ONSDAG 26 FEBRUARI 2014

Jag började dagens ridpass med en väldigt kort skritt runda på cirka 5-10 minuter. Idag stod det paddocken på schemat för mig & Peggy. Vi hade bommar idag och det var så otroligt längesen som jag använde mig av det, så jag kände verkligen att det var dags. Använde mig av tre travbommar och två galoppbommar. Dessa utnyttjade jag under hela passet, men jag gjorde ingen speciell övning. Det gick för det mesta bra, men ibland hade hon inte så bra tempo (vilket var mitt fel) så det blev inga "jämna" språng/steg över bommarna, eller vad man nu ska säga. Men jag kan säga att dagens ridpass var väldigt bra och nyttigt för både mig och Peggy. Jag ska använda mig av bommar snart igen! Avslutade sedan med samma skrittrunda som jag red i början av passet.
 
Två bilder från idag ♡
 
Nu ska jag fortsätta med plugget...
 

Roadtrip

Idag lastade jag Peggy och åkte till min kompis Jossan för att rida ut tillsammans :) Hon har en unghäst som heter Star så det var jättekul att få rida ut tillsammans. Brukar ju låna hennes andra häst när vi rider ut men tyckte det skulle vara kul att ta men Peggy och eftersom jag har egen transport och bil med dragkrok så var det bara att lasta och åka :) 
 
Peggy tyckte det var kul att komma iväg en sväng och hon är så himla enkel att ha med till olika ställen, även att lasta och åka med :)
 
Här är hon i sin fina "transportpyjamas" :D
 
Bara att sitta upp o ge oss iväg
ute på tur
Jossan och Star
 

inriden av en katt

Jaha, kan man räkna Gloria som inriden nu när hon har haft en ryttare ---> katt på ryggen? ;) hehe ett väldigt sött ekipage tycker jag :D
 
 

Flytväst till hund

Idag har jag storrensat och städat i lägenheten. Nästa gång är det stallets tur.. ;)
 
Men iaf många hästmänniskor har ju även hund så lägger ut en annons även här på en Hundflytväst:
 
 
Säljes för att den är för liten. Endast provad 

FLYTVÄST till hund 9-22kg
rygg: 30cm, längd nacke: 40-48cm, bröstomkrets: 40-63cm

PRIS: 100:-
Finns att hämta i Katrineholm, Marmorbyn eller Norrköping
 

Fäller=vår

Gloria har börjat fälla och enligt mig är det ett vårtecken så nu är det vår trots snön.. hehe ;) Peggy har dock inte börjat än men hon har mycket mindre päls än Gloria :)
 
Snart ser det ut såhär:
 
 
 

Katt till mat

Darcy får katt på menyn i hönätet idag ;) nämligen lilla Tyke som tyckte det var en bra sovplats, haha sötnosen!
 
 
 

RIDTUREN IGÅR

Igår red jag & Peggy "Åsen" tillsammans med Wilma & Darcy. Det tog 1 timme och 20 minuter, vi red alltså en längre runda än vanligt. Eftersom jag oftast inte brukar ha någon att rida med så brukar jag aldrig rida längre ridvägar för jag vill inte göra det ensam. Men nu när det är sportlov så är det lättare att kunna rida tillsammans med någon eftersom man är ledig, så jag och Wilma bestämde oss för att rida tillsammans. Det var verkligen hur kul som helst när jag både hade sällskap och fick rida en lång ridtur i skogen.
 
Peggy var hur pigg som helst så jag fick knappt stopp på henne i galoppen, men jag kunde inte låta bli att låta henne få springa för hon tyckte det var så otroligt kul och man såg verkligen att hon älskade det. Jag blir så himla glad av att se Peggy så lycklig. Allt gick så bra, både jag och Peggy hade väldigt roligt.
 
Bäst är hon ♡
 
 

Medryttare

Enligt önskemål gör jag ett inlägg ang. medryttare, hur man kan hitta medryttarhäst/ryttare och vad jag tycker om medryttare.
 
Kan börja med att säga att jag tycker medryttare är superbra att ha. Det är skönt att få lite avlastning någon gång i veckan så man kan hitta på något annat eller bara vara hemma och ta det lugnt. Tycker även att det är bra för hästen att få upp en annan ryttare på sig rent i utbildningssyfte.
 
Hitta medryttare
Det gäller dock att hitta en medryttare som man kan lite på och som man ser passar ihop med hästen. Man måste även vara väldigt tydlig med vad som får eller inte får göras med hästen. Gå igenom allt ang häst, mockning, utrustning osv. och kom ihåg att även ta upp alla stallregler som finns. Skriv även ett medryttaravtal, det underlättar båda parter om det skulle bli något problem. Jag brukar lägga in en annons på någon av sidorna nedan eller gå via kontakter för att hitta en medryttare.
 
Hitta medryttarhäst
Det bästa tycker jag är att åka ut och provrida så många hästar man kan innan man bestämmer sig för vilken man vill ha. Här är det inte bara hästen du ska komma överens med utan även ägaren. Det som jag tror är viktigast att visa hästägaren är att man är noga & ordningssam och är man inte så duktig/erfaren så visa att man verkligen vill lära sig! Är du under 15år brukar det vara en fördel att en förälder hör av sig och är med vid provridningen för då kommer ägaren att känna att det är mer seriöst. Fördelen med att vara medryttare är att det oftast är väldigt enkelt att byta medryttarhäst om det inte skulle funka.
 
Vart ska man leta medryttare/häst
På dessa sidor nedan kan du både leta själv efter en häst och även lägga ut en egen annons om att du söker medryttarhäst.
 
Det finns många bra sidor man kan kolla på;
  • http://www.hastnet.se/marknad/sok.php?marknad=4
  • http://www.medryttare.nu/
  • http://www.medryttaren.se/
  • http://www.blocket.se/hela_sverige?q=&cg=6120&w=3&st=s&c=6124&ca=12&is=1&l=0&md=th
  • http://www.bukefalos.com/annons/listings.php?page=1&category=2
Sen finns det även flera olika Facebook grupper;
  • https://www.facebook.com/groups/143283589146702/
  • https://www.facebook.com/groups/449343585082527/
  • https://www.facebook.com/groups/213267798711885/
  • https://www.facebook.com/groups/hastariallmanhet/
Sen kan du även sätta upp lappar på ridskolorna i närheten och kolla runt med kontakter :)
 

Älg?

Idag var jag och Wilma ute o red Stora sten. Vi hittade ett skelett, jag tror det har varit en älg ;)
 
 
Ridturen gick iaf väldigt bra :) Peggy var lite stark & stel i början men det släppte ju varmare hon blev. Blev en lugn runda om man bortser från de två galoppökningarna vi gjorde :)
 

Morik <3

Idag är det jag och Morik som firar alla hjärtans dag, min sambo är i garaget hela dagen så det passar bra att jag får spendera massor av tid med min andra man! ;-) 

Ska be om ursäkt att jag bloggar dåligt här om Morik. Men nu har vi börjat komma igång Grusvägarna är fria från is och nu kan vi äntligen börja arbeta ordentligt. Har tömkört ett par gånger och han är super duktig. Är verkluigen förvånad hur han försöker in i det minsta att få det rätt. Men det är därför jag älskar "travare" de försöker alltid, och ger 110% oavsett fall det blir rätt/fel. Men arbetsvilja finns alltid!! .:-) 

Just nu går Morik 5-6 dagar i veckan, dock är det ju självfallet lättare pass, och mycket skritt, eller ja bara skritt i princip. 20-40min håller vi på när jag motionerar Morik, är det så att jag rider blir det bara 10min på ryggen då han inte har muskler i ryggen än, utan jag sitter mest på honom för att frächa upp minnet så han inte "glömmer" eller vad man ska säga. Nu tror jag inte att han gör det men ändå! ;-) 

Annars är det mycket promenader, hjärngyma (horseman ship) och självklart tömkörning. Ska börja löshoppa honom lite mer, då han tyckte det var kul när han fattade poängen. Men som sagt han kanske aldrig har sett ett hinder förut så jag är impad i alla fall. Dock är det små höjder bara, ca 50cm. Bara så han får lyfta på hovarna! :-) 

Ska bli kul att se skillnaden på honom i sommar mot när jag hämnade honom. Det har blivit en stor skillnad redan nu så jag är otroligt taggad!! 

 

ALLA HJÄRTANS DAG

Glad alla hjärtans dag allihopa! ♡

Det här är en otroligt fin dag, den är lite speciell tycker jag. Även fast man ska ge lika mycket kärlek till dem man tycker om varje dag, så kan ni ge och visa lite extra kärlek idag hihi. Hoppas att alla får umgås med sina nära och kära idag, det är det viktigaste.
 
Jag har haft en otroligt bra dag i skolan, har umgåtts med människor som jag tycker om. Efter skolan så ska jag umgås med två fina vänner, världens bästa tjejer. Ikväll är det dubbeldejt som gäller, så mysigt!
 
Ha en bra alla ♡-dag alla fina läsare!
 
Det går inte att ladda upp bilder av någon anledning, tyvärr...
 

Alla hjärtans dag

Idag är det en dag där man ska umgås och tillbringa dagen med sina kära. 
 
Min dag kommer att tillbringas i stallet och sedan jobbet. Kalle och jag firar lite imorgon istället då jag är ledig :)
 
Mina finaste <3
 
 

ONSDAG 12 FEBRUARI

Den här dagen har både vart bra och dålig, på grund av lite olika anledningar. Slutade skolan runt ett i allafall, direkt när jag kom hem så hoppade jag i stallkläderna för att åka ut till stallet.
Världens bästa plats att vara på efter en dag med blandade känslor, helt klart.
 
Idag gick jag en lugn promenad med Peggy i endast skritt. Det tog cirka 40-45 minuter, men det blev lite pauser då och då för att jag skulle ta bilder haha. Peggy var väldigt seg och trött idag. Det kan bero på att vi gick en promenad, hon brukar lätt bli seg då. Men annars gick allt väldigt bra!
 
Nu ska jag fortsätta plugga och kolla på världens bästa serie!

Världens finaste ponny ♡
 
Bild 1: Från idag på gärdet
Bild 2: Från förra veckan i hagen
Bild 3: Från idag på vägen
 
 

Film tömkörning

Idag hade vi första "tömköra-utanför-ridbanan-dag". Tog en liten runda som heter "Lilla molkerundan" och den tog 13min :) Hon var jätteduktig! Pigg och glad precis som det ska vara :)
 
Här har ni ett filmklipp från det :)
 

Stor tjej

Mätte Gloria igår och hon är:
 
Mankhöjd: 162cm
Rumphöjd: 164cm
 
Hon såg jämn och fin ut ett tag men nu har rumpan verkligen dragit iväg igen... Undra hur stor hon har tänkt att bli? :S
På denna bild ser ni verkligen hur hög rumpan är, hon står på jämnt underlag ;)
 
 

hoppning

Här har ni ett gammalt videoklipp från den 15 mars 2008 när jag och en kompis åkte till ett ridhus och hoppade lite. 
 
Är ju inte så hoppintresserad så hoppade nästan aldrig, men det är kul när man väl gör det :)
 

öppnar boxdörren

Igår visade Gloria upp en ny talang som hon kan skriva dit på sitt CV, nämligen "Öppna boxdörrar". Hon fick upp sin boxdörr 3ggr på 5min... Ja det är väll bara att sätta dit "säkerhetslås" till henne då ;)
 
 

Litet täcke...

Skulle ta på Gloria sitt fleecetäcke igår som hon inte har använt på länge, men det var liiite för litet kan man säga ;) haha
 
ja, det är väll bara att köpa nya täcken till fröken :)
 
 

FREDAG 7 FEBRUARI

I onsdags var jag i stallet. Jag red då Koltäppan med bästa Peggsan, avslutade sedan med att klättra lite i en uppförsbacke vid en sommarstuga. Allt detta tog cirka 1 timme. Peggy tyckte att det var skoj att få komma ut i skogen, det resulterade att hon var både pigg och glad. Dock så var det väldigt hård snö så det var inte så bra underlag, vilket gjorde det lite jobbigare för Peggy också. Hon tyckte även att det var lite jobbigt att klättra, men jag tyckte att Peggy gjorde det väldigt bra. Finaste tjejen ♡
 
Förövrigt är jag väldigt glad över att det är fredag idag, wihooooo.
 
 

Nusse

Förr hade jag en kanin som hette Nusse som bodde i stallet, han bodde i shettisboxen och brukade få springa lös i stallet. Tyvärr fick han lunginflammation och trots veterinärvård med dagliga sprutor osv blev han inte bättre :( eftersom han även var gammal så fanns det inget mer att göra så han avlivades :(
 
Här får ni 2 bilder på lilla sötnosen :)
 

Saknar dessa tider

När vi var ett gäng som alltid red ut tillsammans. Nu rider jag mest själv tyvärr eftersom jag är ute på runt lunch och de andra brukar vara ute på eftermiddagen. Men men, när det är ljust ute på eftrmiddagen igen så kommer jag åka ut då med!! :)
 
 

<3

 
 

Tävlingsbilder

Tänkte visa er några bilder från olika tävlingar jag och Peggy vart med på :)
 Kommer tyvärr inte ihåg vartifrån alla tävlingar är. Men det är lokala tävlingar så inom sörmland :) Har vart med på fler än dessa tävlingar men har inte bilder från alla :(
 
Här är efter en dressyrtävling. Har tagit ur knopparna därav den krulliga manen ;)
 
Placerad både i lagklass och inviduellt (dressyr). knoppen såg inte ut sådär utan den är provisorisk ;) 
Framridning innan klassen, dressyr
Placerad med laget, dressyr
Clear round hoppning på Vingåkers ryttarförening
Placerad med laget samt inviduellt, dressyr
 

Luktar vår

Det har luktat vår de senaste dagarna och jag önskar så mkt att de verkligen är så oxå! (tror dock tyvärr inte det...) 
 
Vill att all j*vla snö ska bort så man kan börja jobba hästarna bättre. Längtar tills det är is- & snöfritt på vägarna så jag kan "plocka" fram transporten och åka iväg med hästarna :D
 
Min fina Gloria <3
 

Underbara Ponny

Min fina Peggy
<3
 
 
 
Avslutar med en bild jag älskar;
 
 

Löshoppning - Peggy

Peggy fick bara hoppa några små skutt eftersom de va 2år sedan hon löshoppades & skada. Men hon tyckte det var superkul och hon var jätteduktig! :)
 
 

Löshoppning - Gloria

Här är Glorias bidrag med lite bilder:
 
 
 

Film löshoppning

Det funkar inte att ladda upp mer bilder just nu så jag lägger ut en film här istället på Gloria från idag på löshoppningen :)
 
Hon är bara löshoppad några få gånger och det är dåligt underlag på banan men hon skötte sig väldigt bra!
 
Hon tyckte det var så kul så hon sprang varv efter varv och hoppade utan att någon av oss rörde en fena, haha ;) Dessutom hoppar hon åt fel håll men det gick knappt att få stopp på henne... Men hon får en guldstjärna av mig :D
 
 

Löshoppning - Darcy

jajjemen, idag löshoppade vi alla hästarna i stallet. Fick bara bilder på Darcy, Peggy & Gloria eftersom jag glömt laddat systemkameran... Men här får ni lite bilder på busarna iaf :)
 
Här kommer några oredigerade bilder på Darcy :)
 
 
 

RSS 2.0