Ridning med klassen!

Jag red med min klass idag på ridskolan, för min kompis skulle ha ridlektion för oss! :) Hon var riktigt duktig!
Det var gryyyyymt kul och se min klass rida, alla vågade, alla var grymt modiga. Två killar hade slagit vad om att en av dem skulle ha ridbyxor och en rosa tights, och dem hade det! HAHAH, så snygg outfit dem hade ;)
Jag och en kille i min klass delade på en häst som heter Annekke, en stor fin häst! Riktigt kul att rida stor häst tycker jag! :))



Peggy, mitt allt ♥

Rubriken stämmer verkligen, Peggy är mitt allt. ♥

Idag tillbringade jag kvällen i stallet, riktigt mysigt! Åkte ut med Sara, köpte spån åt Emmy. Sedan mot stallet, fixade allt till Peggsan och sedan borstade jag henne massor. Hon var så himla glad idag, ville nästan småtrava in från hagen, så hon verkar vara på bättringsvägen verkligen, vetrinären ska ringas nästa vecka! :)
Borstade underbara Cimba efter, var även med när stallägaren longerade honom, så jag fick testa longera Cimba! :D


Lycklig och glad ryttare!



Nya bilder!! :)

Idag var jag ute i hagen och fotade framförallt Peggy och Cimba, men Zola ville vara med på några kort oxå :) här har ni några av bilderna:

Peggy




Cimba





Zola





Gamla hästar

Tänkte nämna några hästar som stått i Detta Stall (Stall Molke Mellangård) :)
'
GAMLA STALLMOLKE MELLANGÅRD HÄSTAR
'

Namn: Doobie Run
Kallas: Doobie
Ras: Varmblodig travare
Född: 1990 numera död
Kön: Valack
E: Doublemint (US)
U: Lisa Girl
UE: Newport Hanover
Ägare/ägde hästen: Matilda Strid
Info: Doobie var den första häst som vi hyrde in i stallet tillsammans med min Peggy som var först på plats :) Doobie var endast ridhäst, han var inte ens inkörd. Tyvärr hade han en skada i benet/benen. Han togs bort för några år sedan.
'---------------

Namn: Master Chill
Kallas: Challe
Ras: Varmblodig travare
Född: 2001
Kön: Valack
E: Giant Chill (US)
U: Battle Tinuviel
UE: Air France
Ägare/ägde hästen: Linda Berg
Info: Challe ägdes av min (josses) moster Linda. Min familj tog hand om honom under en tid innan Linda hade möjlighet att ta hem honom. Matilda och jag red på honom. Han var 5 år när han stod här och var då 170cm i mkh. Dög inte på travet, men helt underbar att pyssla och mysa med. Han såldes senare
'-------------

Namn: Isola Grande
Kallas: Isola
Ras: Varmblodig travare
Född: 1997
Kön: Sto
E: Laser Almahurst (US)
U: Mean Green Machine (US)
UE: Green Speed (US)
Ägare/ägde hästen: Sandra Dahlqvist
Info: Isola stod tidigare med Zola (som står i stallet nu) De var bästa vänner då, och även när de stod tillsammans här. Isola och Cimba tyckte mycket om att springa och busa i hagen tillsammans då de båda är väldigt energiska. Sandra (ägaren) har en blogg där hon skriver om Isola. Besök den här: http://grande.blogg.se/
'--------------

Namn: Leader of Gangsters
Kallas: Gangster
Ras: Bruksnordis/Gotlandsruss
Född: 1995
Kön: Valack
E: okänd
U: okänd
UE: okänd
Ägare/ägde hästen: Matilda Strid
Info: Gangster var/är en cool d-ponny kille som såg väldigt tuff ut. Han hade nordsvenskens styrka och russets "busighet". Matilda tävlade endel hoppning med honom. Ibland kunde han få för sig att sticka, och då hade man inte en chans mot honom. Han såldes senare då Matilda ville komma upp högre i hoppklasserna och skulle börja på Strömsholm.
'--------------------

Namn: Ellison
Kallas: Ellis
Ras: Shetlandsponny
Född: 1997
Kön: Valack
E: Tunstas Domingo
U: Ella
UE: Thomas v.d Veldstraat
Ägare/ägde hästen: Sofia Sundqvist
Info: Ellis var en busig liten shettis. Han stod som sällskap till Sofias andra häst. När de fick in andra inhyrningar så fick Ellis stå i våran shettisbox, som numera Emmy står i. Ellis var busig i ridningen, men jätte fin att köra! Ellis såldes sedan som barnponny då de inte hade användning av honom längre :)
'
(imorgon om jag hinner tänkte jag skriva om hästar som stått i grannstallet (Sofias))

Ny djurskyddslag?

Läste i tidningen som kommer hem varje morgon att det har kommit ett nytt förslag till djurskyddslagen. Förslaget innehåller balnd annat att det ska bli lag på att katter ska vara chippade/tatuerade i örart och om man ska ha ute katter så måste dem vara kastrerade. Sen ska det även bli olagligt att lämna bort en katt (vad jag fattade överge katten så som "sommar"katter!)

Nu till det som rör bloggen, det stod även att det skulle bli förbjudet att driva på hästar med pisk!
Bra eller dåligt, ja det är frågan, det finns ju två olika driva. En metod är att slå hästen med spöt, och en är att driva på med ljudet som kommer från spöt. Jag antar att metoden där man slår hästen med spöt kommer bli förbjuden.
Men som ett motargument, alla dem som använder sporrar fel, där dem vinlar in härlen innåt mot magen och driver på, jag tror personligen att det gör minst lika ont som att få ett spö rappad på rumpan, om inte ondare!

Jag tror även att denna nya lag (om det träder i kraft kommer bli väldigt svår att hålla koll på.

Vad tror ni om denna eventuellt nya lag?


Mörker

Ja i dag blir det rida i mörkret eller ja det blir nog padocken så lite ljus får vi iaf. Det är så himmla tråkigt att gå/cykla upp till stallet i mörker. Det är inte jobbigt att vara i stallet inte alls! Det är både mysigt och roligt. Men det är så himmla tråkigt att ta sig dit USCH!  Ska nog focusera på att mjuka upp henne i båda varven.
Borde det inte vara snö nu?

Strömavbrott i stallet

Idag var jag ute med Sara i stallet, hennes medryttare var också där för att rida Emmy. De hoppade studs idag, jag tycker det gick jättebra!! :)
Jag fixade allt åt Peggsan och borstade henne, myste med henne lite också, världens bästa ponni ♥
Det blev strömavbrott i stallet även, mitt i alltihopa haha, men tur att det var ljust ute!



STOCKHOLM INTERNATIONAL HORSESHOW

JAG HADE NOG VÄRLDENS BÄSTA KVÄLL IGÅR MED OTROLIGT UNDERBARA MÄNNISKOR! ♥

Vi samlades i stallet för att sedan åka upp med två bussar mot Stockholm, vi var typ 60 personer. Satt i den stora bussen med Amanda, Freija, Sofi, Moa, Nattis & Alice. När vi var framme vid globen så gick vi in i annexet och passade på att shoppa lite hästgrejer innan showen började, jag hittade ett par ridstrumpor som jag kan använda i vinter eftersom dem är jättevarma och sedan hittade jag en juklapp till Peggsan, men det är en överraskning! ;) Sedan fick jag träffa mina älskade nybyggettjejer Moa, Ida, Moa och Julia, såg inte Emma, det var synd! :( Men fick träffa nästan alla iaf, ni ska veta att jag saknat er otroligt mycket. Mina fina vänner ♥
När showen började var det massa olika bra nummer, som internationell hoppning, frihetsdressyr, 4-spann, Lorenzo med sina 12 helt lösa hästar och tillslut så var Mange Makers där, så jäkla grym kväll! Jag fick kramp i händerna när det var Lorenzo, så grym, så stiligt!
När det var slut vid 12 inatt tog vi alla bussen hem igen efter en otroligt lyckad kväll. Satt med Freija påvägen hem, vi sov typ hela vägen, haha!

En riktigt bra kväll, den bästa kvällen på länge! Kommer aldrig glömma den, en riktig upplevelse med underbara vänner och jag fick träffa mina tjejer igen, efter flera månader! Tack så jättemycket allihopa, ni äger ♥

Bilder kommer nog en annan dag!







NU KÖR VI!

STOCKHOLM INTERNATIONAL HORSE SHOW ♥

.. med grymma tjejer, nu kör vi Amanda, Freija, Nattis, Linnéa, Alice, Alice, Moa och alla andra!
Får även träffa några utav mina älskade nybyggettjejer, denna dag kommer jag aldrig glömma. SÅ GRYMT!








FREEEDAG

ska skriva ett lite roligt/intressant inlägg senare idag eller imorgon :D

Ridpass i paddocken med Josse!

Idag hade jag Peggy & Emmy!
Fixade allt först hos båda pollarna, sen tog jag och Josse in alla hästar tillsammans. Jag ryktade Emmy och Josse ryktade Cimba. Sedan red vi båda i paddocken, Emmy stod igår så hon var ganska pigg idag. I början fick hon arbeta mycket i form och ställde mycket krav med henne genom att göra lite skänkelvikningar. Det tyckte hon inte så mycket om och stretade mycket emot tygeln. Sedan i galoppen ställde jag inte så mycket krav på henne, försökte få en bra galopp med jämnt tempo, i höger varv (tror jag) gick det lite mindre bra, hon fick inte så bra galopp då. Men i vänster varv gick det mycket bättre, hon flöt på och fick en jämn och bra galopp!
Ryktade Peggy sedan, mysigt <3




Bisse är med och tävlar om!


För att komma till tävlingen klicka på bilden! --> http://jumpblog.blogg.se/2011/november/nu-kickar-vi-igang-en-bloggtavling.html#comment


Longering

I dag så blir det nog longering för mig och Zola. I går fick hon vila för att pappa fyllde och i dag fyller min lillebror men hon kan ju inte vila i dag oxå. Så det blir longering det går ganska snabbt men hon får ändå motion :).
En sommar bild!

En kväll i stallet

Idag fick jag äntligen åka till ett utav mina favoritställen, till världens bästa molke. Efter att jag varit sjuk ungefär en vecka, har verkligen saknat det. ♥ Det är så skönt att komma dit när något har hänt eller när man är ledsen för då glömmer man det, man tar allt bakom sig! Så glad att jag har Peggy, alla hästar, alla stallmänniskor. Ni är otroligt bra!

Idag åkte jag ut med Sara, vi tog hand om Peggy och Emmy. Vi fyllde på vatten till både Peggys lilla hage och de andra hästarnas stora hage! Fixade allt till Peggsan och myste med henne sedan.
Efter det tömkörde jag och Sara Emmy i byn, det var mysigt! :)


//Lånar en bild på Cimba som Josse tagit, så himla himla vacker han är!//





Cimbas päron

Tänkte presentera min hästs TS Cimbas föräldrar. (båda är arab, polska blodslinjer)
'
Cimbas pappa heter Ege PL
e. Europejczyk u. Etruska
Född i Polen 1990 ~ Import 1991
Uppf. Royal Sweden Arabians c/o Michalow, Polen
'
Naturlig betäckning ~ Avelsvärderad 1992 ~ Röntgad UA ~ 156 cm
'
Eges pappa var obesegrad på galoppbanan i Polen och Polish Triple Crown Winner. Res. Polish National Champion 1987 och Polish National Champion 1988 innan han exporterades till USA. Mamma Etruska undan fantastiska Etruria, som var ett av de mest framgångsrika stona i Polen genom tiderna.
'
Utställningsmeriter: BIS Halmstad 1995, res champ Sthlm 1993, res champ Bollerup 2005, Klassvinnare Kumla 2005 och 2007, Klassvinnare RIKS 2007. Bästa svenska hingst på Sportcupen 2005, 2006.
'
Sportmeriter: Godkänd på 2 st 50 km i distans, Vinnare av "lilla sportcupen" i western 2005, tävlas i hoppning upp till 110 cm och western. Inkörd
'
Avkommor: ca 40 inkl partbreed, Avkommornas meriter: klassvinnare på utställning, lagguld på SM i distans, 1 och 2 på Turbo-cupen (inofficiell utställning)2008. De flesta är fortfarande unga födda efter 2005.
'
Ege har ett underbart temperament som han lämnar till sina avkommor. Lämnar storlek, långa ben och lång hals. De får även mycket bra rörelser med god takt. Han är godkänd för avel på alla raser.
TEXT+BILD FRÅN: http://www.shavf.se/hingstar/ege.asp
----------------------------------
'
'
Cimbas mamma heter TS Cireina

e. Fynd u. Mimik
Född i Sverige 1997
Uppf. Turbo Star Arabians
'
otroligt trevlig, lätthanterlig och vacker arab, en riktig pärla! tidigare tävlad i pleasure, trail, hoppning 70-80cm, deltagit i riddarspel och parader. Rids lätt barbacka i bara grimma och tyglar, även vid uteritt! Mankhöjden är ca 145 cm. Hon är helpolsk arab, skimmel, en bra mamma. Härlig och pigg att rida, utan att vara het. Tappar inte skallen så lätt!
'
Informationen kommer från uppfödaren (som vi köpte Cimba av)



Nya bilder

Känner att jag behöver nya bilder, ska nog ta med kameran ut snart en dag när det blir fint väder, som det var igår.
Ni får ett litet smakprov (ni kan redan ha sett bilderna) på förra gången jag var ute och fotade, när Sara var med! :)


//redigerad bild på sara & emmy//


//redigerad bild på världens finaste//



Statistiken går uppåt!

För någon dag sen steg statistiken mycket, det är vi jätteglada för, tack till våra läsare! :)
Hoppas det forsätter så, ställ gärna frågor om ni vill så svarar vi på det!

Ha en bra dag! :)



MUNSBORO SHIFTER


//Shifter & jag i somras//

Jag saknar denna ponny jättemycket, hon var så underbar att rida i både hoppning och dressyr. Men om någon vecka/veckor då träffar jag dig igen, och rider lektion på dig. Längtar ♥



FÖRLÅT ATT JAG HAR VARIT SEG !

förlåt att jag inte har bloggat, men jag hinner inte blogga så mycket när man har en egen blogg och så. men iaf så har det hänt en hel del sen jag blogga sist !

har rakat emmy, köpt lite saker till henne, vi lös hoppade henne på 70 cm. men allt finns på min blogg. eftersom det är där bilderna finns. jag är lite trött nu så ska sova, men jag lovar er att jag ska bli bättre på att blogga här !


isola och jag på bild, jag har en paus från henne nu tills jag hinner med henne. eftersom plugget nu tar upp så mycket tid, men jävlar när jag får min tid så är jag igång igen med lilla bebisen !

Stallhumor på hög nivå!

Ja jag tänkte reda ut detta kring att vi kallar hästarna för korven eller tjocka korven. Det är absolut inget illa ment till hästen, för hästen ex varit dum eller så. 

Det hela börjande med Pontiac Johanssons låt

Hur som vi i stallet (för ca 5år sen) tyckte denna var så rolig så vi helt enkelt kallar alla "tjocka korven" eller bara "kroven".

Hur som detta är stallhumor i Molke Mellangårds stall, och det har som sagt gått så långt att vi kalla alla "tjocka korven" även stallägaren Marre! hah
Det är även en fras när man pratar i telefon med någon i stallet, vi ropar det till varandra när vi är i stallet med, vilket gör att folk tror att vi kanske är lite... ja.... konstiga! ;)



Vrid på huvudet..

Saknar denna fina häst väldigt mycket.. ♥ Saknar att rida henne också, hoppas du blir bra snart underbara korven!



Ridtur på G

Snart kommer Josse och hämtar upp mig, vi ska rida ut en sväng, jag på Zola (självklart) och Josse på Cimba. Ska verkligen bli kul då jag och Josse inte ridit ut sen hon red på De La Lunde i grannstallet vilket är si sådär 6månader sen typ!

Ska bara byta om så beger jag mig ut!


En hel dag i två olika stall

Tidigt imorse åkte jag med Sara ut till stallet för att jag skulle hjälpa henne med stalljouren, det gick bra och vi mockade åt alla i stallet oxå. Vi var där i ungefär två timmar och jag hann fixa typ allt hos Peggy.
Sedan åkte vi vidare mot Saras ridskola Vårnäs, där Sara skulle rida hopplektion på en häst som heter Omega. Jag kollade på, och frös samtidigt massor!! Har aldrig frusit så mycket som jag gjort idag..
När vi var klara där efter lunch åkte vi till Molke igen, för att löshoppa Cimba & Emmy. Båda två var otroligt duktiga, hihi Cimba hade massa energi och ville ha godis av mig hela tiden, det ville även Emmy oxå. Gullisar!
Det har varit en lång och kall dag, men den var väldigt rolig!

Tack för all skjuts Sara! :*


Bild i repris. Lånar en bild som duktiga Josse har tagit på snygga Cimba!




Löshoppning

Idag löshoppade vi Cimba och Emmy :) Det var första gången Cimba blev löshoppad utan att man behövde springa med  ! :) han var jätte duktig! Världens snyggaste hoppstil har han ju inte, men han hoppar iaf och tyckte det var skitkul :D

Fick tyvärr inga bra bilder p.g.a ljuset ute :( men lägger upp några bilder på Cimba ändå :)








Peggsan ♥

Hoppas Peggy blir bra snart, nu är det inte så långt kvar till vetrinären kommer ut igen!


Jag är så otroligt glad att jag har dig Peggy



Tränset

Vet inte hur man lägger in bilder från mobilen till datorn, så bild på tränset kommer när ja klurat ut hur man gör ;)

Stallkvällen

Stallkvällen igår var jättetrevlig med dom härliga brudarna Josse, Sara, Madde & Bisse! :)

Tack för igår allihopa



Stallkväll med Brudarna!

Igår kväll vart det stallkväll, dock inte nere i Stallägarnas pub, men inne i deras hus. Det var super roligt rent ut sagt och vi pratade om allt mellan himmel och jord!

Tycker vi borde ha det oftare! ;)


även samma måltid vart det ikväll!


Ang. Hickstead

"Obduktionen visar att Hicksteads drabbades en brusten kroppspulsåder"
LÄS MER HÄR: http://www.aftonbladet.se/sportbladet/ridsport/article13912073.ab

Nytt träns

För någon dag sedan kom sakerna vi beställt från Hööks :D den innehöll:
*Träns till Cimba
*6 benreflexer
*Reflexgrimma
*Rånarluva till Alicia
'
Ska testa tränset när jag kommer hem från skolan. Bild kommer :D
'


Josefine

Idag frågade en kompis vid namn Josefine (Inte Josse i stallet) ifall jag ville hänga med ut till hennes häst, och såklart att jag ville det!
Vi red lite markarbete/hoppning med hennes ponny som heter Conny. Först började Josse att rida och värma upp honom. Sedan när han var uppvärmd hoppade hon lite, vi hade en två studs och ett räcke/kryss efter.
Efter hon hade ridit en stund fick jag rida. Det märkes verkligen att det var jättelängesen jag hoppade. Så det gick väl sådär till en början, Conny var duktig hela tiden men det var jag som var lite ovan eftersom jag inte hoppat på länge.. Men sedan när jag red lite mera för Josse gick det hur bra som helst! Tränade mycket på mina händer, eftersom jag inte ger någon ("eftergivning" eller hur man ska kalla det, jag tar inte fram mina händer) över hindret.
Det var en underbar dag med Josse & Conny i stallet, tack vännen! ♥


Josefine & Conny. Bild lånad ifrån www.ponnyochryttarna.blogg.se, besök den!



Ridtur med Madde!

Idag hade jag hand om Peggy & Emmy. Fixade och pysslade till båda två och sedan borstade jag båda!
Peggy var väldigt pigg och glad när jag tog in henne från hagen, det gjorde även mig väldigt glad! Hihi :*

Sedan red jag och Madde ut i höstmörkret. Jag red barbacka på Emmy och Madde red Zola. Arbetade Emmy lite i form och försökte ha ökad och minskad skritt mycket. I traven hade jag minskad trav hela tiden, vill att hon ska lyssna mycket och ha långsam trav när jag vill det.
Jag tyckte hon stretade emot mig lite (om det heter så, haha) när jag skulle forma henne. Men hon blev mjukare och lyssnade sen.
Traven gick riktigt bra!



Fina Hickstead ♥


Så otroligt fin och duktig häst. Vila i frid! ♥
(Josse har redan lagt upp detta, men jag gör det oxå.)





Bra avslut på lovet

Idag umgicks jag med min vän Vivian, vi bakade, pratade om allt och hon målade mina naglar. Vart otroligt nöjd, TAACK FINA VÄNNEN MIN! ♥ (Det har inte så mycket med bloggen att göra, men ändå)
Sen har det varit så mycket tankar kring allt idag.. Jag är glad att Sara fick med mig ut till stallet idag. Tack Sara, du är guldvärd! ♥
Jag myste lite med Peggy medans Josse borstade henne, sen så ryktade jag Emmy. Sedan longerade jag och Sara henne. Avslutade med att vi gick med Emmy en bit, vi snackade om allt verkligen!



Vila I Frid

Satt och kollade på Världscupen i hästhoppning från Verona, då stjärnhästen Hickstead helt plötsligt tappar balansen och faller ihop och dör när de är påväg att skritta ut från ringen efter en runda med 4 fel. Väldigt tragiskt, inte minst för världsetta ryttaren Eric Lamaze. Hästen blev bara 15 år och dödsorsaken är inte klar än, men troligtvis något som brast eller hjärtattack.
'
bild från http://www.equisearch.com
'
'
Händelsen kan ni se här: http://www.expressen.se/sport/ridsport/1.2614283/stjarnhasten-dog-mitt-under-tavlingen
'

Opublicerade bilder från en av alla stallkvällar!

Som ni kanske inte vet har vi några ritualer i detta stall, dels en löshoppning på hösten/våren!
Och sedan en stallkväll på höstlovet där alla får vara med, och Josse och Marre brjuder på härlig och god mat samt bad i Badtunnan utanför stallet (på Josses gräsmatta). Så jag tänkte visa lite opublicerade bilder, vet inte från vilket år dem är ifrån, mellan 2007-2010 kan vi väl säga!








Ja som sagt här har ni fått ta del av en av alla stallkvällar, och jag pratar nog inte bara för mig själv att vissa bilder kanske skulle vara just opublicerade! ;)


Ridningen igår

Hej på er!
Jag hann inte blogga igår, p.g.a att jag skulle på spökkväll med mitt andra stall. Riktigt grym kväll, med mycket skrik och skratt, tack bästa tjejerna!
Igår hade jag hand om två hästar, både Peggsan & Emmy. Det vart lite tight om tid, men jag hann! Men pysslade om Peggsan och fixade allt åt henne.

Sedan så fixade jag allt åt Emmy och red sedan ut lite på vägen, vart inte så långt pass eftersom jag inte hann med det, men när jag red tränade jag på skänkelvikningar med henne. Hon tyckte det var jättejobbigt och blev väldigt spänd, hon försökte hoppa upp på bakbenen. Men jag försökte igen, och hade lite halvlånga tyglar, då gick det bra. Emmy gick även väldigt fint i form idag!


Fick bli en bild på Emmy!



Nya grabbar!

Jga vet inte om någon har skrivit detta så jag gör det nu iaf. Det har kommit några nta grabbar till grannstallet. Det är två nordsvenskar som heter Hugo Boss och Frots. Hur fina som hälst!
Hugo Boss är en fem åring som håller på att bli inkörd, han är ej inriden. Men jag har erbjudit mig att hjälpa till att rida in honom, och jag satte upp på honom för första gången i dag! Kändes hur maffigt som hälst!
Men jag kände mig dock som en liten ärta på honom hahaha.
Frost o andra sidan är elva år och inkörd och insutten. Han är super fin i körningen! Men jag vet inte om jag ska rida honom för han och jag kommer inte lika bra överens som Bossen och jag. Men vi får se hur det blir.
Nu har jag skrivit en del om de nya hästarna iaf.



Frost



Hugo Boss





Galoppbommar med Emmy igår

Igår var jag ute i stallet och tog hand om Peggy, hon är riktigt pigg när man tar in henne från hagen, så det verkar vara på bättringsvägen. :) Mockade, packade hö, fixade mat och pysslade med korven!
Efteråt hade Sara borstat Emmy åt mig och då var det dax för mig att rida henne i paddocken, vi hade galoppbommar som träning idag. Emmy skötte sig jättebra, hon var på lite bushumör men hon lyssnade bra. Övningen gick otroligt bra, eftersom jag är lite lång för henne så blir det ju lite jobbigare, men jag tyckte det gick hur bra som helst, det märktes att hon jobbat hårt för hon var väldigt svettig efter. Men jag är nöjd över Emmy, det tror jag Sara oxå är!



Fick bli en bild på fina Cimba och jag!



Tisdags svammel!

Finns så mycket i mitt huvud just nu, så jag måste helt enkelt skriva av mig, jag räknar därför inte med att nu ska förstå detta inlägg till fullo, men hur som här är lite tankar och funderingar som rör sig där inne! 

Hur är jag egentligen mot hästen, av mina erfarenheter vet jag att en häst tar efter väldigt mycket vad ryttaren/ägaren gör. Ex om jag är trött, otaggad kan jag räkna med att Zola är likadan!
Är jag glad och posetiv är Zola (oftast det, sen kommer det dagar då hon med kan ha en dålig dag). 
Och när dem dagarna väl kommer så får jag helt enkelt lyssna på henne. Ser allt för många som inte lyssnar på hästen. 
När jag kom från ridskolan så var jag uppfostrad till att hästen SKA lyssna på ryttaren, och om den då råkar ställa sig på tvären och inte vill så är hästen DUM. Det ska rättas med drivning, pisk, smackning, drag i tyglar osv. Vilket är fel!! 
Nu när jag haft häst ett par år har jag lärt mig, det är inte hela världen fall hästen inte vill. Hur ska det då kunna bli något possetivt fall hästen inte vill. Jag menar känner jag att Zola inte alls vill harva runt i paddocken, så rider jag inte där, för då kan jag räkna med att det inte kommer gå som jag vill, därför kanske jag rider likadant i som jag skulle ha gjort i paddocken fast i skogen/åkern! 

Jag förstår faktist inte riktigt hur man kan hitta glädje i något som man själv vill fast man känner att hästen inte vill.
Jag tycker att det är viktigt att lyssna på hästen, se dens signaler och inte ta allt för "bus" eller "trots". 

Sen förstår jag att ridskolan måste vara hård mot ryttarna och hästarna, att dem kan inte basera någon verksamhet fall hästen inte har lust för vissa saker, men då kanske inte den hästen är rätt för just ridskolan?

Hur som meningen i detta är i alla fall, våga lyssna på hästen, och se skillnaden på trots, bus och att dem inte har lust helt enkelt, det är levande djur vi pratar om, och om du inte kan respektera att dem kan ha en egen vilja (som dem oftast inte visar då dem vill göra allt för ryttaren) skaffa dig en robot eller något...


Tisdagssvammel till 99saker man måste göra innan man dör!

Och ett sista Grattis till Madde som faktist är 17år nu!


GRATTIS MADDE!

Grattis på födelsedagen Madde!
Hoppas du får en otroligt bra dag :) ♥


Madde & Zola, Foto: Beatrice Hanssen



RSS 2.0