Löshoppat

idag löshoppade jag/vi Gloria och två andra unghästar :) här får ni en bild så länge (blev dock inte alls många bilder pga dåligt ljus :(
 
 

Balltramp

Igår såg jag att Gloria klivit på sig själv och fått ett ganska rejält hack på vänster framben.. Det var inte varmt eller svullet och hon reagerade inte när jag gjorde rent det så det läker nog snabbt :) 
 
Hon är en liten olycksfågel just nu, men Cimba var precis likadan i denna ålder och idag är han frisk som en nötkärna :) Så jag är inte orolig. Så typiskt bara att det kommer upp något nytt när det gamla är borta ;)
 
 
 

Bilder Cimba

Här får ni några bilder på lilla Cimbisen :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Trimmat!

Igår red jag Chummy på banan. Trimmade lite i alla gångarter i en HOPPSADEL. Gisses vad kul det va, kanske ska bli hoppryttare jag?!
Hur som helst låg sadeln bra. Inte ett hår hade rört sig under ridpasset, så funderar starkt på att köpa sadeln!
Jag trivdes som fisken i vattnet i sadeln i alla fall, vart mycket lättare att inverka med sitsen i en hoppsadel än dressyrsadel.
Plus att om jag köper den kan jag säkert komma igång mer i hoppningen vilket Chummy behöver för att stärka sin rygg!

Idag är det planerat uteritt!! :)






På bättringsvägen!

Chummy är återställd igen. Dock vet vi inte vad som orsakade smärtan i ryggen.
Jag masserade hans rygg i ca 40 minuter i tisdags. Och efter det har det släppt.
Anna som har Aloha hos oss just nu har även ridit Chummy tre dagar i rad nu, mycket lösgörande och hon upplever ingen smärta heller hos Chummy vilket är otroligt skönt!

(Och Chummy va hur snygg som helst, Anna kan verkligen få det bästa ur varje häst. Hur kul som helst att se vilken potential han har!!!)

Nu är fokus på att stärka Chummy. Och vi har en plan, som lyder såhär "det ska kännas som det går i 120km/h och du ska rida tills det känns som du ska dö!" Haha. Bra ordval må jag säga! ;)

Imorgon är det vila som gäller och på söndag ska jag prova en hoppsadel, ska bli kul hur det känns att rida i en hoppsadel. Var verkligen år och dagar sen jag red i en!


Cimbaaa :D

är påväg hem från Cimba, bilder & info kommer men hinner inte idag :)

Här får ni en alldelses färsk bild på Cimba som rullat sig efter ridturen :) ♥



Hagbilder

Tänkte visa några bilder från Gloria & de andra unghästarnas "nya" hage som de flyttade till den 10/7. Dock är den vääääääldigt stor och jag gick så tog bara bilder i början av hagen.
 
Hagen är alltså flera kilometer lång och de har flera olika ängar, skogsdungar, tätskog, sjö, backar, stenar, stockar, broar, osv.
 
Här har vi ingången till hagen
De har både vattenkoppar och balja
 Första delen av hagen
 Utgången till stora hagen
 Rakt fram mot ett fält eller höger över en bro in till skogen
Bron
 
 Tätskogen
 Här kan ni skymta en häst :)
 En av fälten
 
 

Hovslagaren 24/7

Igår var hovis ute till Gloria :) passade på att gå in i stallet för att verka. Förra gången jag tog henne från flocken var hon väldigt ängslig men igår var hon jätteduktig!! det var bara mot slutet hon började sakna kompisarna :)
Så en STOR guldstjärna till lillan idag! :)
Påväg ut till hagen & kompisarna igen :)
 

Glorias ben

Tänkte visa bilder på Glorias ben där ni ser skillnaden på tjockleken nere vis karleden.
 
Denna bild togs för några veckor sen
Vänstra bilden svullen, högra bilden normal
 
För några dagar sen
Vänstra bilden normal, högra bilden svullen
 

Boxen är klar

Glorias box har vart klar i några veckor men har inte kunnat lägga över bilder till datorn förrens nu :) Men här kommer lite för- och efterbilder!
 
Vitmålat
Och så gulmålat :)
Före & efter
 
 

DAGEN IGÅR

Hej på er!

Ber om ursäkt för en riktigt dålig uppdatering av mig, men det finns några anledningar till det. Har varit på semester i finaste Göteborg i några dagar, träffat världens bästa släkt, jobbat, osv. Därför har jag inte hunnit varit i stallet och har även lagt bloggen åt sidan.
Igår så var jag ute i stallet efter att inte ha varit där på över en vecka. Det var hur kul som helst att vara tillbaka igen!
 
Ridpasset:
Denna gång så valde jag att rida Matsboda, som sist jag red. Uteritten tog cirka 45-50 minuter. Idag så var jag sugen på att rida barbacka så jag gjorde det, vilket resulterade träningsvärk idag haha. Men det var hur nyttigt som helst för mig att rida barbacka, då jag förbättrar min balans väldigt mycket. Annars så brukar jag rida med en barbackajord (schabrak och stigbyglar).
Började med att gå med Peggy som en uppvärmning. När vi väl kom in i skogen så red jag i alla gångarter, det var så himla underbart. Avslutade ridturen med att jag promenerade brevid henne som en nedvarvning.
 
Fördelar och nackdelar med ridturen när det gäller Peggy:
+ Peggys tempo
+ Peggy var avslappnad
+ Peggys galopp var riktigt fin och bra
 
- Peggy var väldigt stark
- Peggy var trött (det var pågrund av värmen)
 
Annars är jag väldigt nöjd över ridpasset, världens bästa häst ♥
 
 Ett litet collage från en nöjd Peggy när hon fick äta gräs efter gårdagens ridtur ;)
 
 
 

Otaggad, orolig och fundersam

Chummy va inte alls bra igår, tokspänd i överlinjen och vägrade att trava i bra trav. Han såg otroligt missnöjd ut. I skritten va han kanonfin, och följsam!

När Madde red var han en helt annan häst. Orolig och ville inte helt enkelt. När jag satt upp vart det bättre, men inte bra. Långt ifrån bra om jag ska vara ärlig.
Har kännt igenom varje millimeter på hans kropp och det är inget som han reagerar/har ont!
Så fort man sätter sig ner i traven slänger han upp huvudet och blir bakåttänkande! :S riktigt skumt.

Är inte sugen på träningen ikväll vill jag lova. Och det blir nog ingen träning. Dock kommer tränaren ut ändå för att titta på honom. Hon kanske har några tips vad man kan göra!
Eller jag hoppas hon har det.
Annars får det bli vila, massage samt att en equiterapeut (stavning) kommer ut och känner och klämmer. Känner mig som den sämsta fodervärden någonsin i princip..


Hönsmamma!

Nu är hönsmamman igång igen!
Chummy har inte varit sig själv de senaste gångerna jag ridit på banan. Han har varit stel i trav i vänster varv samt att han inte går bra alls på en stor volt. Han tippar hela tiden inåt, samt att han minskar volten som jag tidigare beskrivit!

Så nu bär det av till stallet, min syster ska rida Chummy så jag kan se hur han går!
Min tränare ska även se/känna på Chummy i morgon så han känns bra. Kan vara jag som har "spärrar" och slutar att rida!

Han verkar inte ha ont någonstans samt att han går rent på rakt spår samt på böjt. Men det är liksom bara vänster varv i trav han har problem. Tar jag galoppen i vänster går han som han brukar även med skritten. Och höger varv är han som vanligt i!

Aja, jag är säkert bara nojjig men bättre att vara lite för nojjig än för lite! :)


Morgonbesök hos Gloria

Jag brukar alltid åka ut på morgonen (ca 8-9) till Gloria för då står de alltid vid ingången vilket betyder att jag slipper gå så långt ;) pysslade med henne och smörjde in karlederna. Försökte ta bilder på henne med det var inte så enkelt... 
 
Här är iaf två dagsfärska bilder från imorse :)
 
 

Värme och dusch

Peggy fick svalka av sig i denna värme! de tyckte hon var skönt :) Hon passade på o ge mig en dusch oxå när hon skakade av sig vattnet ;)'
 
Hon får en sån fin päls när hon är blöt, blir alldeles apelkastad :D <3
 
 

Transport renovering!

Nu har mitt kära umesläp fått golv och innervägg på ena sida. Och det blir fkt jäkligt snyggt må jag säga, duktiga pappa!

Att göra på transporten:
Byta golv
Byta väggar
Kolla över bromsar
Måla insidan
Tvätta utsidan
Fixa rampen
Småfix (fästa bommarna, mellanväggen osv)
 
Det finns ju lite kvar att göra, dock är vi på god väg. Och jag längtar tills det är klart. Funderar på att sälja släpet och köpa en boogi att renovera, men det är bara tankar nu. Min budget på att renovera ligger på 10.000 och med inköp av släp ligger vi runt 6.500kr så vi håller nog budgeten!!

 
 
 
 

Uteritt (igen)!

Som ni kanske har läst så vet ni säkerligen att jag inte gillar uteritter, jag är helt enkelt rädd för att rida ut. Jag höll på att vara med om en olycka som kunde ha slutat väldigt illa som sedan satt sina spår i att jag inte vill rida ut. Dock vill jag inte att det ska sätta stopp för Chummy, han ska komma ut i skogen vare sig jag är skiträdd eller ej.

I måndags red jag själv ut på Chummy, hade en kompis som sällskap som gick med, och vet ni det gick HUR BRA SOM HELST!!
Är så jäkla nöjd över att jag inte banga ur. Och igår så red jag och Josse ut. Vi red en runda på ca 1 timme. Och även det gick super bra. Chummy skötte sig prima. Vi red i alla gångarter och gisses vad kul det är att galoppera i skogen. Igår var det kul att rida i skogen, och jag kunde slappna av och rida honom istället för att vara spänd och okoncentrerad. Dock är det inte ultimat att ha "hoppläder" i en dressyrsadel så det gick väl sådär med att rida honom i form och så, sen hade jag det raka bettet vilket jag har delade meningar om med Chummy. Men ändå jag är super nöjd *klapp på axeln*.

Är ni rädda för något, och hur kom ni över den rädslan?

 

Tröttisar

Nu imorse när jag skulle ut till Gloria hittade jag ett gäng tröttmössor istället ;)
 
 
Förövrigt kan man säga att Gloria är bra nu. Benet är fortfarande lite tjockare än det andra men det kan ta tid innan all svullnad försvinner. Smörjer på med zinkpasta varje dag för att skydda :) huden är inte alls lika rosa o skör längre :)
 
Därimot var hennes vänstra öga lite irriterat igår och idag hade hon lite svårt att öppna det så hon fick på sig sin flughuva. Får se hur många minuter den får sitta på innan de andra unghästarna hjälper henne att ta av sig den ;)
 

Ovisade/visade bilder på Chummy!

Här kommer lite bilder på Chummy, vissa har ni säkert sett förut andra inte. Enjoy! (: 

 
 
 
 

Träning på egen hand!

Ikväll ska jag rida ett dressyrpass. Dock på egen hand då min tränare fick förhinder, så nästa träningstillfälle är om en vecka. 
Ikväll ska jag träna på att få med mig Chummy från början, vi har haft lite problem med det tidigare att det tar lång tid att komma "åt" honom innan han blir stadig och bärig. Sen ska jag träna övergångar mellan skritt till trav och trav till galopp. Chummy har en viss tendens att slänga upp huvudet när vi ska börja trava. Och sen när vi ska göra halt så knycker han tygeln ur handen på mig, vilket inte får hända om vi en dag kommer ut på dressyrbanorna! 

Ska även tillägga att min transport börjar få liv igen. Idag kommer golvet och väggarna, så nu ska det renoveras minsann. Rampen behöver dock brytas ut innan jag kör häst i den, men den duger absolut att åka och hämta hö/spån i som den ser ut nu! :) ska bli riktigt kul att se hur den blir. Den ska även målas innuti, jag ska ha vitt och ljusgrått samt svarta detaljer (bommar osv) Snyggt!!! :D

Bilder ifrån när renoveringen började. Nu står den tyvärr utan väggar/golv då vi fått bytt ramen på den. För er som undrar är detta ett Umesläp Brunte lyx från 1985! :)

 

Uteritt!

Igår skrittades Chummy i skogen. Vart kolteppan. Det gick över all förväntan. Och han va precis som vanligt igår till skillnad ifrån i lördags.
Träningen som va bokad till tisdag är flyttad till nästa tisdag då tränaren fått förhinder.
Vilket är både bra och dåligt. Bra för att jag hinner träna på de jag skulle träna på sist. Dåligt för att det vore bra om någon kunnig kunde känna på honom och se honom ifrån backen så det verkligen inte är något speciellt.

Ikväll ska jag rida på banan och se fall det i lördags sitter kvar. Hoppas inte!


Ofräsch...

Igår när jag red Chummy kändes han väldigt konstig. Kan inte sätta fingret på vad det var. Till en början gick Chummy väldigt bra. Har aldrig fått honom så fin i skritten som jag fick honom igår. Började sedan trava lite och han ville inte gå på stora voltspåret utan han tippa in, samt att volten vart bara mindre och mindre (vänster varv). Han tog inte skänkeln och huvudet rakt upp. Och halsen va stel som en pinne. Bröt av igen och han vart väldigt fin i skritten igen..
Bytte varv och börja trava i höger, där gick jan jätte bra. Verkligen!!
Sedan tog vi galopp i båda och där gick han bra. Galoppen i vänstervarv gick mycket bra. Han va på voltspåret hela tiden. Men va tusan hände i traven i vänstervarv?!
Är det jag som fick en mentalspärr som jag fick med Zola. Att hon aldrig kunde gå bra på högervolt. Men när en annan ryttare satt upp gick det jätte bra. Alltså en spärr hos mig. Men Chummy har aldrig varit såhär!
Han verkar inte ha ont någonstans. Dock hade han ett bett på ryggen, kan de ha varit det som spöka?!

Aja. Ikväll ska det bli skogen. Och sedan får vi se hur han känns. Kanske inte blir någon träning på tisdag! :S


Hundvakt

Är "barn"vakt åt min mosters 10v. valp Dino <3 Världens coolaste och sötaste lilla korv :D
 
Han är av rasen Staffordshire bullterrier :)
Titta så sööööt :D
 

Lugn vecka

Har jobbat hela veckan nu. Och har fortfarande jobb kvar. Jobbar 8dagar i rad så Chummy har fått en lugn vecka. Tror det behövdes då jag känner att han har blivit lite sur när vi tränat. Han har mest vilat/gått promenader (mån-tors) igår var min medryttare ute en sväng. Hade gått mycket bra!

Ikväll funderar jag på att trimma han på banan och sen att han får gå i skogen tills på tisdag då träningen är!

Hur lägger ni upp eran träning till eran häst?


Hagbyte

Igår var det dags för unghästarna att få byta hage :) vi ledde dem ca 1km till nya hagen och alla var så duktiga!
 
När jag åkte ut igen på kvällen låg några och sov :) Sötnosarna!!
 
en bild från nya hagen :)
 
 

GLAD ATT JAG HAR DIG ♥

- Helt otroligt vad jag tycker om denna häst ♥
 
Efter det som hände i måndags (läs i ett tidigare inlägg från i måndags om ni missat det) så var det ganska skönt att få komma ut till stallet idag. Det har varit otroligt jobbigt under dessa dagar, speciellt inombords. Har varit riktigt tungt och har tänkt på det i princip hela tiden även om jag kanske inte har visat det... Att få träffa Peggy och umgås med henne gjorde allt mycket lättare. Är så glad över att jag har henne, hon gör mig så mycket starkare och finns alltid där för mig. Världens bästa Peggy ♥
 
 
 
 

- 10 JULI - STALLDAG & LÅTTIPS -

Världens finaste Håkan, kan inte sluta lyssna... Han är bara så himla bäst ♥
 
Idag så åkte jag ut till stallet på eftermiddagen efter att det hade slutat regna. Det har varit världens oväder här med både ösregn, åska och blixtrar hela natten till idag och även imorse. Så jag vart väldigt glad över att det slutade regna för då slapp jag rida i regn. Wihoo!
 
Dagens ridpass
Idag så red jag en lite längre runda som vi brukar kalla för Matsboda, den tog cirka en timme att rida. Gick med Peggy i början som en liten uppvärmning. När vi väl kommit in i skogen så red jag henne i alla gångarter. Det gick hur bra som helst! Hon kändes så himla fin och lätt i både traven och galoppen. Peggy är inte alls lika stark som hon var för några veckor sedan, vilket är väldigt skönt. Avslutade ridturen med att jag gick med henne så att hon fick varva ner.
När vi kom tillbaka till stallet så fick Peggy sin mat som hon längtat efter haha, hon vart väldigt glad över det dels för att hon älskar mat och för att hon kändes väldigt trött idag. Jag är så nöjd över finaste prinsessan! ♥
 
 
 

Värre igen...

Förlåt för dålig uppdatering med Glorias ben var svullet och hon var lite halt i fredags igen... :( Ringde veterinären och pratade. Så nu får hon finadyne fre-tis och smörja med Betnovat med chinoform 2ggr/dag.
 
Idag måndag såg hon mkt bättre ut igen men är fortfarande tjockare i vänster bakben. Idag började hon även få bakjäst för att hålla magen i trim efter all medicin. 
 
Nu är det bara att hålla tummarna att hon fortsätter åt rätt håll efter hon får sin sista dos finadyn imorgon!!!
 
 

✝ 8 JULI 2013 - VILA I FRID WINNIE ♥

 
Tack för allt som du har lärt mig, allt som du har gjort för mig och att jag fick dela alla mina år på ridskolan tillsammans med dig. Utan dig så hade jag aldrig lärt mig så mycket som jag har gjort inom ridningen.
Även om jag kanske inte har varit den bästa på att hälsa på dig det senaste året, så har du alltid haft en plats i mitt hjärta och det kommer du alltid att ha.
Det kommer att kännas så otroligt tungt att inte ha dig där. Eftersom du alltid har varit min sköthäst under alla mina 7 år på ridskolan så har du alltid funnits där när man kommit till stallet flera dagar i veckan. Saknaden efter dig gör ont. Men för mig kommer du alltid att vara en stjärna, jag kommer aldrig att glömma dig. Tack för allt min stjärna ♥
 
Jag älskar dig över hela mitt hjärta, och det kommer jag alltid att göra.
 

- ✝ 8 Juli 2013 - Vila i frid världens bästa Winnie ♥ - 

 

 

 

 
 

Löshoppning

Igår vart det löshoppning för Chummys del, och gisses vad duktig han har blivit. Lite feg om han kommer fel. Men ändå en klar förbättring från första gången!

Jag brukar gymnastikhoppa Chummy när jag löshoppar vilket har gett resultat tycker jag. Då han har fått mer aktivitet i bakbena!
Super kul att se han så glad när han hoppar. Hoppas bara på att jag snart hittar en hoppsadel så vi kan börja hoppa på de små höjderna!

Bilder ifrån igår. Emelie som tagit kort!


Ännu en förbättring

svullnaden har gått ner ännu mer på Gloria :) Pratade nyss med veterinären och vi medicinerar sista dagen imorgon men jag fortsätter åka ut varje dag till henne tills all svullnad är helt borta och även skorporna! :)
 
 
 

Eftersom vi är tre som bloggar!

För att vi ska kunna svara på era kommentarer på bästa sätt skulle det vara bra om ni skrev vem kommentaren var till. Just nu är vi som sagt tre som bloggar och alla kommentarer kommer lite huller ombuller så det är svårt att hålla koll på vem kommentarerna är till! 

Vi som bloggar just nu är Bisse, Josse och Alicia. 

Josse är ägare till Peggy, Gloria och Cimba (som är ute på foder. 
Alicia är medryttare till Peggy 
Bisse är fodervärd åt Chummy

 

RSS 2.0