GAMLA BILDER

 
Första och andra bilden är från min första tävling med Peggy. Tredje bilden är från i vintras när vi började sätta igång Peggy men sedan blev hon halt igen. Fjärde är ifrån vintern 2010/2011 tror jag.
 
Jag saknar ridningen, jag saknar dressyren, jag saknar hoppningen, jag saknar uteritterna, jag saknar ljudet från hovarna som slår i marken, jag saknar känslan av att sitta uppe på en häst. Åh vad jag vill komma igång igen!
 
 

Kommentarer
Postat av: Ord & inga visor!

sv:jag kommer ägna ett inlägg här i helgen åt dina frågor för det är bra frågor som säkert fler kan han nytta av att få reda på hur man kan tänka när värderna i grovfoderanalysen inte riktigt blir som man tänkt. =)
mvh/Q

2012-09-21 @ 19:36:02
URL: http://qodrofenia.bloggplatsen.se/
Postat av: Ord & inga visor!

Ang fullblods delen. Vad vill du veta? Jag hade fullblod hemma innan vi tog hem Mellis =)Och har även en del erfarenhet sen tidigare i jobbet och så och har ridit en del.

Och jag har flera bekanta som har fullblod direkt från banan..Och som även jobbat på Täby.Så fråga på så kanske jag har svar på vad du söker.Annars kanske jag kan skicka dig vidare till någon av dem om du vill och du tycker det skulle vara intressant.=)

2012-09-21 @ 19:39:40
URL: http://qodrofenia.bloggplatsen.se/
Postat av: Ord & inga visor!

Alla hästar är olika .Så även fullbloden. Jag har stött på både lättfödda och svårfödda fullblod genom åren och även med bättre och sämre hovkvalitet.Det sistnämda kan också beror på hur de fodras vilket du säkert förstår.=)

De kommer ju också med olika temprament både lugnare och en del som är mer i det blå.Har faktiskt haft och göra med en som var väldigt stabil som även användes till handikappridning på en ridskola så de kommer verkligen inte stöpta i en form.

Vi hade som sagt ett ungt fullblod hemma innan vi tog hem Mellis som i stort sätt kom direkt från banan.Jag ansåg själv att det var på tok för mycket jobb med den i det skicket jag är och maken har inte den erfarenheten eller kunskapen att förvalta och ta fram en sådan häst.Så han lämnades tillbaka .

Han var väldigt ung som sagt och rätt sprättig och hoppig men inte mer än en normal unghäst kan vara.Pigg glad och vaken och en riktig kelgris.Men med tanke på att jag är något seg i reaktionerna så var det inte någon hit.Och då kändes det bättre att han fick komma till någon där han mer kom till sin rätt.Jag hamnade nämligen i vägen för honom ett par ggr och blev sparkad rätt ordentligt och fick hoppa på kryckor.Inte hästens fel alls utan jag stod helt enkelt i vägen.och det rimmade ju också illa med att det faktiskt var maken som skulle ha hästen och inte jag.Och med hans lilla rutin och få timmar i sadeln så förstår nog vem som helst att det inte skulle fungera för oss.Och jag anser att hästen förtjänade mer än vi var möjliga att ge honom.

Visst är det precis som med travarna att de behöver omskolning men de har som sagt också andra förutsättningar.Som är både + och - och det tar tid även med dessa.Men jag upplever dem som väldigt lättlärda och trevliga överlag.Och allt som oftast är det väldigt vackra hästar =)

mvh/Q


2012-09-22 @ 17:55:47
URL: http://qodrofenia.bloggplatsen.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0