Räddningsdroppar

Har köpt räddningsdroppar som jag har tänkt att prova på både mig själv o hästarna. Jag tycker det är kul att testa nya saker och om detta skulle funka, hur bra vore inte det? perfekt vid transportering av hästen osv. Återkommer när jag provat den.
 

Produktinfo

Five Flower Remedy kan vara ett hjälpmedel när du känner dig stressad, är utsatt för chock, upplever sorg eller känner dig drabbad av panik. Kallas även ’Räddningsdroppar’. Av alla Dr Bachs blomessenser är denna kombination den mest kända. 

Den består av fem av de 38 Bach blomstermedlen: 
Star of Bethlehem - Mot chock och trauma. 
Rock Rose - Mot skräck och panik.
Impatiens - Mot irritation och spänningar. 
Cherry Plum - Mot rädslan att förlora kontroll. 
Clematis - Mot medvetslöshet och svimningstendenser. 

Five Flower Remedy har förmågan att lösa upp ens spänningar, vilket även gäller om man tillfälligt känner sig väldigt ’uppskruvad’ eller ur balans. 

Användning:
För omedelbart bruk blandas 4 droppar i ett glas vatten, vilket man dricker i små klunkar. Har man inte tillgång till vatten, går det bra att droppa 4 droppar direkt under tungan. Det är alltid klokt att ha en liten flaska Five Flower Remedy i beredskap ifall något oväntat skulle inträffa. 

Medlet är naturligtvis inte avsett att ersätta annan medicinsk hjälp, men kan hjälpa till att befria från rädsla och på så sätt återställa det lugn som är nödvändigt för att den egna självläkningsprocessen skall komma till stånd.

 

 
 

kvällsmys

lite kvällsmat i hagen för guldklimparna :-) <3







//Josse

kvällsritt

Mysig kvällsritt med Cimba-busen :)
 
 

Behandlad Peggy

Peggy är nu behandlad i båda bakbenen med kortison. Det är båda bakbenen hon har problem med och inte något framben, hon trampar igenom för mycket så det är lite svullet kring kotan (kommer inte ihåg va det hette). Återbesök om 3 veckor igen och då hoppas vi att hon har blivit bättre! :)
 
Har bytt hovslagare så nu har hovis lagt utt skona mer åt henne och så ska jag köpa några ordenliga skydd till bakbenen som stödjer upp det bättre när vi är ute o går/tömkör. Vi ska även undvika mjuka underlag :) Mycket av detta är ju åldersrelaterat men vi hoppas att hon kommer igen :)
 
 
 

hos veterinären

håller på att bedövar lite olika leder för att hitta problemet, ingen framgång än tyvärr... Peggy är iaf söt :-D



//Josse

planering v. 34

Här kommer Peggy och Cimbas planering för denna vecka:
 
PEGGY
Mån: Promenad
Tis: Promenad
Ons: Vila
Tor: Veterinärdax
Fre: beroende på vad vetetinärerna säger
Lör: beroende på vad vetetinärerna säger
Sön: beroende på vad vetetinärerna säger
 
 
CIMBA
Mån: uteritt, tränade vänste galopp
Tis: Longering, bygga upp vänstersidan
Ons: Vila
Tor: Träna galoppfattningar på ridbanan
Fre: Skritta ut
Lör: Vila
Sön: Uteritt
 
 

Gullehäst

Gloria är bara för go, kommer gåendes mot mig när hon ser mig. Ibland får jag en liten gnägghälsning. Idag var hon riktigt gosig! vi stod och myste jättelänge. Fina tjejen <3
 

Miljöträning!

Idag miljötränade jag och Wilma våra hästar :) vi byggde fram lite olika moment på ridbanan. Koner, rosa fotölj, oxerhinderstöd, paraply, plastpåsar, bommar, hinderstöd med fladdrande saker. De var väldigt duktiga allihop :)
 

Vaccination

Peggy och Cimba vaccinerades den 12/8 så de har tagit det lugnt :) Idag red jag koltäppan med Cimba och det gick bra! Imorgon står det miljö/skrämselträning på schemat för mig & Cimba och Wilma & Darcy :D
 
 

JAG ÄR TILLBAKA

Hej på er! Nu är jag tillbaka på banan igen efter att ha gått igenom en väldigt jobbig period, men jag står på benen och det är jag glad över. Jag kan börja med att säga att jag för exakt en vecka sedan så tog jag körkort!!! Nu är det äntligen över. Jag har nog aldrig varit så glad i hela mitt liv, det är absolut en av de största sakerna jag har gjort. Jag brukar inte säga det, men jag är så stolt över mig själv som gjorde det.

Jag har även jobbat otroligt mycket denna sommar, vilket också är en anledning till att jag inte har hunnit med att vara i stallet. Men imorgon jobbar jag mitt sista pass för denna sommar, vilket både ska bli skönt men samtidigt tråkigt. Jag kommer verkligen att sakna jobbet, men framförallt mina tjejer som jag har jobbat med under hela sommaren. 
 
I måndags var jag tillbaka i stallet efter ett antal veckors uppehåll. Det var så härligt att vara tillbaka igen, jag har saknat det verkligen. Jag fick äntligen träffa Peggsan som jag gick en promenad med på cirka 40 minuter. Allt gick kanon! Dock så brunstar hon väldigt mycket just nu så hon var lite crazy haha.
 
Gladast i världen
 

lädergrimma med namnskylt

Titta vilka snygga grimmor mina korvisar har fått - Lädergrimma med namnskylt :D
 
 
 

Löshoppning

Igår löshoppade jag och Wilma Amor och Cimba. De var jätte duktiga :) Amor var lite trött och Cimba var väldigt pigg ;) han tog en 5 1/2 som ett studs... haha xD fick tyvärr inga bilder så systemkameran inte ville samarbeta med mig :(
 
 
 
 
 
och en bonusbild på Dino som sover i bilen ;)
 

Ridtur

I torsdags tog jag premiärturen på Cimba, Wilma & Darcy var med och vi red koltäppan :)
 
Idag red vi ihop igen och nu en runda som heter Matsboda, det tog ca 50min. Tar lite tid att hitta knapparna igen men det gick redan mkt bättre idag. Imorgon står det löshoppning på schemat :)
 
 

Hämtat Peggy

Även Peggy har äntligen fått komma hem, var och hämtade henne vid 16.00. Idag såg hon mycket bättre ut men hon har fått bedövning i massor med olika leder för att hitta hältan men det hittades inget... Så nu ska hon få smärlindring i 2 veckor och sedan på återbesök den 21/8 kl 11.00 så får vi se hur hon ser ut då :)
 
Fram tills dess ska hon bara ta det lugnt själv i hagen och ut på små korta skritt promenader/tömkörning. :)
 
omplåstrad från alla stickhål och redo för hemfärd :D
 
 

Cimba är hemma

Idag runt 11.40 kom Cimba hem igen :) Rasan hade gått bra och han gjorde sig hemmastadd snabbt. Hästarna fick stå inne några timmar för att vila och kom ut runt 18.00. Ihopsläppet gick väldigt bra! Cimba och Darcy hittade varandra direkt, även ledaren Amor lugnade ner sig snabbt :) Peggy får gå egen hage tills vidare.
 
 
 
Cimba och Darcy började klia varandra direkt
 

Kvar på klinik

Peggy blir kvar på hästkliniken över natten för vidare undersökning imorgon... :(
 
 

månadskostnad JULI

Här kommer Juli månadskostnader för Peggy och Gloria :)
 
  • Försäkring, Peggy & Gloria: 665:-
  • Hovslagare, Helskoning Peggy1150:-
  • Hovslagare, Verkning Gloria313:-
  • Bete Gloria, Juli600:-
  • Slowfeedingnät2st238:-
  • Sadelhängare, 2st: 100:-
  • Saltsten, 1st: 40:-
  • Schabrak, 2st: 238:-
  • Fleecetäcke, 1st till Gloria & 1st till Peggy/Cimba300:-
  • Flugspray, 1st Bromsblockeraren199:-
  • Boxskyltar, 3st: 555:-
Totalt: 4398 kronor.
 

tjejbesök

Idag har Dino haft sitt första tjejbesök så förhoppningsvis kommer det ut småttingar om 9 veckor :D
 
 
 

RSS 2.0