Horseshow

Idag sticker vi iväg till stockholm för att njuta av Sweden International Horse Show :D Vi kommer att vara på torsdagens föreställning och även fredagskvällen. Vi sover på hotell mellan torsdag och fredag vilket innebär... HOTELLFRUKOST! :D
 
Torsdag:
16.00 – MÄSSPREMIÄR
KVÄLL: 18.00 – 21.00
  • John Deere Ride and Drive, fälttävlanslaget mot hopplaget
  • Hoppning: Final Champion of the Youngsters presented by Agria
  • Internationell fälttävlan, Sverigepremiär! Lagtävling; Nya Zealand, Tyskland, Sverige och Storbritannien. Även individuell tävling med John Deeretraktor som förstapris.
21.00 – ARENA PARTY
 
Fredag:
KVÄLL: 19.00 - 23.00 – KVÄLLSFÖRESTÄLLNING
  • Inledning med Pegasus
  • Stjärnstafett
  • Internationell hoppning: Carpe Diem Beds Trophy
  • Shownummer, voltige: Kloster show
  • Shownummer, trav: Wången
  • Internationell fyrspann: FEI World CupTM Driving
  • Internationellt shownummer: Garde Républicaine
  • Julavslutning
 
Sen blir det en jäkla massa shopping!! :D
 

bushästar

Det väldigt roligt i hagen tydligen ;)
 
 

grön, grönare, grönast

Jadu, inte fasiken känns det som slutet av november. Här hos oss har gärderna börjat växa med fint grönt gräs... Idag är det för ovanlighetens skull SOL ute och titta så fint det blir ute då :D
 
såhär fint har vi det :)
 
 

Tvättad

Nu är hästtransporten storstädad utvändig och fått vinterdojjorna på sig :) Den ser som ny ut nu :D
 
 

underbar ridtur

idag tog Cimba igen skitpasset från igår med att vara heeeelt underbar!! Tog varje galoppfattning, höll galoppen och tog mina förhållningar & skänklar perfekt. Wilma var med på Darcy och vi red en ridväg som kallas "Marmorbynsrundan", den vägen består av massor med upp och nedförsbackar, kringelikrok och lite ojämn mark så hästarna måste koncentrera sig på att sätta fötterna rätt istället för att kolla på allt runtomkring. Cimba var väldigt pigg och glad men lyssnade riktigt bra! Han fick sträcka ut sig ordentligt i galoppen i uppförsbackarna så det tömde honom på lite energi :)
 
Han blev väldigt svettig både igår och idag trots att vi inte ridit alls "hårt". Han är även svettig i pannan :O Så i veckan eller nästa blir det rakning igen och lite mer denna gång :)
 
Efter ridpasset lasttränade jag och även där skötte han sig jättebra! Han gick in och kunde stå kvar ett tag utan att vilja backa ut :D
 
 
Så summeringen idag är PERFEKT dag!
 
 

Slut på vilan!

igår red jag först ut en sväng med Gloria (fick sällskap av Wilma & Amor). Vi travade lite också :D
 
Sen är Cimbas vila på 2,5 vecka avklarad nu så jag red ut en sväng med Wilma & Darcy. I början gick det jätte bra men i galoppen gick det inge bra alls. För det första ville han inte ens galoppera för det var massor med läskiga saker öööööverallt sen ville han bara ha högergaloppen och så vidare.... Avslutade med att galoppera lite på ridbanan för att få loss hans sidor och det gick bättre :) Idag ska vi rida ut igen och då kommer det nog gå bättre eftersom han har fått ur sig lite överskottsenergi. Det kan inte vara lätt o heta Cimba och tro att varenda sten, träd, löv, vattenpöl ska äta upp honom ;)
 
Han fick ha det nya pannbandet på sig :)
 

Mankhöjd

Tänkte dra ihop en liten sammanfattning av Glorias mankhöjd sedan jag fick hem henne, kan vara lite intressant att se :)
 
6,5 månader: 142cm i mkh, 144cm i rumphöjd
8 månader: 145cm i mkh, 147cm i rumphöjd
9,5 månader: 148cm i mkh, 151cm i rumphöjd
10,5 månader: 151cm i mkh, 153cm i rumphöjd
1 år: 154cm i mkh, 156cm i rumphöjd
1 år 5,5 månader: 158cm i mkh, 161cm i rumphöjd
1 år 9 månader: 162cm i mkh, 164cm i rumphöjd
1 år 10 månader: 164cm i mkh, 166cm i rumphöjd
2 år: 166cm i mkh, 167cm i rumphöjd
2 år 5 månader: 168cm i mkh, 168cm i rumphöjd
2 år 6,5 månader: 168cm i mkh, 169cm i rumphöjd
 
Bebis-Gloria 6,5 månader <3
2 år och 5,5 månader <3
 
 
 
 
 
 

Dino-Damp

hahaha alltså ni måste se denna video! Min hund Dino roade sig själv igårkväll xD hahaha!!!
 
 

uteritt med sällskap

Igår blev det första uteritten med sällskap. Gloria var såååå duktig och vi tog t.o.m vår första trav tillsammans :D Det är så himla roligt att jag aldrig vill sitta av henne, hehe ;)
 
 
 

Ny header

idag har jag gjort min första egna header till bloggen. Den är inte perfekt men bra för att vara första gången tycker jag :) Fick bli vintertema eftersom vi faktiskt snart är inne i december.
 
Headern:
 
 

Blå strass

Cimba har fått ett nytt snyggt pannband till sitt träns :) tänkte liva upp denna mörka och tråkiga årstid med lite färg så han fick ett blå-glittrigt pannband :D kommer bli väldigt snyggt på honom :)
 
 
 

promenad 10min!

Nu är vi inne på 4:e boxvila veckan men från idag får jag äntligen börja promenera Peggy 1x10min om dagen :D Hon tyckte det var skönt att få röra på sig utanför stallet. Nu är det bara 4 veckor kvar tills nästa återbesök :)
 
 

Bytt hage

Igår fick hästarna gå ut i Vinterhagen, den såg dock mer ut som en sommarhage med allt gräs... Vanligtvis byter de till vinterhagen när det blivit hårt i backen men nu kan vi inte vänta längre eftersom sommarhagen måste få vila :) Hästarna blev väldigt glada över allt gräs och dök ner direkt för att börja käka.
 
var väldigt mörkt när de kom ut så fick inga bra bilder tyvärr
 

husvakt och ridning

Har vart husvakt över helgen så den har bara bestått av jobb och häst! I torsdags gav jag mig ut på en liten skogspromenad/ridning med Gloria :D hon var jätte duktig men tyckte det var jobbigt att stå still för hon ville ju traska på, sötnosen :)
 
 

Damp-Dino

Gloria får lite miljöträning av Dino som dampar runt i skogen ;)
 
 

Vinterhage

På söndag är det dags att byta till vinterhagen. Vanligtvis byter vi direkt när det blir tjäle i backen men eftersom det inte verkar hända så måste vi byta nu så sommarhagen får vila. Det finns massor med grönt och fint gräs i den hagen så det blir nästan som ett "mini sommarbete" ;) 
 
Cimbas ben är inte ett dugg varmt eller svullet längre så nästa vecka sätts han igång lite försiktigt igen :)
 
 

skogsridning

I tisdags var jag ute och gick med Gloria och Dino i skogen för att klättra och gå över stockar. På vägen hem sen satt jag upp och skrittade en liten bit, hon var jätte duktig :D så det var min premiärtur utan ledare!
 
underbara häst <3
 

gårdagens ridning

Här får ni en liten film från gårdagen när jag red Gloria för 4:e gången. Denna gång satt jag upp utanför stallet, red in till ridbanan och tränade på styrning, broms och skänklar :D än så länge har jag ett fegsnöre som kalle fick hålla i ;) 
 
 

Skade-tider?

Peggy står på boxvila, i förrgår kom Cimba in och har slagit i sitt ben så han var öm & lite svullen och idag kom Gloria in med ett blodigt sår framför ganachen... LÄGG AV NU HÄSTARNA!!! 
 
Peggy känns iaf bättre i senan men är VÄRLDENS hagga (ja, värre än vanligt). Vädret har tyvärr gjort att hon inte kunnat stå i sjukhage eftersom det blir på tok för lerigt och med risk för att halka och därmed riskera att senskadan blir värre, alltså har hon stått på box i 2 veckor nu så jag förstår hennes arga humör ;)
 
Cimba fick gå ut som vanligt igår trots att han var lite öm i benet (inte halt utan bara när man klämde) men eftersom han leker vildhäst i hagen och sprang runt o busade som en tok så tog jag in honom ganska tidigt. Han var då lite mer öm så idag fick han stå på boxvila. Idag var han mycket bättre i benet och inte alls lika ömt. Har kylt benet ordentligt alla dagarna och svullnaden är nästan helt borta :) Imorgon får han gå ut i en lite större sjukhage så han inte kan springa omkring och göra det värre igen.
 
Gloria tog jag in och skulle borsta på och märker att hon är helt röd på ena sidan framför ganachen, gjorde rent och hon visade lite smärta men lät mig stå där och pilla. Det var inte djupt som tur var men såg lite äckligt ut med allt blod. 
 
Nu hoppas jag alla har skadat sig färdigt för iår för jag orkar inte med det ;) Tur de är söta iaf mina små havremoppar :D <3
 
Peggy får iaf gå precis utanför stallet för lite gräsätande varje dag :)
 

2 uppsittningen

har glömt att visa er en film från 2:a gången jag rider på Gloria, men här har nu den:
 
 

film

Film från löshoppningen på Gloria :)
 
 

barnhäst

Idag fick Cimba gå som barnhäst till mina kusiner :) Han var så snäll så!
 
ser lagom road ut, hehe ;)
 
och ett litet filmklipp :)
 
 

Månadskostnad OKTOBER

Här kommer Oktobers månadskostnader för Peggy, Gloria och Cimba :)
 
  • Försäkring, Peggy & Gloria & Cimba: 1036:-
  • Träning, med Cimba400:-
  • Veterinär, Peggy: 3642:-
  • Klippmaskin, Rea: 789:-
  • Kraftfoder & Lucern, 10st á 20kg & 6st á 18kg: X:- 4404
  • Regntäcke, Gloria, begagnat: 150:-
  • Sadel till Gloria, begagnad: 800:-
  • Hovlagare, Peggy, skoning alla 4:a: 900:-
  • Hovslagare, Gloria, verkning200:-
TOTALT: 12 321:-
 
 


RSS 2.0