SNART HELG

Idag är det torsdag, det innebär att det är bara en skoldag kvar till helgen. Nu har jag bockat av allt plugg för denna vecka, men jag har en hel del att göra i helgen för att nästa vecka har jag riktigt mycket i skolan... Men det är bara att kämpa på!
Så under nästa vecka så lär jag inte kunna blogga så mycket tyvärr. Men jag är tillbaka i mitten på nästa vecka, då kommer jag kunna åka ut till stallet också. Kanske slänger in ett inlägg under helgen!
 
Vad har ni för planer i helgen? :)
 
Ha det så bra alla fina läsare!
 
 
 

ONSDAG

Bloggar imorgon, har en hel del i skolan att göra.

Ha en fortsatt bra onsdag!
 
 

TISDAG 29 JANUARI

Hej alla läsare!
 
Idag åkte jag ut till stallet eftersom det var min dag att ta hand om Peggy idag. Det är alltid lika kul att komma ut dit.

Idag blev det en promenad för Peggys del i 30 minuter. Jag valde att gå en promenad istället för att tömköra för att det var halt ute och ganska mörkt så det kändes säkrare. Under promenaden så fanns det några backar som vi gick upp och ner för, så det blev lite träning för henne. På hemvägen så var Peggy riktigt pigg, men det kan ju bero på att hon vet att hon får mat när hon kommer hem igen haha. Så söt!
När vi kom hem igen så red jag en bit barbacka i skritt, i ungefär 2 minuter. Är så lycklig uppe på hennes rygg 
 
Ha en fortsatt fin kväll :)
 
// En bild som jag tog på Peggy för ett tag sedan //
 
 

Jag lever

Har uppdaterat väldigt dåligt, men jag lever så ni behöver inte vara oroliga ;) Har helt enkelt glömt att blogga :O Här är en bild på lilla flocken (peggy går fortfarande själv)

Många frågor kring forderhästar?

Igår skrev jag om min nya foderhäst Chummy. Men vart tog Gizmo vägen, jag har inte bloggat så mycket om honom, dels för att jag helt enkelt inte har kvar honom. 
Jag hade Gizmo i ungefär en månad i Molke. Men tyvärr funkade det inte mellan oss. När han kom till Molke vart det inte som jag, ägaren eller Gizmo planerat. Jag behöver inte gå in på detaljer kring vad som inte funka. Men han är tillbaka hos sin ägare nu sen den 2 Januari. Samma dag som Zola togs bort. 

Men nu har Chummy anlänt och det har jag min lärare att tacka för, Chummy kommer ifrån det stall hon har sin häst, så det var hon som tipsade mig om honom. Vilket jag är oerhört tacksam för! 
Kan knappt bärga mig till både jag och Chummy är inkörda med varandra. Red honom i ca 30min igår, lite skritt och trav och det var helt UNDERBART att rida igen, inte så mycket nu tack vare träningsvärken som jag sitter med just nu! 

Idag blir det eventuellt ridning eller longering, imorgon blir det vila, ska jobba hela dagen, så jag ska ut en snabbis och mocka, fixa mat och pussa lite på honom. Sen iväg till jobbet. Onsdag är det ridning som står på schemat likaså torsdag. Fredag blir det nog vila + en överraskning. Och helgen blir det ridning igen! 


Chummy

Igår, lördag kom min nya foderhäst, en valack på 11år och ca 156cm i mkh. Han heter Chummy Bank och är ett engelskt fullblod. Som jag skrev tidigare hoppas jag att allt går som planerat med honom. Tanken är att jag ska komma ut träna med honom vilket kommer bli jätte roligt!!!
Hur som ska han sättas igång nu innan vi ser någon träning. Det här kommer bli jätte roligt och chummy är ett riktigt guldkorn till häst!! <3


Något på gång!

Imorgon håller jag tummarna på att allt går vägen denna gång! 
Jag berättar mer i morgon, men just nu svävar man lite på moln! 
 

Ja gjorde det i dag!

Har varit i stallet och ridit en kort stund! Men jag ska inte ljuga i början när jag ryktade och fixa och trixa så var det så himla jobbigt, det skulle vara zola som stog där inte någon annan häst. Kunde inte låta känslorna bubbla inuti mig så släppte några tårar mot Lunas stora svarta, fina hals. Det var också en av anledningarna att jag inte kunde rida speciellt länge, för när ja väl var ute och red var mina ögonfransar fortfarande fuktiga och de frös ihop! Så det va inte så behagligt precis. Men nu i efterhand är jag mycket glad och nöjd.

// Madde


ONSDAG I STALLET

Hann aldrig blogga igår när jag kom hem från stallet så jag gör det nu istället. Det var min dag att ta hand om Peggy igår, alltid lika mysigt. Jag gjorde det jag alltid brukar göra: Mocka, byta vatten, ge henne mat, packa hö och pysslade om henne.
Sedan så skyndade jag mig lite för att gå ut och tömköra henne i cirka 25-30 minuter innan det skulle bli mörkt och jag hann precis. Peggy var så duktig, hon gick fint i form och hade ett bra tempo. Jag är så otroligt nöjd över henne som jag har varit de senaste gångerna också. Världens bästa häst ♥
 
Jag tog även in både Gloria och Lilla Gubben igår, det var första gången som jag tog in dem. De skötte sig utmärkt och båda två är sååååå gulliga!
 
Nu har jag endast två lektioner kvar i skolan, sen slutar jag wihoo!
 
 
 

LYCKLIG

Jag är riktigt glad idag! Det är kort dag i skolan, fint väder och senare ska jag till stallet. Åh sååååå bra!
 
// En bild på världens bästa häst, saknar sommaren //
 
Ha en riktigt bra onsdag allihopa!
 
 

TISDAG

 
Ha en bra tisdag alla läsare! :)
 
 

Uppbindning

Idag har Gloria fått stå uppbunden i stallgången för första gången (tidigare har hon bara suttit fast i boxen), hon skötte sig jättebra! 
 
Först blev hon lite upprörd men jag lugnade henne och direkt efter slappnade hon av och stod så snällt medan jag mockade lite i hennes box :) Är så stolt över lilla skruttan <3
 

Hälsat på Cimba

Igår var jag hos Cimba och hälsade på :) Fodervärden har en till häst så vi tog en ridtur tillsammans, hon på sin häst och jag på Cimba :) Vi var ute i drygt 1h och det blev mycket galopp :D Vädret var helt underbart och hästarna var pigga o glada! mysigare kan det inte bli! :)
 
Cimba har det jättebra hos fodervärden, han såg så nöjd och glad ut :) Är så himla glad! Kunde inte blivit bättre :) 
 
Han är så fin, lilla killen <3 har saknat honom så :)
 

STRÅLANDE SOL

Hej på er!
 
Idag har det varit riktigt bra väder, lagom kallt och solen lyste klart. Så idag var det en väldigt bra dag för att åka ut till stallet, så jag var riktigt taggad på att åka ut dit.
Jag gjorde i ordning allt somvanligt till Peggy och knäppte några bilder även med mobilen. Sedan så tömkörde jag henne i 25 minuter, det gick också riktigt bra. Hon gick fint och lyssnade väldigt noga.
Sedan så skrittade jag barbacka till hagen på Peggsan, alltid lika mysigt hihi. Jag är väldigt nöjd över Peggy 
 
Hoppas ni har haft en bra helg :)
 
// En bild från idag när jag red på Peggy precis innan solen gick ner, underbart //
 
 

FREDAG

Jag vill till stallet nuuuuuu, det är över en vecka sen jag var där nu. Saknar det massor, saknar min fina Peggy massor!
Men i helgen ska jag självklart dit, det är mysigare att åka ut när det är ljust ute istället för att åka efter skolan då det nästan alltid är mörkt ute.
 
Idag är det fredag, äntligen. Snart tar jag helg, åh älskar det!
 
Ha en bra helg allihopa!
 
Saknar min lilla bebis ♥
 
 

Snabbinlägg

Nu har jag tömkört Peggy i 20min och gått en liten promenad med Gloria :) Båda skötte sig jättebra!



8 månader

För ett par dagar sen blev Gloria 8 månader :) Passade på att mäta henne och hon var:
 
Mankhöjd: 145cm
Rumphöjd: 147cm
 
Det innebär att hon har växt om Peggy som är 144cm i mkh ;) 
 
En trött tjej som tar en matpaus :)

INSPIRATION ONSDAG

Alla dessa bilder är från weheartit, riktigt bra och inspirerande sida. Älskar verkligen att kolla på inspirationsbilder.
 
Det finns även hästbilder på weheartit, de mesta av dem är riktigt inspirerande och väldigt fina!
 
 

Kompisar

Gloria och Lilla Gubben trivs bra ihop i hagen. De äter och busar hela dagarna :) När de leker i hagen är de mer i luften än på marken
 
Ena stunden busar de som tokar och andra stunden står de tätt ihop med sina huvud och äter hur lugna som helst.
De är så himla söta! :)
 
Bjuder på lite matbilder ;)
Här står de så tätt att de trycker sina huvud mot varandra

Vi i stallet

I denna blogg är det Jag (josse), Bisse, Madde och Alicia som skriver. Tänkte uppdatera er lite snabbt om oss.
 
Josse: Mina föräldrar äger stallet och för tillfället står jag själv här. Jag har mina hästar:
 
Peggy; svensk ridponny kategori D, född 1995. Ägt henne sedan dec 2005.
Cimba; (är hos fodervärd och står inte i stallet), Arabiskt Fullblod, född 2007, Ägt sedan nov 2007.
Gloria; svenskt halvblod, född 2012 är lite drygt 8månader nu. Ägt henne sedan nov 2012
Sedan tar jag hand om Lilla Gubben som är min kusins/mosters ponny som står här som sällskap till Gloria. Han är en B-ponny och om jag minns rätt ca 4-5år :)
Bisse och Madde är syskon och tillsammans hade de sin häst Zola som tyvärr nyligen togs bort. Bisse kommer nog så småningom att skaffa en ny egen/foderhäst. Madde är även medtyttare på grannens häst De La Lune så hon är i stallet ibland ändå :)
Zola
De La Lune
 
Alicia är Peggys medryttare sedan några år tillbaka, nu har ju Peggy vart skadad väldigt länge och reds inte, men Alicia kom ut ändå och pysslade med henne :) Nu är Peggy under igångsättning så förhoppningsvis kommer hon igång och kan ridas som vanligt :)
 

SAKNAR RIDNINGEN

 
 
 
Bild 1, 2, 3 är på mig och Peggy.
Bild 4 är på mig och Shifter (en ridskolehäst).
 
Sitter och tittar på gamla ridbilder, saknaden till att rida blir bara större och större. Även om jag har kommit igång lite nu med att få skritta lite på Peggy (vilket jag är riktigt glad över) så saknar jag ändå känslan att bara få rida somvanligt. Det är så längesen jag var med om det. Jag har inte ridit som jag brukade göra förr på mer än ett år nu. Nu  fortsätter jag hoppas på att man kan börja rida Peggy somvanligt snart igen, det längtar jag verkligen efter.
 
Peggy är verkligen världens bästa häst ❤
 
 

Tankar

Nu är ju jag inte en hästägare längre utan bara en medryttare. Det är en ganksa konstig känsla måste jag nog ändå säga. Här är en för och nackdel lista!
 
Fördelar:
Inte samma ansvar.
Inte lika mycke "måste"
Billigare
Tar inte lika mycket tid
 

Nackdelar:
Kan inte bygga upp samma mål
kan inte köpa vad man vill till hästen
Mycke mindre ridning
Inte samma "band" med hästen
 
 
Det va en mycket kort lista, men ja måste säga jut nu har jag inte ens varit hos luna sen Zola gick bort utan tagit en liten pous. Just nu jobbar jag mycket och går i skolan så tiden försvinner lite. Så det måste man ju säga är en possitiv sak med att vara medryttare, man har inte så dåligt samvete för att man inte hinner med! Men jag ville vara en hästägare igen! Men som sagt tiden kommer inte räcka till :( . Men saknar att åka till MIN häst.
 
Luna fick pryda detta inlägg!
 

FREDAG

 
Vi på Stallmolke önskar en riktigt trevlig helg!
 
 

Utvärdering; Torsdag

 
Idag Tömkörde jag Peggy i 20min enligt planeringen. Hon var pigg och glad men lyssnade bra! Hon gick på fint och man såg att hon arbetade bra med ryggen :) Gick på en grusväg i skogen och vände sedan. 5 av 5 får hon av mig idag, lilla skruttan <3
 
 
 
 
Idag hade vi "sitta fast" träning och när jag gör det så sätter jag fast henne i hörnet av boxen i gallret. Där sätter jag en krubba som hon får äta ur medan hon sitter fast :) Hon har aldrig direkt reagerat på det, det ända hon har gjort är att känna på hur långt grimskaft hon har ;) Men idag gjorde hon absolut ingenting. Hon stod så snällt och väntade :D Framsteg!!! Pluttan <3

Planering Gloria v. 2


Planering Peggy v. 2


Lilla Gubben

Nu är vår nya header här, var verkligen dags att byta då det bara är 1 (Peggy) av de 4 hästarna på förra headern som står kvar här. Emmy har flyttat, Cimba är på foder och Zola springer på de evigt gröna ängarna <3
 
Jag har inte presenterat den vita ponnyn längst till vänster för er. Det är min ena kusins ponny som heter "Lilla Gubben". Han är regestrerad som knabstrup och är troligvis någon slags korsning (mkt welsh mountain gissar jag). Han är en B-ponny valack på 4 år och är såååå söt! :) Han ska stå här som sällskap till Gloria så jag kommer att ta hand om honom. Kusin kommer nog komma och rida på sin ponny ibland, dock bor hon i nyköping så det är en bit att åka :( 
 
Världens sötaste kusin på Lilla Gubben
(bilden är från min mosters fb-sida)

SISTA DAGEN PÅ JULLOVET

Idag är det sista dagen på jullovet för mig, vilket känns lite sådär. Det ska bli skönt att komma tillbaka till rutinerna igen men samtidigt har man väldigt mycket ångest inför skolstarten...
Min sista lovdag har jag spenderat i stallet, kunde inte bli ett bättre avslut på detta lov. Ett perfekt avslut helt enkelt!
Fixade i ordning allt till Peggy somvanligt och pysslade om henne en hel del. Sedan så gick jag ut med henne på en promenad i 20 minuter. Gick ut med henne i skogen, det tyckte Peggy var riktigt roligt. Man såg på henne att hon var helt överlycklig, vilket känns väldigt kul!
Sedan avslutade jag med att rida barbacka på Peggy till hagen, hon är riktigt duktig. Det är så mysigt!
 
// En mobilbild från promenaden idag på finaste ponnyn //
 
 

Kommer snart!!!!

 

Julbilder...

Såhär är det att ta kort på Peggy ;)

En förklaring

Varken jag eller Bisse har bloggat på ett bra tag nu. men i detta inlägg kan jag bara tala om varför jag inte har gjort det.
 
Ni vet ju Zolas diagnos och att det inte skulle bli bättre, så det har inte direkt funnits mycket att blogga om när det kom till henne. Visst kunde ha bloggat om annat, men fann aldrig orken. Innan nyår vart det mycket värre med Zolas tillstånd. En av hennes tumörer i rumpan sprak! Det lämnade sig efter ett stort öppet sår som man inte kunde göra så mycket åt. Så efter allt jul/nyårs ledigheter hit och dit var det bara att ringa det jobbiga samtalet vi visste att vi ändå skulle göra en dag.
 
Jag vet själv att jag har sagt till alla som bloggar här att jag inte ville att någon skulle skriva om Zola, eller jag jag skulle få se komentarerna R.I.P Zola <3 för att det skulle vara för tungt. Men jag valde ändå att skriva av mig här, för både jag och Bisse har sörjt detta en tid nu. Men såklart det är hur jobbigt och tungt som hälst.
 
Så i onsdags kväll fick Zola börja springa på de evigt gröna ängarna i trappalanda.
 
"Jag är så tacksam att jag fick den äran att vara din matte i över sex år. Du har lärt mig så hilma mycket och både du och jag har växt så enormt mycket ihop. Kommer aldrig glömma de dagar som du verkligen gjorde mig gladast i världen, kommer heller aldrig glömma de dagar jag grät för jag var så frustrerad på dig. De jobbiga dagarna ser jag bara tillbaka nu och ler. Det finns inga jobbiga eller dåliga minnen av dig, bara underbara! Älskar dig Zola och vi ses snart igen"


 
 

COLLAGE

Jag har tagit mig tid och gjort två olika typer av collage med kläder, ett collage med ridkläder och ett med vanliga kläder. Jag har valt ut dessa kläder för att det är mina favoriter av allt jag har tittat på.
 
RIDKLÄDER
 
 
 
 
VANLIGA KLÄDER
 
DAGENS FRÅGA: VAD TYCKER NI?
 
 

isgata!

Igår var de jätte halt ute när jag skulle ta in hästarna. Var så illa att jag fick stanna och be Kalle (min pojkvän) att sanda massor. Vill inte riskera några fläkskador!!
 
Väl inne i stallet tränade jag Gloria med lite ensamhetsträning. Gick in och ut med Peggy så hon blev själv en liten kort stund :) Var lite orolig först men Kalle ställde sig vid hennes box och då lugnade hon sig direkt :) Andra gånger jag gick ut med Peggy reagerade hon inte ens :) Hon är så klok min lilla skrutt :)
 
snart är hon hela 8 månader, ska ta och mäta henne snart igen o se hur hon har växt :) Sist var hon 142cm i manken och några centimeter till i rumphöjd :)

mkt har hänt...

Är lite tråkiga saker som hänt på sistonde, kommer vara fortsatt dålig bloggning ett tag...
'

SOLIG ONSDAG

// Mobilbild från idag i stallet på mig och Peggy //
 
Idag var det väldigt soligt ute när jag var i stallet, det var riktigt härligt. Älskar det verkligen!
Skötte om Peggy som vanligt, mockade i två stall eftersom Peggy står hos Sundqvist under lovet för att hon står som sällskap där på nätterna.
Jag kunde inte tömköra idag för att det var för halt på vägarna. För Peggys del var det lugnt eftersom hon har broddar, då halkar hon inte. Men jag höll på att ramla flera gånger haha, det var riktigt obehagligt eftersom det var isgata. Så jag tog en promenad med Peggy i 20 min, men vi blev ståendes en stund även för jag träffade Sara och pratade med henne. (Hon äger Emmy och stod tidigare i vårat stall).
Efter promenaden så fick jag äntligen rida Peggy igen till hagen, det är alltid lika härligt varje gång 
 
 

RSS 2.0