Chummy bättre än någonsin?

Det har varit tyst om Chummy på bloggen. Mycket för att jag inte gjort så mycket speciellt med honom. Dressyrträningen har uteblivit två gånger så har inte tränat sen sist (alltså någon månad sen). Under tiden har jag introducerat tömkörning för att bygga upp en starkare överlinjen. Och jag tycker att det gett resultat! 

Men Chummy är en sån typisk häst som i boxen/stallet ser han lite lönnfet ut. Och har inte en speciellt bra hållning. Men när man rider honom ser han helt annorlunda ut!! 
Så himla snygg och läcker häst!! :) 

Annars så har han gått ganska mycket nu de senaste veckan/veckorna! 
I måndags hoppade Sofia Chummy och han va jätte snygg. På tisdag skulle det bli dressyrträning men den vart avbokad  så jag tränade lite själv. I mångt och mycket gick passet bra. Men jag lider av prestationsångest och minsta lilla som inte går bra, ja då blir jag frustrerad och låser mig i min ridning. Så det är något jag måste öva på! 

Igår kom Chummy ut i skogen. Madde va snäll och rasta Chummy. Och idag har min medryttare honom. Så det lär bli skogen idag med! 
Våran paddock är mer som en pool än en paddock för tillfället! 

Inom en snar framtid ska jag ta med Chummy till ryttarföreningen där jag är medlem för att träna i ridhuset! 
Så det ser jag fram emot!! :) 



Sofia och Chummy i måndags!! 





I WILL BE HERE - EDVIN BERG


Tårarna kommer direkt så fort jag börjar lyssna på denna låt. Tycker verkligen att alla ska lyssna på den här låten på youtube, spotify eller köpa den på iTunes.
Jag säger bara, #fuckcancer.
 
 

hästpratare

vi har haft ute en hästpratare 2ggr, senast var för 5år sedan så nu tyckte vi det va dags igen :) har inte bestämt dag än men förhoppningsvis blir det någon gång i november om hon kan :)
det är en rolig grej tycker jag, man får ha ett öppet sinne :) tycker det är galet kul och intressant iaf. längtaaaaar ;)
 

ute med täcke

idag fick Gloria gå en liten stund med täcke i hagen för att vänja sig :) hon brydde sig inte ett dugg, hon är så duktig ♥
 

Min ögonsten

Går inte att förklara hur mycket Peggy betyder för mig. Varje dag när jag kollar på henne blir jag så lycklig FAST hon kan vara en riktig surkärring ibland. Men man ser verkligen hur klok hon är och jag litar på henne till 100%, känns som vi känner varandra innan och utan. 
 
Det jobbiga är att jag är så nojjig med henne efter hon fick sin sparkskada, känns som ja letar fel på henne för att jag är rädd att hon ska ha ont någonstans. Jag måste sluta granska henne så mycket för jag VET att jag kommer att märka om det är något som inte stämmer med henne! :)
 
Min fina, fina tjej <3
 
 
 

själv i hagen

Idag fick Gloria stå själv i hagen ca 15min :) Hon var jätte duktig! Gnäggade några gånger sen stod hon lugnt vid öppningen och väntade :) Såååå stolt! 
 
Gloria gör mig förvånad varje dag. Hur snäll kan en unghäst egentligen vara? träffa Gloria så får du svaret, tror inte de finns någon snällare o enklare unghäst än henne! :)
 
 
 

Spolmask forskning

SLU vill gärna ha in träck från unghästar ygnre än 1,5år. Jag har skickat in från Gloria och fick svar igår att hon var ren från både blodmask och spolmask, synd för dem men tur för mig :) Här kan ni läsa om det:
 
 
 

SNART HÖSTLOV

Helt förälskad i denna låt, den spelas mest i mina öron just nu ♡
 

Imorgon tar jag höstlov efter en fruktansvärt jobbig vecka i skolan. Kan inte beskriva hur skönt det ska bli!
Jag har haft så extremt mycket plugg i skolan sen jag började mitt andra år på gymnasiet, har varit så otroligt jobbigt men det är det värt det. Snart har jag redan tagit mig igenom halva gymnasiet, tiden går så sjukt fort!
Även fast jag kommer behöva plugga på höstlovet så kommer jag ändå kunna slappna av, för annars så har jag varit stressad i princip hela tiden för att det har varit så mycket.
I helgen så kommer jag ha med mig kameran ut till stallet för att fota en hel del, så jag kommer säkert visa er massa bilder så småningom.
 
Nu ska jag återgå till matteboken igen, för att plugga inför provet som jag har imorgon!
 
Ha det så bra bästa läsare!
 
 
 
 
 

just nu

ridtur på Peggy-prutt
 

regn & blåst...

Det är inte hästarnas favoritväder kan vi konstantera ;)
 
Gloria är i full färd med att vänja sig med täcke. Hon fick stå med ett regntäcke på sig i 15 min i boxen. Ska regna väldigt mycket i helgen så min tanke är att hon ska kunna ha täcke på sig ute då :) Hon har inte reagerat något på det än men vill vara säker på att hon inte blir skrämd av täcket om de skulle blåsa osv. :)
 
Gammal bild på Cimba i sommar-regn <3
 

hästgrejerna

här kommer hästsakerna jag handlat :)



//Josse

Göteborg

nu sitter jag i soffan hos min farbror i göteborg efter en lång dag med shopping på Gekås och Börjes :)

handlade för 4845:- så de blev en hel del. Bild på hästsakerna kommer förhoppningsvis upp imorgon om jag hinner :D

//Josse

TORSDAG I STALLET

Igår så spenderade jag min eftermiddag och i början av kvällen i stallet, hur mysigt som helst. Peggy, den lilla busen hade rullat sig när jag skulle hämta in henne från hagen. Så söt hon är!
 
Igår så red jag Stockstigen med Peggy, red dessutom barbacka också. Det var första gången för mig på typ två år som jag red den rundan så det var väldigt kul att kunna rida den igen. Josse och Gloria gick med också, så mysigt! Vi skrittade hela vägen, det tog cirka 35 minuter.
Sedan fortsatte jag och Peggy mot gärdet för att rida där en stund. Där så jobbade jag henne i trav och galopp på en volt i ungefär 20 minuter. Peggy tyckte att det var riktigt jobbigt, eftersom hon inte är van vid det. Men alltså, hon var så otroligt duktig, hon kämpade på så himla bra! Även jag tyckte att det var jobbigt, vilket resulterade träningsvärk idag. Men det var så himla kul. Det känns så skönt att vara igång igen, är så glad!
 

Om någon timme så tar jag helg, ska bli så himla skönt. Men min helg kommer bestå av plugg och plugg...
 
Trevlig helg!
 
 
 

FÖRSTA SNÖN

 
Idag/inatt kom den första snön för kommande vinter!
 
 
 

Tömkörning!

Har tömkört Chummy två dagar i rad nu. I skritt som equiterapeuten sa. Bara skritt och galopp nu i en månad. Så får vi se vad som händer! 
Chummy va för övrigt vääldigt trevlig att köra idag. Bra bjudning och fin och stadig form! 
Hade lite bommar för att piffa till det lite och även det gick bra! 

Tömkörde i 30min. Igår vart det 45min men idag hade vi tyvärr inte vädret på våran sida så jag nöjde mig med 30 min då han ändå gick så bra! :) 




Shopping!

På fredag till söndag åker jag o min familj till min farbror i göteborg. Självklart passar vi på att åka till ullared på fredag först ;) Sen på lördag ska jag förbi Börjes och shoppa :D
 
Några saker jag ska köpa/leta efter till Peggy, Gloria, Dino
*Lädergrimma till Gloria (ev. en ny till Peggy)
*Reflexgrimma till Peggy
*Fodrade ridhanskar
*Läderkapson
*Glukosamin
*Strasspannband
*Hundtäcke till Dino
*Bädd till Dino
*Regntäcke till Gloria
*Transportskydd till Gloria
 
Ja det var lite jag kom på nu. Kommer säkert komma hem med mer än så ;) 
 

LÅTTIPS

 
 
 
 

Igår-Gloria

Här är lite bilder från igår :) Fick tyvärr ingen bild från lastningen men de kunde inte ha gått bättre! :)
 
Här har hon precis fått komma in i sin box. Började äta direkt och inte ett dugg orolig :)
 
Sen stod hon och ville ha lite uppmärksamhet så jag tog ut henne i gången och borstade. Hon har bara stått uppbunden 1ggn sen hon åkte och hon skötte sig utmärkt!
 
 

Oct. 14, 2013

Ihopsläppet med Gloria o Chummy gick superbra! De verkade känna igen varandra och ingen av dem är "på". Nosade på varandra och gick sedan lugnt iväg för att beta :)
Peggy och Amor får vänta lite eftesom Peggy kan vara en riktig surtant mot andra hästar och Amor känner jag inte riktigt än så med dem avvaktar jag lite :)
 

Gloria är hemma

vid ca 15.00 lastade jag ur Gloria från transporten :)Hon gick rätt på transporten och klev av jätte lugnt, va inte ett dugg svettig eller stressad :) nu står hon i sin box o äter hö, mysigt!! Borstade henne och gjorde henne lite fin efter en sommar som "vildhäst" ;) hon fäller massor och manen va en trasselkorv ;)
 

BLÅSIG TORSDAG I STALLET

Igår spenderade jag hela min torsdagseftermiddag i stallet, det var så himla underbart. Jag behövde verkligen en paus från alla tankar och funderingar kring allt som ska göras inom skolan just nu. Det är så mycket så jag vet inte vart jag ska ta vägen...
 
Ridturen igår:
Igår så red jag i princip lite överallt i cirka 40 minuter. Jag skrittade hela tiden och red även barbacka, det var mysigt. Det gick inte så bra till en början för att Peggy blev rädd för i princip allting och det blåste verkligen jättemycket. Så jag kunde knappt rida någonstans för att hon vägrade att gå förbi vissa saker. Hon var väldigt orolig, rädd, pigg och tittig, men det blev bättre mot slutet. Då började hon slappna av och blev mycket lugnare, så då gick det mycket bättre.
 
På höstlovet så ska jag faktiskt ta med kameran till stallet och fota en hel del, det ser jag fram emot.
Nu ska jag fortsätta plugga och kolla på idol!

Trevlig helg alla läsare!
 
Finaste prinsessan ♡
 
 

Det som skulle bli en stallfri dag...

... fick bli en dag i stallet ändå. Hovslagaren ringde nyss och sa att han kunde komma ut redan i eftermiddag/kväll och jag är ändå ledig så det funkar för mig. Chummys ena hov växer hur mycket som helst och nu ser den inte rolig ut igen så han måste verkligen skos. Dock är det bara 6,5 veckor sedan han skoddes men den ena hoven växer så det knakar som sagt.
De andra hovarna skulle klara sig en vecka till. Men när hovslagaren ändå har vägarna förbi ja, då får man helt enkelt anpassa sig! (:

 

Vädret?

Vart så hilma mysko väder... Igårkväll vid 22.15 när jag cyklade hem från jobbet var det på gränsen att jag fick ta av mig min luvtröja för att de blev för varmt??  Men ja ska inte klaga, jag tycker det är bra och det gör även hästarna :D synd bara att de blir så mörkt på kvällen... :(
 
Gick in på klart.se och kollade vädret och från och med Onsdag ska det bli kallare igen. Jag hoppas på att det blir en kort vinter ;)
 
 
 

Motion för häst och ryttare!

Idag vart det både motion för mig och Chummy (Madde va med på ett hörn hon med). Hade bestämt mig för att gå spåret och passade på att ta med Chummy. 
Spåret va eller år motionsspåret där vi har hästarna. Dock används det ej flitigt. Mest utav cross åkare faktiskt. 
Spåret även kallas marmorbyns rundan i stallet är perfekt då det är upp för och nedförs backar hela tiden. Det går i princip bara att skritta den då cross åkarna gjord djupa spår på stigen. Dock är ju skritt den bästa gångarten så för mig gör det inget! 

Hela rundan tog 1 timme och 15 minuter och jag var slut efter.. Traska runt i gummistövlar är inte att rekommendera men det va ett wake up call - att jag måste röra på mig mer!! 
Chummy va nöjd i alla fall, och jag med! 

Imorgon har min medryttare Chummy. Så jag har en stallfri dag. Ganska skönt fkt! 




Nya höpåsar

Gloria har fått nya fina limegröna höpåsar. Riktigt snygga ;) Här har jag förberett till henne :)
 
Såhär ser henne box ut nu när den är spånad :)
 
Och här får ni en bonusbild på mina hjälpredor i stallet ;)

Avmaskad

sådär, nu är Gloria avmaskad och klar! hon avmaskades mot styngflugans larver :)
 
 

Boxen fixad

Idag har jag vart hela dagen i stallet. Har pysslat, pysslat o pysslat ;) 
 
Fixade iordning allt i Glorias box :) Så nu är den spånad, har satt dit vattenhink, krubba, saltsten, osv :D Har även packat hö till henne. Nu är de bara hon som saknas <3 
 
Imorgon ska Gloria avmaskas och sedan är allt klart för hemfärd som sker på söndag :)
 
 
 
 
 

installning

igår stallades alla hästar in! Peggy tyckte det var jätteskönt. Så nu är det gamla rutiner som gäller, skönt! :)
 
Gammal bild på Gloria & Cimba :)
 

1 vecka

Om exakt 1 vecka hämtar jag hem Gloria från betet :D på tisdag ska jag fylla hennes box och fixa, GAAAH EXALTERAD.se :D
 
 
 

MUSIKTIPS

 
 
Dessa två låtar lyssnar jag på i princip hela tiden just nu, kan verkligen inte sluta. Helt klart de två bästa låtarna just nu. Jag rekommenderar verkligen alla att lyssna på dessa favoriter!
Imorgon så släpper världens bästa Justin Bieber sin första låt på sitt nya album, så varje måndag i 10 veckor framöver så släpps en ny låt av hans nya album. Kan det bli bättre? Är sååååå lycklig ♡ 
 

ONSDAG - 2 OKTOBER

Ber om ursäkt för dålig uppdatering av mig, men fram till höstlovet så kommer jag spendera en hel del tid åt skolan då den tar all tid verkligen... Men jag ska göra så gott jag kan med uppdateringen från min sida.
Direkt efter skolan så åkte jag ut till stallet eftersom det var jag som hade Peggy idag.
 
Idag så red jag "Matsboda", den tog exakt en timme att rida idag. Började med att gå med Peggy i början som en liten uppvärmning. Sedan så jobbade jag jag henne i alla gångarter i skogen. Avslutade sedan med att jag gick med henne som nedvarvning. Till en början så kändes Peggy väldigt seg, men hon blev lite piggare sedan under ridturen. Både jag och Peggy hade dock väldigt svårt att koncentrera oss idag. Anledningen till att Peggy kändes okoncentrerad var för att hon var väldigt "tittig" och orolig under halva ridpasset.
Anledningen till att jag inte kunde koncentrera mig så bra var för att i början när jag precis hade suttit upp på Peggy så blev hon VÄLDIGT rädd för något. Då hoppade hon till av rädsla och samtidigt så snubblade hon, vilket gjorde så att vi var väldigt nära att gå omkull... Det gick så himla fort, jag hann knappt reagera över vad som hände. Men det var inte så allvarligt så allt gick bra med både mig och Peggy. Jag kollade igenom Peggy direkt efter det som hände och allt var somvanligt, hon kändes fin. Detta gjorde så att inte jag kunde koncentrera mig så bra under resten av ridturen. Men som tur är har jag världens bästa medryttarhäst som får mig att må bra och gör mig glad. 
 
Nu ska jag fortsätta plugga... Ha en fin kväll!
 
 
 

Morgonritt

Idag följde jag med min kompis Jossan ut o red på hennes hästar :) vi var ute ca 1h. Supermysigt var det! Alicia har Peggsan idag så jag åker inte ut till molke :) Nu ska jag strax iväg o jobba! 
 
 
Ha en bra dag alla!! 
 
 

RSS 2.0