Nu ska det bli ordning!

Nu ska det bli ordning på Chummys hovar. Alosinen kom idag i brevlådan samt ridbyxorna som satt som ett smäck, super mjuka!

Kan varmt rekommendera Dahrve.se där jag beställde ifrån!!


UTERITT IGÅR

Hej alla läsare!
 
Igår var jag ute i stallet några timmar på eftermiddagen. Vädret var inte det bästa eftersom det regnade, men det blev bättre och bättre. Jag tog hand om bästa ponnyn och fixade i ordning allt till henne också.
 
Ridpasset
Valde att rida i skogen denna gång också, det blev Koltäppan. Gick med Peggy både i början och slutet som en uppvärmning och nedvarvning. Sedan så skrittade jag på hennes rygg hela rundan och 2 minuter trav. Hela uteritten tog cirka 40 minuter. Peggy kändes väldigt fin och hon var hur duktig som helst! Hon var väldigt pigg under traven men det får man räkna med, hon tycker det är riktigt kul ju. Världens bästa ponny <3
 
Ha en bra torsdag allihopa!
 
En bild på mig & finaste Cimba, saknar honom verkligen ❤
IGNORERA MIN SITS FÖRRESTEN ;)
 

Dressyrträning premelinärt bokad 4maj!

Har kommit i kontakt med en tränare som jag skrev igår om. Ska bli väldigt roligt att komma igång efter några års uppehåll från träningen!
Men som jag skrev igår så behöver jag verkligen träna!!

Annars idag har jag ringt och pratat med vet. Om avmaskningsmedel och det är ju skrämmande hur okunniga dem är. Enligt kolla masken ska man avmaska när hästen har ett värde på 500. Chummy har 900 och veterinären tyckte inte att jag behövde avmaska! :S

Plus det här med receptbelagt?! Du kan ju lika gärna ringa och ljuga veterinären rakt upp i ansiktet och säga att din häst har mask, även fall du inte har gjort mask koll... Plus att det lägger på 100 spänn på att dem skriver ut recept, vad är det för stil?!
Fick till och med en dunder kur utskriven med avmaskningsmedel, som jag själv sa i telefonen att jag ville ha, eftersom medlet jag använder nu är verksam i 3mån så den tar död på alla larver!
Aja nog om det!

Nu taggad vi emot dressyrträning i alla fall! :)


LÅTTIPS

 
Två av alla nya låtar från Oskar Linnros nya skiva som kom ut idag. Han är så obeskrivligt bra, bästa Oskar!
 
 
 

Galopperat

Den 22 maj tog jag första galoppen på Peggy på 20 månader!! Tog bara 2 språng i varje galopp och Peggy tyckte det var jättekul! Red barbacka och lyckades sitta kvar ;) Dock ska vi inte börja med galopp riktigt än så det var en engångs företeelse :) Förhoppningsvis om 1-2 veckor kan vi börja ta några språng :)
 
 

Dressyrpass

Vill först be om ursäkt för att mina inlägg har en sån oreda (bloggar från mobilen, där av blir bilderna huller om buller...)

Till dagens dressyrpass: jag är otroligt missnöjd. Den känslan jag haft som varit bra gick i kras idag.
Madde var nämligen med och tog lite bilder på mig och Chummy och idag fick jag se svart på vitt hur DÅLIG min sits har blivit. Sitter som en kratta!
Skänkeln åker bak och upp, skänklar enbart med härlen, böjda handleder, det som känns som dressyrläder ser ut som hoppläder då jag drar upp bena. Nej USCH!!!
Har tagit kontakt med en dressyrtränare nu, väntar fortfarande på svar, men såhär kan jag inte rida längre!!!

Tillsvidare är det att rida utan stigbyglar punkt slut!

Chummy var seg och okoncentrerad (kan ha berott på Madde som sprang omkring och fotograferade) men förstå att han blir så när jag inte kan rida ordentligt!
Red i alla fall i alla gångarter, galoppen kändes bäst idag, dock fortfarande problem med fattningarna men där var det framsteg!

Har även fått tillbaka svaren från kolla masken och han hade ett värde av 900 i blodmask, så set blir odling och avmaskning!

Här kommer lite bilder i alla fall!



Städa

Bisse och jag har vart duktiga och renasat i våra foderlådor! Chummy har ju även bytt box så Bisse städade ur den gamla.
 
Bisse dammar av gallret ;)

Skickat efter...

 


Transportbild

Här har ni två bilder från när jag lasttränade Gloria dagen innan vi åkte iväg på bete :)

Islandshäst

I fredags var Jag, Mamma, Kalle och Pappa iväg och red islandshäst! Pappa fick det i 45 års present och Kalle i alla hjärtansdag present ;) Kalle (min pojkvän) har aldrig någonsin suttit på en häst så det var väldigt kul. Han var verkligen superduktig! Vi skrittade, travade, töltade och galopperade och det är inte många nybörjare gör på sin första ridtur ;) Nästa gång blir det större hästar att rida på :D mohaha!
 

Gloria besök

Allt är bra med Gloria borta på betet, jag åker ut ungefär 3-4 gånger i veckan för att pussa och gosa med henne :) Var ute idag och borstade lite på henne, hon var ganska lerig på benen. När jag åker ut så parkerar jag bilen vid ingången där de släpptes in och sedan går jag i deras stora hage tills jag hittar dem ;) Idag var de bara 5min gångväg bort så det var skönt :)
 
Har alltid med mig en hovkrats och sårspray när jag går i hagen. De får lätt lite skrapsår här och där så därför tycker jag det är bra att ta med sårsprayen, hovkratsen tar jag med för att kratsa hennes hovar (såklart), tycker det är bra att kolla igenom dem så hon inte har råkat få in något i hoven. Visiterar igenom henne och sedan får hon lite mat :)
 

STALLET 22 MAJ

Hej alla läsare!
 
Nu kommer ett försenat inlägg om när jag var i stallet förra tisdagen. Har verkligen inte hunnit blogga för att jag har haft så mycket med både skolan och jobb. Det är anledningen till varför jag inte kommer blogga så mycket innan sommarlovet eftersom jag har mycket annat att göra. Sedan när sommarlovet börjar så kommer jag att börja jobba så jag kommer ha fullt upp med det också. Men jag ska göra mitt bästa!
 
Jag fixade i ordning allt i stallet innan jag tog in Peggy, nu är det inte så mycket att göra i stallet innan jag ska ta in henne eftersom Peggy har börjat gå ute på nätterna. Men när jag tog in henne pysslade om Peggy massor, myste med världens bästa polle.
 
Tisdagens ridpass
Jag valde att rida en runda som heter Matsboda denna gång, fast en lite kortare variant av den. Rundan tog cirka 45 minuter. Värmde upp Peggy genom att gå med henne i början av rundan. Sedan satte jag mig upp på hästryggen för att arbeta henne i skritt och 2 minuter i trav. Sedan så avslutade jag rundan med att jag gick brevid henne tills vi kom tillbaka till stallet igen.
Peggy kändes riktigt fin och var väldigt duktig. Hon var mycket lugnare än vad hon var förra veckan, hon hade alltså ett riktigt bra tempo idag. Jag känner mig väldigt nöjd över ridpasset!
 
 
 
 
 

DÅLIG UPPDATERING AV MIG

Jag har inte haft någon tid till att blogga den här veckan för jag har verkligen haft fullt upp med allt. Men jag ska försöka göra ett inlägg ikväll om när jag var i stallet i tisdags!
 
 

Svettig trots kyliga vindar

Tig ett pass på banan idag. Red i ca 50min i alla gångarter. Gick så otroligt bra att rida idag trots att det var mycket häst att rida.
Chummy är förvisso bara 157cm mkh men ibland känns han både tyngre och större. Har skrivit tidigare om hur han hänger sig på bettet. Eller han blir stum och det känns som om man har 500kg häst i handen.
Men idag kände jag inget sånt. Red mycket på volten idag och fokus på böjbar vilket han blev dock sköt han ut bogen och böjde halsen några gånger. Men det var bara att gör om gör rätt! :)

Det han och jag måste öva på är galoppfattningar. Han är ju både lik och olik Zola. Men när det kommer till galopp är dem helt olika!! Så där gäller det verkligen att hitta knapparna!
Fattningarna blir lite rusiga och slängiga eller hur man ska säga! Men det är bara att öva!! :D

Förövrigt ser Chummy ut såhär nu, lite mer muskler och ett fylligare intryck!!


Rädslor

Jag har ett problem, en rädsla som jag fkt inte skrivit något om här på bloggen. Dels för vad ni läsare ska tycka. Och dels för att jag själv är så super larvig!

Rädslan är att jag inte vågar rida i skogen. Det har blivit mycket bättre. För ett par år sen red jag inget alls i skogen. Då red Madde i skogen och jag på banan (då när vi dela Zola). Nu har jag häst själv och jag måste helt enkelt rida i skogen då jag tycker att det är oerhört viktig träning för hästen!

Jag och Madde fick Zola för snart 7år sen. Innan hade vi ridit på ridskola. Och på dem åren på ridakolan kan jag räkna på en hand hur många gånger vi red ut i skogen. Ganska få om vi säger så!
Efter ett par månader med privat häst hände det något som kunde resultera i ett allvarlig olycka. Men jag och hästen klarade oss oskadda som tur var. Men den händelsen har satt en rädsla kvar!

När jag ska rida ut vill jag helst skritta och trava bara. Och det krävs en lång förberedelse. Om jag ska rida ut på ex en onsdag. Måste jag mentalt planera uteritt ett par dagar innan för att jag ska våga helt enkelt. Ni läsare kanske inte tycker det är någon Big Deal att rida sin häst i skogen. Det tycker inte jag heller förrens det kommer till kritan när jag väl ska sitta upp och rida i skogen. Hela jag späns och jag blir otroligt nervös. Vilket resulterar i att hästen blir påverkad!

Vissa perioder går det bra att rida ut. Oftast så vill jag rida själv om jag ska galoppera i skogen. Jag behöver då inte oroa mig för det andra ekipaget eller om min häst blir het. Då kan jag bara koncentrera mig på oss!
Som tur är har jag Josse till hjälp. Vi har kommit på en idé hur jag ska komma ut i skogen mer. Och det är att jag går med hästen till skogen och sitter upp från en sten. Då kan jag mentalt förbereda mig och lugna ner mig!

Som idag tex. Så var jag inte alls lika nervös för uteritten. Även om den vart lite spontan. Men det funkar för mig att hoppa upp i skogen. För då avdramateseras det lite grann.
Förut har jag varit rädd för att berätta. Då jag tycker det är larvigt och pinsamt "alla kan väl rida sin häst i skogen!". Men alla kan inte det!

Med det sagt vill jag tacka Josse för hon står ut med mina tråkiga skritt turer. Och att det är okej att vara rädd. Men berätta det för någon så man kan hjälpas åt. Jag är inte nära mitt mål men jag är en bit påväg!



Inställt ridpass!

Skulle ha ridit i skogen med Josse igår, men så ringer min sambo mig och säger att han blivit sjuk på jobbet. Och tyvärr samåker han med en jobbarkompis så det var bara för mig att åka och hämta honom!
Så tyvärr fick han vila igår.

Idag skulle Madde ta med kameran och vi skulle fotografera mig och Chummy. Men så öser regnet ner, så jag passade på att träna lite horseman ship. Och det gick sådär... Haha. Han fick utlopp för lite överskotts energi i alla fall!
Imorgon blir det dressyr för våran del. Och i helgen ska vi klättra/ut i skogen!


Gubben på Bete

Igår åkte Lilla Gubben iväg på bete med andra unghästar (valacker & hingstar). Där kommer han ha det jättebra! Efter betet kommer han troligtvis inte komma tillbaka utan ägaren letar stallplats/lösdrift närmare sig (Nyköping). Så vet ni något kommentera här eller maila [email protected]
 
 
Här är en bild från igår när Gubben släpptes ihop med de andra, redan skaffat sig en STOR kompis :) <3
Bilden är tagen av ägaren

Bilder- Stobete del 3

Mer bilder från när vi släppte dem i hagen :) Nu kommer lite lugnare bilder :)
 

Bilder- Stobete del 2

Här kommer massor med bilder från när vi släppte dem i hagen. De är totalt 7st hästar, 4st ettåringar, 2st tvååringar och 1st treåring.
 
Här går vi på rad med alla unghästar 1km mot sommarhagen!
Här tar vi av dem grimmorna...
... Och nu blir det full galopp på alla småttingar :D
 
Del 3 med bilder kommer om någon timme! :)

Bilder- Stobete del 1

Här kommer några bilder från i Söndags när vi åkte iväg med Gloria till betet :)
 
Här har vi precis lastat av och står o inväntar de andra unghästarna :) Jossan som håller i Lilla Gubben :)
Min kära mor står med Gloria :)
Jag och Gloria
 
Del 2 med bilder från när vi släpper dem kommer imorgonbitti :) Så håll utkik!

bildproblem..

Kan fortfarande inte ladda upp några bilder... Så bilderna på släppet från stobetet kommer dröja.. suck!!
 
Vill ni se några av bilderna ändå kan ni gå in på den här länken till mitt album på facebook.
--> Bilder finns här! <--
 

Gårdagens outfit!

Igår såg vi ut såhär:
Benskydd (som tyvärr inte finns på bild): PRO (bruna)
Sadel: thorowgood t6
Schabrak: hööks
Träns: hööks Claridge House


Blodiga fingrar men värt det!

Igår kväll red jag dressyr på banan med Chummy. Han skötte sig prima. Var så otroligt roligt att rida igår ville inte sluta. Men varken jag och Chummy orkade inte mer, plus att jag dum som jag var red utan hanskar med nya tygtyglar vilket resulterade i blodiga fingrar. Funderar starkt på att köpa läderflätade tyglar någon som testat?

Till ridpasset då: vi tränade på sidvärtes rörelser. Minska och öka volten, öppnor på ena långsidan och slutor på andra. Gisses vad mjuk och fin han va. Provade även på övningen som Anna gjorde för ett par veckor sen, den övningen man skulle rida sluta fast på en volt. Och det gick ett par steg, men jag är stolt ändå! (Vi är ju inte där än hehe)
Igår hade vi dock lite problem med galoppen. Vet dock inte vad vi pyssla med, för det vart förvänd galopp och mitt i det hela bytte han till "rätt" galopp och sedan tillbaka igen. Han tyckte väl att det var dags att höja ribban.
Tillslut fick jag rätt galopp på honom och han var super fin i galoppen men väldigt stark till en början, sen släppte det!!
Så jag är väldigt nöjd ändå!

Sen vart det avskrittning för hand runt lilla molkerundan samt lite star treatment i stallet!! ;)





Lastning

Inför betet så har jag lasttränat Gloria 4 gånger. Hon har gått in utan att tveka varje gång men var spänd de första gångerna. De två sista gångerna har hon vart helt avspänd vilket känns väldigt skönt!
 
Så när väl dagen kom igår då hon skulle åka på riktigt började jag men att göra likadant som vid lastträningen. Hon ska skunna gå in i transporten, kunna stanna och kunna backa och sedan fram igen :) Det var inga problem att ta upp baklemmen :) Hon stod snällt hela vägen i transporten.
 
Väl framme så var hon lite nervös men gjorde inget dumt, hon gick av sakta och sedan släppte hennes nervositet direkt när hon klev av :) Vi gick runt och betade lite medan vi väntade på de andra som skulle komma :) Riktigt bra av oss tycker jag!

Är så stolt över min fina tjej! Gubben som följde med som sällskap i transporten var oxå duktig :)
 

Gloria på Stobete

Gloria var så himla duktig med lastningen och i transporten påväg till stobetet, tog ca 40min dit med transport. Hon var lite spänd när jag skulle lasta av, men hon gjorde inget dumt alls! Väl av från transporten så var hon lugn och fin trots massor med hästar och ny miljö :) Så stolt!!!
 
Pappa tog bilder från när vi släppte ihop dem, men har inte hunnit gå igenom dem än så ni får en bild från när jag precis lastat av henne :) Gick inte att ladda upp bilder för tillfället... Laddar upp det imorgon om jag hinner.
 
Min snälla kompis Jossan (som vi lånat transporten av) följde med :)
 

Stobete

Idag ska vi åka iväg med Gloria på bete med andra unga ston :) Har transporttränat ganska mycket så jag hoppas det kommer att gå bra! Lilla Gubben följer med som sällskap :) Jag hoppas att jag får lite bilder när vi släpper dem :)
 
En bild på Gloria förra sommaren som föl :) Bilden har uppfödaren Eva C tagit!

Avmaskning

Idag fick Gloria avmaskning eftersom hon åker iväg på bete på söndag :) Det blev banminth som tar både blodmask & spolmask. Nästa kur är om 4v för att ta död på alla små jävlar ;)
 
För övrigt så mätte jag Gloria nu när hon nyss fyllde 1år! Hon var:
 
Mankhöjd: 154cm
Rumphöjd: 156cm
 
En gammal vinterbild.. Saknar verkligen inte snön!!

Working 14:00 to 21:00

Har rast just nu på jobbet, vilket är otroligt skönt då det är svalt i personalrummet!
Imorgon kommer nämligen fönsterpusaren till jobbet där av inga gardiner, så det blir som en gryta här uppe med tanterna och gubbarna!

Nog om detta, idag och igår fick Chummy vila. Är sista dagen med pencelin idag, och sen drar vi igång. Börjar känna Chummy bra vid det här laget så ska verkligen ta tag i att fixa en tränare som kan komma ut och hjälpa oss till det bättre!

Annars så är allt som vanligt, Chummy trivs med att vara ute dygnet runt och det är skönt. Märks att han är mer "loj" nu och inte lika "nervig" eller ja hur man ska förklara det!

Senare ska jag hem och beställa lite Alosin hovsalva, hoppas till gudarna att den är bra då Chummys hovar behöver åtgärdas. Har även fått rekommendationer ifrån min Hovslagare att den ska vara bra. Någon som har erfarenhet av den?


En bit påväg!

I förrgår ansökte jag om medlemskap till en av ryttarföreningarna som ligger i närheten. Får se när inbetalningskorten kommer ner i postlådan!

Det vart vingåkers ryttarförening, anledningen - har aldrig varit medlem där, de satsar på ryttarna de har, väl ridna hästar, bra gemenskap, tränar mycket dressyr!
Listan går att göra lång. Men det här är några av anledningarna!

Nu är det bara att hitta en tränare som kan komma ut till stallet ett par gånger och damma av ridkunskaperna en aning!



ETT STORT FRAMSTEG

Jag red somsagt inte bara Peggy denna gång. Idag fick jag vara med Sara i grannarnas stall, där fick jag provrida en islandshäst som heter Britta och sedan så fick jag även rida Saras nya häst Merkurius.
 
Som rubriken lyder så har jag gjort ett stort framsteg inom ridningen idag!
Nu har Peggy varit skadad i snart 2 år. Precis innan Peggy blev skadad så slutade jag rida på ridskolan. Ända sen dess har jag knappt suttit på hästryggen, bara ett fåtal gånger. Detta har gjort att jag har tappat så otroligt mycket i ridningen, med tanke på att jag har ridit i 9 år nu. Jag har tappat i både dressyren och framförallt i hoppningen. Jag har självklart grunderna kvar, men det är ändå så mycket som jag har tappat och glömt. 
Men i vintras så fick vi goda besked och vi kunde äntligen börja sätta igång Peggy igen.
 
Framsteg idag
- Ridit ponny, stor häst & islandshäst
- Ridit i alla gångarter; Skritt, trav, tölt & galopp
- Hoppade för första gången på 2 år
 
Dessa framsteg har jag gjort idag under mina ridpass på Peggy, Britta och Merkurius. Jag var hur nervös som helst innan galoppen och hoppningen, trodde inte alls att jag skulle klara av det i början. Men sedan släppte nervositeten och jag bara körde. Även fast det kanske inte såg så bra ut när jag hoppade men det spelar inte så stor roll för mig just nu, huvudsaken är att jag har tagit mig över ett hinder. Jag är så himla lycklig! Nu är jag äntligen på gång igen...
 
Vill bara tacka dig Sara som lånade ut hästar till mig och för all din hjälp idag. Du är guldvärd! ❤
 
 

ONSDAG 15 MAJ

Hej på er!
 
Vill börja med att berätta om att Peggy har börjat gå i samma hage som de andra hästarna nu. Dock har hon just nu munkorg men det har hon bara tills på söndag för att vänja sig vid gräset. Peggy är alldeles överlycklig över att hon får gå i en väldigt stor hage och tillsammans med sina kompisar nu!
 
Idag så åkte jag ut till stallet för att rida och ta hand om sammanlagt tre hästar. Berättar mer om de två hästarna i ett annat inlägg.
Jag tog först hand om Peggy. Fixade i ordning allt i stallet och sedan pysslade jag om henne massor samtidigt som hon åt sitt eftermiddagshö.
 
Promenad: Idag motionerade jag Peggy runt en runda som heter Koltäppan. Gick promenad med henne i början och i slutet, som en uppvärmning och nedvarvning. Peggy skötte sig utmärkt, men var lite seg när jag gick med henne. Promenerade i ungefär 15 minuter.
 
Ridning: Jag red alltså resten av rundan i ungefär 25 minuter. Skrittade hela rundan, förutom ungefär 2 minuter för då travade jag. JAG TRAVADE NÄR JAG SATT PÅ PEGGYS RYGG, helt otroligt. Jag har inte gjort det på ungefär ett år. Känslan var helt underbar, nu är vi verkligen på gång. Jag njöd varenda sekund av alla travsteg hon tog. Jag är så himla stolt över Peggy, hon är så duktig ♥
 
// Chummy, Peggy & Gloria i hagen    Bild lånad av: Josefine Dahlkvist //
 
 

Födelsedag! :D

Igår 13/5 fyllde min "lilla" tjej Gloria hela 1 år! :D 

Kaos - Brunstiga ston och hingstiga valacker!

Just nu känns det som det är kaos i Molke med alla hästar. Får ingen som helst ordning känns det som. 
Kan ju börja beskriva lite hur det ser ut just nu: 
 
Gloria: Som vanligt men små brunstar eventuellt lite.
Peggy: Är kär i Gloria, och brunstar
Chummy: Oerhörd seprationsångest, funkar sådär att motionera honom. 
Gubben: Har blivit "hingstigare" (känns det som, kan bero på all brunst. det är ju en hel del ston runt omkring vårat stall) 

Hag situationen har ändrats då Gubben var på Gloria heela tiden, så nu får Gubben gå själv och Peggy får gå med Gloria och Chummy. Känns bäst så, då Gubben och Gloria ändå ska på hingst/sto bete. Dock eskalerade hela situationen idag när jag bara skulle ta in Gloria och Chummy då de skulle få mat inne och vila lite. Gubben vart totalt tokig, och skrek och sprang och ja, höll på som en idiot i hagen. slutade med att alla hästar fick gå in i stallet. 
Dock verkar Chummy lugnare nu kan bero på vädret men han hade inte alls samma "ångest" idag, eller rättare sagt ingen ångest alls. Skönt det i alla fall! 

Men det löser inte problemet med Gubben. Det posetiva är ju att han får motion i alla fall. Men det är inte roligt att ha en "walking" häst eller vad dem nu heter, ni vet när dem går runt, runt i box/hage och inte får någon ro alls. 
 
Får hoppas att det lugnar ner sig när det bara är Chummy och Peggy som går ihop. Det är dem två och Gloria
som fkt går bäst ihop just nu! 

Tänk när det var sådär lungt, Zola, Cimba och Emmy i sommarhagen. En tydlig ledare i hagen som styrde flocken!



Köpes!!

Söker en betesreglerare! Ska vara storlek Cob och en sådan man fäster på grimman
 
Kommentera här eller maila: [email protected]

Typ en sådan här :)
Bilden är från Hööks!
http://www.hooks.se/product.aspx?productid=890145
 

ev. ny familjemedlem

Igår hämtade jag en katt hos min kompis som ska flytta utomlands en period vilket gjorde att hon inte kan ha kvar sin söta katt. Vi ska testa ha henne och funkar hon ihop med vår andra katt Tyke så får hon flytta in hos oss :)
 
Här är lilla Estrella som sover på mig :)

Löshoppning nr. 2

Gloria har löshoppats för andra gången i sitt liv. Det var inte meningen faktiskt utan hon skulle få vara på ridbanan som sällskap till Chummy när han löshoppades, men det tyckte inte hon!
 
Gloria och Chummy satte av i galopp över de små studshindrerna och Gloria tyckte det var skitkul så hon fortsatte varv efter varv trots mina försök att få stopp på henne... Fick tillslut henne att stanna så jag tog ut henne från ridbanan och lät henne beta gräs istället. Men hon var riktigt duktig måste jag säga! Och kul tyckte hon det var!!!  Synd för henne att jag är dressyrinriktad ;) hehe
 
Hann inte ta några bilder eftersom det inte var meningen så ni får en bild från förra löshoppningen :)

Första nätterna ute!

Nu har Gloria, Chummy och Gubben fått börja sova ute på nätterna, de sov ute första natten mellan Lördag-Söndag. Det har gått jättebra och de får komma in några timmar på eftermiddagen för att vila :) Gloria som alltid vill komma in så tidigt som möjligt verkar faktiskt trivas att gå ute! :) Hon ska ju iväg på bete den 19maj så ville att hon skulle vara van vid att sova ute på nätterna :)
 
En bild på Gloria-bus :) Har på sig Peggys lädergrimma i stl. Cob

Mot alla ods!

 
Då jag ägt en travare själv, känndes det mer är rätt att länka denna video, jag vet att denna historia är en av få solskenshistorier men det jag tyckte det var ett intressant klipp! 


Stammis på Hööks Norrköping!

Till att börja med ska jag HISSA personalen på hööks i Norrköping. Otroligt bra service och trevlig personal. 

Igår var jag i alla fall på hööks, på jakt efter en sadelgjord. Hade tänkt att den skulle vara i läder, men dels fanns inte storleken jag behövde och så hittade jag en sadelgjord med speciall spännen. Vet inte hur jag ska förklara det men piggen som sitter på spännet letar efter hålen själv. Ni vet ju när man sitter och ska spänna sadelgjorden frå ryggen och piggen som ska igenom hålen slinker åt sidorna hela tiden, men dessa spännen har en form av fjäder så att piggen alltid är på plats! Min luddiga förklaring kanske inte gör någon vettigare MEN det verkar smart i alla fall. 
Kom även hem med 4s sårspray, hästdeo samt biotin i flytande form (ser ut som vatten) och lite mat till Chummy. Det som saknas nu inför sommaren är mineraler och en flughuva. Än så länge får han i sig mineralerna från fodret men i sommar när han inte får lika mycket kraftfoder lär det behövas! 

Chummy har fått lite vila då jag gått/går på pencellin, men idag mår jag bra och tänker rida ändå! (även fall man inte får anstränga sig...) Men just nu sitter jag inne med så himla mycket inspration så nu måste jag upp på hästryggen!! :D





Pencillinkur!

Hallå! 
Var ganska länge sen jag bloggade nu, har varken haft tid och ork. Har åkt på jordens förkyldning så jag får inte anstränga mig enligt läkaren då jag äter pencellin... Så för min del blir det en lugn vecka. MEN jag åker ju till stallet som vanligt och fixar, dock tar det längre tid då jag är snurrig i huvudet samt trött i kroppen. 
Igår så duschade jag Chummy (igen) vill verkligen få av han all smuts och vinterpäls som sitter kvar. Tror dock det är mask som spökar så det är därför långa hårstårn sitter kvar. 
Ska snart göra ett treckprov i alla fall så då får vi veta svaret! 

Idag ska ag longera/släppa Chummy i paddocken. Även fall jag inte får anstränga mig så tycker jag att det är bäst för Chummys del att han får motion! 

Åh, hovslagaren var här i måndags och Chummys bakhovar ser prima ut, dock värre med framhovarna, men det ä pga att det är så torrt ute, så jag ska beställa hem en hovsalva som heter Alosin. Den ska tydligen göra underverk på torra hovar. Någon som har testat den? (:


SOMMARKÄNSLOR

Hej på er bästa läsare!
 
Såg nu att vi för någon dag sedan hade riktigt många besökare på bloggen, mer än vad vi brukar ha annars. Det var otroligt kul att se. Ni är verkligen gulliga som tittar in här fast vi inte har bloggat något på några dagar. Tack ska ni ha världens bästa läsare!
 
Idag så har det varit strålande sol och nästan 25 plusgrader. Det är väldigt mycket sommarkänslor just nu!
Jag spenderade min sommardag i stallet hela eftermiddagen där jag gjorde en hel del roliga saker. Idag var det så varmt så jag och Josse bestämde oss för att duscha Peggy för första gången i år. Det gick verkligen hur bra som helst, man märkte på Peggy att hon tyckte att det var väldigt skönt att bli helt ren!
 
Promenad: Idag så red jag en runda om heter "Koltäppan". Jag promenerade Peggy i början som en uppvärmning och i slutet som avslappning. Hon var väldigt seg idag, det beror på att det var så varmt ute så hon var väldigt trött. Men annars gick det jättebra! Promenaden blev cirka 20 minuter.
 
Ridning: Resten av rundan satt jag på Peggys rygg, red i ungefär 25 minuter. Hon gick jättefint och hade ett riktigt bra tempo. Allt kändes så himla perfekt. Det var så mysigt, det känns som vi verkligen är på gång nu!
 
En mobilbild från idag när vi duschade Peggy. Foto: Josefine Dahlkvist
 
 

1 MAJ

Hej på er!
Ledsen för att jag inte har bloggat någonting på ett tag... Säger som alla andra gånger, har haft extremt mycket att göra i skolan så jag har helt enkelt inte haft tid. Igår var det somsagt valborg, jag hoppas alla hade en riktigt bra valborgsmässoafton för det hade jag i allafall.
Idag är det första dagen i maj, det känns riktigt skönt eftersom sommarlovet börjar närma sig. Jag tillbringade hela min eftermiddag ute i stallet, det var underbart. Tog hand om världens bästa Peggy och pysslade om henne en hel del. Hon var så gosig!
 
Promenad:
Gick en promenad med Peggy inne i byn, det tog ungefär 25 minuter. Först så kändes Peggy väldigt seg men sedan slappnade hon av och blev riktigt pigg. Hon hade ett riktigt bra tempo mot slutet. Jag är nöjd!
 
Ridning:
Denna gång så red jag henne i 15 minuter på vägen. Jag valde att rida med en barbackajord idag för att det var så otroligt längesen jag använde den. Jag kan säga att Peggy var så otroligt pigg när vi red, hon började småtrava flera gånger. Men det kändes skönt att se att hon var pigg och glad. Hon verkade njuta när hon blev riden och fick vara ute i solen. Det var hur mysigt som helst. Jag är riktigt nöjd ♥
 
// Här är ett collage med bilder från dagens promenad och ridtur //
 
 
 
 

Födelsedag - Lilla Gubben

Idag är det 1 maj vilket innebär att Lilla Gubben fyller 4 år :D Han fick massor med pussar & kramar :) Han känns äldre vad han är med tanke på hur snäll han är, men tonårstrots kommer med jämna mellanrum ;)
 

RSS 2.0