Horses made in Sweden

 

HNS presenterar under helgen Horses made in Sweden – ett projekt där vi sätter den svenskfödda hästen i centrum genom att skapa en gemensam kommunikationsplattform. 
I helgen arrangerar Hästnäringens Nationella Stiftelse (HNS) arrangerar i samarbete med Svensk Galopp (SG), Svensk Travsport (ST), Svenska Hästavelsförbundet (SH) och Avelsföreningen för Svenska Varmblodiga Hästen (ASVH) ett avelsseminarium på Nova Park Conference i Arlanda/Knivsta och första dagens kommer en timme att ägnas åt Horses made in Sweden.

I somras genomförde Horses made in Sweden en tävling och uppmanade hästintresserade att skicka in förslag på omslagshästar till projektet. Drygt 1 000 bilder kom in och tack vare denna unika bildbank kan vi nu på helgens seminarium presenteras exempel på hur vår gemensamma kommunikation kring den svensfödda hästen kan komma att se ut, under dragningen i helgen visar vi prov på annonser. Här kan du hitta vår helt nystartade Facebook-sida.

Det långsiktiga målet för Horses made in Sweden är:

  • Svenskfödd häst ska vara det självklara valet vid hästköp
  • Bidra till ökade betäckningssiffror samt till bättre villkor för att föda upp svenska hästar
  • Bidra till att lyfta fram den svenskfödda hästen som en symbol för svensk hästnäring och svenska landsbygden

Programförklaring för Horses made in Sweden:

”Vi har ett unikt hästintresse i Sverige.  Vi har 360 000 hästar och många fler hästintresserade. Engagemanget och livsstilen finns där oavsett om vi arbetar med hästar eller har hästen som ett fritidsintresse.

Horses made in Sweden kom till då vi tyckte det var dags att kraftsamla kring det som är basen i vår hästnäring och som är symbolen för svensk landsbygd: våra svenskfödda hästar.

Hästar väcker inte bara varma känslor hos oss, i dess spår följer även en aktiv och sund livsstil som symboliseras av gemenskap och lojalitet

Svensk avel och uppfödning håller våra landskap levande och ger liv åt en alltmer avfolkad landsbygd. Svensk avel och uppfödning tar landet närmare staden och bidrar till en livsstil som alltfler söker sig till. En livsstil där hästen är i fokus och som ger möjlighet till återhämtning och rekreation i en alltmer stressig vardag.

Kort sagt – vi ska vägleda hästintresserade till att köpa svenskt och bygga en nära relation till vår livsstil.”

Texten kopierade jag från deras hemsida. Läs mer HÄR och gå in och gilla deras Facebooksida HÄR!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0