Uppdatering!

Fiffi heter inte Fiffi utan Tingeling! hah!

Madde som fick något om bakfoten! 

Ska upp och kolla på dem igen på Onsdag och prata med ägaren! Då kommer det eventuellt bilder! 


STALLET!

Idag var jag ute hos Peggy, tog även hand om Emmy, Saras ponny! :)

Jag red Peggy på ridbanan, hade några travbommar med även. Hon var lite stel att ställa innåt, men annars gick det jättebra. Över bommarna flöt hon på bra oxå! ;)

Josse fick sin present av mig idag, hoppas du blev nöjd! :D




DO IT LIKE A DUDE

Idag började skolan...

Imorgon så har jag hand om två hästar, Peggy & Emmy. :) Jag tänkte rida på gärdet eller så blir det bommar i paddocken med Peggsan!

Vi hörs imorgon!


DAGARNA FLYGER FÖRBI..

igår så körde jag min lilla skrutt (Emmy), Alica hängde med och red ut på Peggy, det var super mysigt !
alica fick känna på och köra min lilla skrutt, då fick en liten tjej vid namn Karin hänga med bredvid Alicia. det gick jätte bra för dom där i vagnen, jag gick då bredvid och höll i Peggy. vi red då till min pappa som bor i målke och tillbaka, det var perfekt väder så jag hade på mig shorts och en t-shirt, fick lite färg efter turen !
idag så ska jag då ut till Isola och sen ska jag till Målke och rida ut med Josse, det var ett tag sen. Men hon fyller ju då år så en bra födelsedags ridtur skadar ju aldrig ! men nu kommer mamma om en liten stund så då ska jag ut, ska vi se hur det här kommer gå.
sommaren är här !

JOSEFINE DAHLQVIST 18 ÅR!

GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN JOSSE! ♥
Nu är du vuxen, korven! :D

josse

:)

Red med Sara & Emmy igår, jag red barbacka & sara körde emmy!
Vi var ute i över en timme. Peggy var väldigt pigg, det var Emmy oxå ;) Jag fick även testa och köra Emmy sista biten i sulkyn, värsta kul!! :D

Jag ska även ta hand om Emmy på torsdag :)


Rida till lite hästar!

Jag och Madde fick erbjudandet att rida tillU/igång två hästar. Ni vet Hannibal som jag har skrivit om förut, det är han och en 7årig travare som ska sättas igång efter en vintervila. Travaren ska utbildas så det kommer bli kul. Har ju mer erfarenhet nu av travare än innan vi fick Zola så vi får hoppas att det blir bra!

Vi var uppe och kikade på dem idag och dem var jätte fina. Så det kommer bli jätte kul. En annan sak som är kul är att vi vart rekomenderade av en i Molke, att vi var ducktiga. Det är alltid kul! (:

Hur som, det är Madde som ska rida Hannibal och jag den 7åriga fd travaren Fiffi!


PÅSK

Glad påsk på er, alla våra läsare!


WHAT ARE WORDS

Heeeeeej! :D

Idag har jag varit i stallet, underbart!
Jag red ut med Sara & Emmy, det gick superbra och lika kul! :D Vi red Matsboda som tar nästan en timme.

Slut på information ;)






Foto: Jag               Modell: Cimba & Kalle
Bilden är lite suddig, men jag tycker om den! ;)


Städdag!

Nu är det städdag i Molke mellangård, det ska mockas hage och skuras väggar. Eller ja mocka hage i alla fall!
Dock har vi inte satt någon tid, innan klockan 2 i alla fall så det kan bli när som haha, alltid vi som har noll koll!
Men jag och Madde ska snart upp och börja mocka lite i alla fall!

Får se när vi återkommer, ska försöka färdigställa headern idag med! :D


RIDTUR MED SARA & EMMY

Somsagt idag är det söndag!
Dagen började med att cykla till stadsparken för att kolla på "Team Gabriel" med fina vänner, Moa, Izabelle, Ebba, Julia, Linnea & Vivan! ♥ Dom var grymt bra!!

Sen åkte jag till Molke, jag red med Sara och Emmy. Vi red "Stora stenen", en ganska lång och bra runda!
Det var otroligt kul och alldeles underbar ridtur! Tack Peggy, Sara & Emmy för en bra ridtur!♥

Dagen har varit bäst, med härligt väder hela dagen! :D

Rekommenderar världens bästa låt även: Chris Medina - What are words, kärlek ♥


Stalljouren inte så pigg!

Känner mig jätte trött, även fall jag gick och la mig tidigt igår. Imorse var jag också super trött. Vilket jag aldrig brukar vara. Brukar bli pigg när jag kommer till stallet! Men inte idag inte! 

Tror att jag håller på att dra på mig något, har varit trött och haft halsont ett tag nu! 

Hur som, stalljouren gick jätte bra, gick snabbt med, inget krångel. Och jag fick fylla på tre hela vattendunkar på 1 timme, gisses vad hästarna var törstiga, även fall de hade vatten i boxen... 
Aja, blir väl en kedjereaktion när en häst dricker ska alla göra det! (: 

Snart ska jag och Andreas åka in och kolla på Team Gabriel från körslaget (yes yes yes, kören kommer från våran stad!) 

Sen får vi se hur det blir med stallet igen, ska i varje fall åka upp och ta in henne, och massera henne lite. Märkte att hon var lite mer spänd i höger rygghalva! 



PEGGY ♥

Världens bästa häst, du gör mig lycklig, peggy! ♥




Ny header på G

Har tagit lite kort till en ny header, så jag hoppas att den kommer upp snart!
Men ni får vänta och se helt enkelt! Jag tror att det kommer bli snyggt!

Besöks rekord igår!

Yes, igår var det hela 17st som har varit inne på våran blogg, kanske inte så många tycker ni, men det är i alla fall besöksrekord för oss. Super roligt så Välkomna alla nya! 



FÖRSTA DAGEN PÅ MÅLKE FÖR...

Mig (Sara Larsson) och Emmy.

Vi kom till Målke runt 17.00 och då släppte vi ihop alla hästarna tsm, dom verkade nöjda och glada tillslut. Efter vi hade släppt ihop dom så gick jag och gjorde i ordningen shettis boxen åt lilla Emmy, gjorde upp mat och sen tog vi in dom. Vi alla red en liten stund på dom, jag testade då Emmy lite och det gick bättre än förväntat !

därefter fick hon gå in till stallet och lugna sig lite, dom andra hästarna kom efter det, men cimba stod då inne, han var då lite svettig efter ha varit i hagen.



den bilden får duga.. eftersom det tar så lång tid och ladda upp !


Emmy Star


Namn:
Emmy Star
Kallas: Emmy
Ras: Shetlandsponny
Född: 2003-05-28
Kön: Sto
E: Elo
U: Sammy Star
UE: Nalle Puh
Uppfödare:
Ägare: Sara Larsson

Emmy är en liten busig shettis, jag red henne när hon var som värst. Hon stegrade, bockade och till och med la sig ner för att få av mig. Hon vart super fin när jag nu slutade rida henne för fyra år sen ungefär. Men nu är hon lika busig igen och vi ska jobba upp oss.

Emmy kan lite olika saker, hon är en super duktig ponny som kan hoppa, lite lätt dressyr och körning. Jag köpte henne idag och det kändes jätte bra eftersom hon är en underbar ponny som kommer vara hos mig hela livet.

Men har inte haft henne så länge så mer info kommer när jag vet mer..
Nu har jag lite mer info om henne, hon har lärt sig en del. Hon är mer uppfostrad nu, det är flera som kan rida henne. Hon har varit på hopptävling, hoppar över 70 cm när vi lös hoppar eller har en lätt ryttare på. Jag rider inte lika ofta, jag gör nu 90 procent från marken.
Hon följer mig vart jag en går, någon gång ibland kan hon smita men inte ofta. Hon och jag har fått ett band och det är så underbart. Hon har mycket päls nu, så rakade henne lite och hon stor trivs. Om hon lever om ett år, man vet ju inte vad som kan hända men om allt går vägen så ska jag betecka henne med en islandshingst men vi får se.
Planerar inte för mycket men mina stora mål är att hon ska kunna tävla och komma upp i högnivå i dressyr och hoppning. Men det stora målet är är att hon ska må bra som hon gör nu, det tänker jag alltid tänka på. Men mindre mål är lite trick som jag vill att hon ska kunna, hon kan redan buga.. Men vi får se vad det blir, nu vet ni lite mer om Emmy och lite mer bilder kommer inom kort.

UTERITT MED MADDE OCH ZOLA

Jag red ju med Madde & Zola idag! :)
Hon skrev ju ett inlägg förut, men hästarna hade väldigt mycket energi, men kul var det! :)
Tack för en rolig ridtur Madde! :D ♥



peggy
foto: josefine dahlkvist ♥


Hopp och Skutt

Ja i dag vart det åka av för Alicia och mig i skogen kan man säga. Mycket starka och heta hästyar fick vi helt plötsligt när det va dags för en lite galopp! Jag skulle bara ta ett nytt tygeltag och Zola bara flög iväg. Hackihäl på Zola hitttar vi Peggsan i fullkarucha haha! Men det va kul och gick bra till slut! Rundan vi red i dag heter matsboda och tar ca 40-50 min om man rider i alla gångarter. För Alicia och mig tog det 55 för vi skrittade mycket.


En dag när jag skulle ta in Zolaplutten så hittar jag henne så här, fattar ni va söt häst vi har!?


MOPPE, GRYMT KUL!

Hej! :D
Idag blir det att rida ut med Madde & Zola, det kommer bli riktigt kul!! :)
I skolan idag var alla 8:or på en kurs om moppe, det var riktigt kul! Både polisen, brandmännen, ambulansen och folksam var där, och alla fick även testa på att köra moppe, så idag var det första gången i mitt liv som jag körde moppe, gud, det var grymt kuuul!!! :D :D :D

Skriver om uteritten senare, eller imorgon!


Hoppning!

Här kommer lite bilder från hoppningen idag, dock dålig kvalité!

Madde som hoppar! :D 





Stockstigen hår fått en till stock!

Igår när jag och Madde skulle till stallet så gick vi "stockstigen" till stallet, den går precis förbi våran gata och den stigen går snabbare att gå än grusvägen till stallet. Och när vi kom en bit på vägen så låg det en sjukt stor tall över stigen! 

Fast nackdelen är ju att man inte kan hoppa över den än... Det är massor av stora grenar som är i vägen så vi får se fall det är någon som sågar bort dem eller hela trädet. Men om trädet får vara kvar så kommer det bli ett perfekt hinder, på ca 50-60cm och innan det ligger en björk som blir 60cm, så det blir nästan som en 5 och en halva!


Super!



FALLA TILLBAKS

Igår...
Det var en händelserik fredag, känslorna gick fram och tillbaka...
Men iaf, jag red lektion på kvällen på min sköthäst Winnie, som jag inte har ridit sen julafton... Vi red dressyr. Det går inte beskriva hur bra det gick, helt underbart vad bra det gick!! :') Hon följde mig hela tiden och gick verkligen kanonbra!
Jag känner mig verkligen trygg när jag rider henne, det var verkligen underbart ♥, den bästa lektionen på henne någonsin!



Jag kommer aldrig lämna dig, i love you! ♥


ÖSTNYTT & SVERIGES RADIO PÅ SAMMA DAG

Hej!
Har inte bloggat på ett par dagar, sorry... men jag har inte haft tid helt enkelt!
Men i söndags var jag hos Peggy, det blev en ridpass på gärdet, det kändes bra! Gjorde ingenting speciellt, men jag höll mig mycket på en volt, i galoppen var hon väldigt pigg, det kändes bra! =)
I måndags flöt skolan på snabbt, bio, en håltimme och en lektion. Efter skolan mötte jag mina vänner ebba och rebecca på stan, jag fick med mig en ring hem, mycket nöjd!
Efter skolan i tisdags åkte jag ut till Beckershof med 3 vänner, och vi sov i min kompis hotell över natten eftersom vi var lediga från skolan igår, så på onsdagen var jag i Beckershof hela dagen och sen kollade jag på min brors föreställning, han var duktig! :D

Men nu drar jag på samtal, sen vidare till Peggy!

BTW, i skolan blev jag och mina vänner interjuvade av östnytt och sveriges radio eftersom min klass skickade in ett brev till kommunen om skolan och det hamnade i tidningen idag, så kolla!


Stalljour idag!

Vaknade när Andreas skulle till jobbet, dvs 04:45. Kunde verkligen INTE somna om så jag låg och väntade till kl 5 sen fick jag upp och pysslde lite, halv 6 var jag i stallet!
Skulle egentligen inte släppa ut hästarna idag eftersom vi bara har helgsjour i vårat stall (vi som är inhyrda) men det regnade massor så jag ville att Zola skulle ha täcke på sig, och så kunde jag lika gärna släppa ut dem! 

Kan ju säga att hästarna inte var lika pigga som jag haha!

Åhh just ja, ska försöka odla morötter till Zola i sommar, får se hur det går! ;)

Hiss!

Gripstick!

Super produkt till hala sadlar, dock inte så känt, men det finns för 99:- på Hööks!
Jag och Madde köpte ju som sagt en sadel som var hal som tusan, men med ett gripstick så löste det sig. Man sitter ordentligt sadeln. Står att det är till lädersadlar, men funkar minst lika bra till syntetläder! 





Bilder

Lägger in några bilder från olika tillfällen på Peggy och Alicia :)

OBS! Dåligt redigerade ;)

November 2010
peggy

20 mars 2011
peggy

20 mars 2011
peggy

Varsegoda ;)

Hovslagaren ska komma!

Igår upptäckte jag att Zolas sko var mer som en flipp flopp sko, så Madde ringde hovslagaren. Och han skulle klämma in oss idag. Så nu ska hon få nya skor på hovarna, Blir fortfarande en helskoning tror jag. Eller Jag vill det, och Madde. Får se vad hovslagaren säger!

Måsdagen den 4 april

Ja nu är jag tillbaka i stallet igen! Fick ett litet stall brejk av min syster förra veckan. Det var mycket soft men ganska långtråkigt! Saknade lilla Zola plutten! Har så lust att rida i dag men hon har en lös sko s å det går ju inte då :/. Men jag vill! 

Och måste ju nämna att jag har köpt en ny rid hjälm och den är super skön! Den rånade inte min plånbok heller vilket är super det oxå :D.


Lös sko!

Igår var jag och Madde till Hööks. Och Henke och Andreas följde med!

Vi kom hem med:
schabrak (dressyr)
Sadelöverdrag
hästgodis
bandage (flexi)
gripstick

Allt gick på 400:- typ!

Tyvärr upptäckte jag igår att Zola har en lössko, så vi kan inte testa schabraket, inte för att det är så mycket att testa, men man ville ju testa gripstick, om det verkligen fungerar. Får hålla tummarna för att det kommer göra det, eftersom sadeln är så jäkla hal! 

Som tur är så kommer hovslagaren ut i veckan!

INGVALDSTORP

Igår red jag lektion på ridskolan, red en d-ponny vid namn Kiwi och det stog hoppning på schemet också. Jag går i hoppgrupp, så det är därför vi hoppar mer.
Vi hade en hoppövning med 3 hinder på mederlinjen, då skulle man hoppa som en åtta på dem 3 hindrerna. Det gick lite segt i början, men sen gick det otroligt bra och jag är väldigt nöjd över Kiwi! =)
Josse, Madde & Bisse var även och kollade på mig, det var kul!

Idag så åkte jag, Josse, Bisse, Madde & Andreas till hästbutiken i Ingvaldstorp. Det fanns väldigt mycket bra och fina saker till både häst & ryttare där, men jag fick med mig ett par ridstrumpor hem! :)
Tack för att jag fick följa med, det var otroligt kul! :D



¨
Kiwi ♥


RSS 2.0