KOSTNADER mars

Här kommer Mars månadskostnader för Peggy och Gloria, vääääldigt dyr månad... 
 
Har delat upp det lite eftersom det blev många rader ;)
  • Försäkring, Peggy & Gloria: 665:-
  • Spånpellets, 9st á 15kg360:-
  • Spånpellets, 10st á 16kg400:-
  • 750kg1688:-
  • Hovslagare, Verkning+skoning på alla 4 hovar, verkning Gloria1550:-
  • Tandkoll, Peggy & Gloria+röntgen Gloria, 10st bilder+vaccinering, Gloria 3800:-
  • Fodertillskott MSM, 75% rabatt 1st32:-
  • Suregrow (kraftfoder), 7st á 20kg: 2169:-
  • Lucern, 7st á 18kg: 1533:-
    =12 197
Utrustning
  • Bukgjord, 1st470:-
  • Snabbkoppling, 1st620:-
  • Täcke stl 145cm, 1st: 260:-
  • Träns, 75% rabatt Peggy: 132:-
  • Bett, 75% rabatt Gloria: 62:-
  • Bett, Peggy: 150:-
  • Back on track ryggvärmare, begagnat: 400:-
  • Back on track benvärmare 4st, begagnat: 800:-
  • Stigbyglar Kwick-out, begagnat: 400:-
  • Hästschampo, 1st: 20:-
    =3 314
 
Totalt: 15 511 kronor.
 
 
 

Galopp i vagn

Idag blev det första galoppen i vagn för Peggy :D hon skötte sig galant!
 
Körde en runda som heter Matsboda och det tog 50min :) mycket "jogging" för Peggy. Dino och Kalle var med oxå, mysigt!!! :)
 
 

efter veteriären

Sådär nu har hästarna haft besök av veterinären :) Jag berättar vad hon gjorde med mina hästar Peggy & Gloria så får de andra berätta själva om de vill.
 
Peggy: Hon kollades i munnen och raspade ner två små hakar och så togs det bort lite plack på framtänderna. Hon är ju så lugn och klok så jag valde att inte använda något lugnande utan bara med bomull i öronen, vilket jag gjorde helt rätt i! hon stod så snällt fast hon hade "uppbändad" mun och en rasp i munnen. Min kloka fina tant <3
 
Gloria: Henne gjordes det lite mer med ;) Hon fick lugnande för första gången i sitt liv och jag kan säga att hon blev väldigt sömnig, min lilla tös <3 Började iaf med att röntga (tror det blev 10st plåtar) för att se så allt ser normalt ut och inte har några lösa benbitar. Allt såg fint ut så nu känns det bra inför inridningen. 
 
Sedan kollades hon i munnen och precis som Peggy så raspades det bort två små hakar. Hon hade även fått 2 rejäla vargtänder men de satt så pass bra att hon troligtvis aldrig kmr att få problem med dem :) Så nu är det grönt ljus för att börja mer ordentligt med bettinvänjningen :D
 
Sist men inte minst så vaccinerades hon! Skötte sig galant även där :) 
 

Tummen upp till båda mina brudar, så duktiga så! :D
 
Under tiden vi stod och röntgade så passade Elvira på att hoppa upp på Glorias rygg för att sova, haha! Hon låg där under röntgen tills jag lyfte ner henne ;)
 

TORSDAG 27 MARS

Ber verkligen om ursäkt ifall jag har varit lite frånvarande här på bloggen. Har verkligen haft fullt upp den senaste tiden, eller ja, det har jag i princip varje dag. Just nu har jag så otroligt mycket att göra i skolan så jag vet inte riktigt vart jag ska börja någonstans... Men det är bara att bita ihop och köra på, det är inte så långt kvar till sommarlovet nu. Sedan har jag bara ett år kvar på gymnasiet, wihoo!!
 
I tisdags var jag i allafall ute i stallet på eftermiddagen och kvällen. Jag tömkörde Peggy tillsammans med Wilma som tömkörde Darcy, det var väldigt mysigt även fast det blåste massor. Det var otroligt längesen jag tömkörde Peggy, sist jag gjorde det var när hon var skadad. Men det var faktiskt kul att göra det igen, lite variation är alltid bra. Peggy var väldigt pigg även fast vi bara tömkörde i skritt. Det är så otroligt kul att se hur fräsch hon har blivit sedan hon blev frisk från skadan. Världens bästa Peggsan!
 
 Bjuder på min favorit bild ♡
 

i väntan...

... på veterinären. Idag ska hästarna i stallet få en årlig service, uppdaterar senare sen vad som gjorts osv :)
 
 

kvällsritt

idag red jag ut en sväng med Peggy och hade Gloria som handhäst :) De var pigga och glada båda två! Gloria hade sitt första möte med rådjur i skogen men eftersom Peggy är så van och trygg så kollade Gloria lite nyfiket bara :) Men en fågel blev båda jätterädda för, haha sötnosar :D
 
 

Nytt träns

En butik här i närheten ska lägga ner så de hade hela 75%(!!!!) rea på allt. Fyndade ett supersnyggt träns till Peggy som hon ska ha som körträns :D
 
 

Hovslagaren

Idag var hovis här och snyggade till Peggy och Glorias hovar :) Peggy skoning alla fyra fötter och Gloria endast verkning :)
 
 

Vårgrimma

Nu har vår-grimmorna tagits fram! Gloria har fått ett ny och fin grimma i stl. Full
 

Första körturen utan hjälp

Idag var det Peggys körpremiär :D Första gången utan någon medhjälpare vilket hon klarade galant! Hon känns trygg och glad med vagnen bakom och hon verkar verkligen gilla att få ta i i uppförsbackarna :) Min fina tant <3
 
 
 

19-03-2014

Idag red jag barbacka på gärdet med Peggy. Jag jobbade henne hela tiden på en stor volt i alla gångarter. Men jag hade alltid ett väldigt lugnt tempo på henne då jag ville fokusera mycket på hur hon jobbade. Det resulterade till en väldigt duktig Peggy som gick hur fint som helst! Hon var både avslappnad och mjuk, samt att hon lyssnade väldigt bra. Jag är väldigt nöjd över dagens ridpass ♥
 
Blev tyvärr inga bilder idag, då vädret var väldigt dåligt...
 
Ha en bra kväll alla!
 

Nya pannband

Peggy och Gloria har fått ett varsitt nytt pannband :D 
 
Den översta med vita stenar är till Peggy. Den ska sitta på hennes dressyrträns :) Kmr bli gaaalet snyggt!
 
Den med röda stenar är till Gloria. Har ju inget träns till henne för tillfället men hon kommer garanterat bli snygg i den ;)
 
Utan blixt
 
med blixt
 
 

Ridleden

Nu börjar bokningarna trilla in för att rida Ridleden. Milslånga fina ridvägar och trevliga värdfamiljer, kan ju inte bli bättre ;) Går även att hyra häst(ar) för de som inte har egen :)
 
RIDLED SÖRMLAND
FACEBOOK-SIDAN
 
 
 

Lillasyster

Måste bara visa några bilder på Glorias lillasyster som föddes idag!! Helt gudomligt söt <3 
 
De har samma pappa (Toyboy EC). Detta är hans 3:e avkomma och alla har blivit gulbruna :D
Se mer bilder på UPPFÖDARENS fb-sida
 
 

2 ÅR ♡

 
Idag för exakt två år sedan så blev tillsammans med världens bästa kille. Jag älskar dig över hela mitt hjärta ♡
 

Bruksprov

Ni har väll inte missat bruksprovet för hingstarna? 
 
Finns att se HÄR!!
 
 

Toyboy EC

Glorias pappa är ju inte godkänd så det finns inte så mkt om honom, men hans uppfödare (även Glorias uppfödare) uppdaterar ibland med lite bilder och filmklipp. Så jag tänkte visa er några av dem :)
 
 
 
Mamma Ofelia och pappa Toyboy EC
Alla bilder är tagna av uppfödare Eva C
 
 
 
Filmklipp, löshoppning+ridning
 

mätning

Mätte Gloria igår då hon var exakt 1år 10mån,
 
Mankhöjd: 164cm
Rumphöjd: 166cm
 
 

Löshoppning

idag passade jag och Bisse på att löshoppa när det var fint väder :)
 
Peggy fick bara hoppa några få skutt över 50cm för hon var väldigt trött idag. Men hon var duktig och hoppade fint :)
 
Morik har verkligen fattat vad det går ut på nu och han var jätte duktig :D Här har ni en film på Morik från dagen
---> Löshoppning Morik
 
Gloria var även hon jätte duktig! :) Hon slog personligt rekord och hoppade 1m. Hon har börjat få bättre teknik och lyfter benen mkt bättre :) Här kommer lite filmer från dagen:
 
70cm
)
)
1m. Fick bara denna på film, hon hoppade av sent men klarade det galant ändå :)
)
 

Veterinär

Tid är bokad med veterinär för att göra följande:
  • Röntga Gloria så allt ser OK ut inför inridning
  • Kolla tänder på Peggy, Gloria, Morik, Darcy
  • Vaccinera Gloria, Morik, Amor
Skönt att få kolla igenom hästarna ordentligt tycker jag :)
 
 

EN FIN VÅRDAG OCH STUDIEDAG

Idag har jag haft studiedag, vilket innebär att jag har varit ledig från skolan. Så himla skönt! Vädret har varit helt underbart idag, över tio plusgrader och sol i mars. Detta fina vårväder gör mig väldigt glad. Vårkänslor ♡

Jag spenderade i allafall min lediga dag ute i stallet, bland det bästa som finns. Idag valde jag att rida ut i skogen med Peggy eftersom jag var ledig och att det var så himla fint väder. Jag red en runda som heter "Marmorbynsrundan", som tog cirka en timme. Vi red i alla gångarter. Idag så tyckte jag att Peggy kändes väldigt okoncentrerad och seg, samt att hon inte lyssnade så mycket på mig. Men mot slutet gick det mycket bättre, då var hon väldigt duktig!
 
En bild från idag, världens finaste tjej ♡
 

Ryttareliten

Antar att ingen har missat att kolla på det? men om ni mot förmodan har det så kolla på den här: 
 
--->RYTTARELITEN<---
 

Första gången med sadel

Idag hade Gloria på sig sadel för första gången! :) gick helt problemfritt och hon var hur lugn och cool som helst. Lite skutt o sånt i galoppen men det brukar hon göra oavsett :)
 
 

Första körningen

Ååååh vad lycklig jag känner mig just nu!! :)
 
Har idag kört Peggy för första gången (alltså att jag sitter i vagnen), Pappa och Kalle gick bredvid och "höll" i vagnen av säkerhetssjälv. Men nu är hon så trygg med vagnen att hon snart ska sättas i vagnen på "riktigt". Kändes iaf helt underbart att få åka bakom en väldigt glad och positiv Peggy :) hejjahejja!!!
 
Filmklipp från dagen:
 
och så lite bilder :D
 

ÄNTLIGEN FREDAG

Tänkte börja med att berätta lite om i onsdags när jag var i stallet. Jag gick en lugn och mysig promenad med Peggy i skogen. Vi gick i cirka 35 minuter. Peggy hade ett väldigt bra tempo, annars brukar hon bli rätt seg när man går promenad med henne men i onsdags var hon ganska pigg. Hon tyckte det var väldigt skönt att få komma ut på en promenad i skogen!
 
Förövrigt så väntar jag på min sista lektion, och snart tar jag helg. SÅ SKÖNT!! Börjar helgen på bästa sätt, ska umgås med två favorittjejer fram tills imorgon. Det kan inte bli så mycket bättre 
 
Ha en bra helg allihopa!
 
En bild på finaste tjejen under promenaden ♡
 

går frammåt

Inkörningen går bra nu faktiskt. Har hinnit med att träna henne några gånger denna vecka :) Än så länge har vi inte satt fast henne på riktigt utan håller i skaklarna, men idag satt jag även i vagnen en liten bit medan pappa & Kalle gick med Peggy o höll i skaklarna :D hon är så duktig!! brydde sg inte ett dugg :)
 
Nästa vecka får jag hem mina nya snabbspännen så då sätts hon i vagn på riktigt :) spännande!!!
 
 

myst & pysslat

Idag tog jag in Gloria och pysslade med henne :)
 
Gjorde en flät i manen, klippte utstickande öronhår, klippte hovskägg och smörjde in hennes hovar :) Hon har lite svårt att stå still i gången så jag fick säga till henne några gånger, tycker inte om att skälla på mina hästar för jag får så dåligt samvete :( Men jag måste tuffa till mig för man märker att Gloria trivs bättre om hon får tydliga "regler" vad hon får och inte. 
 
Men iaf, hon är väldigt mysig och kommer att bli riktigt snygg!!! längtar sååååå tills hon kommer ur "fula ankungen" perioden :D
 
 
 
 

spårat

var ute i torsdags och spårade med Dinos uppfödare och hennes 2 hundar (Dinos mamma Takila och Nitro). Han var så duktig för att vara nybörjare :D
 
Takila, Nitro, Dino
 

inkörningen

Det går lite trögt med Peggys inkörning eftersom jag oftast är ute i stallet själv och inte har någon som kan hjälpa mig, men igår lurade jag med mig Kalle :D
 
Vi gick på varsin sida om henne med vagnen och hon brydde sig inte :) ska försöka göra det några ggr/veckan. Om alla planer går som jag vill ska hon vara i vagn i april :) 
 
Vagnen har min kära pappa gjort åt oss :) <3
 
 

AVICII - TRUE TOUR - 1 MARS 2014 ♡

Igår under eftermiddagen fick jag en förfrågan om att följa med på Avicii i Tele2 Arena i Stockholm med ett gäng bra tjejer. En väldigt spontan konsert alltså, vilket var väldigt roligt. Den här kvällen var helt oslagbar, den kommer jag att minnas länge. Allt var så underbart. Avicii var så sjukt jävla bra.
 
Detta inlägg handlar inte alls om hästar, men vad gör det? ;)
 
 

Februari KOSTNADER

Här kommer Februaris månadskostnader för Peggy och Gloria :)
 
  • Försäkring, Peggy & Gloria: 665:-
  • Linfröolja, 11 liter490:-
  • Spånpellets, 9st säckar á 15kg360:-
Totalt: 1515 kronor.
 

Detta blev en väldigt billig månad! (tur det med tanke på förra månaden...) Ni får tänka på att det inte är någon stallhyra med inräknat eftersom jag står gratis hos mina förädrar med hästarna :)
 
Nästa månad kommer bli lite dyrare för då är det bl.a vaccinering för Gloria och lite nya inköp till Peggys körsel
:)
 
 
 

RSS 2.0