Medryttare

Enligt önskemål gör jag ett inlägg ang. medryttare, hur man kan hitta medryttarhäst/ryttare och vad jag tycker om medryttare.
 
Kan börja med att säga att jag tycker medryttare är superbra att ha. Det är skönt att få lite avlastning någon gång i veckan så man kan hitta på något annat eller bara vara hemma och ta det lugnt. Tycker även att det är bra för hästen att få upp en annan ryttare på sig rent i utbildningssyfte.
 
Hitta medryttare
Det gäller dock att hitta en medryttare som man kan lite på och som man ser passar ihop med hästen. Man måste även vara väldigt tydlig med vad som får eller inte får göras med hästen. Gå igenom allt ang häst, mockning, utrustning osv. och kom ihåg att även ta upp alla stallregler som finns. Skriv även ett medryttaravtal, det underlättar båda parter om det skulle bli något problem. Jag brukar lägga in en annons på någon av sidorna nedan eller gå via kontakter för att hitta en medryttare.
 
Hitta medryttarhäst
Det bästa tycker jag är att åka ut och provrida så många hästar man kan innan man bestämmer sig för vilken man vill ha. Här är det inte bara hästen du ska komma överens med utan även ägaren. Det som jag tror är viktigast att visa hästägaren är att man är noga & ordningssam och är man inte så duktig/erfaren så visa att man verkligen vill lära sig! Är du under 15år brukar det vara en fördel att en förälder hör av sig och är med vid provridningen för då kommer ägaren att känna att det är mer seriöst. Fördelen med att vara medryttare är att det oftast är väldigt enkelt att byta medryttarhäst om det inte skulle funka.
 
Vart ska man leta medryttare/häst
På dessa sidor nedan kan du både leta själv efter en häst och även lägga ut en egen annons om att du söker medryttarhäst.
 
Det finns många bra sidor man kan kolla på;
  • http://www.hastnet.se/marknad/sok.php?marknad=4
  • http://www.medryttare.nu/
  • http://www.medryttaren.se/
  • http://www.blocket.se/hela_sverige?q=&cg=6120&w=3&st=s&c=6124&ca=12&is=1&l=0&md=th
  • http://www.bukefalos.com/annons/listings.php?page=1&category=2
Sen finns det även flera olika Facebook grupper;
  • https://www.facebook.com/groups/143283589146702/
  • https://www.facebook.com/groups/449343585082527/
  • https://www.facebook.com/groups/213267798711885/
  • https://www.facebook.com/groups/hastariallmanhet/
Sen kan du även sätta upp lappar på ridskolorna i närheten och kolla runt med kontakter :)
 

Kommentarer
Postat av: Emmy

Åh, Gud så kul! Tack så mycket!

2014-02-20 @ 11:32:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0