer till stallet försen i morgon tänkte jag bara meddela att jag har dressyrträning i morgon 17:30-18:30 så paddocken är bokad under den tiden! (:

Dressyrträning!

Imorgon blir det dressyrträning för Pernilla!
Har tränat för henne 1 gång innan eller kanske 2 kommer inte ihåg, känner i alla fall att det är dags att börja träna dressyr nu, kommer inte längre själv, utan behöver hjälp. Dels för att jag själv ska utvecklas, jag vet ju att Zola kan, har ju hittat vissa nya knappar på henne så jag vet att bara jag gör rätt så kommer det funka!
Håller tummarna på att Zola ska sköta sig! :D


Bloggning från igår

Igår åkte jag ut med Sara, vi gick direkt och byggde fram hinder på ridbanan eftersom Emmy och hennes medryttare skulle hoppa lite bana.
Sedan gick jag och fixade lite åt Peggy, mockade, pysslade om henne, osv! Peggy haltade lite igår morse, när jag tog in henne senare på eftermiddagen igår haltade hon inget, hon var bara stel..
Hoppas det blir bättre snart med finaste tjejen ♥

Ska be någon följa med och ta kort på mig och Peggy när jag står brevid henne, måste ha nya bilder! :)


Jag älskar dig ♥



StallMolke varnar!

Ni som har hästar, SPRID detta ! VARNING ! En grå subaro leagcy -96 med 2 män i 30-45 årsåldern rör sej på Österlen/Skåne. De var inne i vår hästhage i natt med pannlampor, hinkar, sax, kniv och våta kemiska trasor. När vi tog de på bar gärning i hästhagen påstod de att de jagade fjärilar ! Kl 23.00 en lördagkväll i dimma och mörker ?? Vi hade tur att de inte fick tag på hästarna. Håll vakande öga på hagar och stall ! Mvh Carina Ehbom


Ridbilder på Madde och Zola!

 

Här kommer lite ridbilder från idag, på Madde och Zola!









5. Favoritbilden jag tagit


SÅ HÄR TÄNKER NOG MIN PONNY PÅ IBLAND..

jag är inte som ryttarna, men emmy har nog lika dana tankar ibland när det går som sämst, haha :p !


http://www.youtube.com/watch?v=5fBdV4W39dk&feature=BFa&list=WL3F611AEA574BE2C6&lf=feedwll

PÅ VÄG TILL STALLET

ska ut till min lilla emmy nu, underbart !

4. Det här är jag bra på/mindre bra på

Bra på
- satsa fullt ut
- uppfostra busiga hästar
- har ingen rädsla
- noggrann med mina saker och min häst
- hoppning
Mindre bra på
- slarvig (snävar med ridvägar som ett exempel)
- dressyr
- ha ordning och reda på saker
- minnas vad jag har gjort

Fint väder

Idag var det så himla fint väder ute, sol och ganska varmt. Riktigt härligt när jag var ute i stallet idag!
I förmiddags var jag i en hästbutik som fyllde 1 år, så dem hade extrapriser osv. Jag hittade ett fint fleecetäcke till Peggy, ett svart. Det var lite litet, men det passade ändå helt okej som skritt täcke bla. :)
Ryktade Peggy massor idag, hon fick även lite morötter, hon är så gullig! ♥



Stalljour

I dag så hade jag sovmorgon till 10.20 så då hjälpte jag Bisse med stalljouren istället för att vara i skolan klockan 8. Det är jätte skönt att jag har llt gjort i stallet så jag bara kan komma upp dit och gå en promenad men Cimba och sen åka hem i stort sätt. 

Trevlig helg på er!






Lite bilder i från morgonen!


3. Det här behöver jag träna mer på

Jag behöver träna mer på mina händer, ha dom med tummen uppåt. Sen kan jag nog säga att jag måste lugna ner mig när jag rider, jag älskar ju fart men i alla lägen är det inte direkt bra ! men som sagt lugna ner mig och tänka efter vad jag gör. mer än så har jag inte, det finns massor man kan jobba på men det här är dom största problemen.
jag och omega på maskeradhoppningen. kan ni gissa vad vi föreställer ? 
Vad tycker du att du behöver jobba på :) ?

TVÅ HÄSTAR IDAG

Idag hade jag hand om två fina hästar, Peggy & Emmy.
Jag pysslade med Peggsan lite, och såklart myste med henne. Hon var lite stel idag när jag tog in henne, men hoppas att det blivit bättre! ♥
Jag red Emmy barbacka, vi red lite på vägen och lite in i skogen i skritt och trav. Hon var lite envis i början, men sen gick det hur bra som helst! Hon vart lite pigg oxå, det var kul att rida henne! :D

Tack Sara för att jag fick låna Emmy idag! :D


//Emmy, foto: Sara Larsson//


//Älsklings peggy ♥//



2. När & varför jag började rida

Jag började rida när jag var mellan 5-6 år. Jag började eftersom en kompis red på vingåkers ridskola och därefter vart jag fast, jag är nu 18 år och håller fortfarande med det. Jag har nu då egen ponny som ni vet, men jag rider också på vingåkers ridskola fortfarande. men det går framåt nu och om några dagar får ni tredje saken jag ska blogga om..

Trulsa ♥

Idag vart våran fina Trulsa påkörd en bit ifrån stallet..
Kan inte riktigt fatta det, att hon inte finns där längre, vad jag har hört har hon funnits där i så många år.
Det kom som en chock verkligen, våran lilla kisse! :'(

Du är otroligt saknad Trulsa, och du kommer alltid att finnas i våra hjärtan! ♥

Vila i frid Trulsa, 20 september 2011


♥♥



korven ♥

Idag åkte jag ut och pysslade med världens finaste, hon var hur mysig som helst. :*
Gjorde även rent hennes grimma, så nu är den ren och fin. Torkade även av foderlådorna!

Hoppas älskade blir bra snart! ♥


peggy
//peggy ♥ foto: josefine dahlkvist, som tar grymt bra bilder :D//



Rubrik!

I dag var det första dagen som jag tof hand om Cimba medans Marre och Josse är i spanien. Det gick super bra. Gick en liten promenad med honom. Det var ett nytt ställe så han var mycket nervös men han höll sin ändå på mattan :).

Sen så red jag Zola lite på åkern. Hon är ganska så spend i magen efterssom hon bytte till "gräs hagen". Sen va det ganska så blött på åkern. Red igenom henne i alla gångarter. Men måste komma i hår och fläta hennes lugg och lite av manen. Hon har en ständig kamp mellan sin man som kiklar henne i örat! Hon tappar nämligen lätt focus!

Har era hästar någe de irriterar sig över som man får ampassa sig efter?

En bild från Cimbas och min promenad.

Zola och jag när vi tränade markarbete i lördags. 



Rörigt med hästar!

Stallmolke - Cimba, Zola, Emmy och Peggy.
Stall östergård (20m från vårat stall)- Molle och Rocksina.

Rocksina brukar egentligen stå för det mesta på Strömsholm, ägaren till Rocksina är Sofia och hon går på Strömsholms gymnasium (läs hennes blogg - Sofiiasundqvist.blogg.se).
Sofia och hennes familj är i Spanien just nu därför tar jag hand om Rockan. Hon är ny opererad i ett bakknä. Därför står hon hemma, och är under igångsättning (skritt för hand).

Molle tillhör egentligen Vårnas ridskola i vingåker, dock är han skadad (senskada) och får därför vara sällskap till Rockan medan hon är hemma. Tar hand om honom också varje dag, då han liksom ingår med Rockan hah!

Zola är min och min syster (Madde) häst. Hon delar vi på i veckorna. Hon har oftast mån, tis, lör. Jag har tors, fre och sönd. Vi delar på ons!
 
Peggy är Josses häst, som jag och Alicia hjälps åt med att ta hand om. Josse är som sagt i Spanien. Dock är Peggy halt, och ska bara vila ordinerat från veterinär. Så det är bara vanliga sysslor (mocka, ryckta, fixa mat osv).

Cimba är Marres häst, alltså stallägaren som också tillbringar en vecka i Spanien. Madde har ansvaret för denna lilla häst! Han är under inridning men har vilovecka nu, men man får gärna gå en sväng med honom!

Emmy är Saras häst. Hon är hemma och tar hand om henne!


Sådär, förstår ni bättre nu? (:


mys med världens bästa ponny

Idag var jag, Sara och Madde i stallet. Jag borstade lilla älsklingen och myste med henne lite ♥
Sedan undrade Sara om jag ville skritta ut på Emmy, vi gick runt i byn och Sara gick brevid. När vi kom på vägen så kom det en lastbil med flak bakom.. Emmy vart livrädd, och jag fick hoppa av fort och sen stegrade hon.. :/ Men sen var hon duktig! Ska rida henne en gång till med denna vecka :D




4 timmars stalljour!

Mockade åt alla hästar idag, som lite tidsfördriv, så alla kommer komma till en mockad box idag!
Dock får ni fixa maten själva ha! ;)

Har gjort klart allt i båda stallen under de 4 timmarna, gått två promenader med Rocksina, mockat, rycktat, gjort mat, fyllt på vatten i hagar/boxar. Gisses vilket tungt jobb. Kan tillägga att stallskötare inte är en dans på rosor!

Hur som nu sitter jag har ny duschad, och kom på att jag glömde ge Rockan sin medecin. Får åka upp igen helt enkelt. Hade ju tänkt att Madde skulle ge dem eftermiddags maten eftersom jag ska åka och jobba men så vart det inte helt enkelt!

Imorgon är det bara påt igen, dock kommer ni i stallet inte får något mockat skulle jag tro!



hemma

Är nu hemma efter en jobbhelg på landet!
Denna vecka åker Josse bort, så jag och Bisse har hand om Peggsan. Ska rykta henne massor, smörja sadel och träns, ta kort och såklart mysa med henne.
Ska rida Emmy en dag oxå, riktigt kul :)

Ha det så bra i Spanien nu Josse, Marre och hela familjen! :)

peggy
//favoritponnyn <3 foto: josefine dahlkvist//


Spanien!

Om någon timme åker jag till spanien och är borta 8 dagar :) Bisse och Alicia tar hand om Peggy och Madde tar hand om Cimba :) Tack så jätte mycket för hjälpen!!! :) När jag kommer hem igen så lär ni få se endel bilder :)
'
PUSS!!!



Till Molketjejerna ;)

Vill bara påminna er om att lägga upp inläggen i rätt kategori :)



Stalljobb!

Idag vart det jobb vill jag lova, inte hos de gamla utan stalljobb!

Klockan ringde 07:40 var bara att stiga upp och åka till stallet (jag var lat, ska börja gå härdan efter).
Först fick Molle gå ut i hagen + lite hö vilket han struntade helt i. Sedan fick Rocksina komma ut på sin promenad som hon ska ha 2 gånger/dag. Vart först i paddocken sen lite på grusvägarna. Ville först känna hur hon käntes att leda innan jag gick ut på grusvägarna som sagt. Och hon var mycket glad och pigg. Skrittade henne för hand i 10min. Sen fick hon ställas ut i sjukhage medan jag mockade (fick massor av hjälp utav våran snälla stallägare Marre som också åker till Spanien på söndag, avis!).

Efter mockningen, fixade jag hö till Rocksina och Molle. Hittade lite extra höpåsar så jag packade för en dag till!
Sen fick Rocksina komma in (efter jag ryktade henne förståss). Fick en morot med! ;)

Sen gick jag ner till vårat stall och blötte betfor till Zola, och ställde in henne så hon skulle få äta lite extra hö!

Det var min dag så långt.
Madde är snäll att fodra Rocksina lunchhö!

Sen blir det upp igen för att mocka, och sedan en promenad med Rocksina + eftermiddags foder!

(Rocksina och Molle, är grannstallets hästar, dock inte Molle han tillhör ridskolan vårnäs, men är här som sällskap till Rocksina!)


Bryter planeringen igen!

Ja detta med min plan att planera lite mer går ju inte hejdundrandes bra denna vceka iaf. Första dan orkade jag helt enkelt inte rida, andra dan va det ju storm så då fick hon stå. Tredje dagen så red jag dressyr som gick så jäkla bra!!!
Sen så hade jag ju planerat att hoppa i morgon men vet inte om jag hinner. Men kanske om jag flörtar lite extra med min kära pojkvän Henrik, så kanske han kan följa med och ta lite kort sen hjälpa mig med att bygga upp, hmmmmmm. Men vi ska bort i morgon s vi får se om jag hinner som sagt.

zola & cimba



:D

FREDAAAAAAAG :D (ville bara uttrycka min glädje för helg)


fint


Detta pannband är snyggt, skulle stå Peggy på såklart om jag köpte det!


Grymt snyggt schabrak!



världens bästa häst

Peggy kommer stå i 2 veckor minst nu, så det blir ingen tävling för mig & Peggy.. :( Men jag ska sköta om henne och mysa med henne massor!
Hoppas det blir bra med korven så snart som möjligt ♥





Peggy

Veterinären skulle igentligen komma ut idag, men hon kom ut i går istället och vaccinerade Peggy, Cimba och Emmy. Passade på att kolla Peggy då även. Veterinären sa att det troligtvis inte var någon fara men ska stå 2 veckor till att börja med. Min stackars lilla korv :( Får hoppas det blir bättre med lite vila, annars blir det veterinären igen.
'
Veterinären trodde det berodde på att hon blivit rädd för något eftersom det blåst så fruktansvärt mycket. Så de kan vara en sträckning/spänning eller något sådant. Får hoppas hjärtat blir bra snart <3
'
Här är en gammal bild från sommaren år 2006



VARFÖR HAR JAG EN SHETLANDSPONNY KANSKE NI UNDRAR..

jag har tänkt lite på att jag kan blogga lite om varför jag har en shettis, jag vet att jag önskar mig en större häst, men min lilla emmy skulle inte bli såld så kanske hamna på slakt.
men jag köpte henne utav mammas kompis, deras dotter kunde inte rida hästen, det kunde knappt någon. iaf inte dom som passar hennes storlek, men när jag köpte henne så började jag att rida henne, vet att ni kanske tror att jag är för stor för henne, men dom är viktbärande och ska orka kortare rundor.
hon ville kasta av mig på en gång, hon stegra och hade sig. speciellt när man ska rida ut själv med henne, jag har iaf ridit ut själv så blir det kaos. hon har till och med fått av mig och sprungit över mig så jag åkte på en hjärnskaking. det är en farlig sport det vet jag, men när jag red henne mer så började hon lyssna, så jag övar massor nu på lydnathetsövningar från marken.
hon lyssnar jätte bra och nu har jag haft en medryttare på min lilla sak som ni ser på en utav hoppbilderna. hon är super duktig tjejen som rider henne och emmy, dom ska nu tävla lite i hoppning och dressyr. så vi får se hur det går, men jag är nöjd med min lilla ponny och jag har stor användning för henne.
hon kan köras, tömköras i dressyr, ute och i hoppningen, hon går att longera, rida ut med och träna dressyr. så hon går för allt, hon ställer alltid upp på allt så för mig så en shettis kan göra allt.
men inte lika mycket som en stor häst, men jag ska skaffa mig en större häst senare, men nu är jag nöjd med min lilla ponny och vill aldrig byta ut henne för någon häst i världen. har du några åsikter eller frågor så kommentera gärna det så svarar jag :).

Perfekt väder!

Blir ett ridpass på åkern, hade tänkt rida bommar i paddocken, men eftersom Madde red dressyr i paddocken igår så väljer jag att rida i paddocken med bommar i morgon. Blir nog bättre eftersom dem ska hoppa på fredag!
Tror jag ska ta lite kort då med, ska ju ändå till stallet 3 gånger den dagen, efersom jag har hand om Rocksina och Molle (hästarna i sofias stall, sofiiasundqvist.blogg.se -- livet på strömsholm)

Har tänkt rida tempoväxklingar, eller ja fattningar mellan trav och galopp, och från galopp till trav. Då Zola kan bli lite hispig på åkern, och stark! (hoppas underlaget tillåter mina planer, vill inte galoppera om det är halt, helst inte trava heller för den delen)

Hur som återkommer om ridpasset.

OBS: finns två sadlar under kategorin köp och sälj, båda har kommit ner i pris. Svart sadel 400:- och brun sadel 300:- (kan bli billigare vid snabb affär då jag vill bli av med dem!) Så ta en titt i köp och sälj vettja!

1.Två bilder på favorithästen/ponnyn

Favorit hästen - finns två på samma plats, kunde inte bestämma mig.
Isola Grande - Sandra Dahlqvist fina travare som jag rider varje tisdag !
Bamse, som nu bor på ridskolan i Vingåker ! 
Favorit Ponnyn:
Min lilla Emmy Star, den finaste på jorden ! <3

LITE BLANDAD HÄSTBLOGGNING OM MIG/SARA LARSSON

1.Två bilder på favorithästen/ponnyn
2. När & varför jag började rida
3. Det här behöver jag träna mer på
4. Det här är jag bra på/mindre bra på
5. Favoritbilder jag tagit
6. En sak som aldrig får hända!
7. Min största rädsla inom ridsporten
8. Min favoritgren
9. Min högsta dröm
10. Saker du gör vardagligen (i stallet och till vardags)
11. Varför får hästar och ridning mig att må bra?
12. En bild som gör mig lycklig
13. Mitt motto
14. Mitt mål med ridning
15. Mitt mål med Emmy star
Det här kommer jag blogga om lite nu, tänkte kan vara intressant och veta lite om min ridning och mina mål med det.

Frisyr?

Jag har äntligen lärt mig hur man flätar sig själv, asså så den hänger rakt och fint i nacken. Så det är det jag kör på nu under hjälmen jätte bekvämt och håret kommer ur vägen! Nu är det så att jag inte har haft hängande hår på länge, har lixom alltid klippt av det i knasiga frisyrer. Men nu när jag har börjat spara mitt hår har jag insett att det är väldigt irriterande när man rider!

Hur har ni håret när ni rider?



LONGERING & RIDNING

Idag longerade jag och Josse Peggy i paddocken, för att Peggy haltade på bakbenen imorse (Som Josse skrev i ett inlägg längre ner). När vi longerade i henne i skritt och trav såg det lite bättre ut, tyckte vi. Och ibland reagerade hon inte alls. Men eftersom Peggy, Cimba & Emmy ska vaccineras så kommer vetrinären ut, så dem ska få titta på Peggy även.
Hoppas verkligen att det kommer gå bra, älskade korven

Jag fick även hoppa Emmy idag, det var väldigt roligt! Har aldrig hoppat henne förut, och det var ett tag sedan jag hoppade en shettis. Hoppade som högst 50 cm, Emmy var riktigt duktig! :D
Men hon var lite trotsig när vi skulle galoppera på volten, men hon skötte sig sedan!



Följer upp med två film Josse glömde!

I tidigare inlägg skrev Josse om hästfilmer, och jag känner att hon glömde två och det är den prisbelönta Black Beauty, och den ny inspelta Secitariat. Secitariat är otroligt se värd, och den är verklighetsbaserad!





Betryder mycket!

När man får ett ansvar att ta hand om två stall, och 3 hästar utöver sin egen så blir i alla fall jag stolt. När man får tilliten av någon ta hand om dens sakdade häst. Det betyder i alla fall mycket för mig. Visserligen jobbet som är kring alla stall med stalljour och sådan kanske ni tycker inte låter så lockande. Men när man få den tacksamheten tillbaka för att man har hjälpt till betyder mycket!

Det är då man känner att man gjort något bra, med sin häst, och med sin syn på hästar!
För att om jag inte passat till de ansvaret som jag fått skulle det vara väldigt lätt att hitta någon annan som kan ta de huvudansvaret i Molke. Det finns så otroligt många hästkunninga i Molke, och som är jätte duktiga på det dem gör med sina hästar, och att då får bli tillfrågad om man vill hjälpa till. Och få det ansvaret. Det betyder väldigt mycket! Hoppas ni vet det som gett mig chansen till att visa vad jag kan!


Hästfilmer

Jag är så fascinerad av hästfilmer, eller kanske inte just filmer som handlar om hästar. Men filmer som involverar hästar. Här kommer lite filmlänkar från youtube med exempel med hästar :)
'
Black Beauty http://www.youtube.com/watch?v=9jrdBatcz1c
Dark Horse http://www.youtube.com/watch?v=3Y-PaEsCINk&feature=related
Derby Stallion http://www.youtube.com/watch?v=Z2YR0AZqD80
Dreamer http://www.youtube.com/watch?v=na0wkKUS9dU
Felicity http://www.youtube.com/watch?v=ixnCjofYXNU
Flicka 2 http://www.youtube.com/watch?v=NdsSZv7_9Mw
Hidalgo http://www.youtube.com/watch?v=urnjRUVYRY8
Into the west http://www.youtube.com/watch?v=TOAb-sUCm7U
Man from Snowy River http://www.youtube.com/watch?v=DZBXLYJwgt4
Phar Lap http://www.youtube.com/watch?v=l_EvPxlBA7Y
Running Free http://www.youtube.com/watch?v=N-aNcY5EWsw
Seabiscuit http://www.youtube.com/watch?v=8fnYdEGeXbM
Secretariat http://www.youtube.com/watch?v=UKmuvjL2cVw
Spirit http://www.youtube.com/watch?v=JOn_VJA6jNI
The black stallion http://www.youtube.com/watch?v=QnPGOXjEv54
The black stallion returns http://www.youtube.com/watch?v=uftJNUrgOZc
The Colt http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=pQzp7G7HAJQ
The horse whisperer http://www.youtube.com/watch?v=W_1dKoCQlxY
The Silver Stallion http://www.youtube.com/watch?v=Zq2VuUW5R20
Touching Wild Horses http://www.youtube.com/watch?v=Ha_Tl5b18NA
War Horse Teaser: http://www.youtube.com/watch?v=1XyqZiknaxU ------->NY!
Wild Stallion http://www.youtube.com/watch?v=YT1zyT8-ti0
Wind Dancer http://www.youtube.com/watch?v=RhSLrq3BghQ
Young Black Stallion http://www.youtube.com/watch?v=ELB-Akg1Or8

Peggy

Inatt fick hästarna sova inne eftersom det blåste så mycket :) Men när mamma skulle ta ut Peggy imorse så haltade hon på bakbenen, dock släppte det efter några meter. Har ju känt att hon har varit lite trött och seg senaste tiden. Förhoppningsvis är hon bara lite stel efter att ha stått still i boxen. De har ju gått ute hela sommaren och rört på sig.
'
Men sen i eftermiddag kommer Alicia ut och vi ska longera Peggy och kolla om man ser att hon markerar. Jag återkommer sen ikväll om hur longeringen gick :)
 
peggy
 

Vinden viskar mitt namn!

Ja i går blåste det ju en hel del kan man ju säga, och det menas med försök på självmord i fall man hade tänkt rida Zola då. Hon blir så himla nerrvig när det blåser! hoppas att det blåser mindre i dag så jag och Zola kan komma ut lite. Snacka om att jag ångrar mig att jag inte red i måndags. Har så dåligt samvete at jag inte har ridit denna vecka en. Men det är bara att hålla tummarna tills i eftermiddag!

Nu blir det skynda sig till mattesalen så jag inte kommer försent!
Föresten hur är era hästar när det blåser?



SNYGGA RIDBYXOR




Bilder från: www.ridsportsbutiken.net

Dessa John Whitaker ridbyxor skulle jag vilja ha, riktigt tuffa, med "bling bling" på fickorna även, såååå snygga!
Är det någon av er som har sånna ridbyxor? Vad tycker ni om dem? :)


Mycket intressant forskning!

Tycker att alla borde läsa denna uppsats kring böjprov. Visste ni tex att det finns inget standard böjprov. Utan kan utföras på 11 olika sätt med tid/tryck. Det finns två olika tabeller om hurvida hästen är halt eller inte! 

http://hippocampus.slu.se/bibliotek/dokument/JohannaJuhlin_Bitostoyl.pdf

Tycket intressant! 



Att detta får vara tillåtet!

Såg filmen på satilaryttaren.blogg.se. Och jag kan ingen annat än hålla med, ett skott i pannan skulle dem ha. Som håller på med denna smutsiga sport (inte galopp i sig, men att dem tillåter detta ske överhuvudtaget!!)

OBS kännliga tittare varnas!




UT DIREKT EFTER SKOLAN !

hörde visst att det var storm där ute, jag sitter då inne på lektion, jag slutar kanske om en stund..

när jag kommer ut till min lilla häst vid fyra så ska jag springa(tömköra) med min lilla häst lite lugnt. sen ska jag då pyssla om henne. efter det ska jag till isola, det är ju Sandra Dahlqvist. där ska jag pyssla om henne eftersom hon är en lös sko och hennes hovslagare kommer visst på onsdag. men ja så ser min riddag ut, kanske bloggar mer senare efter ridningen eller i morgon.


jag rider isola, lite dressyr för stina !

Vissa låter inte en snubbling ta kol på en!




Foderdjungel!

Var som sagt på Provincbutiken idag och kollade runt, dels på olika foder då det är dags att byta från rehab. Tyvärr så har hennes knölar blivit större igen, och jag börjar bli orolig då knölen på nosryggen också har reagerat när vi ställde på henne på rehaben. När veterinären var ute så frågade jag om knölarna och om det kunde vara rehaben, och då svarade hon att det mycket väl kunde vara en allergisk reaktion. Men hon kunde inte fastställa något. Hur som så vet jag att knölen på nosryggen kan ha varit ett av problemen kring hennes öga. Då knölen sitter på ett sådanat ställe så den kan täppa till tårkanalen. Och om det då kommer smuts i ögat och det inte kan "drenera" så är det klart att det blir svullet!
Dock var den andra tårkanalen lite täppt också, men där finns det ingen knöl!

OBS: Varken jag eller min syster gillar att hon har knölar, veterinär har kontaktas och dem har sagt att vi ska avvakta, det sista vi vill är att hennes syressättning ska bli sämre pga av knölen, men i dagsläget så får hon den luft hon behöver. Och om det är fodret är det en lätt sak att åtgärda. Men om knölarna blir större (speciellt på nosryggen) ska veterinär komma ut och ta prover! Dock har alla knölar försvunnit i princip sen vi slutade med Rehaben, men inte riktigt den på nosen, då den var sist att komma upp, den har blivit mindre sen vi slutade, och nu när vi började igen så har den blivit lite större!

Jag och min syster är i alla fall inne på att byta helt från pelletsform, och övergå till Müsli istället. Och vi har hittat en Müsli som kanske passar Zola nämligen Hippo Harmoni - produktblad -

Tycker att detta foder eventuellt kan passa henne alldeles utmärkt, då alla Hippo foder har extra med b-vitamin i sig, coh detta är havrefritt destutom, till ett billigare pris. Men det där det som oroar mig också. Jag vill inte ge Zola något skitfoder precis som är super billigt men som är dåligt!
Vad tycker ni om Hippo? (ni som använder det eller har erfarenheter kring detta fodermärke). Dock måste jag och min kära syster inse att våran polle inte blir yngre, och där av kanske behöver lite extra av mineraler/vitaminer. Och då är frågan tror ni att vi behöver ge Zola biotin? (som finns redan färdigt i rehaben/sensetive).

Zola är ju trots allt 19år, dock väldigt pigg och busig osv för sin ålder!



Adam´s song-Blink 182

Gog morgon på er, just nu sitter jag i skolans cafeteria och lyssnar på blink 182 "Adam´s song" och har precis fixat klart bloggen. Jag vet att det inte är så jäkla mycket ändrat. Men det tog en jävla tid för att få till det XD. Det visade sig att vårt förra tema inte hade någon "body" Så det vart ju käkla svår att få vit boddy med blå bakgrund. Så fick ju ta nya teman osv. Ledsen för röran!

Som sagt har ju brutit min planering lite med i dag jäklar så ska det bli lite dressyr! Hoppas att Bisse kan vara med och fota :). Sen blir det nog kanske koppning i morgon och skogen på lördag vi får se. (Hela min planering vart upp och ner nu haha).


En av Bisse och mina katter. Trulsa!




Ursäkta!

Ursäkta för denna oröra på bloggen, har just påbörjat en renovering på denna blogg, och det är lite saker som ska små fixas innan den är klar, hoppas ni har överseende med det. Och att ni fortsätter att läsa denna blogg trots oröran. Vi kommer hur som börja blogga mer flitigt på denna blogg, och hoppas som sagt att ni kommer/vill fortsätta läsa den!


Design

jag skulle bara ändra en grej men sen slutade med att jag ändrade allt. Det syns inte dock men jag tog ett helt annat teama och försökte efterlikna det vi hade förut. Jag ver att rubrikerna är jätte små, och jag ska försöka fixa det snarast! Men om jag ska vara helt ärlig så orkar jag inte mer för i kväll. Har suttit i över en timme med att redigera bloggar. 

Nu blir det true blood sen duchen och sen sängen!



Dirt!

Det känns inte så bra att jag redan har brutit min planering för denna vecka, men jag vart så himla trött när jag kom hem från skolan så Zola fick helt enkelt ha sin vilo dag i dag istället för på onsdag. Men oavsett hur trött jag är i morgon så SKA jag rida!

Så i dag vart det en ryktning för zola och man kan ju säga att det behövdess!

Före









Efter









VÄRLDENS BÄSTA ♥




Zolas planering (se Maddes planering i tidigare inlägg)


Headerfotografering!

Headerfotografering kl 12:00 på Söndag - Hoppas alla ryttare kan, annars får det bara bli hästarna på headern! 



Denna vecka!


Nya idéer!

Blir nog inte den headern som jag satt och knåpade ihop inte. Blir en helt ny ide, som alla andra ryttarna har fått varit med och bestämma om. Så nu får vi väl hålla tummarna för höstfräger, bra väder, alla hästar är pigga och glada, och en fotograf, och så klart att läsarana gillar den!



Josses planering

Gjorde en liten snabbplanering över min vecka. ( är inte så bra på planering, men jag försökte nu iaf ;) )
'
'
josses

SKÄMMA BORT HÄSTEN LITE GRAN !

ja ni nu har man börjat skämma bort sin häst med saker, hovslagare, vetrinär och sen en ny dusch. vetrinären kommer då på torsdag.
jag har lite bilder på emmys saker på min blogg som jag inte orkar visa upp här så vill ni se exakt vad jag har köpt till henne får ni gå dit.
men iaf så har jag haft emmy i snart 5 måndader eller kanske mer. jag har verkligen en underbar häst som jag ska skämma bort lite gran. men nu får ni se lite bilder och kolla min blogg om ni vill se flera.
http://saarraalarsson.devote.se/

Ny header!

Vad tycker läsarna och de andra ryttarna på denna blogg?




TVÅ BILDER FRÅN HOPPNINGEN



Åh, jag saknar henne redan.. ♥ fina underbara shifter


Planering

Just nu sitter jag i vingåker och funderar på vad jag ska göra med Zola denna vecka. Det händer i bland att jag sitter och funderar och planerar lite hur veckan kommer se ut för Zola (iaf för de dagar jag har hand om henne). För mig är det ganska viktigt att jag har ett litet huum om vad jag ska göra arnars blir det lett att jag tappar orken och hon får stå. 

Hur viktigt är det med planering för er och era hästar?


(En bild från förra veckan)




Tävlingen är avslutad

Eftersom ingen riktigt gissade rätt, och det inte var ett så stort engemang till den (tack till dem som gissade). Men tyvärr är det ingen som riktigt gissat rätt, närmst var väl foderrum, men inte det heller är rätt. Hur som dörren leder till Höskullen!

Inte riktigt till höskullen, men den leder till trappan upp till höskullen, dock hade höskullen räknats som rätt! 



Hemma igen

Kom precis hem efter en rolig lördag i västerås :) krogen blev det så är ganska bakis idag ;)
'
Men iaf så ska jag snart ut och klappa lite på hästarna i hagen :) Nu är det precis en vecka kvar tills jag åker till Spanien, ska bli så jäkla skönt! :D men kommer sakna mina havremoppar :( <3
'
Slänger med en bild på Runar som ligger o softar ;)
Runar

Skogstur

Idag åkte jag ut med bästa Sara ut till stallet.
Vi red en tur i skogen, vi försökte fixa lite grenar, som vi kunde ha som hinder.. Men vi fick ihop ett hinder ;)
Sen red jag lite på gärdet i galopp, red barbacka oxå, riktigt mysigt på bästa ponnyn! ♥

Igår red jag på ridskolan, fick Shifter och vi red dressyr, utan stigbyglar hela lektionen. Shifter var så himla fin hela lektionen, hon gick verkligen i form och var lugn, hon koncentrerade sig på arbetet hela tiden. När vi skulle galoppera sa min ridlärare att vi verkligen skulle tagga hästarna, så jag gjorde det, och Shifter blev gaaaalet taggad, när jag fattade galopp så kickade hon bakut verkligen, så underbar hon är! Jag är så jäkla nöjd över den här lektionen!! Min ridlärare sa att jag aldrig suttit så bra som jag gjorde igår, men jag tycker det är lättare att få bättre sits när man rider utan stigbyglar eller barbacka. Shifter, vilken underbar ponny alltså! ♥ Jag kommer sakna henne så mycket.. :'(


//bild från hoppningen, shifter ♥// fotograf: natalie stenroos


Dåligtsamvete

I dag fick Bisse reda på att hon skulle jobba och frågade mig om jag kunnde ta hand om Zola. Men jag ligger efter i matten och mår skit över det så för mig blir det att plugga så jag kunde inte hjälpa Bisse i dag. 

I går så red Josse och jag stockstigen det va super mysigt! I morgon vet jag inte vad jag hittar på med Zolisen.
Det skulle ha blivit en bild men hittade inte min dongel grejj till minneskortet till min telefon. :(



FRÅGA!

Vill ni ha mer av något i bloggen?
Bilder, frågestund, osv?

Kommentera vad ni tycker! :)




BLOGGA LITE IGEN !

jag har varit lite seg nu förtiden, jag har haft mycket och göra. med alla hästar och alla inköp jag har gjort..
jag har lärt min lilla shettis och buga ! hon är envis men hon kan, med lite äpple så gör hon det frivilligt !
kommer lite bilder sen men jag ska förklara lite hur jag har haft det. jag har nu haft emmy i 5 månader ungefär. det finns ingen mer underbar häst men ibland är hon en liten djävul, men ger sig alltid.
hon och cajsa har börjat tränat igen, vi hoppade här i måndags det var 60 cm och dom båda är så himla duktiga. igår hade vi dressyr träning och det har gått ännu bättre för dom. vi satsar på KM om allt går vägen.
men men vi tar en dag i taget. men emmy har respekt för mig nu märker jag och det känns faktiskt väldigt bra.
men nu ska ni få se lite bilder från emmys träningar och bugningar !

 


Cimba och Zola på semester!

Kom just hem från stallet (jag som skulle ha en stallfri dag hehe) hur som kom just hem från att släppt över Zola och Cimba in grannarnas hagar. Dem vart helt överlyckliga från att ha gått i en hagen som egentligen är perfekt för hästar som inte ska lägga på sig, till en hage med hur mycket gräs som helst. Zolas tanke måste ha varit "har jah vunnit på lotto?"

Får se fall hon kan hålla sig på mattan nu med betet, har ju varit lite problem när hon får förmycket bete på en och samma gång. Dem ska i alla fall gå i den gamla hagen på natten. Så dem får vila de små magarna lite! (:


Tävling!

Först till rätt svar får en länkning!

Vart leder denna dörr? (dörren finns i vårat stall)





Bus i hagen

Idag var jag ute och tog lite kort i hagen på Cimba :) Alicia hade Peggy så henne kunde jag inte ta kort på. Cimba var väldigt pigg och glad. Fick lite fina "bus" bilder :D

Tog skärmdumpsbilder från min facebook (Josefine Dahlqvist) eftersom bilderna ligger på min andra dator.
Cimba
cimba
cimba
cimba
cimba
cimba
zola & cimba

Bilder från hagen idag!


STEFAN LIV ♥

Idag red jag lite på gärdet i 50 min ungefär. Jag red på det tredelade bettet, hon var väldigt stark idag när jag red med det.. Och hon var ganska spänd idag oxå. Men hon skötte sig bra! :)
I måndags hoppade jag för Josse, och Emmys medryttare hoppade för Sara även. Hoppade max 60, för att jag måste träna på att ta fram händerna över hoppet.. Men Peggy var jätteduktig! ♥

När jag kom hem fick jag reda på att Sveriges bästa hockeymålvakt har avlidit i en olycka, det är tomt.. Vila i frid Stefan Liv! :(





Stallmöte!

Idag klockan 18.30. Påminnelse för stalltjejerna! :)

Rocksina

Sofias (grannens) häst Rocksina oppereras idag för lös benbit. Ville bara skänka en tanke och hoppas att allt går bra :)

ridpassen i måndags och igår

Jag har inte hunnit blogga.. Men nu så kan jag!
Tänkte skriva lite om ridpassen i måndags och igår.

Måndag: Jag, Sara & Madde red ut på Peggy, Zola & Emmy. Vi red en runda på 30 min, tog det mest lungt. Jag red med barbackajord, alltså schabrak och stigbyglar. Jag ville testa och öka traven riktigt mycket, så hon får en sån fin trav när hon sträcker på benen. Det gick, hon fick värsta traven, är gaaaalet nöjd! Världens bästa är hon ♥
Red lite på gärdet i galopp sedan, galopperade på gärdet på raksträcka, riktigt härligt i solnedgången!♥


Igår: Red ut med Sara & Emmy i skogen, i 45 min ungefär. Vi tog det lungt mest i skritt, blev lite trav och galopp. Peggy var jättefin och skötte sig hur bra som helst! Finaste ponnyn :)



RSS 2.0