Täcke eller inte täcke!

Klarar sig hästen utan täcke, eller inte just nu menar jag i våran klimat som är i Sverige! 

Många säger att hästen fryser, fast det egentligen är en själv som fryser. Det är vetenskapligt bevisat att två täcken blir inte varmare, och inte tre täcken heller. Så var går gränsen? 
Vissa hävdar till och med att det är djurplågeri att ha för många täcken på hästen, medan andra hävdar att det är rätt. 

Jag och min syster har valt att täcka Zola, dels för att hon darrar (tar det som ett tecken på att hon fryser) när hon blir blöt, och dels för att det är mycket lättare att hålla henne ren! 
Sen har Zola haft problem med att hålla hull på vintrarna och då är det bra om hästen inte behöver ta all energi som den får i sig för att hålla sig varm. 

Jag personligen tycker att denna fråga är svår, jag vet inte vilket ben jag ska stå på, och jag vill defenetivt inte peka på folk och säga att det dem gör är fel, jag hävdar att man känner sin häst bäst!

Men när man har upp till 4 täcken på sin häst ute, och 3 täcken inne har det kanske gått för långt? 

Och jag vet att jag säger emot mig själv nu, men Zola kan ha ett innetäcke på och ett utetäcke när hon går ute, dels för att vi inte har så många tjocka täcken, men jag vet ju också att det inte blir varmare, men jag tror det handlar mycket om vårat samvete. Kommer hästen frysa?! Men det finns nog inte så många som tänker "kommer hästen bli för varm?!" 
För det finns dem hästar som kommer in svettiga, efter en dag i hagen! (nu menar jag inte att det har rejsat runt i hagen precis innan)

Om du är rädd för att hästen kommer frysa, ge den mer mat!

Denna fråga är svår och jag vet inte vilket ben jag ska stå på, men som sagt man känner sin häst bäst!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0