Löshoppning- CIMBA

Tyvärr så försvann solen så blev inga skarpa bilder men bättre än inget! :)
 
Jag tror att Cimba tyckte det var dags att träna lite längdhopp under dagens löshoppning ;)
 
 
Haha, denna bild är ju så söt!! :D
 
Superkul tyckte han det var idag!! 
 
 

Löshoppning- GLORIA

Idag passade vi på att löshoppa hästarna i det fina vädret :) här får ni några bilder på Gloria
 
 
 
och här får ni några roliga bilder på henne xD
 
 
Avslutar med några fina bilder på henne <3
 
 
 

Långritt

Idag har vi vart ute på en långtur, ca 3 mil :) Först 1 mil till samlingsplatsen sedan red vi ca 1mil i bara skritt och sedan 1 mil hem igen. Påväg till samlingen och hem därifrån travade & galopperade vi ganska mycket, han kändes jätte fin och med en rund och bra galopp i ett perfekt tempo! 
 
Det var mest massor med islänningar men vi var typ 6st "andra". Superbra miljöträning för Cimbas lilla hjärna, hehe :D 
 
Cimba är pyntad med rosa band i luggen, manen och svansen eftersom vi red för bröstcancer :) 
 

Rida för bröstcancer

Idag ska jag och Wilma rida en långritt. Först ska vi rida från oss till Låttra (ca 9km) där vi ska samlas och rida ut en 2 timmars tur med massor av andra ekipage för att sedan rida hem igen :) Ska bli kul, Cimba verkade taggad på uteritten igår :D
 
 

Första uppsittningen

Idag satt jag upp på Gloria för första gången :D jag har ju förberett henne väldigt mycket inför det så det var inga konstigheter! :) Började som jag brukar med att hänga på henne och stå i ena stigbygeln sedan över med benet lite försiktigt och så satt jag på henne :D Vi skrittade några steg och hon skötte sig exemplarisk <3 
 
Det är en så j*vla härlig känsla att äntligen få sitta på sin häst som man förberett för detta sedan föl. Lyckorus hela dagen :) 
 
 

gårdagens veterinärbesök

Igår var det en tidig morgon för att åka till Strömsholm med Peggy för en grundlig undersökning! Förra kliniken skickade ju hem mig med "det finns inget mer att göra, så länge hon inte har ont av att gå i hagen är det ingen fara". Man märkte att hon hade ont av att gå i hagen men min magkänsla sa att jag borde kolla med annan klinik också och TUR var det!! 
 
Veterinären såg direkt att det var vänster framben som den "stora" skadan var på och att bakbenen bara var en "restprodukt" av skadan på frambenet. Böjprovade, bedövade leder, röntgade och ultraljudade vänster framben och båda bakbenen. Röntgen såg fin ut på alla benen, en liten antydan till artros på benen men inget av betydelse för hon är ju ingen ungdom längre :) Vid ultraljudet hittade veterinären direkt en skada på den ytliga böjsenan på vänster framben(!!!) som var skadad till ca 19% :S Bakbenen såg bra ut, lite svullna ringband men inget att oroa sig för. 
 
Så nu ska hon få behandling på rätt ben och med boxvila/sjukhage i 8 veckor tills återbesöket. Såhär ser mitt schema ut för Peggys rehabilitering:
 
 
 
Skulle inte skadan ha blivit något bättre så kommer vi göra en s.k ACP ("autologous conditioned plasma, en typ av platelet-rich plasma(PRP)). ACP framställs på mindre än en timme från hästens eget blod, varefter det injiceras i den skadade senan. Läkningen förbättras och påskyndas av tillväxtfaktorer som frisätts från blodplättarna.")
 
Hoppet är iaf tillbaka!! :)
 

Strömsholm

Imorgon åker jag in med Peggy till strömsholms hästklinik. Man ser att hon har ont när hon springer i hagen så nu ska hon kollas en sista gång ordentligt med ultraljud och sånt! Håller tummarna för min älskling <3
 
 

Träningsdax

imorgon är det dags för ännu en dressyrträning :) Cimba har fått tagit det lugnt denna vecka men nu kör vi på igen :)
 
 

Krympt?

Har Cimba krympt tro?? nejdå, han ser bara liten ut med sina 152cm i mankhöjd mot Glorias 168cm ;)
 
 
 

gallan

bild från första besöket, men där blåmärket är var gallan, hon är nysprutad med kortison därav lite blod.
 
 
 

Veterinärbesöket

Idag var det återbesök för Peggy igen och med sämre resultat :( hon var värre idag än förra besöket så tyvärr finns det inget vi kan göra för att "läka" det. Detta är åldersrelaterat så det kommer tyvärr bara bli sämre med tiden men just nu klarar hon av att bara gå som pensionär i hagen men det kommer att komma en tid där hon även har ont i skritten... Om det blir om 6 månader eller 3 år vet vi inte men vi tar en dag i taget och njuter varenda sekund :) 
 
Just nu njuter hon av livet som pensionär och det hoppas jag hon får göra i flera år till! :)
 
 

Gloria är hemma

Idag hämtade jag hem min älskade Gloria. Transportresan på ca 50min gick jättebra, hon stod så snällt i transporten.
 
Väl hemma fick hon stå inne med Peggy och Cimba för att varva ner och äta lite :)
 
 
Sedan släppte jag ut Gloria, Cimba och Peggy i en egen hage men Peggy var en häxa som vanligt med "nya" hästar så Peggy fick gå med de andra istället så går Gloria och Cimba i egen hage inatt :) Cimba var helnöjd med att få ha en snygg ung brud för sig själv ;)
 

imorgon...

... Hämtar jag hem Gloria igen :D har fixat hennes box med nytt spån och pysslat. Ska bli skönt att ha alla hästar på samma ställe nu, men hon har haft det väldigt bra på betet och ska tillbaka nästa år om allt går som det ska :) 
 
 

Avramling

Idag slog jag på stort och hade min premiäravramling på Cimba ;) Satt upp direkt efter och fortsatte rida hemmåt. Jag druttade på arslet så nu är den öm och känns lika stor som Nicki Minajs, haha! 
 
 
 
 

Kompetensbevis

Äntligen tog jag tag i mig själv och gjorde klart utbildningen. Fick precis tillbaka ett svar där det står att jag är Godkänd i kursen :D så nu väntar jag bara på att få hem beviset, fan så skönt!! :D
 
 
 

Månadskostnad SEPTEMBER

Här kommer Septembers månadskostnader för Peggy, Gloria och Cimba :)
 
  • Försäkring, Peggy & Gloria & Cimba: 1036:-
  • Spånpellets, 5st säckar100:-
  • Hovslagare, Cimba: 900:-
  • Bete, September, Gloria  600:-
  • Veterinär, Peggy: 1750:-
  • Träning, Dressyr, Cimba400:-
  • Hovslagare, Gloria, verkning: 300:-
  • Linfröolja, Gloria435:-
  • Magnesium, 2st á 87:- : 174:-
  • MSM, 1,5kg520:-
  • Kyllera, Gloria: 166:-
Totalt: 6381 kronor.
 
 
 

RSS 2.0