EN GÅNG I TIDEN VAR DU MIN, MEN NU ÄR DU BARA EN DRÖM

Hej!
Idag har jag ridit dressyrlektion för Josse, vi övade på lite olika. Peggy flyttar ut bakdelen innåt, så vi tränade mycket på så hon hade bakdelen på spåret. Det gick, det var lite jobbigt för henne eftersom det var så varmt. Men jag tyckte det gick bra, och det var kul! Tack för lektionen världens bästa Josse!
Sedan smörjde jag och Josse hennes utrustning och vi städade/rensade bland Peggys saker.

peggy
foto: josefine dahlkvist



LIGHTERS

Hej!
Idag åkte jag med Sara ut till stallet, först till hennes medryttarhäst för att ta in den. Sedan ut mot stallet, först red vi ut med Peggy & Bamse. Vi värmde upp med en liten skogstur, sedan tog jag någon galopp med Peggy på banan och sedan satt jag upp på Bamse. Han är unghäst, 5 år. Hoppade några skutt med honom, det var kul att hoppa en unghäst! :) I ena varvet kändes han obalanserad och ganska svår, i andra kändes han jättefin och var verkligen jätteduktig! Jag är väldigt nöjd!
Sedan körde vi Emmy med vagnen, det var kul. Emmy var glad och framåt!




JOBBAT

Hej på er!
Jag har inte bloggat på ett tag för att jag har jobbat på ett underbart ställe. Har varit ledare åt massa roliga ungdomar. Det har varit riktigt kul!
Denna vecka ska jag testa rida Bamse för Sara, en häst som Vingåkersryttarförening äger fast den står hos oss över sommaren.
Och sen ska jag och Josse smörja Peggys all utrustning och jag ska rida en dressyrlektion för henne. :)


riktigt bra tjejer och david




RIDPASS

Idag red jag på ridbanan, gjorde mycket volter och serpentiner så hon skulle bli mjukare i formen.
I högervarv i både trav och galopp kändes hon jättefin, hon hade bra tempo och var väldigt avslappnad. I vänstervarv tappade hon det, då blev hon stark och lyssnade inte lika bra.
Men jag är nöjd för hon det gick så himla bra i högervarv! :D

peggy
Josse är grym på att ta bilder! fina ponny ♥


TILL STALLET PÅ CYKELN

Tjaaaaa!
Idag cyklade jag och Nattis ut till stallet, det är alltså 1,5 mil dit & sen hem. Nästan 4 mil, är helt slut i mina ben, men kul var det! :D
När vi kom fram så red jag först Peggy, först på gärdet och sen på ridbanan. Övade inte på något speciellt. Peggy var lite stel, men superduktig!
Sen red jag & Nattis Emmy. Jag red först, hon skötte sig jättebra och kickade även en gång i galoppen med både mig och Nattis, hihi. Men jag tycker Emmy var jätteduktig!




Working 9-5

Eller ja egentligen jobbar jag från kl 12:00 till 21:00, så jag kommer upp sent till Zola idag. Sitter nämligen hemma hos Andreas just nu, så därför har jag inte varit i stallet innan jag skulle/ska börja jobba! 



HOPPNINGEN IGÅR

Jag hoppade igår ju för Josse. Vi var på ridbanan, och hade två hinder framme.  Vi hoppade dem som på en båge på halva ridbanan, båda hindren stod på mederlinjen. Alltså att planeringen var väldigt viktig, för det vart en snäv sväng efter första hindret till det andra. Övningen gick bra tyckte jag, Peggy gjorde sitt bästa!
Peggy var väldigt mjuk och avslappnad, för hon brukar bli ganska pigg och taggad när det är hoppning men nu var hon hur duktig som helst, hennes galopp är UNDERBAR!!♥
Hoppade en gång på ett hinder bara som låg på 75 cm kanske? Det gick superbra, jag är så himla nöjd över denna lektion :D Är så stolt över Peggsan! ♥

Josse tyckte att vi var jätteduktiga idag, så det känns superbra! :D
Och tack Josse för en grym lektion! :D

peggy
Lånar denna bild som är tagen av Josefine Dahlkvist. Jag älskar denna bild, den är så fiiiiiin!



TAGGAD

Idag ska jag hoppa Peggy för Josse!! :D :D
Är hur taggad som helst, kommer bli gryyyyymt kul. Det blir inga bilder, för Josse ska hålla lektion för mig. ;)

Vi hörs senare!






MARKARBETE

Hej!

Idag red jag på ridbanan, Sara höll lite lektion. Vi hade markarbete, red en superbra övning som man verkligen får öva och öva på flera gånger innan det sitter.
Först hade vi 3 bommar på kortsidan, sen rider man direkt snett igenom där det är 3 bommar även. En riktigt bra övning!
Vi hade även hinderstöd på båda sidorna. Sen hoppade vi några gånger på 60 cm, det gick superbra! Peggy var verkligen jättefin och framåt. Hon hoppade jättebra! :D Är skitnöjd över bebisen!♥



världen bästa och finaste häst. jag älskar dig så mycket ♥




Peggy linslus ;)

Oj vilket härligt väder vi har haft idag! :) Passade på att duscha o schamponera Peggy. Hon fick stå inne och torka, jävlar va len och fin hon vart! Hade även stallmöte vilket gick jättebra :) Bisse skrev ner det som sas som vi sedan sätter in i pärmen i stallet :)

När stallmötet var klart gick jag ner till stallet och fotade min lilla bebis (Peggy alltså). Fick några fina bilder som visas längst ner i detta inlägg. Efter min lilla fotostund så red jag och sara ut, jag Peggy och SaraBamse. Vi red stockstigen och allt gick perfa :)

Nu orkar jag inte skriva mer, så här får ni några av bilderna jag tog idag :D puss på er!

peggy
peggy
peggy
fler bilder kommer upp imorgon fre 8/7 på min facebook. Kolla Josefine Dahlqvist i albumet "Heeest!"

UNDERBAAAART VÄDER IDAG

Idag åkte jag & Sara ut till stallet. Vi red koltäppan, jag red Peggy och Sara red Bamse, det är en ny häst som kommer stå på ridskolan i höst men står i vårat grannstall nu. Jag, Josse, Bisse, Madde, Sara & Sofia kommer rida honom mycket i sommar eftersom han ska vänja sig vid olika ryttare.
Det gick bra och rida, både Peggy & Bamse var verkligen på hugget. Dom sprang på massor, Peggy drog lite och lyssnade inte så bra.. Men vissa stunder gick det bra för mig och Peggy!

Sen efter ridturen gick jag och Sara på kattjakt efter 3 små söta kissebebisar, vi fick tag på dem efter att ha gått i högt gräs.. Dom var såååååå söta!!!!!!!
Efter det släppte vi Emmy på ridbanan och busade lite med henne. Jag sprang flera varv runt på ridbanan, haha! :)



LITE LÄNGE SEN KAN MAN TYCKA !

jag har inte bloggat på ett tag men har haft mycket och göra som P&L och midsommar, då har min lilla Emmy fått stått. nu ligger man då hemma och är sjuk, igår orkade jag vara ute hos Emmy men idag tog snälla Alicia henne.

 det hade tydligen gått bra och min lilla Emmy börjar bli så duktig och fin så snart kanske man ska ta ett litet föl på henne, det kommer bli kanske nästa år då man börjat jobba och fått pengar, jag har då stora planer för min fina lilla Emmy. men just nu är det lilla Cajsa och Alicia som kommer rida henne mest, men det är jag som kommer lära in

vad som ska göras och inte för göras. eftersom annars kan jag utsätta dom andra för fara, eftersom Emmy inte är så säker i alla lägen. men när det är gjort så är hon bara för mig en liten kör ponny. men nu får ni se några fina bilder när hon och jag busade i padocken och sprang.









SCHEIßE - LADY GAGA ♥

Nu är jag tillbaka igen efter en vecka på mitt sommarjobb!

Idag red jag två hästar, Peggy & Emmy.

Peggy: Hon har nästan stått i en vecka, men Bisse red henne en gång och sen har hon säkert gått ut på promenader för att både jag och Josse har varit borta. Men idag red jag ett dressyrpass på henne i 40 min. Höll mig mest på bågar, volter, en åtta o.s.v.
Till en början lyssnade hon inte alls och var ganska seg.. Men jag arbetade henne så hon blev mer avslappnad och mjuk och sen gick hon fint i formen och lyssnade bra! :)

Emmy: Jag red i en halvtimme på ridbanan i alla gångarter. Hon skötte sig väldigt bra idag lilla Emmy, jag arbetade henne i form och det gick bra. Jag fick superbra galopper i båda varven! Så jag avslutade passet när jag kände att hon gick bra. ;)




RSS 2.0