promenader

ja, fram tills på måndag får Peggy bara lite promenader. Känns som dagarna aldrig tar slut, vill ju till kliniken NU! Men helgen som består av jobb kommer att gå snabbt. 
 
Snart ska jag ut till Gloria och de andra unghästarna, jag har ansvaret att kolla igenom dem idag för Betesägaren är och ska rida SM i distans imorgon :) Håller alla tummar & hovar på att det går bra för henne!
 
 

klinikbesök...

På Måndag kl 8.00 ska jag in med Peggy till klinik för att undersökas.
 
För 1-2månader sen kom en galla på ena hasen men man märkte inget på mig trots att jag försökte få fram något. Testade få bort den med motion, vila, värme, kyla men det händer ingenting :( Igår när Lovisa red lektion för Mindy så såg man att hon inte var riktigt fräsch! hon fattade vänster galopp istället för höger (hon som aldrig tar fel galopp!!) och hon stod sedan och vilade på vänster bakben ganska ofta.
 
Får hoppas det inte är något allvarligt med min skrutta :( Man blir ju så orolig!!! Tänker; bara hon inte behöver stå i sjukhage något år igen!!!
 
 

Röjt med röjsågen

Har börjat med projekt "hundgård" nu. Har röjt med röjsågen och satt upp stolpar, så nu är det bara upp med staket och in med hundhuset samt göra en trappa :)
 
Såhär högt var gräset överallt!
Allt nerklippt gräs
Här ser man skillnaden vart jag klippt och inte
 

Nöjd tjej

Har en väldigt nöjd Gloria på bete. Flocken funkar jättebra och alla stormtrivs! :)
 
 
 

Projekt

Håller på med ett nytt projekt nere vid stallet, nämligen en liten hundgård! :) Hundarna brukar ju tycka det är så tråkigt att vara med i stallet så genom att göra en liten inhägnad utanför gamla gödselstacksdörren kan de springa ut o in som de vill :)
 
Här har vi Siri och Dino :)
 
 

Motion på betet

Här motionerar ungsto-ligan lite ;) missade det roliga när de bockade och hade sig.
 
 

städa o städa

håller på att rensa mina garderober i stallet, myyyyycket saker kan jag säga!!! men nu ger jag upp för dagen och fortsätter imorgon ;)
 

Bytt hage, sovit ute

Hästarna som är kvar hemma har fått byta hage och sovit första natten ute igår till idag :) Riktigt skönt för dem! (fast kanske mest för oss ägare, hehe)
 
 

mer bilder...

... Från Glorias betessläpp :)
 
 
 

Betessläppet 18/5

Jaha, då är Gloria iväg på bete igen då :D
 
Lastningen gick kanonbra och jag var lite smånervös över körningen dit eftersom det är första gången hon ska åka själv i transporten och hon är ju inte alls förtjust i att vara själv. Men det kändes väldigt tryggt eftersom jag nu har en väldigt bra, säker och stabil transport samt kamera så jag ser henne från bilen :)
 
Kan ju säga att jag var nervös helt i onödan då hon stod så snällt hela vägen och åt ur höseglet trots lite väntetid vid tafikljus och sånt :) Tog väll ca 50min och väl framme var hon jätteduktig att lasta ur och var lugn & sansad på nya platsen. Eftersom vi var 30min tidiga så lånade vi en box och ställde in henne och där dränkte jag in henne i flugspray och smörjde in med solkräm.
 
 
När alla 8st ungston var på plats började vi den 1km gåsträckan till hagen de går i till midsommar. Gloria skötte sig bra men var lite stark, inte så konstigt eftersom några 1åringar var lite busiga och studsade runt ;) Väl inne i hagen räknade vi ner och sedan släppte vi dem samtidigt och de for iväg i full galopp :D
 
 
Gloria hittade genast 2st "beundrare" som följde henne, får se om det är likadant nu idag när jag ska åka och hälsa på :)
 

SÖNDAG 18 MAJ

Ber om ursäkt för den dåliga uppdateringen från min sida. Har inte haft någon tid eller lust till det alls, då jag inte har mått så bra för att det har hänt en hel del den senaste tiden. Samtidigt så har jag mycket med både skolan, körkortet och allt annat. Är så otroligt skoltrött så jag vet inte riktigt vart jag ska ta vägen ibland... Men som tur är så har jag så fina människor i min omgivning. ♥ Men om mindre än en månad så fyller jag hela 18 år och går ut mitt andra år på gymnasiet, vilket är helt sjukt. Tiden går så himla fort... Jag är snart vuxen ju haha!
Även om jag har mycket att göra så är jag fortfarande i stallet en gång i veckan, såklart. Skulle aldrig klara mig om jag inte fick vara ute i stallet. 
 
I onsdags så red jag en runda som heter Koltäppan med Peggy tillsammans med Wilma och hennes häst Amor. Vi red i alla gångarter. Det blev en väldigt rolig ridtur då båda hästarna var väldigt pigga. Efter det så red Wilma tillbaka till stallet medan jag red ut i skogen till en backe där jag skulle klättra lite med Peggy. Allt detta tog cirka en timme för mig & Peggy. 

Nu ska jag återgå till plugget...
 
En favoritbild i repris ännu en gång.
 

imorgon

Imorgon är det dags för Gloria att åka iväg på bete :) ska försöka ta massor med bilder så ni får se :D
 

Vårruset

Idag ska jag med jobbet och springa vårruset, har hunnit vara ute och joggat lite men latmasken tar över.. Hoppas iaf på bättre tid än förra året :)
 
 

Kompetenbevis för hästtransport

japp, sitter och håller på med massa frågor för att få Kompetensbevis för hästtransport... Har inte "pluggat" sen jag tog studenten så är lite ringrostig ;)
 
 

Vardagshantering

här får ni en film på Gloria som min kära pojkvän har satt ihop :)
 

HIPPHURRA GLORIA

Idag är det inte vilken dag som helst för idag är det Glorias 2års dag :D Hon ska få massor med gott för att fira dagen :)
 
Dagen till ära har jag även mätt henne. Hon är:
Mankhöjd: 166cm
Rumphöjd: 167cm
 
 

misslyckade bilder

Det är inte alltid lätt att fota Gloria ;)
 

SM dressyr

Patrik Kittel & Toy Story
 
Charlotte Haid-Bondergaard & Triviant
 

TORSDAG 8 MAJ

Hej på er!!
 
Idag har det varit och kommer fortsätta att vara en väldigt effektiv dag... Har hunnit med massor på bara några timmar, men det är skönt! Sitter just nu på min tredje och sista lektion. Slutar runt tre någon gång, skööööönt. Efter skolan ska jag träffa mina fina tjejer, ska bli väldigt kul!!
 
Igår var jag ute i stallet hela eftermiddagen. Jag red Matsboda med Peggy som tog cirka 55 minuter. Det vart en väldigt lugn runda då Peggy var öm i ryggen i tisdags, men igår var hon inte öm alls som tur var. Ridturen gick väldigt bra! Peggy gick hur fint som helst och jobbade på bra i alla gångarter. Jag är väldigt nöjd över gårdagens ridtur!! 
 
Av någon anledning så går det inte att ladda upp bilder just nu... Så jag visar bilden/bilderna senare om det går!
 

Dressyr SM

ja ni har väll inte missat att det är Dressyr SM fre-sön på Ericsberg :D Ska dit och kolla på fredagen iaf, många bra ryttare och hästar :D
 
DRESSYR SM
 
 

Cimbisen

Här kommer bilderna från igår :)
 
 

Hälsat på Cimba

Idag var jag & mamma o hälsade på Cimba :D Vi lämnade hans nya sadel hos fodervärden och tog hem hans gamla. Han var riktigt fin och välmående (som vanligt), vi gick en liten promenad och tog några bilder. Bilderna hoppas jag på att kunna lägga in imorgon så ni får se snyggingen :)
 
 

APRIL månadskostnader

Här kommer Aprils månadskostnader för Peggy och Gloria :)
 
  • Försäkring, Peggy & Gloria: 665:-
  • Spånpellets, 10st á 16kg400:-
  • Equiterapeut, Peggy500:-
  • Sadel, Cimba6500:-
  • Omvärmning, Sadel: 900:-
  • Hö, 250kg563:-
  • Alosin2st330:-
Totalt: 9 858 kronor.
 
Bortser man från sadeln så var det en väldigt billig månad :)
 

Dino 1år

Igår fyllde min lilla virvelvind Dino 1år :D även husse Kalle fyllde 23år :) HIPP HURRA
 
 

Nyheter

Vi har 1 tråkig nyhet och 1 rolig nyhet, vi börjar med den tråkiga nyheten.
 
Bisse kommer att flytta till ett annat stall några kilometer bort. Hon har ju trots allt stått här i ca 6-7år (kommer inte ihåg riktigt) så det kommer nog kännas lite konstigt men hon kommer ju att stå nära så jag kommer att våldsgästa henne ändå ;) Tror det kommer att bli kanonbra för dem! :D
 
Och nu till den roliga nyheten!
 
Cimba kommer att komma hem igen i början av Augusti :D Känns jättekul och jag har många planer med honom :) Sen hur jag gör med honom tar jag som det kommer, planen är iaf att komma ut och träna lite och känna av vad jag vill med min ridning osv. :)
 
 
 

RSS 2.0